nedelja, 5. junij 2011

V iskanju notranjega miru/Make it Monday challenge

Ta čestitka-slika je nastala z namenom sodelovati pri PTI izzivu imenovanem Make it Monday. Vsak ponedeljek je na vrsti drug izziv, kjer je potrebno uporabiti posamezno tehniko. Čeprav ne sodelujete, pa je dobro že pogledati kakšen video, da se naučite česa novega. Tokratna tematika je tako imenovana 'crackled glass technique'. Že dolgo je nisem uporabila in prav zato mi je bil izziv zanimiv. Gre za tehniko, kjer s pomočjo prozornega prahu ustvarite učinek stekla (treba je embosirat večkrat, da nastane večja debelina) in ko se ohladi (lahko postavite tudi v hladilnik) rapokate na poljubnih mestih tako, da prepogibate papir, ki se začne lomiti. Če vam ni všeč, lahko ponovno segrejete prah in vajo ponovite. Video najdete tukaj.
This card-picture was made for Make it Monday challenge, this time we have to use crackled glass technique. I didn't use this technique for a long time, so this was the perfect opportunity to try it again. I love this project and this tree is one of my favorite motives. I combined stamps from different  sets, for example: for a big and little trees and sentiments I use 'Trough the tress' set, for the background I used 'text style' set and for the banner I used stamp from 'Banner builder' set (this one is great to). For the birds I use 'Little Bitty Bird' dies (they are so cute:) I like this English proverb, it is really true.

 'Peace within makes beauty without'

Čeprav se to na prvi pogled sliši čudno, ampak pomen je resničen. Tisti ljudje, ki resnično najdejo mir v sebi in s svetom in tega živijo nazven, se to izraža na njihovi tako notranji kot zunanji lepoti. Kadar srečaš takšnega človeka, kar je na žalost prava redkost, njegov obraz žari in ponavadi so takšni ljudje nasmejani in njihov mir se prenese nate. Ste že imeli takšno izkušnjo? Jaz sem ob tem vedno spomnim na škofa Smeja, on je zame vsekakor ena izmed takšnih oseb. Njegovo vprašanje 'kako si' pomeni resnično zanimanje zate, za tvoje počutje in njegov stisk roke je iskren stisk, ki te kar navda z mirom in njegov način govorjenja je kot pripovedovanje. Takšna je moja izkušnja in prav zanimivo je, da sem takih ljudi napolnjenih z mirom v večini srečala med ljudmi, ki so tako ali drugače vpleteni v duhovnost. Verjetno je to med drugim tudi izraz tega, da ljudje z vsakodnevnimi opravki nimajo ali nimamo časa zase, preveč nas tarejo takšne in drugačne skrbi in te kalijo naš mir. Nekateri posamezniki pa vendarle veliko časa posvečajo molitvi, sebi in drugim in s tem na nek način neprestano iščejo ta mir. Več bi morali delati na sebi in posvečati čas iskanju miru znotraj nas. Ujamite trenutke, ko ne boste delali nič, vsedite se v vam prijeten kotiček in se pogovarjajte s seboj, z Bogom, z vašim angelom ali meditirajte. Prvič, pogovor s samim seboj pomeni pogovarjati se končno z nekom pametnim :)))))), pogovarjanje z Bogom, angelom ali meditiranje pa vam bo prineslo odgovore. Ne verjamete? Potem pa našpičite ušesa, ker samo ne slišite glasu, odgovor pa vsekakor lebdi nekje v vas. :)
 I stamped wish with a little bird which sings 'happy birthday song' on the back side:)

Kar ne morem od eko kartona ter zelene in rjave barve, ampak za ta projekt se mi je zdela zelo dobra kombinacija. Na hrbtni strani se nahaja voščilo, ki ga prepeva drobna ptičica :)
And for the end how it looks when hanging on the wall:

Takole pa zgleda obešena na steno:
Don't forget, search for your inner peace. It will make you beautiful inside and outside :)

Ne pozabite iskati miru, naredilo vas bo lepše od zunaj in od znotraj :)

21 komentarjev:

Suzana pravi ...

Tudi meni je ta tehnika ena izmed najljubšiš. Verjetno tudi zato, ker lahko popraviš nastale razpoke, če ti niso všeč in se to končnemu izgledu nič ne pozna. Za tako lepo misel si izbrala krasen motiv. Tvoja kombinacija je definitivno zmagovalna.
p.s. prvič sem se grdo zatipkala :-)

Alenka pravi ...

Čudovita čestitka! Taka , ki prinese mir, ampak tudi veselje ob pogledu nanjo.

Marna pravi ...

Tale lomljenka pa je spešl!

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

ooo, Vladuška ta, je pa tako lepa!!! banerček mi je pa takoooooo všeč.pa tvoji ptički ( je to puncher? al' ga sama rišeš in režeš?)
res je-veliko lepši smo, ko iz nas veje tisti blaženi mir in prisotnost ( kakor bi rekla Tanja E.)sama si ga pogosto želim . in hvala za opozorilo, še danes se bom usedla v tihi kotiček in se spojila z mirom ;)vse dobro in veliko miru ♥♥♥

HRANDICA pravi ...

Najtežje se je pogovarjat s seboj, a če si lahko utrgam ta dragocen čas, odkrijem veliko in duh res postane bolj miren.Vsekakor delim tvoje mnenje. Voščilnica je čudovita.Seveda v tvojem stilu :).
Lepo in mirno nedeljo ti želim.♥

Biljana pravi ...

Spet nekaj posebnega in občudovanja vredno.

Simona pravi ...

Mir in spokojnost. Ja, res so redki takšni ljudje, ki so mir našli in ga živijo.
Krasno si zapisala. Voščilnica pa lepa - taka čisto tvoja.

Kirena pravi ...

Super lepa čestitka z lepim sporočilom. Pa lepe barve si uporabila.

helena pravi ...

Huda je in spet, vsaj zame, nekaj novega.
Tvoje razmišljanje o notranjem miru... Ta teden sem bila na seminarju, kjer sem med drugim poslušala tudi patra Karla Gržana. Priznam, da mi bodo njegove besede in razmišljanje še dolgo zaposlovale misli. In besede... Vsakdo od nas mora imeti osebo ljubezni, ki jo sprejema v njegovi in svoji realnosti......

Vladuška pravi ...

Natali, ptički so šablona, link najdeš vmes med angleškim besedilom. Res so taki lušni. Jaz sem jim še pa dodala krila z ene druge šablone.

Suzy pravi ...

Zelo lepo :)

moi pravi ...

Krasno si spojila vse štampiljke in šablone in papir in blazinice, kot znaš le ti. In pravi napis si izbrala. Drevesa že sama po sebi vzbujajo mogočnost in ko stojiš ob enem takem, te navda mir in spokoj, še posebno če ti ptička kaj zažvrgoli.
Pravzaprav si ne bi smeli le utrgati trenutka za pogovore, morali bi duhovnost živeti. Pa žal prevečkrat pademo nazaj v stare vzorce.

Helena pravi ...

Ja, Smej :) Zame je on človek z veliko začetnico. Malo je takšnih in vesela se za vsakega, ki sem ga v življenju srečala in ga srečujem. Ker mi na nek način s svojim življenjem govori o večnosti.
Krasna je tale slika. Drevo, ptica - svoboda, mogočnost, življenje.
Imej lep teden, poln notranjega miru!

Andreja pravi ...

Popolnoma se strinjam s tabo, da človek potrebuje tudi tisti trenutek in jaz se takrat "povežem" z Angeli. Obvezno pa tudi vsako jutro pred odhodom na delo za dober dan :-))
Ja, tvoje ustvarjanje pa je zopet fantastično!
Velikokrat tudi kaj kopiram, ampak tvoje delo tako zelo cenim in mi je res nekaj posebnega, da se te sploh ne upam in ne morem kopirat!
Res si fantastična :-))

Sonja pravi ...

Čudovita slika, ki bi jo z veseljem obesila na steno in jo večkrat pogledala.
Tudi sporočilo oz. spremni zapis sta prava. Vesela sem vsake posebne osebe, ki sem jo srečala v življenju. In upam, da bo takih posebnih v mojem življenju še več. Včasih te preseneti, saj jih lahko srečaš povsem nepričakovano, na nenavadnih mestih. Vsak pa pozitivno vpliva.
Škoda, da se v življenju toliko ženemo za materialnimi dobrinami, čimveč "prijatelji", da nam zmanjkuje časa za notranje vrline. Vsak sam pri sebi pa se odloči, koliko bo delal na sebi.

Čarobna hišica pravi ...

O kako krasen izdelek ... tole z razbitim steklom je tudi meni všeč ... pa tile napisi so tudi zelo na mestu ... ja prav lep občutek je srečati in biti v družbi človeka polnega pozitivne energije ...

Tanja E. pravi ...

Vladka, hvala za objavo, pospremljeno s čudovitim izdelkom, iz katerega kar veje ta mir... Vse detajle si tako lepo izdelala, tudi meni je ptička tako všeč. Na tvojih izdelkih si res lahko odpočijem očke in dušo, LP:)

hALI pravi ...

Prekrasen prispevek, razpoke so fenomenalne in samo sporočilo prav tako.

Mojca pravi ...

pripoved. vsaka tvoja čestitka je pripoved.

Creatissimo pravi ...

Zanimivo, ravno te dni je bila tema o notranjem miru na mojem spisku. Iščem, kaj bi potisnila na stran in pustila svoji notranjosti, da zadiha in pove v svojem jeziku, kar povedati ima...
Tudi jaz sem tista srečnica, ki je srečala enopar sijočih ljudi, ki so mi zasukali življenje in prepričanja in misli in občutke in... Kako sem jih vesela (in naj povem, da to niso bili samo ljudje, povezani z vero).
In kaj ni zanimivo, kako med ustvarjanjem pridejo na dan globoke misli, kot da bi prišle iz univerzalne vsevednosti, ki jo vsi nosimo v sebi; in v teh besedah se nato najdemo vsi in se povežemo...
Ah, bi kar še razglabljala ;)
A tole razbito steklo nič ne odpade dol?? ok, že hitim brat navodila...

Tina pravi ...

Lepo si tole povedala. A kaj, ko nas vse živo učijo, le to kako odlagati bremena in počasi rasti ne....
Drevo pod steklom je pa ful lepo, pa tista mala drevesca v vogalčku tudi.