sobota, 24. september 2011

Med oblaki ali pod zveznim nebom

Včasih mi asociacije pobegnejo med oblake :) Sama pa sem vendarle najraje fizično na tleh, čeprav se večkrat oziram navzgor v neverjetno širino neba. Na morju sem letos en večer sedela na plaži in opazovala zvezde. Pogled je popolnoma drugačen kot v mestu, saj ga ne razsvetljujejo luči in neverjetno koliko zvezd se vidi. Vlegla sem se na skalo tako, da me iz nobene strani nič ni oviralo pogleda, vse kar sem videla je bilo samo zvezdnato nebo in v takih trenutkih resnično začutiš nebesno širino, ki te zaobjame in nežno pokrije. Kot bi bil sam proti vesolju, vendar ni strašljivo. Čeprav se počutiš majhnega, pa občutiš svoj lastni obstoj in nenazadnje svojo pomembnost. Če smo del tega sveta smo vsekakor pomembni.

Lepo je hoditi po tem svetu in zanimivo je potovati skozi različna življenjska obdobja. Vsekakor verjamem, da ima vse svoj čar tako mladost, kot srednja leta, kot tudi starost. In čeprav se bom počasi morala začeti prištevati med srednja leta, me to ne obremenjuje. Lepo je biti tukaj točno to kar sem in kako sem. Treba si je to občasno priznati :)))
Mogoče so se mi prav zaradi teh razmišljanj asociacije pomešale in sem za odhod v penzijo ustvarila bolj otroško čestitko, ampak mi je všeč. Prvič zato, ker starejšim gre znova malo na otročje :) in ker je penzija nekaj krasnega. Znova imaš veliko časa zase, za svoje in za hobije. Svoboden si in prav to sem želela izraziti na tej voščilnici. DEM je oznaka za Dravske elektrarne Maribor, kjer je bil gospod zaposlen in sedaj naj služba poleti na balonu med oblake in naj jo odnese daleč vstran.
Mavrica pa naj prinese veselje in igrivost. Tokrat sem uporabljala samo Distress ink-e, tudi mavrica je pobarvana z njimi in zelo so mi všeč ti odtenki.
Drage moje, dragi moji lep preostanek vikenda 
kjerkoli pod zvednim nebom že boste!


P.S.
Suzy mi je prijazno pisala, da ne more oddati komentarja, ker ji napiše da nima dovoljenja ali nekaj podobnega. Ker se je tudi meni na nekaterih blogih zgodilo podobno bi vam samo rada povedala, da kar pogumno kliknite na tisti 'tukaj', ki vas poziva da se prijavite z drugim računom. Nato pa potrdite svojega istega, na katerega ste bile itak prijavljenje in potem boste lahko oddale komentar. Zgleda da težavam blogerja ni videti konca :(((

17 komentarjev:

helena pravi ...

Vauuuu, mavrica in pisani baloni. Deluje mi zelo lahkotno in sproščeno, vendar ni podobna tvojemu stilu. Nič zato, vseeno je čudovita.

Andreja pravi ...

Čudovita je in ideja z balonom, da služba odleti je fantastična.
Res je, da ni v tvojem stilu, saj bi jo z lahkoto pripisala kateri drugi :-))
Ampak dobro opravljeno delo!

Suzana pravi ...

Luštna je, ni kaj. Tile Distressi res dajo krasno barvo mavrici.

Tanja E. pravi ...

Prav lepo ti uspeva tudi s svežimi barvami, čestitka je namreč čudovita. Izbrala si krasno asociacijo, za začetek penzionistične poti je potrebno malce novega zaleta, svežine, pogleda v nebo... Superca, LP:)

namo pravi ...

Kot vedno,krasen izdelek izpod tvojih rok.:):)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

o, tole je bilo pa presenečenje, tvoj drugi stil, ki ga ne vidimo pogosto.ta je nasprotje tistemu, kar ponavadi vidimo- tole je sveže, barvito, svobodno, bolj smo vajeni prijetnemu starinskemu pridihu z mnogimi detajli, ki spominjajo na dobre stare čase in ti dajo občutek domačnosti.
je pa tudi ta vsekakor čudovita.
pa ozadje si zamenjala, sem komaj zdaj opazila.
mmmm,sivka....

Kirena pravi ...

Lepa popotnica za v penzijo s sporočilom, ki si ga tako lepo opisala: Uživaj življenje, vedno in povsod.

Helena pravi ...

Tako kot je sveža voščilnica je sveže ozadje bloga. Oboje se prileže, ko pridem k tebi na obisk :)
Gledanje zvezd mi je vedno fascinantno. Ko imam nečake na obisku, se skoraj vedno uležemo na ležalnik in čakamo, da se prižgejo prve zvezdice. Z možem pa pogosto, če se le spomniva, opazujeva potovanje vesoljske postaje. Ja, nebo je ena zelo zanimiva in skrivnostna stvar.

Janja pravi ...

Ozadje bloga kar diši :)).
Zelo mi je všeč živahnost voščilnice in svežina barv. lp

Maja pravi ...

Odlična ideja, čudovita čestitka

KrNeki pravi ...

Gospod upokojenec je bil tega ročnega izdelka zelo vesel. Hvala Vladka! Katja

MarikaGabez pravi ...

Se strinjam s predhodnicami.
Res malo drugačna od vseh tistih tvojih lepotic, ki smo jih vajeni. Vendar čudovita in tako zelo sveža, preprosto Lepa.

moi pravi ...

Najprej: krasno ozadje, paše k tvojemu blogu in stilu.
Čestitka pa tudi taprava. Kot si napisala, gre starejšim že malo na otročje in zato so baloni in oblaki in sveže barve tapravi za odhod v penziji. Prav tako mi je všeč tvoje razmišljanje v povezavi s tem.

Tadeja pravi ...

'oću i ja jednu takvu!!!!! Sve skup s penzijom! ;)
Predobra je, doslovno imam osjećaj da će poletjeti! :)

Tina pravi ...

Všeč mi je, da si za takšno priložnost izbrala igriv stil. Krasna je.

Hali pravi ...

Res lepo, sploh tisto, da balon odnese daleč stran. Naj gospod prejme velikooo penzij! :-)

HRANDICA pravi ...

Občudujem tvojo spretnost z besedami in stavki, da o kreativnosti v papirčkih in štampiljkah niti ne govorim. Lepo.