četrtek, 13. oktober 2011

S kolesom čez drn in strn

Medtem ko eden izmed slavljencev občuduje svoje novo kolo in se poda po zeleni preprogi med drevesi, se drugi spusti čez drn in strn in uživa, ko mu veter prečesava lase. 
Ob jablani, polni zrelih jabolk se je ustavil in jih nabral polno košaro, sedaj pa jih z nasmeškom pelje domov, kjer jih bo shranil za ozimnico.
Novi lastnik modrega kolesa se še vedno ni naveličal kroženja med zelenimi krošnjami in visoko travo, čeprav ga povabljenci čakajo pri mizi, nad katero visijo razobešene zastavice.
Zanimivo da sem že prvič, ko sem izrezovala to kolo, pomislila, da bi si bilo dobro kupiti šablono, pa sem si rekla, da tako ali tako tega več verjetno ne bom rezala in se mi ne splača. Do sedaj sem ga 4x in verjetno ne zadnjič, šablone pa še vedno nimam ;)
Je pa to dobra terapija in prav zanimivo je enak motiv postaviti v drugačno okolje in vsaki čestitki dati svoj karakter, saj je namenjen povsem drugačnima človekoma. Upam, da sem zadela bistvo.
Mislite nase in si privoščite eno malo radost, pa čeprav bo to košček čokolade ali 5 minut čistega miru ;) 

30 komentarjev:

Helena pravi ...

Evo, ob tvoji objavi že imam zraven eno malo radost :) No, dodatno je še bela kavica in mlečna štručka :)
Mislim, da bo počasi v nakupovalni košari tudi šablona pecikla. Vidim, da je zelo hvaležen in uporaben motiv. In ti ga seveda znaš umestiti v okolje, da zaživi in nas popelje v širni svet.
Lep petek in seveda še lepši vikend!

moi pravi ...

Tvoja kolesa so zakon. Mogoče tudi zato, ker jih izrezuješ na roko in RES niso enaka, tako kot obdarjenci.
Zadela si v polno, da bolj ne bi mogla. To ti lahko zagotovim.

Andreja M. pravi ...

O kakšne lepe barvne kombinacije :) Všeč, zelo :)

Maja pravi ...

Kolesa so itak moja šibka točka :) Super sta in super postavitvi.

Marko pravi ...

Lepo, prav bi poslal mojemu kolegu, ki je zdej pred kratkim padu s kolesa.

MarikaGabez pravi ...

Kar ne morem verjet, da vsa ta kolesa režeš ročno. Vse pohvale. In kako lepo postaviš en ta isti objekt in vsakič narediš povsem novo zgodbo.... Super! Me je kar prijelo, da bi se vsedla na kolo in malo zapeljala. Samo moje ni tako lepo.

Tanja pravi ...

Malo radosti v obliki čokolade nimam ob sebi, ker jo ne smem imeti - standarden ženski problem ;-)
Ima pa zato radost ob pogledu na tvoje izdelke. Pogosto se vprašam kako ti uspe izrezati vse te male delčke. Danes si mi odgovorila - če prv razumem pogosto "peš, na roke". Hudo!!!

Biljana pravi ...

IIIIIII, kaj sta luštni!!!!

Marna pravi ...

Radosten je res že sam pogled na tvoje izdelke. Ti dve voščilnica sta še posebej "živi" in sta mi zeeeelo všeč. Asica si s temi detajli in praviš, da sta kolesi izrezani na roke??? Kakšne škarje pa so to ... in še več - kakšne roke so to, ki zmorejo kaj takega?! Bravo!

Andreja pravi ...

Ta trenutek sem pri tisti res 5 minutni radosti: kavici in po vrhu tega imam odprt še tvoj čudovit blog.
Spet si krasno ustvarjala in tale kolesa mi postajajo prav všeč. Zelo lepo si jih zopet izrezala in krasno izgledata. Čestitki kot celota sta pa itak prekrasni.
Pozdravček :-))

Ivi pravi ...

Zmajujem z glavo, saj ne morem verjeti da je tole res kar vidim tako lepo in lično doma narejeno:) Krasni voščilnici, da bi se res kar usedel na kolo in šeeeel..... Lp, Zvezda

Sonja pravi ...

Čeprav isti motiv (wauu, na roko rezan), pa sta voščilnici različni. Kot prejemnika :)
Super sta, obe.
Tvoje voščilnice vedno izgledajo kot slike. Verjamem, da je vanje vloženega veliko časa in energije.

VSE DOBRO pravi ...

Vladka ti si čisto, čisto unikatno neverjetna v svojih umetninah ... še posebej mi je sedlo v srce krasno drevo za belo ograjo, pisanost čestitk in košara z jabolki ... neskončno ljubko ...

Vse dobro ...

Marina pravi ...

Kot vedno sta obe čudoviti z zelo simpatičnimi komentarji=) in svaka ti čast, da si se zopet lotila rezanja kolesa na roke...pappa

Janja pravi ...

Odlično si ju izrezala, skoraj ne verjamem, da je šablona boljša ...... morda samo hitreje prideš do željenega cilja. Tako živahni in prikupni voščilnici sta. Lp

Creatissimo pravi ...

Mene že sama misel na kolo razveseli :)
Ob tvojih izdelkih in besedah si zelo slikovito predstavljam bicikliste, ki v današnjem vetru zagotovo izgledajo zelo fotogenično in popolno.
Lep vikend ti želim!

Maja pravi ...

Hudo!! Popolni, neverjetni, za v okvir!

Tina pravi ...

Izjemni sta. Tako lepo in s pravo si ju napolnila. Ves čas sem tuhtala, kakšna šablona je to...in nato preberem, da sta to tvoji roki...prav neverjetno mostrsko si izrezala ti kolesi.

Simona pravi ...

+Cartkani - kolesi pa sploh - čeprav sama nisem ljubiteljica tega prevoznega sredstva (travmatična izkušnja iz otroštva mi ga je za vedno priskutila) so tile tvoji taki, da bi me kar zamikalo sesti nanj in se malce popeljati novim dogodivščinam naproti.

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

To zgleda pa čisto profesionalno. :) Tak kolo bi pa še jaz imela. Super!

Tanja E. pravi ...

Res sta neverjetno popolni in enkratni z vsemi svojimi detajli! LP:)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

danes se učim, pa sem rabila malček odmora, pa sem se odločila, da pokukam na bloge. kakšno radost sem doživela ob tvojih umetninah. ej, svaka ti čast za izrezovanje. sem sama poskusila,a mi ni šlo in ni šlo.ti si res mojstrica.a nam lahko pokažeš na tvojem 2. blogu nasvetov kako izrezuješ?
skratka čudoviti kolesi. te res prime,da bi šel na en izletek z njim ;)

Nikita pravi ...

Če zdaj ne bi bila zunaj tema, bi sedla na kolo in šla en krog, tako doživeto te kolo povabi na potep. Na čudoviti potep s kolesi si nas popeljala.

Klara pravi ...

Krasni čestitki... kot so vsi tvoji izdelki. Vsak detalj pripomore k čudoviti in enkratni celoti. Bravo Vladka... :))

Hali pravi ...

Prekrasni čestitki, kolo z jabolki v košarici, kako srčkano in drugo z zastavicami.Ja, res sta za v okvir dati tile dve lepotički!

Kristina pravi ...

Čudoviti voščilnici postavljeni v lepo zgodbo. To mi je pri tvojih voščilnicah tako zelo všeč, ker je poleg vedno še zgodbica!

Suzana pravi ...

Že zadnjič se nisem mogla načuditi tvojemu ročnemu izrezovanju koles! Krasno čestitko sestaviš z detajli in seveda napišeš zraven še krasno zgodbo!

HRANDICA pravi ...

Enkrat sem ga že hvalila. Pa naj bo še enkrat.:))

Nella pravi ...

Super voščilnici, vsaka po svoje čisto po tvoje dodelana v nulo :) vsaka čast za potrpljenje pri izrezovanju koles :)

Maja pravi ...

Vladka ne morem se odločit, kaj mi je bolj všeč: barve, postavitev, natančno izrezani kolesi, tvoja ljubezen do detajlov ali zgodba ob čestitkah. Tvoje voščilnice so vedno nekaj posebnega in domišljija kar kriči iz njih. Ti dve sta res za v okvir.