sobota, 7. januar 2012

Darilca, obdarovanja in prva kuharska knjiga

Vsakič ko začenjamo novo leto, se prva dva dni počutim bolj mačkasto, pa ne zaradi pijače, čeprav tudi to ni izvzeto :))), ampak prevzame me melanholični občutek. Mislim da je to posledica tega, da se ves december stopnjuje pričakovanje, ki doseže svoj vrhunec za Božič in se počasi zmanjšuje do Novega leta. Potem pa naenkrat puf, tako, začnimo znova. Manjka mi ta občutek pričakovanja in veselja ob ustvarjanju vseh darilc za domače in prijatelje in zanimanje, kako jih bom razveselila. Rada to počnem. 
Več od vas je govorilo prav o darovanju. O tem smo na primer debatirale pri Creatissimo, kjer se še nismo nehali igrati. Pa Helena nam predstavlja enkratno razmišljanje o tem, da smo ljudje darilo drug drugemu. Sama rada podarjam in tokrat vam predstavljam nekaj decembrskih darilc. Zgoraj sta steklenički domačega olivnega olja z otoka Brača, ki sem ga obogatila z grobo morsko soljo, česnom in rožmarinovo vejico. Tukaj pa že znane mešanice za kavico. 
Glavna nit, tudi pri zavijanju daril je bil rjavi papir v kombinaciji z rdečim, ki sem ga malo poštempljala z vejicami in zvezdicami, ki sem jih uporabljala tudi na čestitkah. Tako je celotna slika decemberskega ustvarjanja dobila svoj epilog.
Najbolj pa sem se potrudila za nečaka Črta, ki zelo rad kuha. Tako je dobil svojo prvo kuharsko knjigo. Platnico krasi tale kuharček, ki sem ga našla v tej knjigi, si naredila šablone in nato vse dele izrezala iz šeleshamerja in jih dodatno obogatila z barvicami
Ker je še premajhen, da bi znal brati, pa ima ponekod sestavine v obliki slikic, da lahko pomaga mami povedati, kaj vse potrebujeta.
Ker pa kuhar mora imeti tudi predpasnik, sem se šivanja tega lotila kar sama. To je moj prvi tovrstni šiviljski izdelek in moram reči, da sem zelo ponosna nanj. Je dvostranski. Na eni strani je iz istega blaga kot platnica knjige, na drugi strani pa črtast vzorec. Tako da zgleda fantovsko. Link do res zelo dobrih navodil sem našla pri Maji. Spomnila sem se, da je ona mojstrica takih stvari in da bom pri njej zagotov prišla do pravih navodil.
Tukaj pa je še naš maneken:
in piškoti narejeni po receptu iz knjige:
Za konec pa še ena šiviljska. Za prijateljica sem kupila beležke in vsaki nadela svojo oblekico iz blaga. Sprednjim povštrčkom sem dodala inicialke in zavihek za pisalo.
Naslednjič pa se znova vračam k čestitkam, kajti ostalo je še nekaj lanskih zadev, ki vam jih nujno moram pokazati. Do takrat pa uživajte v pomladno-zimskih dneh.

33 komentarjev:

Kristina pravi ...

O koliko truda in srca si vložila v vsa ta Darila. Prekrasna so čisto vsa, tele beležke so pa čisto nore. Čestitam za objavo v časopisu - bravo. Srečno in ustvarjalno 2012 ti želim.

Janja pravi ...

Zelo veliko lepih stvari si nam pokazala. Prav vsa darilca, si tako lepo zapakirala. Nadvse mi je všeč mali kuharček. To bo veselje v kuhinji. Za konec pa tako ljubke oblekice za beležke, srečne prijateljice. Lp

Klara pravi ...

Wow Vladka, kako krasna darilca. Ponovno berem tvojo objavo z odprtimi usti, očarana nad tvojimi idejami in izdelki. Knjigica in predpasnik sta megastična... in koliko ljubezni je bilo vložene. In verjamem, da je ves trud poplačan z veseljem tistega, ki tako darilo dobi. Komaj čakam na tvojo naslednjo "zgodbico". Pozdravček :))

Damjana Ž. pravi ...

Čudovito, kot vedno. Predpasnik je res megastičen, knjigica pa tudi krasna ideja.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

pa ti si vsestranska!! po videni sliki mi je pa popolnoma jasno,da si imela dovolj motivacije, da si tvojemu simpatičnemu nečaku sešila predpasniček in se igračkala s papirčki,da si dobila luštnega kuharčka.zdaj si me navdušila za tale pak papir. že dolgo,da nisem uporabila.
pa za prijateljice si tudi izdelala prekrasne beležke...pa kaj bom še naštevala. vse je tako super!!!

Urška Sem pravi ...

Naj ti sploh zaželim ustvarjalno leto 2012?!? Bom, za vsak slučaj ツ, fenomenalna si!!!

Creatissimo pravi ...

Krasna in uporabna darila si pripravila! Meni je tisto plastenje v steklenih kozarcih zelo všeč, a se ga še nisem lotila. Vidim, da je tebi krasno uspelo - vse v stilu! Tudi jaz rada kombiniram z natur papirjem - tako domače deluje, toplo.
Ne morem verjeti, da si tudi ti v fazi šivanja! Da nimava slučajno istih škratov prišepetovalcev, kajti tudi jaz te dni občasno posežem po igli in nitih... Za nečaka si pripravila kar celostno podobo, tako da lahko kar odpre svojo firmo ;)!
Res si se potrudila in vidi se, da je bilo (iz)delano iz srca.
Ne se ustaviti! :)

Goga pravi ...

Kakšen krasen fantek, že po slikici sodeč se je zanj vredno potruditi :). Tak navihanček, super mu paše predpasnik in verjamem, da bo iz njega kuharski mojster čez nekaj let.
Tudi ti si se tako kakor večina lepo potrudila in za svoje drage priravila krasna domača darila, kako lepo je videti, da večine ne gane več praznično norenje, ampak si čar praznikov pričaramo sami z pripravo voščilnic, daril,........
Veselim se Novega leta in druženja z ljudmi kakor si ti, saj je to čisto posebno prijateljstvo.
Srečno!!

Biljana pravi ...

Prečudovita darila, in kako si se potrudila za mladega kuharja je prav noro. Praviš, da si prvič šivala? Uf, ko bi le moj prvi sešiti izdelek takole izgledal:) Ti si pravi multipraktik!!!!

Gourmet forever pravi ...

Waw, Vladuška, ti si pa res mojstrica! Sem brala in gledala tole z odprtimi usti. Noro lepo in z veliko mero okusa in truda. Bravo!

Andreja pravi ...

Uf, tale darila so pa tako luštna in predvsem uporabna, da so se jih verjetno vsi zelo razvezelili. Predvsem pa nečak, kajti zanj si ustvarjala posebno lepo in na fotki je videti tako zelo zadovoljen :-))
Pridna, pridna ni kaj!
Me prav zanima, kako nas boš še presenetila!

Tanja E. pravi ...

Vladka, to popraznično vzdušje si opisala točno tako, kot bi ga tudi sama.
Darilca si pa pripravila s toliko duše in srca, da se te res dotaknejo. Enkratna so in veselim se že obljubljene naslednje objave. LP:)

Marna pravi ...

Kako lepo si se pa ti potrudila z darili. Brez besed sem ostala. Čudoviti izdelki in tako lepo zapakirani.

Špela pravi ...

Darilca so super, ker si v vsa vložila veliko sebe. Nečaku se pa prav vidi, da je najsrečnejši kuhar na svetu ;)

Alenka pravi ...

Zelo lepa darilca. Mislim, da si nečaka najbolj razveselila. Na sliki kar žari!
Beležke pa so tako lepo oblečene, v luštno blago in inicialke,...pika na i.

Renata pravi ...

Krasna darila si pripravila in zraven pomislila na vse detajle. Kuharska knjiga in predpasnik pa sta dobitna kombinacija:-)

Helena pravi ...

Veš, da sem imela v mislih tudi tebe, ko sem pisala o blogerkah, ki same izdelajo darila :) In ta so nadvse izvirna. Ideja o mešanici za kapučino mi je super in jo bom verjetno drugo leto kar sama uporabila :)
Črt je lahko zelo ponosen na teto, ki se je tako potrudila. Res je pravi maneken.
Pa beležke so mi zelo, zelo všečne. Super.

MarikaGabez pravi ...

Čudovita objava Vladka!Tako topla in domača, da jo vsak z lahkoto posvoji, si jo želi v svojem domu. In iz malega nečaka bo zrasel fant, ki nikoli ne bo pozabil tega božiča.

moi pravi ...

Res si krasno zavila darila in jaz še vedno šparam ovitek, prav škoda mi ga je zavreči. Tvoja darila so res izdelana v nulo, do zadnjega detaila.
Kuharček je tako simpatičen, pa vendar ne tako kot tvoj nečak v predpasniku.
Res znaš narediti darila, pisana na kožo.

Metuljčica pravi ...

Tako kot ostale, tudi sama komaj čakam tvoje objave. Hura za nečake in nečakinje, ki nam dajejo navdih za ustvarjanje. Vse tvoje praznično kuharske ideje, ustvarjanje v tvojem stilu, preprosto kliče po še...

Jana pravi ...

Zelo simpatična in predvsem uporabna darila, dodelana do zadnjega detajla. Za nečaka se pa vedno splača potruditi (tudi jaz se za mojega).:)Noro dobro darilo!

Mojca pravi ...

Kako čudovita darila. Sploh so mi všeč tile zadnji notesniki, tako domiselno. LP

HRANDICA pravi ...

Čudovita zbirka daril, ki si jih krasno okrasila čisto po svoje. Odlično si vse tudi fotografirala. Verjamem, da je še veliko zaloge izpod tvojih prstov....prekrasne in edinstvene.
Lepo si zakorakala v novo leto.
Pozdravček♥

VSE DOBRO pravi ...

Res smo ljudje drug drugemu tudi darila ...

Vauuu vse je tako lepo in s tvojo pikico na i ...

Takšno čudovito olje imam tudi jaz :o))) kuharska knjiga pa je supeeeeeeeeer in predpasnika tudi - ej prava šiviljska mojstrica si ... in beležke so fenomenalne in zavihek za pisalo - super ideja ...

Bravo ...

Vse dobro ...

Hali pravi ...

Prekrasna darilca si prirpravila! In točno tako kot si opisala, sem se počutila tudi jaz, oz. s epočutim vsako leto. Zdaj se mi zdi, da smo nekako utirjeni nazaj v starih tirih :-) Nečak ej dobil pa najlepše in najboljše darilo :-)

Nena pravi ...

čudovita darila in prekrasna kuharska knjiga

Cardarian pravi ...

Lepa darila in res luštna kuharska knjiga! Hmmm pa ti piškoti, kar pojedla bi jih! Hvala za komentar na mojem blogu, sem malo pofirbčkala po tvojem, res delaš čudovite reči!
Še naprej ti želim uspešno ustvarjanje!
Pozdravček,
Cardarian

Sabina D. pravi ...

Čudovita, izvirna darila. Jaz sem najbolj vesela, kadar dobim darilo, ki je namenjeno resnično meni in predstavlja mene. Ne pa kakšen praholovilc, kupljen zadnjo minuto. Kuharska knjiga je fenomenalna, tako kot beležka z izvirnim zavihkom za svinčnik ;)

Tina pravi ...

Joj, kakšna krasna in čudovito aranžirana kolekcija. Res si se potrudila. Tole objavo si bom zapomnila za drugo leto in si sposodila kakšno krasno idejo za moje najdražje.

Simona pravi ...

Kakšne umetnine so nastale. Darilo za mladega kuharja pa je sploh fenomenalno.
Prelepo - kot vedno.
Idejo o kapučino mixu pa bi tudi sama pokopirala, če lahko? Bi mi zaupala razmerja sestavin? Zelo, zelo bi ti bila hvaležna.

Kefa pravi ...

waw...ogromno raznovrstnih stvari si naredila. Mojster za vse si :D

Andreja pravi ...

Čudovita darilca si ustvarila.

jasmina pravi ...

hi hi hi, moje darilo je na sliki :))).