petek, 18. maj 2012

Ko me inspirira... #1

Odločila sem se, da uvedem novo rubriko, imenovano 'Ko me inspirira...'. S tem si nisem namislila kaj novega, gre za to, da nas tako ali tako nagovarja delo drugih, nas asociira v neke nove ideje in kadar me nagovori katera čestitka ali kak drugi izdelek še posebej, se mi zdi prav, da dobi tudi posebno mesto. Objavo bom naredila enkrat na mesec. Sem pa v ta namen kreirala tudi novo tablo na Pinterestu, kjer boste lahko na enem mestu videli vse moje inspiracije. Za prvič sem se odločila za Tinino čestitko, ki me je v trenutku, ko sem jo videla, tudi navdušila. Zelo mi je bila všeč ideja z akrilnimi barvami in čopičem.
Sama se že nekaj časa spogledujem s turkizno barvo, tokrat pa sem si jo drznila tudi uporabiti in prikradla mi je nasmešek. Tisti navihan, ko sam sebi dokažeš, da ko stopiš čez mejo, odkriješ nov svet. Vedel si, da obstaja, samo nisi si upal ali hotel čez. Ko pa si enkrat tam, pa sam sebi lahko samo rečeš: 'Saj sem ti rekla' :) Tako nekako je bilo s turkizno barvo in mano :)))

Metulji so zagotovo ena najbolj pogostih motivov, uporabljenih na čestitkah in človek se jih kar ne more naveličati. Verjemite mi, odkar imam v rokah nove štampiljke z metulji, bodo velikokrat preletavali po mojem blogu. 
Rada bi vam povedala še nekaj o Tini. Kot prvo, mi je zelo žal, da živiva vsaka na svojem koncu Slovenije, ker bi jo z veseljem imela za sosedo in verjetno bi se me kmalu naveličala, ker bi vsak dan ždela pri njej na kavici :))) Klepet z njo je osvežujoč in navdihujoč, enostavno me napolni z energijo in vesela sem, da sem jo spoznala. Poleg tega je Tina zelo skromno bitje, kajti odkrila sem, da je možno njene čestitke občudovati v najbolj znanih čestitkarskih revijah. Kar pokukajte na ta njen zavihek. Bravo Tina, le tako naprej.
Izdelovanje te čestitke je bil zagotovo eden tistih trenutkov, ko se popolnoma zatopiš v delo in z vsakim potegom čopiča, z vsakim novim odtisom zvedavo opazuješ kaj nastaja. Sploh je bilo zanimivo opazovati, kako so odtisi manjših metuljev počasi prihajali na plano, kako je njihova barva postajala bolj intenzivna in so se sramežljivo prikazali iz pobarvane podlage.
Bodite inspirirane in uživajte v ustvarjanju kolikor se da!

28 komentarjev:

Tina pravi ...

O, Vladka! Skoraj mi solze kapljajo po tipkovnici...hvala ti. Že od samega začetka sem začutila, da sva sorodni duši in pogovor s teboj me je tako sprostil, da sem celo manj prestrašena šla na predavanje včeraj :-)) Tvoja voščilnica je prekrasna, sem silno ponosna, da sem ti bila v navdih. Tako lepo izpadejo metulji, ki se `dvignejo` iz barve in krasen dekorativni rob. Ta barva zelo pristoji tvojemu stilu in se že veselim še kakšne čestitke v tem odtenku.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

luštna. Tine ne poznam osebno, mi je pa njen stil noro všeč.nekako tako kot tvoj. obe sta prepoznavni po svojem stilu.predvsem sta obe natančni.
se vsekakor že veselim inspiracije naslednjega meseca.

Mojca pravi ...

Tinina čestitka me je prepričala v trenutku... In sedaj tvoja prav tako. Variacije so vedno zanimive, izzivajo in navdušujejo hkrati. Bravo :)

moi pravi ...

Zanimivo kako je nastala čisto drugačna čestitka kljub inspiraciji. In res je, kot pravi @Natali, imata obe svoj prepoznaven stil in zato je lušno pogledati kaj sta ustvarili.
Če se vrnem na tvojo turkizno, mimogrede ti lepo pristoji ;) zato jo še kar uporabljaj. A ni lepo, ko greš čez svoj rob, ki si si ga sam zarisal?!

Maja pravi ...

Metuljčkov se pa res ne bomo hitro naveličali. Kako lepo si tole napisala, o preseganju samega sebe, o tem, kako je treba iti čez rob. To, kar nas napolni z novo energijo, zaletom, pa nekako včasih na to malo pozabimo. Hvala, da si nas spomnila. ;)

Tanja E. pravi ...

Ja tako srečevanje s turkizno pa tudi jaz poznam:))
Odlični sta obe in tale tvoja rubrika glede navdiha je res ena fajn ideja.
Zelo lepa in v tvojem prepoznavnem stilu enkratna čestitka ti je tudi tokrat nastala. In metulji se ji zelo lepo podajo. LP:)

Goga pravi ...

Wauuuuuuuu, krasnno srečanje z turkizno. Tebi itak leži vse česar se lotiš in čisto vsemu daješ tudi svojo osebno noto. Tinine voščilnice so tudi meni zelo, zelo všeč in z veseljem jih pogledujem, priznam tudi, da je ena izmed inspiracij za mojo tokratnjo nalogo v Craft-alnici, Manj je več. Nekatere ste resnično mojstrice takšnih čestitk.

Kristina pravi ...

Čudoviti sta obe voščilnici - kako tudi ne ko sta jih izdelali zame največji carici voščilnic.

Hali pravi ...

Prekrasna je, turkizna in rjava - naravna tako pašeta skupaj. Bravo za insipracijo, super čestitka!

Creatissimo pravi ...

Metuljev se res ne moremo naveličati. Po enem od izročil, naj bi metulj predstavljal ženski princip... Zelo mi je všeč tvoja zamisel posvečanja objav tistim, ki te inspirirajo. Inspiracije so lahko take ali drugačne, tako da je vedno zanimivo, kaj kdo zazna in kako potem po svoje izrazi to doživljanje. Moj največji navdih so otroci, če bi lahko, bi ustvarjala samo za njih...
Turkizno pa tudi jaz obožujem, lepo se ujema z 'naravnim' odtenkom rjave. Prijetno.

MarikaGabez pravi ...

Lepo se ti poda .... ta barva. Se veselim skupaj s teboj, da si stopila tam "preko", kjer si mislila, da pa ni tvoj svet.
Tudi meni so Tinine kreacije noro dobre in všeč mi je njen stil. Ko gledam njene fotografije, imam vedno občutek, da vse naredi s takšno lahkoto.
Pozdravljam tvojo novo rubriko.

Helena pravi ...

Kot so že predhodnice napisale: obe imata prepoznaven stil voščilnic. Zato sta tako posebni in izstopata.
Ja, tudi meni so metulji priljubljen motiv na voščilnicah. Tvoji, ki se dvigajo iz podlage in se nočejo zliti z okolico, so krasni.

Simona pravi ...

Prelepi sta obe. In res je tako kot pravi ena izmed komentatork, Tina in ti - obe imata svoje prepoznavnost.

HRANDICA pravi ...

Čudovita inspiracija.Obe sta ustvarili prelepi voščilnici, ki vsaka zase izžarevata svojo energijo.
Lep vikend.

Andreja pravi ...

ooo kako čudovit "smaragd"; ta barva me vedno spominja na reko Sočo, Bovec, ... mmmm Zelo so mi všeč tvoji novi izzivi in prav zanimivo te bo spremljati :-))
Ja, Tina je tako kot ti razred zase, kajti obe imata svoj čudovit stil!

Sonja pravi ...

Obe vaju že dolgo spremljam in občudujem precej samosvoje izdelke. Take, ki štrlijo ven iz povprečja in so vedno nekaj posebnega, vredni ogleda. Mi je všeč, da sta ena drugi inspiracija in dobra družba :)
Uživajta še naprej v ustvarjanju.
Glede inspiracije na splošno pa se strinjam. Velikokrat nas tuji izdelki izzovejo k ustvarjanju nečesa našega. In s tem je vse OK, dokler nas ne zamika popolno kopiranje, pri katerem ne povemo, kdo je inspiracija oz. prvotni avtor.

Janja pravi ...

Obe voščilnici sta zelo lepi. Všeč mi je tvoja izbira barve in seveda metulji :). Lp

Sabina D. pravi ...

Čudoviti, obe. Tako voščilnici kot ustvarjalki :) Všeč mi je pri vama natančnost in prepoznavnost izdelkov. Obe sta pravi maherici v čestitkanju in vama obe želim, da tako tudi ostane. Vladka, tvoja nova rubrika je pa fantastična ideja ;)

Mojca pravi ...

Krasna inspiracija in obe voščilnici sta mi zelo všeč. Tudi sama tehnika je zanimiva, mogoče tudi sama enkrat poskusim. LP

Nella pravi ...

Se popolnoma strinjam z Mojco :)

Čarobna hišica pravi ...

Fino, da si se odločila za novo rubriko, ki bo še dodatno naredila tvoj blog poseben in drugačen ... turkizna pa le ni tak bav bav a, ne? ;o)

Kefa pravi ...

obe sta zelo zelo zelo lepi

VSE DOBRO pravi ...

Nadvse ti pristoji turkizna barva in tudi jaz sem pomislila ob njej najprej na našo krasotico rek Sočo - nobena reka nima take barve - je edinstvena in neponovljiva - kot ti :o)))

Čestitke obema Tini in tebi ...

Vse dobro ...

Metuljčica pravi ...

Vedno me pritegne kar je "na novo" in tale inspiracija je super, vsekakor jih bom spremljala. Obe čestitki sta prav čudoviti.

Biljana pravi ...

Čudoviti voščilici, mogoče mi je tvoja še malenkost lepša. In tale rubrika je odlična zamisel!

MA-MI pravi ...

Tudi meni je Tinina voščilnica padla v oči in ideja, da uporabi akrilno barvo za podlago, se mi je zdela dobra za ponucat - enkrat, ko bo čas in ideja v meni dozorela.
Tvoja voščilnica mi je prav tako všeč. Krasno si "spletla" skupaj našit rob s turkizno "packo" in metuljčkom. Všeč mi je.
Pozdravljam pa tudi tvojo zamisel o rubriki za navdihujoče izdelke.

Andreja pravi ...

Tale metuljčkova čestitke je čist wow! :)

Andreja pravi ...

Čudoviti ustvarjalki sta obe. Me veseli da sta našli inspiracijo ena v drugi in da bomo videli še veliko novoega in lepega. Metuljčki so pa večni in v vsaki podobi dobrodošli.