nedelja, 13. maj 2012

Škatlica-torbica za birmo

'Naredijo naj skrinjo iz akacijevega lesa; dva komolca in pol naj bo dolga, poldrugi komolec široka in poldrugi komolec visoka! 11 Prevleci jo s čistim zlatom; znotraj in zunaj jo prevleci in naredi na njej okrog in okrog zlat venec. 12 Ulij zanjo štiri zlate obroče in jih pritrdi na njene štiri noge: dva obroča na eni strani, dva na drugi! 13 Naredi drogova iz akacijevega lesa in ju pozláti!14 In vtakni drogova v obroče ob straneh skrinje, da bo mogoče z njima skrinjo nositi! 15 Drogova naj ostaneta v obročih na skrinji, ne smete jih vzeti z nje. 16 V skrinjo pa deni pričevanje, ki ti ga bom dal!' (2 Mz 25,10-16)
Tako je Bog zapovedal Mojzesu, da mora narediti Skrinjo zaveze. Rečeno je, da je ta skrinja največja relikvija stare zaveze in v njej sta shranjeni dve kamniti plošči z vklesanimi desetimi Božjimi zapovedmi. Ko sem se odločila, da kot osrednji motiv škatlice-torbice postavim skrinjo, še nisem imela v glavi tega simbola, ampak na koncu se mi je s simboliko vinske trte in belega goloba zdela odličen osrednji motiv. 
Z birmo se potrdi in utrdi vera in srčika le-te je za Izraelce v Skrinji zaveze. V novi zavezi pa je ta srčika Jezus sam - vinska trta kot sam pravi : 'Jaz sem resnična vinska trta in moj Oče je vinogradnik.' (Jn 15,1)
In če imamo Očeta in Sina, ne moremo brez Sv. Duha, ki ga je tako lepo upodobiti v podobi belega goloba, ki z oljčno vejico v kljunu še dodatno daje simbol miru.
Za mlado birmanko sem želela ustvariti nekaj nežnega, ličnega in prav zato sem kot piko na i dodala še angela, ki naj jo čuva in bdi nad njo. Skrinjica pa lahko postane tudi prostor za kakšen nakit. V prvi vrsti pa za kakšen evrček.
Načrt za torbico sem si naredila kar sama in moram reči, da jo je bilo res lušno pogledati!

Če potrebujete kaj podobnega tudi vi za darilo, ali zase, se javite na moj mail: vladka.serbinek@gmail.com


Razmišljala sem tudi o tem, da bi pripravile kakšne individualne delavnice oz. da bi bile maksimalno 3 ustvarjalke + jaz. Kaj menite? Bi vas zanimalo? Delavnice bi potekale pri meni doma in na prvi lahko naredimo kakšno takšno torbico-škatlico. Če ste zainteresirane, mi pišite na mail. Dan in uro določimo po dogovoru!

28 komentarjev:

Hali pravi ...

Uauuu koliko simbolike in barve, kako so mi všeč. Angelček, ki vse skupaj čuva je pa pika na I. Lepo!

Helena pravi ...

Tole pa mi je tako všeč, da sem se kar nekajkrat "sprehodila" po fotkah (tudi te so enkratne). Vsi delčki so polni simbolike in ravno pravšnji za birmo. Pa še v zanimivih barvah je.
Za delavnico pa: ja, bi bila kar za to :) Ti bom pisala.
Lep dan!

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

wow, ta objava je bila najbolj pravšnja za moje nedeljsko prebujanje.
priznam,da se me je danes najbolj dotaknila izvirnost v izbiri zgodbi.
darilce,saj temu težko rečem samo voščilnica, je pa tudi zelo carska!!!
ja,najbrž pa vse doživljamo,da ko enkrat začneš z voščilnico hočeš nočeš začneš razmišljati o simboliki in o pomembnih in globokih stvareh v življenju. zato so naše voščilnice nekja posebnega.

VSE DOBRO pravi ...

Si mi polepšala nedeljsko jutro s to čudovito objavo v dotiku besed, fotografije in spet tako zelo samo tvoje ustvarjalnosti - prečudovito darilo za birmo ... Saj človek lahko kar samo vzdihuje od lepote ob vseh tvojih objavah :o)))

Vse dobro ...

Čarobna hišica pravi ...

Prav res koliko simbolike je v današnji objavi ... se mi resnično dopade ideja o skrinji ... golob ... vinska trta ... vse tako lepo povedano in zaokroženo v celoto ... hm delavnica 3+1 se prou fajn sliši ... take delavnice znajo bit najboljše ... pregledam vse objave, čeprav se bolj redko spravim komentirat ... danes je tak dan ;o) ... imej se lepo

Tina pravi ...

Izjemno, Vladka! Všeč mi je kako si vso simboliko tako estetsko zlila (izrezala) na papir.

Janja pravi ...

Čudovito ♥♥♥. Ne bom naštevala kaj vse mi je super, ker je vse tako zelo dobro. Lp

Mojca pravi ...

Ja tudi jaz sem čisto brez besed, ker je tako popolno vseskupaj. Res ti uspe izdelat vseskupaj res tako lično. Čudovito! LP

Tanja E. pravi ...

Uau, kako lepo si ponovno tale kompletek/paketek naredila, izbrala si enkratno kombinacijo barv, pa tudi tokrat vse tako zelo lepo in v nulo dodelano, premišljeno, s polno prave simbolike.
Kdaj v prihodnosti, ko moja mala pikica še malo bolj zraste, se gotovo priključim kakšni taki tvoji mini delavnici, že zato, da se spoznamo, ustvarjanje skupaj pa kot jagoda na torti:))
Prijazen pozdravček:))

Andreja pravi ...

ooo kako je tole cart, tako lepih barv in tako lepo narejeno! Zopet nekaj čisto tvojega, na tvoj čudoviti način :-))
Te zelo občudujem, da imaš svoj prepoznaven način in da ostajaš vedno pri njem!

Karmen pravi ...

Super narejeno!

Biljana pravi ...

Prekrasno je!!!

HRANDICA pravi ...

Skrinjica, kot sestavljena iz voščilnic, čudovita in izjemna ideja. Lep teden.

moi pravi ...

Koliko simbolike in ti jo znaš zliti skupaj v prečudovit izdelek in še zanimivo zapisati.

Nena pravi ...

uf tole pa je projekt. zelo lepo

Kefa pravi ...

PREČUDOVITA JE!!! Če poznaš krščanstvo, potem lažje ustvariš primerno darilo/čestitko. Sama sem na tem področju bosa, zato se ponavadi obrnem na teto. Tvoja ideja je noro dobra. BRAVO!!!

Metuljčica pravi ...

Čudovita barvna kombinacija, kar objaviš je preprosto nekaj posebnega in tvoj način izdelave preprosto pritegne. Le kdo si nebi rad znal izdelati takšno torbico-škatlico.

emanuela pravi ...

čudovito skombinirano - ideja, barve, simbolika...prekrasno

Nella pravi ...

Krasna kombinacija barv, zajeta vsa simbolika, dodelano v nulo,... Lp :)

Creatissimo pravi ...

Čuti se mir, ki veje iz skrinjice. Ni samo izdelek kot izdelek, ki pritegne s svojo lepoto, temveč je zraven tudi zgodba, ki jo pripoveduje in sporočilo, ki ga lahko razberemo izpod tvojih rok. Zato ima tvoje delo tako vrednost in je zame dragoceno - veliko več, kot bi si mislil človek, če bi pomislil, da je izdelek narejen 'le' iz papirja. Popolno!

Marna pravi ...

Oooooo, kako je to krasnooooo! Prelepo, no!

Simona pravi ...

Prelepa, polna simbolike in izdelana tako natančno kot znaš le ti.

Mojca pravi ...

Če ob čem, pa lahko ob takšnih mojstrovinah človek ostane dobesedno brez sape.

McCrafty /Klavdija pravi ...

Spet krasen izdelek in vse dodelano, pa v mojih barvah .)

Anja pravi ...

Krasno!

namo pravi ...

Full dobra ideja in izvedba:):)

Marina pravi ...

Vse kar pride iz mojih široko odprtih ust je WAAAW... Super narejena škatlica...

Lep vikedn ti želim...pappa

Barbara pravi ...

Čudoviiiita škatlica!