sobota, 2. junij 2012

Kvačkarije

Da na vrtu ne sedim kar tja v dan, si večkrat prinesem svoj cekerček s prejicami, v senco postavim udoben stol in vihtim kvačko. Trenutki, ki pomirjajo in skrbi se otresajo z vsako zanko. Že lep čas nazaj sem se lotila prstanov in podobno kot Sonja, tudi sama malo predelala originalni načrt, saj so prstani kar veliki. Beli bi prišel v poštev tudi za kakšno bolj drzno mladoporočenko. Večji bi lahko nadomestil tudi šopek, zakaj pa ne. Pa še metanje prstana, namesto šopka bi bilo veliko bolj zabavno, ker bi ga bilo težje ujeti :))))
Tej umazano roza barvi pa se sploh ne morem upreti in zato je poleg prstana...
...nastal še komplet prstan in broška. Ti okrogli so nastali slučajno, ko sem želela nakvačkati povsem nekaj drugega in ker so mi bili všeč, so dobili svoje mesto. Rada imam izdelke, ki nastanejo po slučaju, ki v izvorni ideji ne obstajajo, pa se potem kar rodijo. Kot da so vedno želeli na plano in so si znali svoj obstoj izboriti. Kot naša intuicija, ki se je ne zavedamo dovolj, vendar nas sili, da jo uresničimo in tako privede do marsikaterega lepega in morda celo odločilnega trenutka v življenju. 
Da sem utrdila svoj lastni kvačkarski načrt, sem naredila še komplet v bolj živih barvah:
Morda se naslednjo soboto vidimo na ART Festu in če, jih bo tam tudi mogoče kupiti. Lep vikend vsem skupaj.


P.S. Še glede knjige, ki sem jo omenjala v prejšnji objavi. Naslov je Slaba karma, avtor je David Safier. Če želite prebrati kaj sproščujočega in zabavnega vam jo vsekakor priporočam. Preobrazba iz slabega v dobrega človeka preko lastnih reinkarnacij v podobi mravlje in še kakšne živali je sveža in odštekana ideja in meni je bila knjiga všeč.

29 komentarjev:

Helena pravi ...

Kar malo pogrešala sem te že na blogu :) In zdaj, za lep vikend, presenetiš s svojimi kvačkanimi mojstrovinami.
Dolga leta so mi kvačkane stvari spominjale na staromodnost, revščino - za tiste, ki si ne morejo privoščiti kaj boljšega. Zdaj pa mi pomenijo svojevrstno umetnost in se navdušujem nad kvačkanimi izdelki.
Hm, knjiga bi znala biti prijetna sprememba v mojem okusu za knjige :) Hvala za naslov.
Lep vikend!

Gourmet forever pravi ...

Waw, nisem vedela, da si tudi takšna mojstrska kvačkarca! Ful lepo!

Mojca pravi ...

Uauuuuu tole jeres prekrasni in jaz bi se takov javila za nošenje. Barve so prečudovite. Lep vikend. LP

Tina pravi ...

Kako lepa objava, res prava paša za oči s tvojimi mojstrskimi fotografijami. Kvačkani prstani so čudoviti. Jaz sem nerodna za kakršen koli nakit, a vidim, da znajo nekatere zelo lepo nositi velike kose. Knjiga pa zveni zanimivo, hvala za naslov.

Sonja pravi ...

Ooo, ti si tudi poskusila :) Meni je original navodilo še za broško kar malo veliko. Ali pa sem imela predebelo prejico :) Tebi gre tudi to super od rok, je pa najbolj prisrčen prav gotovo tisti rozi prstan :) Čeprav zadnji kompletek ne zaostaja dosti. A ni sproščujoče tole? Moram spet začet klekljat, tisto je šele super, ko kleklji klenkajo.

Simona pravi ...

Res lepi izdelki so nastali in ... a ni fino, ko najdeš stvar, ki te pomirja. Meni to pomeni šivanje mojih pupik. Se mi zdi, da skrbi kar odplakne.

Mojca pravi ...

Mmmm, koliko romantike in prepričljivosti obenem.... Čudoviti so. Prave male umetninice :)

Tanja E. pravi ...

V barvi bele smetane so mi res enkratne, polne romantike, neke polnosti, topline. Tudi ostali dve barvi imata svoje sporočilo. Lepo so ti uspeli, fotografiranje pa spet 1A. Tiste sočnice v ozadju delujejo kot nakvačkane. Superca, LP:)

Ana K. pravi ...

Vladuška, kapo dol! Tole so prave mojstrovine! Me prav zanima kako izgledajo na roki? lp

Alenka pravi ...

Čudovit kvačkan nakit! Bele vrtnice so mi najbolj všeč!

HRANDICA pravi ...

Dopolnjuješ svojo "mehko" ponudbo. Pridna si, ni kaj.
Lp

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

zares prekrasne fotke in tvoje kvačkarske mojstrovine. vidim, da bi se imela veliko za naučit od tebe.
Jaz se komaj spoznavam s kvačko.kar gre naravnost še gre, kar pa gre v krog ali 3d, je pa že izziv.
mi je super všeč ideja, da bi lovile kvačkan prstan namesto pušelca.
knjigo bom pa kar uvrstila v knjižni klub bralcev bloga življenje je lepo.

Andreja pravi ...

ooo kako lepo je spet pri tebi od kvačkanih izdelkov do fotografilj. Res si postala že prava mojstrica in tile prstani in broškice so čudovite :-))

Janja pravi ...

Tvoj nakit je lep in tako nežno mehak. Lp

Hali pravi ...

Všeč so mi barve in prstani seveda. In rumeno-oranžna kombinacija pri meni zmaga. Lepo!

Klara pravi ...

Krasni izdelki... kvačkanje mi nikoli ni šlo od rok zato toliko bolj cenim tako delo. Všeč mi je ideja skvačkanega nakita...in poročnega prstana. :)

Andreja Z pravi ...

Obnoviti znanje kvačkanja je tudi moja velika želja. V otroštvu sem znala, vendar mi je ostalo samo znanje osnovne kačice. So mi všeč kvačkani izdelki. Tile tvoji so fenomenalni.

Marika Gabez pravi ...

Tudi mene preseneča kako vešče vihtiš kvačko.
Lepo si skvačkala ves ta nakit in kar vidim te, kako se sediš nekje na vrtu, pod drevosom in ....

Nena pravi ...

uf s temle kvačkanjem si me pa spt malo požgečkala....ampak ne vem kadj bom prišla do kvačke. je še toliko drugih stvari v glavi časa pa vedno premalo. rumeno-oranžna kombinacija pe tudi pri meni zaseda 1. mesto

Creatissimo pravi ...

Nežno, mehko - res prikladno za kakšno nevesto. Sploh za tako nevesto v 'vintage' stilu in ki bi pasala k tvojim voščilnicam ;). Od tega imaš veliko tudi ti - pomirjene misli, iz katerih lahko priplavajo nove ideje. Po mojem se bodo začele kmalu množiti :).
Uživaj še naprej!

Kirena pravi ...

Lep nakit. Nikoli si ne bi predstavljala, da s kvačko in prejo narediš prstan.

Metuljčica pravi ...

Tole pa je izvirno, kvačkani prstan, super! Moram tudi sama kdaj na vrt s kvačko. Se pridružujem ostalim, ki občudojejo tvoje lepe fotografije.

Plutka. pravi ...

Čudovita sta..

moi pravi ...

Krasne fotke in krasen kvačkan nakit. Kako zanimivo kako spremenimo mnenje o čem. Tudi meni kvačkanje včasih ni prestavljalo bogvekaj, sedaj pa dam kapo dol pred takimi mojstricami, kot ste ve - kvačkarice, ki ustvarite tako nenavadne kvačkane stvari.

Anja pravi ...

Fantastično!!!! Fotke in prstani. Mislim, da si bom tudi jaz naredila kompletek, jupiiii.

VSE DOBRO pravi ...

Čudoviti kompletki so nastali in dotik fotografije najkrasnejši ... tudi jaz nadvse prisegam na kvačko, čeprav je že nekaj časa nisem imela nič v rokah ... pa bo tudi to minilo ...

Vse dobro ...

Damjana Ž. pravi ...

HUDO. Res hudo dobro. Kvačkanje je pri naši hiši od nekdaj bilo cenjeno in en lepih spominov na otroštvo so kvačkane kopalke s pripadajočim klobučkom in oblekico. Stara mama je imela zlate roke.

Že doooolg imam shranjene like z navodili za kvačkanje rožic. Morda bo pa na dopustu čas. In volja.

Te tvoje fotke so pa itak - za dušo napolnit.

Marna pravi ...

Čudovite kvačkarije!
Vladuška, naj ti povem še to, da so kvačkane balerinke, ki sem jih kupila pri tebi, že v rokah srečnih staršev male Tiane. Kmalu pa bodo tudi na njenih nogicah. No, danes je že pomerila eno. :) Ampak so mamici tako zelo všeč, da sem izredno vesela, da sva se srečali na sejmu in sem jih lahko kupila. Ti pa še naprej kvačkaj take lepotičke za male nogice, ker se še javim s kakim naročilom (ko bo le prilika).
Hvala ti in lep pozdrav!

Vladuška pravi ...

Hvala ti Marna :))) Me zelo veseli, da so mamici zelo všeč in da sem z njimi razveselila tudi tebe. Upam, da vaju pridem kaj pogledat v park. Dobro prodajo vama želim.