petek, 8. junij 2012

Srca v retro vzorcu ali Make it Monday #69

Kontrasti so mi od nekdaj zanimivi. Vedno mi pozornost povlečejo nase slike, predmeti ali ljudje, kjer nekaj zelo izstopa. Mogoče je to moja notranja želja po izstopanju, ker se sama čutim vedno v povprečju. Kakorkoli mi gre povprečje na živce, sem na drugi strani zelo zadovoljna, ko se lahko v tem istem povprečju tudi skrijem. Ampak včasih me ima, da bi izstopila, da bi bila kot ta tri srca, ki upajo to sivino pustiti za seboj in se pokazati v svoji popolnosti. Všeč mi je ta fotografija in všeč mi je, ko ugotavljam, da mi vse bolj postajajo všeč srca. Ko uvidiš svoje lastne spremembe v okusu in se sam sebi samo nasmehneš in si rečeš: 'Tako pač je, zarečenega kruha se največ poje'.
En hiter eksperiment v postavljanju likov, ki je na koncu izpadel kot kak prijeten kmečki motiv, takšen za na kakšno vikendico, za kakšen prt :))
This is one quick experiment, how to use different pattern and shapes. I combined stamps from two stamp sets (green pattern from Retro Stamp Set and hearts from Love lives here: Holiday stamp set) and put hearts into retro pattern. The combination reminds me on country pattern and it can be use for some tablecloth for example. I used the one of the Nichole Heady sketches, which he prepared for Make it Monday #69. Really interesting where can be  found the inspirations for sketches. I like the ideas. 

Narejena je po predlogi za Make it Monday #69. Občasno me takšne in drugačne predloge zelo pritegnejo, nato pa me mine, da bi delala po njih. Nevem zakaj. Ampak je včasih fino, ko ne veš kako bi postavil predmete, ko si malo ustvarjalno izgubljen in se lahko nasloniš nanje. Po drugi strani pa me je pritegnilo to, od kod vse je možno črpati ideje za predloge. Vse to si poglejte pri Nichole.
V zelene like sem izmenično odtisnila mala in velika srca in tako ustvarila vzorec. Nič posebnega, nič pretresljivega. Hitro narejeno za nekoga, ki ima nekoga zelo rad. Morda pa čestitka kmalu najde svoja dva lastnika :)


Imejte se radi in uživajte v vikendu!

28 komentarjev:

Mojca pravi ...

ooooh krasne barve si izbrala in tale šiv tudi lepo poudari voščilnico. krasna je! Lp

Goga pravi ...

Čudovita je, barve, preprostost in napis vse skupaj prelepa kombinacija :)).

Jagoda pravi ...

Zares čudovito, kontrasti v živih barvah, ki izstopajo so tudi meni všeč! Pa še citat iz enega od mojih najljubših ljubezenskih romanov, očarljivo...

Maja pravi ...

Čudovit vzorec si ustvarila, tudi barve so mi zelo všeč.

Tanja E. pravi ...

Lep zapis si dopolnila z zelo lepo čestitko. Res so barve zelo lepe in fotografija prav tako. Šiv ji poudari unikatnost. In hvala za link:))

Janja pravi ...

Prva slika je prekrasna ♥ :).... tako kot voščilnica, ki morda prav zaradi svoje enostavne postavitve in lepega vzorca, pritegne in sede v srce. Lp

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

tale vzorec res malček spominja na kakšno staro hiško oz. kmečko hišo ali prt kot si sama napisala.meni je pa noro všeč, kako te je tista rumeno-siva-pisana črtasta stvar napeljala na tvoj vzorec. in meni bi tale tvoj vzorček čudovito pašal- zelen s srčki :)
mi je pa poznan ta tvoj občutek,ko bi vsem rad kričal,da nisi povprečen, in vendar godi,da se lahko občasno skriješ med povprečneže.
smo pač zanimivi človečki,ni kaj ;)

Helena pravi ...

Pišeš o povprečju in izstopanju ... Evo, s to čestitko si že stopila iz povprečja, ker je bila izpostavljena na Papertrey Inku. Kako hitro se besede spremenijo v resničnost, a ne? :) Vesela sem zate, ker je voščilnica prav zares nekaj posebnega.
Danes pa te pridem obiskat - če ne bo dežja in se boš skrila :)

HRANDICA pravi ...

Tudi, če ni pretresljiva, je zelo dobro sestavljena in zato zelo lepa.Se zgodi, da ima nekaj enostavnega za sestavit včasih večji efekt, kot zakomplicirano in dolgotrajno izdelovanje.
Upaj si!

Vladuška pravi ...

Nekaj preti ta dež, grem pogledat k Skrinji, upam da bo zdržalo. Se vidiva. Hvala ti za lepe besede in ja, ne moreš verjet kako hitro lahko včasih sanje postanejo resničnost. ;)

Andreja pravi ...

Res je nekaj posebnega in uspelo ti je narediti fantastično voščitko! Zdi se kot da je vse sestavljeno zelo premišljeno. Super ti je uspela :-))

Helena pravi ...

Eh, malo čudno sem se izrazila :) Po tistem, ko sem to napisala, sem začela s pospravljanjem in čiščenjem doma(čisto povprečno delo) in sem malo razmišljala o povprečju in izstopanju ter ugotovila, da sem mimo vsekala s svojimi besedami. Tvoje voščilnice niso čisto nič povprečne. Z njimi vedno izstopaš iz povprečja!! In ne le s to zadnjo!! :)
Se vidima. Če te ne najdem na dvorišču Skrinje, te pokličem in grema na kakšno pijačko na toplo :)

Simona pravi ...

Se strinjam s Heleno, tvoje delo pa res ni povprečno. Po moje krepko izstopaš in tudi danes ni tako. Hočeš ali nočeš.
Navidezna preprostost na današnji voščitki mi je všeč. In res deluje malce etno.

Kirena pravi ...

Zelo lepa kombinacija zelene in rdeče. Malo zamolkolo, pa vendar iztopajoče. Pa čestitke za objavo na facebooku.

moi pravi ...

Krasna voščilnica, ki je padla v oko tudi ustvarjalkam pri PTI. Tvoje voščilnice krepko izstopajo iz povprečja in meni se zdi, da tudi ti. Je pa res, da se je včasih lepo skriti v povprečju ;)))
Naj sonček prežene oblake in naj bo velik obisk, naj dvorišča oživijo ;)

Nataša pravi ...

Izstopaš - vsakič! Z voščilnicami, postavitvami, fotografijami, objavami...
In res je WOW :) Iskrene čestitke!!!

Ana K. pravi ...

Vladuška meni se zdi še kako posebna....čudovita!

Vladuška pravi ...

Nič se nisi čudno izrazila, čisto fajn si napisala in danes zjutraj so mi pri PTI res polepšali dan :) Potem pa je bilo še tako fino poklepetati z drugimi ustvarjalkami, vključno s tabo na sejmu. Dež nam ni mogel do živega :)

Klara pravi ...

Ta rdeča res izstopa iz sivine...zelo lep vzorec ti je uspel...prav poseben, tako čudovito poseben kot si ti. :))

Creatissimo pravi ...

Všeč mi je, da si izbrala dve velikosti srčkov. In tista dva pri besedilu sta prikupna, ker nista v enaki rdeči kot ostali... Preprostost in domačnost, ki se izražata v postavitvi in barvah. Meni ima preprosta 'enostavnost' večkrat večji učinek kot kakšen velik, vpadljiv pomp.
V razmišljanjih sva si precej podobni :). Lep vikend ti želim!

Tina pravi ...

Prekrasna je, Vladka! Tako lepo si prepletla vzorce in združila celoto. Me je pa prav presenetila tvoja izjava o povprečju. Jaz imam srečo, da te nekoliko bolj poznam in zame si ti zadnja oseba, ki bi ji dala nalepko `Povprečno!`. Tvoja drža in odnos do vsega te izjemno definirata in poudarita. Vse bolj ugotavljam, da veliko ljudi, ki štrli ven, zaznamuje silno borni duh, ki ga je pač potrebno prekriti z nešteto atributi in zlaganimi pozami.... Fuj!

AllyRose pravi ...

Prva slika mi je še posebej všeč, ker greje in hladi obenem. Vsaj tak občutek dobim. Tudi čestitka je zelo lepa. Umirjena in ne preveč načičkana, kot znajo biti čestitke z "love" tematiko. Ti imaš res dar za to.

Metuljčica pravi ...

Sama imam od nekdaj rada srčke, zato mi tvoje prikazano delo še posebno všeč. Tole je res meni všečno.

Špela pravi ...

In ti govoriš o povprečju... Naj ti povem nekaj, kar ti je verjetno že kakšna pred mano - tvoje ideje in posledično voščilnice, VEDNO izstopajo! Tudi tale krasna, taka domača, ki jo lahko hitro posvojiš ;)

Nella pravi ...

Čudovita srčkasta objava, tako fotka kot voščilnica :)

VSE DOBRO pravi ...

Tudi meni je ta srčkasta objava nadvse všečna in čisto tvoja - edinstvena in posebna ...

Vse dobro ...

Tadeja pravi ...

Vidjela sam čim si objavila, stavila zvjezdicu u readeru, ali vrijeme i ja smo smrtni neprijatelji :)
I da nisam već davno kupljena svime što napraviš, ova crvena srčeka bi mi pogodila žicu.
Čestitka je odlična, a prva fotka sa srčekima i drvenom vješalicom, mrak! :)

Cinnamon and Thyme pravi ...

<3 Tako topla...