petek, 28. junij 2013

Ptičje žvrgolenje - Spring Tweetie

Vsako jutro me ob odprtem oknu zbudi ptičje žvrgolenje. Lepo se je zbuditi ob takšni melodiji. Idilo mi znajo pokvariti edino vrabci, ki s svojim monotonim čivkanjem preglasijo lepo žvrgolenje ostalih ptic. Kosa sta si svoje gnezdo spletla pod našo streho in iz njega že kukajo drobne puhaste glave mladih kosov. Starša pa pridno nabirata hrano in jo neumorno nosita čakajočim oprtim kljunom. Na večer pa se ata kos postavi na kakšno višjo vejo ali streho in žvrgoli, da ga sliši cela vas. Res je prav zanimivo opazovati vso to ptičjo druščino. In prav na njih sem razmišljala ob izdelovanju te čestitke:

I hope you are all ready for a great weekend. I will spend this one with my three best friends from high school. It will be fun, four of us girls together again. There is only one problem, that we won´t have enough time to talk about everything and we will be definitely louder as this little Spring Tweetie :)
Šablone s pticami so mi zelo ljube in motiv je uporaben tako na poročnih, rojstnodnevnih, kot tudi krstnih čestitkah. Ta se imenuje Spring Tweetie in zdi se mi, da ga lahko kar slišim kako žvrgoli. Kakšno dodatno idejo najdete na CottageCutz blogu.

This die can be used on every cards for different occasions: wedding, baptism, confirmation, birthday and it is also perfect for masculine card. Great, right? If you want to find out more, just go to CottageCutz blog.
Motiv je dovolj sam na sebi. Vse kar sem dodala je bil še napis in čestitka je pripravljena za odhod k kakšnemu slavljencu ali slavljenki. Torej še ena dobra plat te šablone je, da jo lahko uporabite tudi za tako zahtevne moške čestitke.
Želim vam lep konec tedna in če se vam že zgodi, da vas obišče slaba volja, jo hitro preženite s kakšno dobro melodijo. Jaz pa bom ta vikend preživela s tremi starimi dobrimi prijateljicami. To bo glasno :)))

I wish you all a beautiful weekend!

25 komentarjev:

Helena pravi ...

Čestitka je že na moji Pinterest strani, v mapici Birds :)
Čudovita je in dodala si ji lepo misel.
Tudi meni je všeč žgolenje. Če imaš še doma ptičjo družinico, je toliko lepše.

oldpunca pravi ...

Kako mi je všeč tale ptiček! Čudovito misel je čivknil v svet :-) Sceno za fotografiranje si vrhunsko pripravila. Kot vedno :-)
Pa pridno "čivkaj" s prijateljicami čez vikend :-)))

Andreja pravi ...

Ja, kosje žvrgolenje je res prijetno za ušesa, medtem ko vrabci tudi mene zelo motijo :-))
Tvoja današnja čestitka je čudovita v njeni preprostosti, kot znaš le ti!

Anonimni pravi ...

Znova prekrasna. Zelo zgovoren je tale ptiček. Čudovite barve si izbrala.

Pozdravček,
Barbara

Simko pravi ...

Vladka, misel, ki si jo izbrala in ptiček se tako lepo skladata! Izjemno si naredila tole voščilnico v prekrasnih barvah!
Lep vikend ti želim in lepo se imejte s prijateljicami!
Pozdravček,
Simona

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Čudovita,
lp Tamara

Hali pravi ...

Načivkajte se, kot tale ptička na veji :-) Krasna čestitka !

Simona pravi ...

Spet kar boa tvoj zapis, da ne govorim o voščitki. Sem se pa ob tem spomnila na to, kako ubogi so nekateri ljudje, ki ne znajo opaziti drobnih radosti, ki nam jih ponuja narava. Zadnjič mi je pravila kolegica, da je bila na sestanku hišnega sveta. V bloku na robu mesta živi 9 strank in vrli očka dvanajstletnika in triletnice je kot glavno težavo, ki naj jo pomaga rešiti hišni svet izpostavil ravno prezgodnje petje ptic, ki ga menda zbudijo. Tip je o tem menda hotel celo resno debatirati ... Vsem ostalim pa je šlo rahlo na smeh. :o) Najprej mi je bilo smešno, ko pa sem pomislila na njegove otroke, me je malce zmrazilo, priznam.

Nella pravi ...

Zelo lepa, napis pa še kako resničen.

NinaS pravi ...

Prekrasna, z lepo mislijo :)

Janja pravi ...

Zelo je lepa. Napis pa je čudovit. Lp

Tina pravi ...

Vladka, čudovita je! Všeč mi je modri ptiček in nežen vintage pridih.

helena pravi ...

Krasotica je! ptičje petje pa tudi jaz poslušam vsako jutro in vsak večer...:):)

Sonja pravi ...

Čudovita čestitka je nastala. Naj ti ptički še naprej lepo pojejo in te spodbujajo k ustvarjanju.
Uživaj v dobri družbi.. v njej je vse lažje :)

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Prekrasna je! To tvoje bogatstvo, ki kipi iz preprostosti je naravnost čudovito.

namo pravi ...

Preprosto a vendar čudovito:)

Martina pravi ...

Čudovita je. Motiv in zapisana misel. Tudi tebi prijetno klepetavi konec tedna.

Anonimni pravi ...

Predivna je ko uostalom i sve tvoje stvari.
Lp, i dobru zabavu za vikend ti zelim. Sonja.

Klara pravi ...

Kot si sama rekla...motiv je dovolj sam sebi. Prav nič drugega ne potrebuje. Všeč mi je ta naravni videz in kako si uporabila belo tempero...preprosta in krasna...kot vedno. :))

Kirena pravi ...

Prelepa je.

Mojca pravi ...

Joj kako je krasna! Všeč mi je tudi napis, res lepo. lp

Metuljčica pravi ...

Čudovita voščilnica, z lepo mislijo. Tudi sama uživam ob ptičjem žgolenju in opazovanju ptic. Prelepo ozadje pri fotografiranju ji daje takšen domač pridih. Upam, da si se naklepetala in se imela lepo. Jaz se bom drugi teden, po že stari prijateljski tradiciji.

VSE DOBRO pravi ...

Resnično čisto tvoja posebna unikatna nota na čestitki ... ptiček je tako ljubek in dotik fotografije izjemen ... vse je krasno ...

Bodimo Brumne Bojevnice Boljšega

Odmevčica

Jana pravi ...

kjut, kjut, kjut :)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

res je, kar slišim ga kako žvrgoli. v nedeljo po treh zelo napornih dneh, sem legla na ležalnik in življenje me je obdarilo s petjem malih ptičic. Božansko!!!