nedelja, 3. november 2013

Ko me inspirira #19

November je odprl svoja vrata in njegov prag je poln pisanega odpadlega listja. Veveričke in druge gozdne živali hitijo nabirat še zadnje odpadle plodove in jih pridno nosijo v svoje majhne domove, da pozimi ne bodo lačne. Kostanj tu, želod tam in shrambe se vse bolj polnijo.
Takšne in drugačne misli so se mi pletle po glavi, ko sem delala tokratni izdelek za Ko me inspirira #19. Tina me je prav razveselila s svojo inspiracijo, ki jo je našla pri Natali, natančneje pri njenih filcanih knjižnih kazalih in se odločila, da bo tokratni izziv FILC. Že tako dolgo nisem uporabila tega materiala, da je imela škatla, v kateri ga imam shranjena, prav zaprašen pokrov. Zadnji čas torej, da sem pobrisala prah in prezračila svoje zaloge.
S pomočjo šablon od ScrappingCottage sem izrezala jesensko listje in želod in okrasila platneno vrečko. Čeprav sem se najprej poigravala z mislijo, da bi filc uporabila na čestitki, me je nato odneslo v povsem drugo smer in končno se je košček jeseni ujel tudi na mojem izdelku.
To pa še ni bilo vse, ko sem brskala med različnimi barvami filca, sem se spomnila na Spellbindersove šablone v obliki rokavičk in tako je bila naloga precej preprosta. Izrezala sem po dve večji in dve manjši rdeči rokavički in vsako po eno belo za zgornji rob. Robove sem zalepila, v notranjost nadevala polnilo in izdelek je tu. Mislim, da bom dodala še trak ob zgornjem levem robu in tako mi bosta lahko služili tudi kot okrasek za novoloteno jelko.
Preden se za danes poslovim od vas, bi vam rada še povedala, da Marina tudi tokrat podarja nagradico in sicer štampiljke z motivom vrtnic:
Želim vam krasen preostanek nedelje in sedaj vas toplo vabim na Tinin novi blog , kjer se lahko tudi tokrat prijavite za izziv. 

25 komentarjev:

Kristina pravi ...

Kakšni super izdelki! Sanjam o novoletni jelki okrašeni s "kjuti" okraski iz filca!

oldpunca pravi ...

Vau, tole bo spet zanimiv izziv. Tudi na mojih filcih se nabira prah in pav zanimivo jih bo malo prezračiti :-) Super si okrasila vrečko, rokavički pa sta sladki za pojesti :-)

Mojca pravi ...

Joj kako simpatične rokavičke!!! Kakšna krasna ideja. lp

Klara pravi ...

Super ideja...krasno si okrasila vrečko z listki iz filca in rokavičke bi lahko služile tudi kot darilce s kakšno majhno pozornostjo noter. :)

Tina pravi ...

Vladka, krasna filcasta poslastica za naše oči! Jesenski listki in želodi so tako lepo mehki in rokavičke tudi. Komaj sem čakala, da vidim tvoje čarovnije...in se je splačalo!

Kirena pravi ...

Super je tale ideja, tako lepe jesenske barve, pa rokavičke so tako cartkane.

moi pravi ...

Tvoji izdelki so res paša za oči.
Ta vrečka je prava jesenska poslastica in rokavički tako cart. Spet bo pravljično v vašem domu.

Špela pravi ...

Filc je res fajn za ustvarjanje. Tebi je kot ponavadi uspelo narediti lušne izdelke ;)

Maja pravi ...

Super izdelke si ustvarila. Filc ponuja veliko možnosti za ustvarjanje. Mi je kar malo žal, da nisem z mojo današnjo objavo malo počakala, da bi svoje okraske prijavila na vajin izziv.

Barbara GR pravi ...

Super!!! Lepo!!! Listki so čudoviti!
Božičkove rokavice tudi!!
Lp, Barbara GR

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Vedno znova presenečata z izzivi
krasna jesenska dekoracija in že zimske rokavičke
ja kmalu jih bomo potrebovali
lp Tamara

Metuljčica pravi ...

Super inspiracija, mojstrica filcanja je moja sestra in morda se vama pridružim s kakšnjo njeno idejo. Čudovita jesenska vrečkica in rokavičke.

Helena pravi ...

Vladka, oboje mi je zelo všeč. Vrečka z jesensko dekoracijo deluje tako toplo in mehko. Rokavičke pa so res dobra ideja za novoletne okraske na smrečici.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Krasno, res mi je všeč ta izziv (le kako si vedela??) Tvoje jesensko listje je prava paša za oči - krasne barve si izbrala. Rokavičke bodo pa itak kmalu prav prišle. Čao

Janja pravi ...

Kako lepo si okrasila vrečko. Barve so čudovite. Lp

iris-irena pravi ...

čudovito si okrasila tole vrečko z jesenskimi dodatki. tudi rokavički sta cartkani.
lp

Hiška iz papirja pravi ...

Čudovite fotografije, zadišalo je po gozdu in na koncu še malo po snegu :) Tokrat se vama pridružim tudi jaz. Lep jesenski pozdrav, Maja

Simko pravi ...

Lepi izdelki so nastali iz filca. Sama se doma počutim bolj med papirčki in sploh ne verjamem, da bi se pri meni doma našel kakšen filc... :). Pa lep začetek tedna želim...
Simona

Simona pravi ...

Te lahko samo občudujem.

Daša pravi ...

Super ideja! Všeč so mi vse te jesenske barve!!! Upam, da mi uspe sodelovati :)

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Tudi tokrat imam odprta usta od navdušenja nad lepoto.Jaz sem tudi probala s šablonami rezati filc, a mi niti slučajno ni uspelo tako lepo, kot tebi.
Sem pa vesela, da so bila moja knjižna kazala navdih za izziv #ko me inspirira 19 :)

Danii pravi ...

Super ideja in izvedba :-)
Tele rokavičke bom pa še jst sprobala oziroma moj pikec, ki si je že nekaj časa nazaj zaželel filc in je rekel, da bo šival :-)

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Imaš pa res dar. Čudovita izdelka!

BojaMoja pravi ...

Pri nas je filc zelo pogosto na programu, saj fanta naravnost obožujeta domače mehke igrače :) pa tudi na čestitke mi rad zaide

♥ ♥ ♥ všeč všeč :)

Andreja pravi ...

Krasno filcano zgodbo si napletla :-)) Vse mi je zelo všeč!