četrtek, 3. julij 2014

Ko me inspirira #27

Če smo se pri prejšnjem izzivu bolj držali bele, se tokrat selimo k barvam. Za #27 izziv Ko me inspirira je Tina izbrala zelo lepo Martinino voščilnico in izziv poimenovala “temnejša barva kot prevladujoča barva”. Martinin izdelek je tako skladen v teh modro-belih tonih in tudi sama sem se odločila ostati pri modri in ji dodati za ozadje eko papir, ki pa je nekoliko temnejši. Tukaj je moj izdelek:
In tukaj Martinin:

Voščilnica je tokrat sestavljena iz dveh osnov: prva je iz eko kartona in druga iz svetlo modrega šeleshamerja, ki je nato zataknjen za eko karton. Pri tem sem si pomagala z dekorativnim polkrožnim izrezom Najlepšega para. Kako se takšna osnova izdela, si lahko pogledate v tem odseku videa. Tako pa izgleda voščilnica nekoliko odprta:
Čeprav nisem uporabila zelo temnih barv, je tole zame že kar precej temno, glede na to, da sem se zadnje čase bolj držala bele barve, z izjemo predhodne objave :) Že nekaj časa sem želela narediti eno morsko voščilnico, saj sem si pred časom nabavila šablono jadrnice in je bila že zelo nestrpna, da jo uporabim. Rob in valove sem ustvarila s Tininim dekorativnim robom ter dodala  še sonce in oblaka. Ko je bilo vse sestavljeno, se nisem mogla upreti špricanju z belo tempero in senčenju z belo blazinico ob robu voščilnice.
Da pa ne bi notranjost tako samevala, sem 2x izrezala napis Vse najboljše, da sem s temnješim izrezom ustvarila »senco« in nato dodala še ladijsko krmilo.
Tako, zdaj pa bo res že dovolj besedičenja in čas, da se odpravimo k Tini, kjer vas poleg njenega krasnega izdelka, čaka tudi gumb za prijavo in seveda nagrada: rezalne šablone šiviljski pribor. 
Pa veliko veselja pri ustvarjanju, naj vas tokrat prevzamejo barve.

22 komentarjev:

Tina pravi ...

Oooo Vladka...kakšna krasota!!! Vse je tako ljubko, skladno in se čudovito ujema. Tri barve za morje...no, sploh morje z robno šablono!...pa zapiranje. Ah...res paša za oči!!!

moi pravi ...

Prava morska krasotica. Ker gledam morje od blizu, še nič z moje strani :)

Adrijana Knez pravi ...

Tako realistično zgleda morska voščilnica, da se prav lepo poda v moje "novo" okolje ;-))Zelo všeč so mi valovi, ki si jih naredila s Tininimi čudovitimi šablonicami in naredila si res zelo zanimiv način odpiranja. Tudi notranjost je kjut ;-). In seveda na barve ne smem pozabiti - enkratne!!!
Pošiljam ti en veeeliiik morski pozdrav, Jana

oldpunca pravi ...

Saj ne vem, kje naj začnem :-) Pri tem, da sta spet "izbrskali" krasno inspiracijo? Ali pri zanimivem in nenavadnem načinu zapiranja tvoje voščilnice (hvala za video)? Ali pa pri ladjici in valovih? :-)) Najboljše, da napišem to, kar mi je v trenutku, ko sem odprla tvojo objavo, padlo na pamet: VAU, kako čudovita voščilnica!

vilinke pravi ...

Čudovito ;) vedno me presenetiš s popolno dodelano voščilnico ;) všeč mi je kako si uporabila tempero ;)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Poletje je res prišlo,
krasna predstavitev in čudovita inspiracija za vse, ki radi papirčkamo
lp Tamara

Metuljčica pravi ...

To, ja, barve...Čudovita voščilnica, zdaj šele komaj čakam dopust. Spet nekaj posebno enkratnega s tvoje strani.

Simona pravi ...

Ob pogledu na tole voščitko bi šla kar na morje ...

Nella pravi ...

Čudovito! Kot vedno :)

Janja pravi ...

Izredno lepo sestavljena voščilnica. Da je malo več barv na njej, je meni itak zelo všeč :)). Lp

Hali pravi ...

Dodelana, kot vedno...čudovita jadrnica, ozadje, morje...

Klara pravi ...

Prečudovita je. Spet si zelo mojstrsko uporabila šablonce. Zelo mi je všeč kako si sestavila morje in okrasila notranjost...in hvala za tutorial. ;)

Helena pravi ...

A veš, da sem si potem, ko sem videla to voščilnico na Pinterestu odprla nov album z morskimi voščilnicami?! :)
Pri prvi fotki mi bi bilo jasno, zakaj štrli iz eko papirja tisti venček. :) V nadaljevanju pa mi je čisto razumljivo in res dobra ideja. Všeč mi je tudi, kako si s šablono naredila valove.

SaraS pravi ...

Uau, čudovita voščilnica. Še posebej mi je všeč jadrnica, čudovit izrez. Sem dolgo iskala nekaj podobnega, pa sem obupala. Tale mi je pa resnično všeč.
In morje... super izvedba. Navdušena sem.

Maja pravi ...

Super inspiracija za vse nas, super izziv :)

Tanja E. pravi ...

Mmm, krasna morska voščilnica, kar potegne k ustvarjanju (če bi bil čas:))). Super izziv, LP:)

Andreja pravi ...

Čudovita je in zelo lepo si naredila morje in ladjo! Pa tisti venček za zatik je fantastična ideja :-))=
Zelooo šik!

Hiška iz papirja pravi ...

Barčica po morju plava ... Ooo Vladka, me je kar na morje odneslo ... vsaj v mislih :) Prečudovita voščilnica, ne bi mogla biti lepša! Hvala za video, zanimivo mi je tole drugačno odpiranje voščilnice.

Daša pravi ...

Čudovita je!!! Če bi dobila tako kartico, bi jo uokvirila

Tamara pravi ...

Zelo lepo. Jadrnica je res super, odlično pa si dodala tudi sonček in oblake. Če znaš pač znaš!
Lp, t.

Anonimni pravi ...

Prekrasna. Pa tak nabor idej in barv na enem kupu. Že pri prvi slikici sem padla dol, potem pa se še odpre in notri je še nekaj! Uau! Res res lepo!

Pozdravček, B.

Martina pravi ...

Tale večplastnost in kombinacija barv me je čisto navdušila. Krasna, krasna.