ponedeljek, 13. oktober 2014

Creative Blog Hop in še dve jesenski voščilnici

V današnji objavi odgovarjam na vprašanja, ki potujejo iz bloga na blog v okviru Creative Blog Hop-a in ki nam omogoča, da kaj več izvemo druga o drugi, o tem kako ustvarjamo, zakaj ustvarjamo in še kaj. Da pa ne bo vse ostalo samo pri besedah, sem vse skupaj dopolnila še s fotografijami dveh voščilnic, ustvarjenih s pomočjo Tininih štampiljk  Jesen 1976. Obe sta narejeni s tehniko maskiranja. Na eko varianti je venček, na beli pa sem posula liste po površini kar tako, podobno kot pred kratkim tudi Lili. Zdaj pa gremo k Blog Hop-u.
Nominirali sta me kar dve ustvarjalki in se obema iz srca zahvaljujem. Tako Andrejo kot Martino že vse dobro poznate. Obe imata svoj prepoznaven, izoblikovan stil. Andrejin blog poznam že praktično od svojih začetkov ustvarjanja in lahko rečem, da sva skozi ta leta skupaj ustvarjalno rastli, se učili in preizkušali nove stvari. Martino spremljam zdaj že nekaj časa in njene »male stvari« me vedno znova navdušijo.  Poleg ostalih izdelkov, kot so razne darilne škatle, so njena ozadja, ustvarjena z Distress Inki, res nekaj posebnega, zanimivega in vedno navdihujočega. 

Tukaj pa so odgovori na vprašanja:

Kaj trenutno počnem?
V bistvu nič drugačnega kar ne bi počela vedno. Manevriram med službo in domom in neizmerno uživam, ko lahko vikend preživim doma, v svoji ustvarjalnici. S svojimi mislimi sem počasi že pri Božiču in razmišljam, kaj bi letos pripravila za darila. Če še tako zgodaj začnem, mi na koncu vedno zmanjka časa.

Kako se moje delo razlikuje od drugih?
Težko je to odgovoriti.  Se mi zdi, da se delo vsake od nas ustvarjalk razlikuje od drugih predvsem v stilu, ki si ga vsaka izoblikuje po svoje. Tako skoraj vedno takoj vem, ko zagledam fotografijo izdelka, h kateri spada. Smo druga drugi inspiracija in s kančkom svojega stila postane lastni izdelek drugačen, prepoznaven in unikaten. Mogoče se še najbolj razlikuje moje delo v tem smislu, da skoraj ne uporabljam potiskanih papirjev, da je moj glavni material beli in eko karton in res se vedno znova navdušujem kaj lahko človek naredi iz nečesa tako preprostega.

Zakaj ustvarjam?
Ustvarjanje ni nekaj, kaj je rastlo z mano. Še do nekaj let nazaj praktično nisem imela nobenega hobija. Sem pa rada tu in tam kaj naredila pred novoletnimi prazniki. In potem se je začelo tako po malem, potihoma in v največjo spodbudo so mi bili takratni blogi. In ko enkrat ugotoviš kako sproščujoče je ustvarjanje, kakšen čisti odklop to omogoča, postane kot droga. Kot bi se dal v mehurček, kjer ne obstaja nič drugega. Prav zaradi tega občutka ustvarjam. Ker je to moj pravljični svet, kjer je vse mogoče.

Kako ustvarjam in kje dobim inspiracijo?
Ponavadi imam plan ustvarjanja, večkrat si narišem skice, da ne pozabim kakšne ideje. Včasih pa primem v roke šablone in štampiljke in razmišljam kaj bi z njimi vse lahko naredila, kako bi jih lahko skombinirala. Le redko se zgodi, da sedem k mizi povsem brez ideje. V tem primeru se potem preveč lovim. Rada začnem ustvarjat pri pospravljeni mizi in zato jo tudi redno pospravljam, ko končam z delom. Inspiracijo najdem vsepovsod naokrog,  predvsem pa na drugih blogih in Pinterestu.

Če vas pa še kaj zanima o meni,  pa vas toplo povabim, da si preberete intervju na blogu Dom in stil. Sicer je iz januarja, ampak stvari so še vedno aktualne :)
Odločila sem se, da nominiram dve ustvarjalki (po pravilih bi jih naj tri, ampak pravila niso stroga :)): prvo, ki je na ustvarjalno-blogerski sceni še dlje kot jaz in njene objave so vedno obdane z lepimi besedami, ki sežejo do srca. njeni izdelki pa prefinjeni in dovršeni s posebnim stilom - to je Helena z blogom Tako preprosto, igrivo ustvarjalno.
Druga pa je Dusi, ki je pričela s pisanjem bloga lani in morda je marsikatera izmed vas še ne pozna. Njeni izdelki iz filca so tako realistični, da bi jih včasih kar pojedel, kot na primer te kekse. Kar preverite!

Upam, da bomo lahko kaj več o njiju prebrali naslednji teden, 20.10.2014!
Zdaj pa vas lepo pozdravljam in vam pošiljam en velik jesenski topli objem!

18 komentarjev:

Danica pravi ...

Lepo je bilo prebrat kaj o tebi. Tudi tokrat si naredila dve čudoviti voščilnici. Druga pa mi je za odtenek bolj všeč kot prva.
Lp Danica

Tina pravi ...

Vladka....prav lepo mi je bilo prebrati tvoje odgovore, čeprav te poznam :-)! Voščilnici sta mi pa zelo, zelo lepi...resnično...kaj ti izvlečeš iz belega in natur papirja!!!

Cardarian pravi ...

Hvala za obisk na mojem blogu! Krasna jesenska čestitka, tudi jaz sem že uporabila te štampiljke Najlepšega para!
Lep pozdravček,
Cardarian

Simona pravi ...

epo te je tudi takole spoznati - z malo daljšim opisom. Voščitki pa sta res lepi.

oldpunca pravi ...

Zelo lepo je bilo prebrati tvojo predstavitev. :-) Ob tvojih današnjih voščilnicah se pa tudi sama sprašujem, kako je mogoče iz enostavnega belega in eko kartona ustvariti takšno pravljico. :-)

Tanja E. pravi ...

Draga Vladka, z užitkom sem prebrala tvojo predstavitev, ki si jo pospremila še s krasnima voščilnicama. Zelo lepo si opisala ta "mehurček" v procesu in razlog za ustvarjanje.
Tvoje voščilnice definitivno imajo svoj zelo lep slog in toplino duše, na daleč jih prepoznaš, res je tako kot si zapisala, da že največkrat v blogerju vidiš, komu fotografija voščilnice pripada.
Prijazen pozdrav:)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Krasni jesenski vošilnici
pozdravček Tamara

Hali pravi ...

Čudoviti čestitki, prekrasen opis, umap, da te kdaj tudi v živo spoznam <3

Adrijana Knez pravi ...

S kakšno toplino si opisala današnjo objavo o sebi in z veseljem sem jo prebrala. Res je tvoj stil daleč naokoli prepoznaven in zelo, zelo mi je všeč. Vedno belini in eku dodaš toliko svoje energije, ki jo prav vse ustvarjalke občutimo. Tudi današnji voščilnici sta prelepi - jesenski :))
Tudi tebi en topel objem, Jana

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Čeprav te ne poznam osebno, imam občutek da zelo nerada govoriš o sebi....iz tebe govori predvsem vsaka voščilnica posebej...se kar strinjam z Jano samo še dodajam, da pri vsakem tvojem izdelku lahko vidimo koliko energije vložiš in s tem tudi oddaš, ko to preliješ na papir. Tudi jaz upam, da se kdaj spoznamo še v živo.
Spet dva čudovita in izvirna izdelka. čao

Renata pravi ...

Zelo lepi, barviti voščilnici. Krasno ti gre ustvarjanje z belim in eko papirjem. Res narediš voščilnice, ki jemljejo sapo v dobrem smislu. Zato, zelo rada spremljam tvoj blog. Je pa res, da so slogi različni in že po sliki ugotovimo, kateri pripada.

Andreja pravi ...

Spet nas je pričakalo prijetno branje ...
Lepo je priti k tebi na obisk in po inspiracijo, ki jo res ne manjka!
Vračam objem :-))

Helena pravi ...

Pa si odgrnila veje in nas preko listkov spustila do sebe :) Fino te je bilo brati. In seveda občudovati, kaj pričaraš iz eko in belega kartona. Tudi tokrat krasni voščilnici na super lepih fotografijah.

Martina pravi ...

Bilo mi je zadovoljstvo čitati o tebi i saznati malo više o tome tko si.
Lp, Martina

Cvetoči travnik pravi ...

Lepo je zvedeti o tebi še kaj več, čeprav so že tvoji izdelki zelo zgovorni.Povedo, da jih ustvarja nekdo z veliko mero občutka za estetiko in smislom za kreativnost. Pri tebi velikokrat poiščem kakšen namig (hvala). Jesenski voščilnici pa sta zelo lepi, sončni:))
LP

moi pravi ...

Krasni jesenski čestitki.

HRANDICA pravi ...

Všeč mi je kako voščilnicam prirediš foto sceno, vedno tako luštno in dodelano.

Hiška iz papirja pravi ...

Zanimivo, tudi jaz pred papirčkanjem nisem imela kakšnega posebnega hobija :) Ko pa enkrat začneš, je to ljubezen za celo življenje ... Obe voščilnici sta čudoviti, za malenkost mi je bolj všeč prva.