ponedeljek, 10. november 2014

Barve in čopič kot odlična terapija

Barve in čopič so res odlična terapija in trenutno moj naljubši način izdelovanja voščilnic. Verjetno prav zato, ker se ob tem totalno odklopim in se popolnoma posvetim le delu. In ko je človek tako zatopljen, vse skupaj nastaja samo od sebe. Tudi tokrat sem se odločila prisostvovati tečaju na Online Card Classes, ki je v tem času praznično obarvan in veselila sem se prav dne, ki bo posvečen water color tehnikam. Še posebej videu Dawn Woleslagle in ob prvi priložnosti sem se lotila njene prikazane tehnike ter podobno kot ona, ustvarila dva venčka. Naredila sem jih pomočjo lanskih Tininih štampiljk.
Moji pripomočki so bili: akvarelni papir, Distress markerji (dva tona zelene barve, rjavi Vintage Photo in en svetlejši moder odtenek), tanki čopič in za dokončen izgled še Tinina pentlja ter PTI srce in napis.
Tinine vejice sem najprej prebarvala z nasvetlejšo zeleno barvo Distress markerja (Shabby Shutters), jih večkrat odtisnila eno preko druge in nežno šla čez s tankim čopičem, narahlo pomočenim v vode. Nato sem vejice odtisnila ponovno s temnejšo zeleno (Peeled Paint) in še enkrat čez z rjavo ter modro in znova vse skupaj prevlekla s čopičem ter na koncu še enkrat odtisnila z temnešjo zeleno in tukaj končala. V vsaki fazi je bilo barvanja in odtiskovanja kar nekaj in sicer vejico na vejico, da sem dobila tako gosti venec.
Pri drugi voščilnici sem bila bolj skopa z odtisi, ker me je zanimalo kako bi izgledala bolj preprosta izdelava in tudi ta ni slaba, kajne?
Potek barvnih odtisov in dela je bil sicer enak kot pri prvi, ampak zaradi manjše gostote precej krajši in izpustila sem modre odtise. Za nekoliko drugačen izgled, sem napis odtisnila na sredino venčka in en del še v spodnjem delu voščilnice.
Nisem se ustavila pri teh dveh izdelkih, saj sem preizkušala več variant, predvsem sem iskala vedno bolj preproste, ki bi služile masovni izdelavi. Vam pokažem kmalu. 
Do takrat pa uživajte v lepih barvah jeseni.

31 komentarjev:

Tamara pravi ...

Joj kako sta lepi! Sploh prva ... venček je zelo lepo osenčen in da voščilnici volumen.
Lp, t.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Zelo lepo, sploh prva voščilnica je čudovita! Si se že kdaj poskusila lotiti slikanja? Res imaš dar za barve, globino, kompozicijo..

Tanja E. pravi ...

Ma Vladka, tako lepi sta! Pri prvi mi je zelo všeč gostota venčka in srce v sredi, pri drugi pa kako si krasna napisa umestila na pravo mesti. Obe si krasno zaključila s pentljico, skratka popolni voščilnici. Te water colour tehnike so čudovite, tebi izjemno lepo uspejo, LP:)

oldpunca pravi ...

Tudi mene ustvarjanje z barvami sprosti, zato te popolnoma razumem. :-)
Neverjeten občutek za barve imaš in prvi venček deluje tako realistično, kot bi bile na njem prave smrekove vejice. Tudi drugi mi je všeč. Super si se poigrala s srčkom, napisi in pentljo. Mislim, da bom nocoj sanjala odtiskovanje smrekovih vejic. :-))

Martina pravi ...

Uh Vladka, divne su. Prva me je očarala.
Lp, MArtina

Helena pravi ...

Kako dobro se pri prvi ujema napis in motiv. Venček zgleda zelo realen in bogat. Drugi mi je malce nagajiv in sproščen.

Kirena pravi ...

Prečudoviti sta obe. Prva izgleda noro dobro.

iris-irena pravi ...

vladka, spet sem ostala brez besed, mislim, da sem porabila že vse presežnike....
kapo dol z idejami in izvedbami!!!
lp

Maja pravi ...

Oba sta noro lepa. Sploh prvi, ki je tako lepo bogat, kot bi prave vejice napletla in jih prilepila na voščilnico.

Cvetoči travnik pravi ...

Oba sta tako lepa in realistična, sploh tisti gosti, da jih samo občudujem. Potem pa še vsi dodatki, ki dajo piko na i:). LP

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Obe sta fantastični
lp Tamara

Danica pravi ...

Obe sta prečudoviti.Tudi mene je prva čisto prevzela.
Lp Danica

helena pravi ...

Bi rekla, da je tole terapija...:):) Voščilnici sta namreč čudoviti, posebej prva, ki je še bolj bogata in kar predstavljam si, kako si ju ustvarjala in opazovala kako nastajajo čudovite vejice. Dodatek srčkov pa itak nikoli ni brca v temo, ampak čudovit pridih.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Sonja je dobro povedala...tako je super, da lahko celo noč sanjaš o teh tvojih venčkih. Res sta čudovito realistična. Hvala ti tudi za komentar pri meni in spletno stran , kjer sem si ogledala tudi video od ustvarjalke Dawn in njene nasvete in napotke....marsikaj se lahko naučiš od nje. Si pa izredno dobra učenka...še malo , pa jo boš ujela....pa ne blebetam to brezveze....nisi daleč od nje. Prav z užitkom lahko gledamo tvoje izdelke. čao

Hali pravi ...

Uuauuu kako lepo. Venčke izgleda kot bi bil pravi... Noro lepo!

Klara pravi ...

Zame je tudi ustvarjanje neke vrste terapija. Čudovite venčke si ustvarila in se lepo poigrala z barvami in štampiljkami. Obe varianti sta krasni. : )

moi pravi ...

Ta venček pa res zgleda tridimenzionalno. Krasna tehnika in zanimiva izbira barv. Sama ne bi modre nikoli dodala. Bo treba sprobat ;)
Tvoje voščilnice pa spet popolne, nič preveč, nič premalo.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

ta venček je pa res ful pogruntan. Postavitev (kot vedno) odlična. me mika, da bi kar sprobala.najbrž bom, a se moram oglasiti še pri Tini.

Barbi pravi ...

Če tole nista dve najpopolnejši božični voščilnici, kar sem jih videla, potem pa ne vem ... prečudovito, kot je pri tebi navada. Ampak v prvo sem se pa kar zaljubila. Venček, srček in še besede. Res, ni za povedat, kako zelo sem navdušena. <3 :D

Hiška iz papirja pravi ...

Očarana do konca ... Prvi venček je ... ma nimam besed! Super, da si se odločila za tečaj, jaz se tokrat nisem, ker sem delala prejšnjega (stretch your stamps 2), pa me ni tako navdušil. Itak ni mogel biti boljši od watercolor tečaja :) Ampak glede na tvoji današnji voščilnici bom morda tudi jaz zakupila tale praznični tečaj!

NinaS pravi ...

Tole igranje s čopičem ti je prav pisano na kožo. Pri prvem si tako lepo umestila srček, in kje najdeš vedno pravi napis za piko na i. Drugi je malo bolj vesele brave in prav tako poseben.

Janja pravi ...

Vau kako lepo. Še posebej me je navdušila prva. Ta venček je odličen. Lp

Tina pravi ...

Vladka...čisto sem ostala brez besed!!! Veš, da sem oni dan poskusila takole watercolor z vejicami :-)...a tole kar si ti naredila (z dodatkom modre!!!!) je pa naravnost izjemno. Ne morem se ju nagledati :-))))

Simona pravi ...

Tako lepi sta in kar ne bi se mogla odločiti, katera je lepša.

Zvonka pravi ...

Krasni sta obe, toda prva je najbolj ogrela moje srce. Se mi zdi, da je ta venček, ki je bolj poln - popoln. Res znaš.

Andreja pravi ...

Obe sta zelo lepi in oba venčka sta zelo zanimiva, še posebej prvi, ker je zelo bogat :-))
Krasno barvanje!

vilinke pravi ...

Čudoviti sta ;) a prva s vso svojo bogatostjo zmaga ;)

Adrijana Knez pravi ...

Oj Vladka....mene pa sta očarala oba venčka: prvi s svojo gostoto, saj deluje kot 3D izvedba, drugi pa s svojo preprostostjo in zavihanimi vejicami v notranjost venčka. Oba srčka pa sta zelo simbolična, sploh za prihajajoče praznike ;))) Zelo lepo!
Lp, Jana

Metuljčica pravi ...

Čudovito ti gre od rok, prava mojstrica si tudi v tej tehniki. Tudi ti venčki so enkratni.

Ne-Ja pravi ...

vladka ti ni si samo mojstrica voščilnic s šablonami, ma si tudi pravi Picasso z akvareli :). Fenomenalni sta, tako gosta, kot bolj redka izvedba venčka - slednja je rpav navihano simpatična ;).

AndrejaM pravi ...

Ti venčki so dobesedno rastli pod tvojimi prsti, ko so jim namenila toliko časa, zato so tudi videti 3d, krasno barvanje!