sreda, 14. januar 2015

Novoletna darila

Nisem vam še pokazala, kaj sem tokrat pripravila svojim prijateljicam za novoletna darilca. Se mi zdi, da si je vsako leto težje izmisliti kaj novega in tudi uporabnega. Pinterest mi je vsekakor v veliko pomoč pri idejah. Tako je v moji božičkovi delavnici nastalo med drugim tole:
Nabavila sem lesene rezalne deske in jih pobarvala z magnetno-tabelno barvo. Potrebni so trije premazi, da postane površina dejansko magnetna, čeprav po mojih izkušnjah izredno močan ta magnet ni, deluje pa. Hkrati pa se lahko po taki površini piše s kredo in čisti z gobo in vodo. Takšno barvo je možno kupiti v ustvarjalnih trgovinah. Za boljši efekt sem robove senčila z belo tempero. Med drugim sem izdelala tudi darilne majhne kuverte, kamor sem dodala bone, tukaj je en primer. Tisti magnet v obliki rdeče-bele lizalke pa je izdelala Moi.
Z mamino pomočjo sem naredila kokosov losjon za telo. Recept sem našla na Pinterestu in ga nekoliko priredila in res lepo diši, poleg tega se pa krasno vpije v kožo. Zapakirala sem ga v kupljene kozarce, ki sem jih okrasila s čipko in kartončkom, kjer je napisano kaj vsebuje.

Renata me je prosila za recept. Pri tem ni treba bit ne vem kako natančen s količinami (moje zadostujejo za cca 8 takih kozarcev). Nad vodno kopeljo stopite cca 600 ml bio kokosovega olja in ko je stopljen, dodate en zamašek mandljevega (jaz sem nabavila kar tistega kozmetičnega, ki vsebuje tudi vitamin E) in 2 zamaška arganovega olja ter par kapljic eteričnega olja vrtnice in maline. Pustite, da se vse skupaj ohladi, lahko date za 1-2 uri v hladilnik, vendar naj se ne čisto strdi. Nato ga z mešalnikom penasto umešamo in  damo v kozarec, kjer ohrani to penasto strukturo, podobno kot krema. Ve lahko poskusite kakšno svojo varianto in dodate kakšno drugo olje, če ga že imate doma.
In nenazadnje sem naredila še te preproste okraske, ki jih je resnično zelo enostavno izdelati. Kupite plastične prozorne kroge za izdelavo krogle in uporabite za en obesek samo polovico le-tega. Izrezan krog iz papirja mora biti malenkost večji od plastičnega dela in okrasimo ga po želji, dodamo umetni sneg in zalepimo plastični polkrog. Na koncu dodamo še vrvico in to je to.
Nastalo je okrog 15 obeskov, pobarvala sem 11 desk in napolnila okrog 18 kozarcev z losjonom. Obdarovanke so bile vesele, jaz pa tudi, ker sem jih lahko razveselila.
P.S.
Morda ste že opazile, da sem v življenje znova priklicala svoj drugi blog Ustvarjalno skrinjo nasvetovSpremenila sem mu podobo, da se sklada z ostalim in tudi tja dodala oba svoja videa. Tam bodo lepo na kupu in jih boste lažje našle, če jih boste iskale. Zraven so navedeni tudi materiali, ki sem jih uporabila. Lahko pa se naročite (subscribed) tudi na moji youtube strani, kjer imate prav tako vse videe na kupu. To je to! :) Pa lep dan vsem!

37 komentarjev:

Nella pravi ...

Wauuu, čudovita darilca! Verjamem, da so bile prejemnice navdušene :)

NinaS pravi ...

Fantastična darila.

Maja pravi ...

Vavv zelo izvirna darilca. Super ideja. Sledim objavam, lp Maja

Renata pravi ...

Vladka, vsaka tvoja objava je posebna. Lepa darilca si poklanjala. Tabla je posebna, sem spet izvedela nekaj več, da obstaja magnetna barva. Bunkica je fenomenalna, prelep okras.

Renata pravi ...

Še ena prošnja, bi bila pripravljena deliti recept za milo. Spravila si ga v krasno embalažo.

DidiArt pravi ...

o kako lepo, hvala, da si se oglasila pri meni na blogu, čudovite izdelke si pripravila, topel pozdravček

Maja pravi ...

Po moje so bile tvoje prijateljice več kot vesele, ko so prejele takšna čudovita in unikatna darilca.

Danica pravi ...

Jooooj Vladka, kako čudovita darila si naredila.
Sploh te polkrogle, prečudovito.
Lp Danica

Tamara pravi ...

Tile obeski so pa over the top! Si tudi meni dala idejo kako jih okrasiti. res domiselno!
Lp, t.

Goga pravi ...

Pa kaj imaš ti čudodelne roke? Kako lepa in domiselna darila, vse mi je všeč:-). Če boš imela kdaj kakšen višek ali ostanek.......
Pozdravček L. :-)

oldpunca pravi ...

Le kdo na vsem širnem svetu ne bi bil vesel takšnega čudovitega darilca?! :-) Verjamem, da ti idej zmanjkuje, ne bojim pa se, da bi ti jih tudi zares zmanjkalo. :-)
Sem že brskala po tvoji skrinji nasvetov in mi je prav všeč ideja, da so tvoji videi na enem mestu.

Suzy pravi ...

Zelo lepa darilca.

Vladuška pravi ...

Hvala, punce. Renata, bom dodala recpt kar v objavo.

Cvetoči travnik pravi ...

Zelo pozorna prijateljica si in zeloooo si se potrudila, da so darilca lepa, uporabna- skratka čudovita. Hvala tudi za vse tvoje nasvete, ki si jih pripravljena deliti. Lep pozdrav:) Andreja V.

Helena pravi ...

Vladka, tvoja domača darilca so nekaj najlepšega, kar sem v zadnjem času videla in dobila :) Losjon za telo je božanski in hvala za recept, ki si ga delila z nami. Pa še kozarčki so krasni.
S takšnimi obeski bi imela okrašeno kar celotno smrekico.

moi pravi ...

Res prekrasna darila, dišeča in uporabna. Tvoj vir idej je neusahljiv.
Hvala za vse!

Metuljčica pravi ...

Resnično cenim, da si se tako zelo potrudila. Vse je izvirno, prelepo, pa še uporabno. Hvala ti.

MA-MI pravi ...

Vladka, to so bila zelo lepa darila - z drugačnim okrasjem primerna za vse leto. Lp, Maja

Simona pravi ...

Čudovita darilca! Zelo všečno in lično zapakirana. :))

Hali pravi ...

Ostala sme brez besed... kako krasne ideje. Najbolj pa so mi v oči padli okraski... kako so krasni, sem jih že dodala na mojo tablo Pinteresa, da bo ideja za prihodnji božič :-)

Janja pravi ...

Noro lepo in uporabno. Vse mi je zelooo všeč. Lp

Marna pravi ...

Gledam pa gledam in se ne morem nagledat, kako lepo si se potrudila ter izdelala tako izvirna darila!
Sploh mi je pa polkroglica všeč!

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

krasna ideja in še lepša izdelava. pomisliš pa res na vse detajle.

Keti's Projects pravi ...

Čudovito in spet izvirne ideje. A sem lahko tvoja prijateljica ;-)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Vsako leto je težje "zadovoljiti" svoje prijateljice, ker nekako potihem pričakujejo vedno kaj novega. Tudi sama imam isti problem, pa vsako leto nekako zguram s kakšno novo idejo. To je tako kot v kuhinji...užitek je kuhat, samo SPOMNIT se, kaj bi v pisker vrgla je najtežje. Pri idejah je pa isto.
Mislim, da so bile tvoje frendice več kot zadovoljne. Krasno izdelano, unikatno, pa še koristno....to je to, za letos pa kar začni razmišljati, ker leto bo kmalu okoli. čao

Trenutki kreativnosti pravi ...

Oh in sploh... Naravnost čudovito. Zelo si bila pridna.

Andreja pravi ...

ooo Vladka kako si bila pridna in vedno presenetiš s prav posebnimi izdelki! Vse mi je takooo zelooo všeč :-))

Kirena pravi ...

Super ideje in posledično še prečudovita darila

Simona pravi ...

Vladka, super darila si pripravila in hvala, ker deliš nasvete z nami. Zagotovo so bili prejemniki zelo veseli. Prav vidi se, da si delala z ljubeznijo.

Zvonka pravi ...

Očitno tebi idej ne z-manjka saj si pripravila krasna darilca, obeske. In hvala za vse nasvete.

Nena pravi ...

čudovita darilca in hvala ker si z nami delila ideje

Tanja E. pravi ...

Jooj, Vladka, ta objava je za pojest odlična. Kako z dušo in srcem ti vedno pripraviš darila. Tole idejo o kremi bom pa kdaj porabila:)), krasno si jo speljala, vključno z embalažo. Sploh vse: kapo dol, preprosto odlična si, LP:))

Adrijana Knez pravi ...

Čudovita unikatna darilca, ampak očarala me je rezalna deska :)))
Lep vikend ti želim, Jana

Sapfina pravi ...

Uau, to je pa takoooo čudovito! Res sem navdušena! Kako so šele morale biti tvoje prijateljice! Tako izvirna in dodelana darila nikogar ne morejo pustiti ravnodušnega!

Pozdravček,B.

Ne-Ja pravi ...

Sezula si me z izvirnostjo in detajli - saj ne da to ne narediš z vsako objavo posebaj, ma tokrat si me pa res še ekstra fascinirala :). Hvala za recepte, tvoj stari/novi blog pa sem že zadnjič odkrila čisto po naključju ;)

Tina pravi ...

Joj, pa če to ni izjemna objava!!! Koliko idej, jaz si bi kar vse izposodila. Eno darilo lepše od drugega. Komaj čakam, da Juliji povem za recept za kremo!

Špela pravi ...

Super darila, ker imamo vse podobne probleme, bo ideja vsekakor prišla prav ;)