petek, 30. januar 2015

Vrtnica pobarvana z distress markerji - video

Tinine vrtnice so nam kar prirasle k srcu in na moge načine smo jih predelale, obdelale, pobarvale... Kadar želim res popoln ustvarjalni odklop, se lotim tehnike barvanja z distres inki ali markerji, ker vsak poteg s čopičem bolj odnese težke misli in težave vstran. Ko je delo končano je tako, kot bi šla skozi pošteno terapijo. Tokrat ni bilo prav nič drugače le s to majhno razliko, da sem svoje početje tudi posnela. Ampak najprej sam izdelek:
Tokrat sem barvala z Distress markerji, lahko pa bi brez skrbi uporabila tudi Distress Inke, učinek bi bil povsem enak. In tiste, ki se v tej tehniki na čestitkah še niste preizkusile, je tak način zagotovo najlažji da začnete, saj embosiran del preprečuje, da bi se vam barva preveč razlivala. Je kot nekakšen zid. Sama nisem noben slikar in likovna vzgoja ni bila moj najljubši predmet, ampak tole početje res ni zahtevno, je pa nadvse zabavno. Kar poglejte. Sem pa ugotovila, da sem v uvodo uporabila neki strogi glas, tako da ne se me vstrašit :)
Pravzaprav imam težave kako pravilno poimenovati to watercolor tehniko. "Akvarelna" se mi ne zdi pravilno, saj ne uporabljam pravih akvarelnih barv in sliši se preveč učeno. Še najbolje bi bilo reči tehnika z vodenimi barvicami. Ampak v tem primeru se znova omejim na eno vrsto barvic. Imate kakšno idejo? Tehnike je zagotovo zanimiva tudi za tiste, ki nimajo doma nobenega distress inka ali markerja. Vse to lahko preizkusite tudi z navadnimi vodenimi barvicami ali pa tempero. Jaz še nisem, bom pa zelo vesela, če bom končni izgled videla pri kateri izmed vas. 
Vikend je pred nami, uživajte v njem in si privoščite kakšno terapijo barvanja.

19 komentarjev:

Janja pravi ...

Vau, kako je lepa.
Embosiran motiv še nisem barvala in po tem ogledu filmčka, sem pečena :). Lp

Danica pravi ...

Wau Vladka, tole je prečudovita voščilnica. Ne bi rekla, da nisi mojstrica akrilne tehnike. Ta vrtnica govori drugače.
Zelo zelo lepo narejeno. Hvala za video.
Lp Danica

Helena pravi ...

Vladka, popolnoma se strinjam o tvoji trditvi, da je barvanje terapevtsko. Enako čutim kot ti, ko se lotim akvarelne tehnike - ne vem, kako bi drugače poimenovala :) Zanimivo mi je, ker sva bili obe pri njej in uporabili vrtnico. Le da so bile moje meje utori :)
Aha, zdaj pa še k sami voščilnici - všeč mi je, kako si plastila glavni motiv in spodnja papirčka. Zelo posrečeno izpade. Skratka - krasna je!

Cvetoči travnik pravi ...

Vladka, čudovita voščilnica, zanimivo plastenje in pa hvala za tvoj prijeten videovodič. Bil je v veliko pomoč. Pozdravček, Andreja V.

Ne-Ja pravi ...

Čudovito barvanje - hvala za filmček. Ko ti to delaš zgleda tako preprosto, ma ko se laiki to lotimo je pa vse prej kot to... En velik WAW :)!

helena pravi ...

Res je, pri tebi je bideti vse tako preprosto. Nisem se še poskusila v tej tehniki, ampak po tako nazornem prikazu bo prav gotovo to ena prvih stvari, ki jo moram probat. Ujela si čudovite barve in všečno kompozicijo.

Trenutki kreativnosti pravi ...

Čudovita voščilnica! Vrtnico si krasno pobarvala in hvala za nazoren video. Tudi sama se bom lotila barvanja embosiranega odtisa.

Nella pravi ...

Zelo lepa.

vilinke pravi ...

Zelo dobri tutorial in fantastična voščilnica. Tako je enostavna a naredi taki waw učinek,skratka super.
LP Vilinke

MOJCA BOŽIČ pravi ...

"Ajmfoh" kot pasulj. Pri tebi je to res vse tako enostavno za videti, divje vrtnice so kar zacvetele. Spet pa je zame nekaj novega...embosiranje štampiljke in nato barvanje...kako je že napisala Janja? ...po tem filmčku sem pečena!!
Hvala za vse nasvete, tudi današnji bo pri mojem amaterskem barvanju zelo zelo prišel prav. uživaj

Andreja pravi ...

Zelo lepo si naredila prikaz in prav prijetno ti je bilo gledati pod prste :-))
Čudovita voščilnica, krasno sestavljena!

Čarovnije z male kmetije pravi ...

O super, to je nekaj zame:)) Voščilnica je prelepa, barve so čudovite in uživam, ko te lahko gledam pri barvanju, saj je to trenutno ena od stvari, ki me zeloo zanimajo, ampak me po prvih poskusih kar malce mineva. Hvala Vladuška :))

MA-MI pravi ...

Vladka, voščilnica je zelo elegantna. To barvanje embosiranih motivov je tudi meni zelo všeč. Učinek je fantastičen. Lp, Maja

Tanja E. pravi ...

Vladka, tako lepa je, da ni za povedat:)) Izbrala si tako lepe barve in jih mojstrsko prelila po krasni vrtnici. Hvala, ker si vse skupaj ujela v kamero za nas, uživala sem ob gledanju in gotovo se še kdaj vrnem k posnetku, hvala in LP:)

Metuljčica pravi ...

Tole je pa tako čudovito prikazano, zato najprej hvala za video. Ustvarjala si v moji ljubi barvi. Prava energija sije iz tvoje voščilnice.

Zvonka pravi ...

Kako krasna vrtnica in filmček zelo nazoren. Bo treba še to enkrat poskusiti.

Simona pravi ...

V meni ljubih barvah. Zelo lepa je.

Adrijana Knez pravi ...

Vladka, tvoji pobarvani prstki so ustvarili čudovito divjo vrtnico. Všeč mi je, ker si uporabila več plasti papirja in celotni izdelek zaključila s prelepo mislijo.

VSE DOBRO pravi ...

Topla in zelo lepa čestitka, misel pa nadvse resnična ...

Vse dobro ...