četrtek, 12. februar 2015

Čestitka-knjiga za krst

So izdelki drugih ustvarjalk, ki me v trenutku pritegnejo, da bi jih tudi sama preizkusila in so tisti, ki so mi sicer všeč, ampak ne čutim metuljev v trebuhu, ki bi me pognali pred ustvarjalno mizo. Tako nekako je bilo tudi s čestitko v obliki knjige. Velikokrat sem jih občudovala na vaših blogih in so mi bile zelo všeč. Ampak z določenimi stvarmi je pri meni kot s pastelnimi barvami oblačil. Krasne so mi na drugih ljudeh, nikakor pa jih ne morem nadeti nase. 
Ko pa sem za namen krsta želela ustvariti nekaj drugačnega, pa mi je ta oblika prišla kot nalašč prav. In na koncu sem se res vprašala, zakaj je nisem poskušala narediti že prej. Kljub temu, da je kar nekaj dela z njo, pa končni izgled poplača ves čas in delo.
Tako nežno je na koncu izpadlo vse skupaj in s temi drobnimi pticami se mi je zdelo, kot bi na vseh straneh pripovedovala zgodbo. Mi je pa pri izdelavi zelo pomagal Marinin video, čeprav sem same mere prilagodila, saj je velikost moje A5. Še nekaj tehničnih podatkov. V glavnem sem uporabila dve šabloni od SC: Whimsy Bird and Cage in Picket Fence. Odprto "knjigo" na levi notranji strani sem izdelala brez uporabe kakšne šablone in je prilepljena ravno na mesto, da se pri zaprtju skrije v odrtino na desni strani. Le-tej sem robove izdelala s pomočjo Tinine robne šablone, kjer sem stike prekrila z zelenjem. 
Na koncu vsi zadovoljni in sama z namenom, da se k takšni obliki definitivno še kdaj vrnem.

Želim vam čudovit, nasmejani dan in zakaj prav ta ne bi bil tisti, ko poizkusite nekaj novega!

27 komentarjev:

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Saj ne vem, kje naj začnem. Najbolje da zaprem in komentiram čez 2 dni, ko se mi bo fotografija že usedla. Sedaj vse skupaj samo gledam in gledam...jebela cesta je dobra, lepa. Res jo je ena sama nežnost. Knjigica na notranji strani, da ne govorim o vejici, ki prehaja na drugo stran. Nežne zavesice narejene iz šablon.....NAVDUŠENA sem in definitivno ne sme biti tvoja zadnja...pa saj ne bo!!!!! čao

Ne-Ja pravi ...

Vladka sreča za nas, da si se opogumila in se lotila izdelave tele fenomenalne knjigice :). Si pasem učke in gledam in povečujem in... WAW - naj ne bo zadnja :).

Adrijana Knez pravi ...

Draga Vladka oblikovala si čudovito knjigico in prejemniki so bili zagotovo navdušeni. Zagotovo pa ne bo tvoja zadnja - poznam iz lastnih izkušenj :))) Tudi tebi en lep dan, Jana

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Oh, saj ne vem ali naj vzdihujemm tu poleg računalnika ali kaj... Ta knjigica je tako lepa. Tako zelo lepa. Tvoja mala odprta knjigca je svetovna in ograjica, prepletena z vejico je krasna. Ozadje , šivi, kot dih nežne barve..ČUDOVITO!

moi pravi ...

No, to pa je mojstrovina. Kar nekaj časa sem bulila v fotke in gledala kako si vse skupaj naredila. In kako natančno!

Sama na svojih fotkah potem odkrijem napake, ki jih prej nisem opazila, tukaj pa jih zastonj iščeš.

In kako si knjigico potem skrila v odprtino in napis in veja za ograjo in ...

Ma, vse skupaj je tako cart, tako lepo in tako čudovito.

Kako lahko daš kaj takega iz rok?

Cvetoči travnik pravi ...

Ob branju in gledanju tvoje objave sem ostala brez besed. Vse je narejeno tako dovršeno, s tako eleganco,da bi rekla, kot da je to tvoja "nevemkatera" knjiga. Pa tista mala knjigica na levi strani ...prekrasno vse. Kar naredi še kakšno in bom vesela, če narediš ob tem še video, sem prepričana, da boš lepo razložila tudi tistim, ki smo malo bolj lesen:)Pozdravček:)Andreja V.

Metuljčica pravi ...

Tudi sama že dolgo razmišljam o izdelavi knjige, pa se je še nisem lotila. Sem bila tudi sama nadrušena nad Marininim videom. Se pa pridružujem komentarju Moi. Kapo dol, prelepo.

iris-irena pravi ...

joj, sem ostala odprtih ust in izbuljenih oči -
P R E Č U D O V I T O !!!!!
lp

Helena pravi ...

Moje predhodnice so napisale že toliko lepega in resničnega, da bom težko našla še kakšno nenapisano besedo ob tej krstni knjigici :)
Ja, včasih je potreben čas, da se nas kakšna stvar dotakne in prebudi v nas ustvarjalno žilico. To, kar si naredila, je dih jemajoče in verjetno je bilo tako tudi, ko je naročnica prejela to knjigico.
Super si se spomnila in naredila na notranji strani miceno knjižico, ki paše v odprtino.
Všeč mi je tisti verz - starodavna irska molitev.

Hali pravi ...

Kakšna natančnost... prekrasen, nežen motiv, izbor barv. Dih jemajoče...krasna!

Tanja E. pravi ...

Vladka, kako leeeepo knjigo si naredila, kar solze stopijo v oči, toliko miline in globoke sporočilnosti je v njej.
Čudovito si jo izdelala (saj drugačne tudi ne znaš:)), to bo res darilo in pol. Bravo!

Ana K. pravi ...

Zelo lepo Vladka!

Klara pravi ...

Me veseli, da si se je lotila. Zelo je lepa in v nežnih barvah. Krasno si jo naredila. : )

Andreja pravi ...

ooo Vladka, kako čudovito knjigo si naredila in glede na to, da sem jo poskusila tudi že sama, vem kako veliko dela je z njo.
Super si se poigrala z njeno izdelavo in najbolj se mi dopade, kako si zaključila rob na harmoniki. Kot celota pa VAU :-))

oldpunca pravi ...

Ijoj! Tvoja knjigica je preprosto POPOLNA. Ni drugih besed. :-) Navdušena sem nad nežno okrasitvijo, mičkeno knjigico v notranjosti, natančno izdelavo... nad vsem. :-) Sem pa jaz ena slika brez okvirja. Namesto, da bi si ogledala video pred samo izdelavo moje knjigice, tako kot si to storila ti, sem se po svoji stari navadi vrgla najprej na glavo v vodo, video pa pogledala šele sedaj in tako prepozno ugotovila, kje vse sem ga biksala. :-)) Je pa takšna knjigica vredna vsake sekunde dela, ker je res enkraten izdelek. Izdelave knjigice ali pa česarkoli novega se bom gotovo še lotila, za oblačila pastelnih barv pa se čisto sigurno ne bom odločila. :-))

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

So druge že vse povedale. Tudi jaz se je ne morem nagledati ;)
tista knjigica mi kar ne gre in ne gre iz glave...ok bom ostala z odprtimi usti še kakšen dan, ok ?

MA-MI pravi ...

Zelo je lepa. Koliko detajlov in kako lepo je vse izdelano ter povezano skupaj v harmonično celoto ... ostalo prepuščam očem: bom še enkrat vse dobro pregledala, ker se splača ;-)

Janja pravi ...

Fantastična je ♥. Izredno lepo si zaključila zgornji del harmonike. Lp

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Se strinjam s predhodnimi komentarji
res je nekaj posebnega
zelo lepa
lp Tamara

vilinke pravi ...

Ne vem kaj naj rečem,ker je knjigica dodelana v nulo,res mi je zelo zelo všeč.
LP Vilinke

AndrejaM pravi ...

Brez besed! Vedno se sprašujem, zakaj je belina na tvojih izdelkih tako zelo zgovorna!!?? No, pa ideja za izrez s Tininimi šablonami!!!! Čudivita knjiga.

Simona pravi ...

Vladka, tvoji izdelki vedno znova presenetijo. Ses trinjam z vsem zgoraj napisanim - preprosto krasno delo in verjamem, da ni tvoja zadnja.

Zvonka pravi ...

Ma saj ni več kaj novega napisati, je že vse povedano. Skratka, še dobro, da si se končno odločila za izdelavo, da se lahko slinimo. Prekrasno, dodelano u nulo.

Mojca pravi ...

Uau totalno huda knjigica! PA tista mini knjigica v notranjosti je tudi prečudovita, pa ptički ,.. in še bi lahko naštevala ... res lepo! lp

helena pravi ...

Ja kaj naj pa sploh še napišem ob vseh teh čudovitih besedah predhodnic? tako kot Moi se sprašujem tudi jaz, kako lahko sploh kaj tako čudovitega in dovršenega daš iz rok. Jaz ne bi mogla, sploh prve ne.

Danica pravi ...

Joj Vladka, božanska knjigica...lahko se jih večkrat lotiš:)
Super si naredila manjšo knjigico s tekstom, to mi je všeč. Sicer je pa itak vse tako usklajeno, da sploh ne vem kako naj jo prehvalim.
Lp Danica

Unknown pravi ...

Ja, vse je enkrat prvič :) Za prič je .... ČUDOVITA ;) Od mene imaš dovoljenje, da se je lotiš še kdaj ;)Majhna knjigica v notranjosti je fenomenalna,ideja pa mi bo sigurno prišla prav ;)
Lp, Larisa