sobota, 28. februar 2015

Kup knjig/Pile of Books

Končanje šole, opravljeni izpiti, diplomiranje, strokovni izpiti... Vse to so točke v življenju, ki omogočijo, da začnemo novo pot in prestopimo v novo obdobje življenja. Kakšen antropolog bi rekel, da so to na nek način obredi iniciacije. Nekdaj, ali pa morda še danes v kakšnih plemenih, morajo mladostniki za vstop v svet odraslih opraviti obred iniciacije. Pri njih so to navadno kakšne veščine, kot je lovljenje živali ali kaj podobnega, kar posamezniku kasneje omogoča preživljanje. Lahko je tak obred tudi religiozne narave. Kako me to vrača v čas študija in predmeta antropologije, ko smo z odprtimi usti srkali snov. Zagotovo je bil to eden izmed najbolj zanimivih predmetov. 
K takšnemu uvodu me je besedno zaneslo zato, ker je bila današnja voščilnica izdelana za ustvarjalko Dašo, ki je pred kratkim opravila strokovni izpit. Jasno, da je sova zmagala med motivi, hkrati pa sem želela izdelati tudi kup knjig in prav za to mi je prišla zelo prav nova šablona od CottageCutz Bible and Lilies. Ste že videle novo pomladno izdajo šablon? Kar kliče po ustvarjanju. Moja prva ideja je bila, da bi sova sedela na knjigah, ampak ko sem motive postavila skupaj je zgledalo tako, kot da leži na njih :) Tako sem jo na koncu postavila na Mavelu napis "Čestitke". Ker mi je bila voščilnica všeč, sem izdelala še eno z angleškim napisom, saj bo romala v Ameriko,
Hi, all! Here I go again. This time with card which is perfect to congratulate someone who graduate for example. I took Bible and Lilies die and cut out the book three times. I colored them with different Distress Inks and made pile of books. By the way, did you see new Spring release, already? It is so inspiring, I love it. I also cut out little Owl and Congratulation Expression and put everything together. I like the simplicity of this card. It was really quickly finished But with right dies is everything easy. This is why I love CottageCutz dies. Motives speak for themselves.
I wish you all great weekend!
Uživajte v preostanku vikenda, tudi če bo le-ta med kupom kakšnih zanimivih knjig.

23 komentarjev:

Tamara pravi ...

Tale tvoj uvod je tudi mene odnesel nazaj v študijska leta, ko sem se več kot en mesec vsak dan, ampak res vsak dan intenzivno pripravljala na izpit iz antropologije. hahhaa ...
Tvoji voščilnici sta čudoviti. delujeta tako toplo in prisrčno.
Lp, t.

Klara pravi ...

Še ena krasno narejena čestitka. Lepo si zložila knjige na kup in sovica res paše zraven. :)
Čestitke tudi Daši za opravljen izpit. :)

Goga pravi ...

Kok lepo, tudi pri nas doma se pripravljamo na zrelostni izpi. Ena v tem stilu čaka tudi mene v naslednjem tednih.
PozdravčekL.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Draga moja, pred mano je gradivo za strokovni izpit iz ZUP-a, že moj 3 strokovni-koliko iniciacij je že za mano, pa še kdo ve koliko pred mano, saj se mi dozdeva, da se ti strokovni izpiti po dveh diplomah kar vrstijo in vrstijo. Takih čestitk bi bila pa zelo vesela, upam, da bo to v drugi polovici marca res za mano in to uspešno-v glavo mi te dni nič ne gre.
Lp Tamara

Mojca pravi ...

oooo kako je lepa in čisto prava za priložnost! lp

Marija pravi ...

Oh, tvoje voščilnice so vsakič občudovanja vredne. Vsakič se tudi veselim tvojih video vodičev. Res vse pohvale.
lp, Marija

Helena pravi ...

Uh, kje so tisti časi, ko so bile študijske knjige in zvezki del vsakdana. Vesela sem, ker je tovrstno izobraževanje za mano :)
Vladka, zelo lepi voščilnici si naredila. Verjetno je res bolje in primerno, da sovi čepita na napisu.
Fotografije pa so seveda tudi fantastične.

Simona pravi ...

Res je kar pišeš. Voščilnici pa sta spet taki čisto tvoji - preprosto imaš stil, ki ga je po moje nemogoče posnemati, pa če bi se človek tako trudil. Ena taka prisrčnost veje iz njega. In današnji sovici nič ne zaostajata!

Keti's Projects pravi ...

Luštni sta. Ja, kje so časi ;-) Ful mi je všeč, kako knjige izgledajo 3-dimenzionalne. Pravi kup.

oldpunca pravi ...

Zelo lep zapis. Čestitka pa je čudovita. Lepo si zložila knjige in sovica "pametno" gleda, oprta na napis. :-)) Čestitke Daši za opravljen strokovni izpit!

vilinke pravi ...

Tvoj stil ustvarjanja mi je zelo všeč je minimalističen in CAS. A hkrati tako bogat. Ne vem kako ti uspe,ampak ti uspe. Zelo lepo
LP Vilinke

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

ponovno si zelo posrečeno skombinirala šablone na tvoj edinstven način. super!!!

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Če bi mi dali 100 različnih voščilnic na kup, bi brez težav prepoznala tvoj stil..nekaj posebnega, pravljičnega, vsak detajl dodelan do perfekcije. Unikatno v dobesednem smislu. čao

Anonimni pravi ...

Čudoviti čestitki!
simona

MA-MI pravi ...

Še ena lepa voščilnica. Všeč mi je papir, ki ga uporabiš za osnovo, ker je potem vse ostalo tako elegantno in toplo hkrati.
Lp Maja

Unknown pravi ...

Čudovita je voščilnica za tako priložnost, pomladna izdaje Cottage Cutz pa mi je zelo všeč, sploh pa šablone za veliko noč ;-))

Janja pravi ...

Zelo lepo. Še posebej mi je všeč sovica :). Lp

Danica pravi ...

Krasna voščilnica za to priložnost.
In kot vedno narejena v nulo.
Lp Danica

Anonimni pravi ...

Kako je čudovita in izjemno mi je všeč okvir z obrobo!

moi pravi ...

Krasna je in vedno tako lepo postaviš vse motive, da pašejo skupaj. Sem pa "vesela", da tudi tebi včasih ne gre vedno s prve. Drugače bi že bilo kičasto ;)-

Ne-Ja pravi ...

Zopet zadetek v nulo s tematiko in izvedbo :). Super si se domislila sovice, ki se ponosno in učeno šopiri na kupu prebranih knjig in napisu!

Daša pravi ...

Vladka včeraj sem dobila kartico....:) Najlepša hvala. Obe sta čudoviti :))) Zdaj si pa želim eno rezalno šablonico sove :)))

VSE DOBRO pravi ...

Prelepa je ... držim pesti, da bomo v kratkem eno takšno rabili :o)))

Vse dobro ..