nedelja, 8. februar 2015

Moj način shranjevanaj SC šablon/How I store my SC dies

Današnja objava za CottageCutz blog je nekoliko drugačna, saj vam ne bom pokazala nobenega izdelka, ampak način, kako sama shranjujem njihove šablone. Ideja namreč je, da vse predstavnice DT tima prikažemo svoj način shranjevanja in verjamem, da vam bo kakšen nasvet prišel prav. Ideje so namreč dobrodošle za vse vrste šablon. Mojo obešeno "Ikea" varianto že poznate iz objave o moji ustvarjalnici. Dopolnila sem jo še z eno vrsto in zgleda takole:

Hi everyone. This week the CottageCut Design Team Members sharing how they store their CottageCutz dies with all of you. It is always nice to get some idea's of storage for our crafting supplies, and we hope that you find some inspiration from our Design Team. Each of us will be posting on different days this week. You can already check how Olena store her dies and Today is my turn to show you how I store mine. I have bigger ones on my so called CottageCutz wall. It looks like this:
Kar imam rada pri SC šablonah je to, da imajo v večini standardne velikosti (kot je 3x3 inča ali 4x4...) in to omogoča lažje shranjevanje. Preden pa jih sploh obesim, pa odstranim prozorni ovitek in vsebino (potiskan list s sliko šablone in samo šablono) prestavim v vrečko z zadrgo. Te kupujem kar na spletu in enkratni nakup letno zadostuje. Imam jih več različnih velikosti, ampak v glavnem uporabljam mere: 8x12, 12x17 in 16x22 cm. Po potrebi jih odrežem z vakumskim aparatom. Sem pa pripravila v ta namen tudi video. Ker je prvotno za SC blog, sem ga posnela v angleščini. To je moja premiera in zato prosim, da niste preveč stroge z menoj :)

What I like about them is that they are mostly always in standard sizes as 3x3, 4x4, 4x6, minis and so on. So, because of that it is much easier to store them. But before I hang them on this rails, I took away the original plastic cover and put the original paper sheet together with die in the bag. I buy little bags in different sizes and each of them has a zipper which is really practical, because I can take out and put dies back how many times I want. I also made video for you where I try to show and tell more about my SC storage :) Here is the video:
Kot ste lahko videli v videu, svoje mini šablone shranjujem v leseni škatli z 6 predali in to je tale škatla, ki sem jo našla v eni izmed trgovin za urejanje doma, na kuhinjskem oddelku. Menda je namenjena za pribor. :)

As you´ve seen in video, I have my minis in the wooden box with 6 drawers and also here I try to keep them in some order. Here you can see how this box looks like:
Upam, da je tole bilo zanimivo in da vam pride kaj prav. Lepo se imejte!

I hope this was interesting and maybe this gives you some idea how to store your dies. Have fun! 


P.S.
Še tole obvestilo. Na najin Izziv Ko me inspirira #34 se je med drugim prijavila tudi gospa Olga. Vendar je kot link do izdelka napačno dodan link do Tininega bloga. Gospa Olga, če tole berete, vas bom prosila, da mi v komentarju dodate link do vašega izdelka, ali pa da mi ga pošljete na moj mail vladka.serbinek@gmail.com. Tako bom lahko popravile podatke, hkrati pa prišla do vašega čudovitega izdelka dveh zaljubljenih mačk, da ga pokomentiram. Hvala :)

29 komentarjev:

Čarovnije z male kmetije pravi ...

:))) kolko te je luštno poslušat :) Res simpatičen video in ja, res bo prišel prav. Vladuška hvala :)

Danica pravi ...

Tina, tvoja predstavitev shranjevanja Cottage cutz šablon in predstavitev tvojega ustvarjalnega kotička mi je zelo zelo všeč.
Naj ti še enkrat napišem, da imaš tako prijeten glas, da te je pravo veselje poslušat.
Lp Danica

Klara pravi ...

O Vladka...najprej kar mi pade na misel, ko vidim vse te šablonce je...wow, kakšna zbirka. Verjamem, da si jih veliko tudi zasluženo dobila. Ideja se mi zdi super, če imaš svoj kotiček za ustvarjanje. ;)

SaraS pravi ...

Uau, vedela sem, da imaš veliko šablon, ampak da jih imaš tooolikooooo... Uf! :D
In vse imaš tako lepo pospravljeno... tudi tukaj se lahko naučim kaj od tebe. ;)

Mojca pravi ...

oooo tale s kaveljčki mi je zelo všeč, za kake predale pa na žalost ni prostora v mojem mini kotu v stanovanju :)))) lp

Sonja pravi ...

Prav luštno te je bilo poslušat, kako predstavljaš tebi zelo ljub kotiček. Ko sem bila že na tubi, sem seveda pogledala še starejši posnetek :) Upam, da boš nadaljevala.. čisto drugače je pogledati postopek kot pa o njem brati.

MA-MI pravi ...

Vladka, krasno. Všeč mi je, ker je vse na ogled.

Jaz še vedno iščem optimalno rešitev (če sploh obstaja). Ker ustvarjam v dnevni sobi, moram imeti vse po omarah. Zaenkrat imam tematske šablone v ovitkih za CD pritrjene z magnetno folijo (npr. rože, drevesa, hiša, predmeti, zima ...), like pa v ležečih A6 vrečkah na kartončkih z magnetno folijo. Tako lahko na zadnjo stran shranim izrezke, ki jih izrežem, a jih ne uporabim.

Helena pravi ...

Vladka, tvoja ustvarjalna sobica je pravi ustvarjalni raj :) Všeč so mi nežne in sveže barve. Tvoj način shranjevanja SC šablon mi je vauuu ... Prava paša za oči in balzam za dušo jih je videti takole na kupu.

Simona pravi ...

Lepo imaš tole urejeno in uauuu kakšna zbirka.

oldpunca pravi ...

Čudovito je pogledati, kako lepo skrbiš za svoje pripomočke in kako lepo imaš pospravljen svoj ustvarjalni raj. :-) Angleščina ti gre pa super. :-)) Hvala za tole predstavitev.

Andreja pravi ...

ooo tvoja sobica je tako čudovito ustvarjalna, da jo je bilo pravo veselje spet videti! Ustvarjanje je tako še bolj slajše, kajne :-))
Krasen video!

Cvetoči travnik pravi ...

Ob tej predstavitvi tvojega delovnega prostora sem pa ostala brez besed, z velikimi očmi in odprtimi usti. Materiala za celo trgovino, red pa kot v lekarni:)
Hvala za prikazano in ideje za shranjevanje. Pa lep pozdrav in veliko užitkov v tvojem čudovitem kotičku ti želim:) Andeja V.

Unknown pravi ...

Oooo, koliko šablonic :) Tvoj video mi bo sigurno prišel prav, tvoj ustvarjalni kotiček pa mi je zelo všeč ;)Sigurno se v njem počutiš zelo prijetno ;)
Lp, Larisa

moi pravi ...

Res imaš čut ne samo za ustvarjanje, pač pa tudi za urejanje. In v tvojem ustvarjalnem kotičku je vedno tako prijetno. Pa vedno znova presenetiš s kakšno noro dobro idejo za shranjevanje ustvarjalnega materiala.

vilinke pravi ...

Čudovito ustvarjalnico si si ustvarila ;)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Hvala ti za tole mednarodno predstavitev...mimogrede, a si pustila še kakšno šablono v trgovini za nas ali pridem k tebi v tvojo trgovino???
Kotiček je poleg sterilnosti resnično ampak res resnično lep...tak, za dušo. Zanima pa me, kako imaš spravljene štampiljke, ker se zadnje čase, (ko nimam nobene ideje za ustvarjanje ampak res NOBENE) ukvarjam s pospravljanjem gore (okol 100 ali pa še kakšna več) štampiljk (velik registrator in debelejše U srajčke).Bojše in preglednejše bo, kot v škatlah. Kakšna tvoja ideja bi mi prav prišla, če ti slučajno pade na pamet, ko boš počivala v svoji sobi, pa da ne boš šel čas v nič:)) Hvala še enkrat za krasno predstavitev in "vdor" v zasebni prostor. čao

Vladuška pravi ...

Dekleta en velik, HVALA. Mojca, meni osebno se še vedno najbolj obnese, da imam posamezni set v CD škatli, tako kot večkrat pokažem v videu. Če je set manjši, potem dam 2 v eno škatlo. Tako še vedno najlažje najdem, kar iščem in hitro lahko vzamem ven in takoj tudi pospravim nazaj. Upam, da ti tole kaj pomaga.

Adrijana Knez pravi ...

Vladka tvoja čarobni kotiček je čudovit in všeč mi je zelo urejen prostor. Hvala tudi za video, saj bo marsikomu pravi navdih.
Lep teden ti želim , Jana

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Vladka hvala lepa. To sem itak že kopirala, ko sem videla tvoj prvi video. Tudi sama sem si jih potem naložila v Cd-ejke ampak samo besedilne, ostalih je pa tako veliko, da se utapljam v njih od nepreglednosti. Pa še "pametna" sem bila, kot barvni radio na začetku (moje kariere) in sem si nekatera dala na lesena držala. Nepreglednost je ogromna pri taki količini...sicer bom pa objavila, pa boste videle ta moj nered (že zdaj farbam od nerodnosti). Ampak...več glav, več ve. Hvala. čao

HRANDICA pravi ...

Dobre ideje vedno pridejo prav. Hvala ker jih deliš s svojimi bralci.

Tanja E. pravi ...

Joj, Vladka kak užitek se je bilo sprehoditi tudi preko kamere po tvoji ustvarjalni sobi, čudovita je. Odličen način shranjevanja šablon imaš in sploh vsega, hvala, ker deliš z nami, krasen video, vključno z angleščino:)) LP:)

Janja pravi ...

Dva dni že hodim na oglede :) in občudujem kako lepo imaš shranjene šablone. Meni je tak red zelooo všeč :). Lp

Zvonka pravi ...

Krasno imaš vse urejeno in tako lepo je pogledati toliko šablon na kupu.

Cardarian pravi ...

Živjo!
Hvala za prijazen komentar na mojem blogu! Ja sem se podala v kar veliko avanturo pri mojih 57 letih!Tvoje kartice so čudovite in vedno rada pogledam tvoj blog!
Lep pozdravček,
Cardarian

ana pravi ...

Video je paša za oči. Pa tako lepo je pospravljeno, okno je točno na pravem mestu, krasne tapete in še kavč in TV. Res zelo prijetna ustvarjalna soba.

Glede CottageCutzov pa ne vem, kaj narobe delam, ampak meni šablona sploh ne pregrizne skozi (čeprav podlagam sendvič z dodatnimi do 8 sloji papirja in pri tem komaj še obrnem ročico. pa nisem ravno slabotna :) Res so mi všeč motivi in mi je žal, da jih ne morem več uporabljat.

Vladuška pravi ...

Ana, imam rešitev zate :) Vse kar potrebuješ je tole: http://www.mavelu.com/papirckanje/pripomocki/ostali-pripomocki/kovinska-plosca-za-tanke-rezalne-sablone.html
To je tanka tanka dodatna plošča, ki pa stisne ravno še toliko, da se ti bo vse lepo izrezalo. Preverjeno. Od kar jo imam, nimam več težav. Podladganje papirjev sicer malo pomaga, vendar ne dovolj, ker so premehki.

Dusi pravi ...

Vau, kakšna organiziranost.
Priznaj, da si vseeno malo pospravljala preden si posnela filmček ;)
Mi je pa zelo všeč pri tebi. Bi kar prišla na kakšno kavico :)

Vladuška pravi ...

Dusi, malo ze, ampak drugace pa po opravljenem delu, ko pospravim skoraj vedno zgleda tako. Res imam rada red v tej sobi :)

Ne-Ja pravi ...

Uf... Vladka te povabim še k meni, da spraviš v red moj brlog. Sicer nimam posebenga prostora za ustvarjanje, tako da je potrebno vse prilagoditi razmeram. Mi je pa všeč tvoja organiziranost, ki se vidi potem tudi na izdelkih :)