četrtek, 26. marec 2015

Pomlad ustvarjena za ustvarjanje - 4.dan

Pa smo že pri četrtem dnevu našega pomladnega ustvarjanja in ker pri Tini še vedno poteka izziv z otroško tematiko, vam tudi sama tokrat predstavljam tovrstno voščilnico, ki je namenjena novorojeni deklici. Veselo sporočilo pa prinašata ti dve nadvse ljubki žirafi Najlepšega para.
Da pa slučajno ne boste pogrešali mojega embosiranja in barvanja :), sem tokrat barvala z Distress markerji in poglejte si, kako lahko na preproste načine popravite svoje napake pri barvanju. Voda in mediji, ki reagirajo z vodo so res hvaležna stvar za take kot sem jaz in mi barvanje ni ravno najmočnejša točka :) Tukaj je video:
Glede na to, da ste me že večkrat povprašale o akvarelnem papirju, ki ga uporabljam je s tem tako, da ga kupujem v ustvarjalni trgovini. Kupim si kar bloke, kateri pa imajo različne strukture od gladkih pa vse do grobih in uporabljam včasih ene, včasih druge. Tukaj je nekaj primerov. Imam pa na zalogi tudi blok za olje, ki pa ima bolj strukturo platna in sem ga uporabila na primer na prejšnji voščilnici. Je pa ta nekoliko drugačen, ker barva bolj ostane na površini, se ne vpije tako in zato je tudi končni efekt malenkost drugačen. Splača se preizkusiti, sama rada delam včasih na akrilnem in včasih na tem za olje. Lahko pa si slikarsko platno izdelate kar same, tako kot je to pokazala včeraj Tina.
Če ste slučajno spregledale objavi na Tininem blogu, ju boste našli tukaj in tukaj. Jaz pa vam za konec še pokažem katere izdelke Najlepšega para sem na voščilnici uporabila tokrat in kateri so še ostali materiali, ki so mi bili v pomoč pri nastajanju izdelka:

Rezalne šablone Najlepši par:

Štampiljke Najlepši par:

Distress markerji (Ranger): 
Vintage Photo, Tea Dye, Antique Linen, Wild Honey, Spiced Marmelade

Ostali pripomočki:
škarje ali rezalnik za papir, čopič, lepilo ali dvostranski lepilni trak, 3D lepilne blazinice, kozarec z vodo, akrilni blok, Sizixx, akvarelni ali risalni papir, beli šeleshamer ali osnovo za voščilnico v beli barvi, dva oranžna odtenka barvnih blazinic za štampiljke, marker z bleščicami

19 komentarjev:

Helena pravi ...

Vladka, tvoja voščilnica je čisto v stilu včerajšnje googlove animacije: https://www.google.com/doodles/mothers-day-2015-slovenia :)
Simpatična je in krasno narejena. Všeč mi je, ker si odtis toplotno embosirala - zanimiv učinek.

Sapfina (Barbara) pravi ...

Voščilnica je nežna in krasna. Všeč mi je, da je namenjena za punčko, na njej pa nobene roza barve ;) V barvanju si res prava mojstrica in tale trik za popravljanje barvanja bo nekoč (če še kdaj kaj pobarvam) prišel zelo prav! :) Za akvarelni papir si me popolnoma navdušila in ob prvem nakupu v ustvarjalni trgovini bo tole na vrhu seznama!

Hali pravi ...

Te žirafice so tako ljubke in kot nalašč za mala bitjeca, ki pridejo na svet. Čudovito pobarvano!

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

samo še malo, malo manjka,da se noro zaljubim v te žirafice..
hvala za nazoren prikaz .

moi pravi ...

O, kako je ljubka voščilnica in te žirafe tako prikupne.

Cvetoči travnik pravi ...

Ti dve prikupni žirafici sta pod tvojimi prsti kar oživeli. Voščilnica je super:))Ne vem sicer, od kod ti ideja, da v barvanju nisi vešča, zame si prava mojstrica. Skupaj s Tino sta najboljši par in hvala vama za pripravljenost deliti svoje znanje z nami. En lep pozdrav, Andreja V.

Klara pravi ...

Tinine šablonice in štampiljke so tako zelo lepe. Krasno si pobarvala in prikazala ves postopek. Ne vem zakaj ampak ko vaju s Tino gledam kako ustvarjata se mi zdi kot da sem popoln začetnik. Super ste.

Tina pravi ...

Res izpade lepo takole belo embosirano! Hvala za še en poučen `barvalni` filmček.

oldpunca pravi ...

Čudovito ljubka voščilnica. :-) Uživala sem ob ogledu videa. Hvala za nasvet o dvobarvnem odtisu. Ideja za ponucati. :-)) V žirafici sem pa zaljubljena že odkar sem ju prvič videla. :-)

Andreja pravi ...

iiijoj kaka cartika :-))
Zelo lepo si ju pobarvala in bel embos je res fantastičen!

Zvonka pravi ...

Krasna je, zanimiva kombinacija z embosiranjem, ki da poseben učinek.
Akvarelni papir je pa res najboljši za distresse, ni primerjave z navadnim.

vilinke pravi ...

joj Vladka pri tebi zgleda vse tako enostavno, ko pa jaz začnem z barvanjem takoj obupam :( čudovito voščilnico si nam pripravila!!!

Valerija pravi ...

Spet ena čudovita ljubka voščilnica, zelo rada gledam tvoje barvanje. Hvala.

Janja pravi ...

Voščilnica je zelo luštna. Lp

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Pri tebi je res vse easy..od embosiranja do barvanja. Res z užitkom spremljam vse to...moram poizkusit, da vidim, kako bodo meni barve uhajale čez embosiran rob...mislim, da ne bo tako enostavno, kot je videti pri tebi. čao

leycika pravi ...

Zelo luškana :)

SaraS pravi ...

Ponovno navdušuješ. Prikupni žirafici na tvoji voščilnici izgledata čudovito. :)

Ne-Ja pravi ...

Tele žirafice so takoooo cart in dejstvo je da obvladaš barvanje! Res en vme od kje ti ideja da si nista domača... Všečkam na polno :)!

VSE DOBRO pravi ...

Tako nežno in ljubko, kot so dišeče štručke deklic :o)))

Vse dobro ...