sreda, 11. november 2015

Lesena klopca z jesenskim listjem

Stara lesena klopca pod drevesom sameva in prav zato je idealen prostor, da človek na topel, sončen jesenski dan na njej posedi, ustavi misli in se zazre vase in okoli sebe in za trenutek izstopi iz naglice vsakdana. Kajti kot pravi medved Pooh, danes je najljubši dan.
Prvič sem naredila "dvojno" knjigo voščilnico, ki sem jih že večkrat občudovala pri Aleksandri. In prav ona mi je bila tokrat v isnpiracijo tudi pri izdelavi te lušne lesene klopce, ki sem jo izdelala iz palčk za sladoledne lučke. Ker je moja draga prijateljica Moi rojena jeseni, se mi je zdelo prav, da vse skupaj obarvam po jesensko in sem tako klop obdala z listjem. Nekaj ga je padlo na tla, nekaj na klop in nekaj ga še nežno naletava iz drevesa.
Notranjost sledi zunanjosti, s tem da sem tukaj na levi strani uporabila Gelatos-e (rdečega, rumenega, zelenega in oranžnega), jih nanesla direktno na štampiljko listja, s čopičem dodala malo vode in odtisnila na papir. Natančneje si lahko to tehniko pogledate pri Kristini, ki je uporabila voščenke, ki reagirajo z vodo. Gelatos so nekaj podobnega, morda ne tako intenzivnih barv. Samo sem uporabila silikonske štampiljke in delujejo prav tako dobro. Videz voščenk sem pa želela zato, kar se sklada z napisom:
Na desni strani sem izdelala svoj priljubljen "kos lesa" in dodala misel, natisnjeno na paus papir in jesensko listje, ki sem ga tokrat premazala z lepilom Crackle accents, ki razpoka.
Dnevi so idelani za posedanje na soncu. 
Najdite svoj priljubljen prostor in uživajte v danem trenutku!

25 komentarjev:

Čarovnije z male kmetije pravi ...

O, kako je simpatična, lepa, natančna in sploh, uuaau! Moja mami bi rekla za v izložbo :)) Klopca je svetovna, kot prava, sredi pravega listja. Ne morem se nagledati tvoje jeseni :)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Tole je sigurno najlepša jesen, najlepša klopca in najlepša knjiga kar sem jo videla v vsej moji dolgi dobi ustvarjanja. Matejina mama bi imela prav: "za v izložbo in naj tam ostane dolgo, dolgo, dolgo". Moj poklon za ta izdelek. čao

Metuljčica pravi ...

Čudovito darilo. Zaradi tvojih objav je jesen še bolj sončna in z veseljem bi posedela na klopci.

Nataša pravi ...

Vau, sploh se ne morem nagledati kako lepo knjigico si izdelala. Je direkt za v okvir. Jesen pa itak gre tebi super od rok :)

Maja pravi ...

Uf, kakšna klopca in celotna knjigica. Za postavit na vidno mesto in občudovat.

Adrijana Knez pravi ...

Čudovito si ujela jesen v knjigico. Zelo lepo :))
Lp, Jana

Helena pravi ...

Ooo, ni mi čisto jasno, kako v živo zgleda ta dvojna knjiga voščilnica, vendar vidim, da je nekaj prav posebnega.
Čudovito si ujela jesensko vzdušje in me kar ima, da bi šla iz pisarne na kakšno podobno klopco v park.
To že ni več voščilnica, ampak mala mojstrovina.

Vladuška pravi ...

Dekleta, HVALA vam. Helena, tako kot je v notranjosti narejen okvir iz teh papirnatih harmonik, je še en na zunanji strani, na fronti in v njem je klopca.

Valerija pravi ...

Uau, prekrasno, voščilnica knjiga za vikat.

Cvetoči travnik pravi ...

Vladka,saj ne, da nisi mojstrica, ampak to je pa mojstrovina nad mojstrovinami. Še dobro, da si že odgovorila, kje je drugi del oz. prvi harmonike, ker si nisem znala dobro predstavljati. Resnično je izdelek za v izložbo in sploh nimam besed, s katerimi bi izrazila svoje navdušenje. Ambient, kjer bi lahko sedel in užival:) LP Andreja V.

Tina Z. pravi ...

tudi jaz brez besed, tako je dovršena ... ta klopca kar vabi vse nas ... listje pa spet nekaj posebnega. občudujem te, kako narediš vsako, tudi najmanjšo stvar, perfektno!

Sapfina (Barbara) pravi ...

Pa daaaaj kako lepoooo! Vrhunsko! Nimam besed, ki bi izrazile mojo navdušenost!!!

Tanja E. pravi ...

Vau, to je res izdelek za vikat, za v izložo..., tudi jaz ponavljam že dane komentarje, perfektno Vladka!

leycika pravi ...

Se strinjam z ostalimi prava mojstrovina, perfektno res :)

Barbi pravi ...

Uaaauuu. Klopca je res dobro narejena, ampak priznam, da so mene očarali predvsem listki. Prečudoviti so. <3 :)

Andreja pravi ...

ooo Vladka, kako je pa tole lepo :-)) Klopca je kot resnična, tako zelo dobro si jo namestila. In krasno dodala listje. Vidim, da je listja res še povsod veliko, tako zunaj kot na naših blogih. Daleč je še zima ...

moi pravi ...

Res je prekrasno darilo in v živo še lepšejša in je že v moji izložbi. Če jo želite videti, morate k meni ;)
Ni ga dneva, da je ne bi vzela v roke in občudovala. Klopca je natanko takšna, kot jo iščem za pred hišo in sedaj lahko v mislih sedem nanjo. Listi, tako barviti, me sploh ne motijo.
In vse lepe misli, napisane zunaj in znotraj, nič čudnega, da je danes moj najljubši dan ;)
HVALA TI, draga moja.

Damjana pravi ...

Verjetno je moi že vse napisala, saj lahko to umetnino občuduje v živo. Ne vem pa, če je lahko v živo še lepša, če je že na sliki kot iz fotografije, ali še bolje, iz realnosti. Vladka, presegaš vse meje - pravzaprav jih zate sploh ni. Čestitke za tole izvedbo.

oldpunca pravi ...

Ijoj, kako je pa to lepo! :-) Srečnica Moi, ki jo lahko občuduje v živo. :-)) Vladka, vse čestike za tole mojstrovino. Mislim, da vem, o čem bom nocoj sanjala. :-))

iris-irena pravi ...

Joj, to je pa spet en super, super projekt!
lp

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

wow, voščilnica, da res padeš dol!!!!
pri tebi se človek pogreje v srcu, v duši in še kje ;)
več kot čudovita je ♥

Janja pravi ...

Vladka, popolna je. Stoj in glej, prav za v izložbo. Lp

Hali pravi ...

Čudovita je.. klopca, barve jeseni, vsi prekrasni zapisi... noro, noro lepo!

helena pravi ...

Vladka, ti hitreje objavljaš, kot jaz uspem komentirati. Tale knjigica je fantastična in prav zanimiva z dvema harmonikama. Superca. Bom šparala palčke od lučk :)

SaraS pravi ...

Uau! Noro! Prelepo... pogled bega z ene stvari na drugo... čudovito!