petek, 22. april 2016

Naj bo srce tvoj kompas/Let your Heart be your Compass

Premalokran pustimo, da nas vodi srce in raje prisluhnemu velikokrat suhoparnemu razumu, ki želi po svoji začrtani poti. Med obema namreč stoji pogum in če je le-tega premalo, nas prevaga k razumu. Sama sem že prevelik strahopetec in le malokrat dovolim srcu, da prevlada. Ampak prav takrat je veselje na cilju veliko večje. Takrat zraste tudi pogum. Samo ta ima eno slabo lastnost, da če ga ne vzdržuješ, kopni kot snežak na snegu. Zatorej naj bo današanja voščilnica kot opomin na to, da naj bo srce le večkrat naš kompas namesto razum naš zemljevid.



Pri tem sem se poslužila dveh CottageCutz šablon: kompasa in najmanše šablone srca iz tega seta. Slednjega sem izrezala najprej iz rdečega šeleshamerja in nato še na eko kartonu. V negativ sem nato zalepila rdečega. Starinski videz kompasa, pa sem dosegla z zlatim in rjavim prahom za embosiranje in enakim postopkom, kot sem opisala v tej objavi za sidro in daljnogled. Oba motiva nadomeščata besedi. Ostale štiri pa sem oblikovala v Wordu in sprintala. Po dolgem času sem s šivalnim strojem zašila okrasni rob in malo natrgla tu in tam papir. Pa brez senčenja z rjavimi distressi tudi ni šlo. Za piko na i, pa sem tu in tam dodala še malo bele tempere. Natančna navodila najdete na CottageCutz blogu.



Hi all. I just can't stop to create with dies from Nautical release and so, here is one more card. But I promise I will show you the project, made with dies from new Flourishes release next time :) This time I used Compass and the smallest heart die from the Heart SetIf you are interested in how I created the whole card, please go to CottageCutz blog where all the steps are described.



Zdaj pa bom le malo odložila navtične šablone in se posvetila tudi tistim iz nove izdaje. nekaj sem že pripravila, ampak pokažem vam pa naslednji petek :) Uživajte v vikendu.

28 komentarjev:

Valerija pravi ...

Zelo domiselno sestavljena voščilnica. Všeč mi je, kako simboli dopolnjujejo napis. Krasno!

Helena pravi ...

Vladka, pa še kako držijo tvoje misli o srcu, ki nas vodi v življenju.
Voščilnica pa je prekrasna in čudovito sestavljena. Všeč mi je, kako si "vtisnila" srce v podlago. Starinski videz kompasa je čudovit.

Sapfina (Barbara) pravi ...

Kako si pa tole lepo napisala Vladka. DRži, da bolj ne bi moglo ... Voščilnica je prečudovita in tako po tvoje izvirna. Krasno!

moi pravi ...

Kako si to lepo zapisala. Res je, srce pravi eno, potem pa se vmeša razum in nimaš več pametne razlage zakaj si tako mislil. In če ne slediš srcu, zmaga razum.
Krasna voščilnica in hvala za ta opomnik.

Hali pravi ...

Hvala za prekrasne misli, ki jih deliš z nami in čudovite voščilnice. Tako lepo si umestila srček in zašila rob, da je veselje pogledati!

Cvetoči travnik pravi ...

Kako srčna objava:), lepo narejeno in napisano. Velik korak naredimo že s tem, ko vemo, da je potrebno dovoliti srcu, da nas vodi. In če to vemo, se naredi vse pogosteje in tako smo že na dobri poti:))) Lep pozdrav,Andreja

Janja pravi ...

Krasen napis si dodala voščilnici in ga lepo dopolnila s srcem in kompasom. Okrasni šivi so mi tudi zelo všeč. Zelo je lepa. Lp

Maja pravi ...

Zelo lepa misel. Všeč mi je, kako si besede skombinirala s simboli.

Keti's Projects pravi ...

Srčna objava. Prepričala si me tako s tekstom kot z voščilnico. Čudovito!

Daša pravi ...

Lepa, nežna.

Adrijana Knez pravi ...

Vladka, zelo všeč so mi uvodne misli današnje objave.
Navdušila si me s srčkasto voščilnico in njeno mislijo <3
Želim ti lep vikend, Jana

Andreja pravi ...

Zelo luštna voščilnica je nastala :-)) Super si jo sestavila.

Tina Z. pravi ...

kakšen lep in simbolen slikopis, krasno se dopolnjujejo besede in simbola ... in še kako res je vse to.

OK pravi ...

Лаконично и стильно! Прелесть!

Danica pravi ...

Vladka, tudi meni je zelo všeč uvodna misel.
Voščilnica pa seveda ne more biti drugačna ko fantastična.
Lep vikend ti želim.

Goga pravi ...

Čudovita voščilnica, pa saj te so vedno. Ampak tokrat se mi zdi voščilnica le dopolnitev tekstu, ki si ga zapisala. Ganilo me je, zato, ker sem tudi sama omahljivka in potem velikokrat obžalujem pomankanje poguma. Še dobro, da imam vas in takšne objave kot je tale tvoja. Zamisliš se takrat si upaš narediti kaj, kar drugače ne bi in svet je lepši.
Hvala da si ,Lili

vilinke pravi ...

Zelo lepa vintage voščilnica in misel.
LP Vilinke

Zvonka pravi ...

Krasna voščilnica, zelo mi je všeč okrasni šiv in pa seveda vtisnjen srček. Lp

Damjana pravi ...

Vladka, popolna je. In tako lepo si zapisala v uvodu.

oldpunca pravi ...

Popolnoma prav imaš, res bi bilo potrebno večkrat poslušati srce. Ti si mu pri izdelavi te lepotičke gotovo prisluhnila. :-) Sanjsko lepa je. Pisava pa je top. Že dolgo jo občudujem na tvojih izdelkih. :-)

Jasmina pravi ...

Če sledimo srcu, nas vedno pripelje k pravim ciljem. Lepa je.

N-Eva pravi ...

Zelo zanimiva voščilnica z zelo lepo mislijo....pisava je res prekrasna.

Anja Ž. pravi ...

Všeč mi je, kako ti s tako malo barve vedno znova uspe narediti super voščilnico. Všeč mi je njeno sporočilo in kombinacija z izrezi in šivan rob super paše zraven.

Klara pravi ...

Zelo mi je všeč kako si besedi nadomestila z motivom. Krasna, enostavna voščilnica. Še en dokaz, da je malo lahko veliko. :)

Martina pravi ...

Kako čudovit zapis. Kako prav imaš in kako boljše bi bilo za vse, če bi poslušali svoje srce. Kako krasno si to misel, te besede izrazila v čudoviti voščilnici.

Tanja E. pravi ...

Odlično si krasen zapis podprla s prav tako odlično voščilnico. Oz. obratno:))

Dusi pravi ...

Kako lepo so videti okrasni šivi na voščilnici.
Skrajni čas je, da tudi jaz enkrat spustim papir pod moj šivalni stroj.
Lepa voščilnica. Kot le ti znaš!

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

Drži, drži...premalokrat sledimo srcu. Osebno me je doletela posebna milost...zadnji dve leti nenehno videvam srčke v vseh možnih oblikah...kamnu, mahu, luži, kruhu, marmeladi, ni da ni...in takrat se spomnim kako dragocena je ljubezen in življenje v ljubezni in za ljubezen ♥
tvoja voščilnica je perfektna v vseh detajlih kot vedno. malo se bom sprehodila zdaj po tvojem blogu, ker me res ni bilo dolgo časa,in enostavno ne znam priti nazaj v ritem. znova in znova se sprašujem kako tebi uspe nas vse blogerke obiskat in vedno pustit spodbudne komentarje...upam, da mi boš nekoč zaupala ;)
vse dobro ♥