nedelja, 29. november 2009

Adventni koledar in venček

Lep večer vsem skupaj. Skoraj je za nami prva adventna nedelja in za mene s tem nastopi poseben, čarobni čas, ko se znova prebuja upanje, ki se je skozi leto izgubilo in napolnjuje me mir in veselje. Kaj več o tem ne bi pisala, ker je tako lepo vse razložila Marika Gabez in vam priporočam, da preberete.

Rada bi vam pokazala adventni koledar, ki sem ga naredila že v lanskem letu in sem ga sicer objavila nekje marca, ko sem prebudila svoj blog, ampak takrat v bistvu sploh ni bil interesanten :-) Torej ga še enkrat postavljam na spregled sedaj, ko sem ga ponovno napolnila z majhnimi dobrotami in je namenjen samo mojemu fantu, ki si da dopovedati, da lahko poje samo eno čokoladico na dan in ne vse naenkrat :-). Prva slika je iz hodnika, kjer dejansko visi, vendar je tukaj malo pretemno za slikanje, zato barve niso preveč realne:

Ta fotografija je iz dnevne sobe na tleh - tako izgleda dejansko v živo:

Koledar ima osnovo iz kartona v obliki smreke, ki sem jo obleka v žaklovino. Nato sem iz filca sešila majhne škorenčke in žakeljčke na katere sem dodala številke, ki sem jih prav tako izrezala iz filca. Mislim da sem lani vse skupaj delala 14 dni (malo po malo). Edino božiček na njem je kupljen. Ga pa je težko poslikati tako, da bi ga lahko pokazala v polni lepoti :-)


Kod drugo pa bi vam rada pokazala še moj adventni aranžma, ki nima sveč na venčku ampak sem uporabila 4 čajne svečke, ki sem jih postavila v okrasno posodico. Adventni venček je kupljen, da ne bo pomote :-) Mi je bil tako všeč, da se mi za ceno 5 E ni dalo delati lastnega, priznam.

Še malo druge perspektive:

Naj vas zajame vse lepo in čarobno kar prinaša ta čas in odkrite in odprite vaša notranja vrata, da vas napolni sporočilo, ki ga advent in Božič prinašata.

10 komentarjev:

moi pravi ...

A ne, da se začne z adventom - tisto čarobno pričakovanje.
Tvoj adventni koledar pa je pravi cukr, pa ne zaradi sladkarij v njem, kot zaradi tistih kjutkanih nogavičk na njem.
Naj se čarobni čas prične!

Alenka pravi ...

Lep koledarček in res so prav corkani škornjčki in žaklčki- super!!!
Tudi meni je adventni čas čaroben, pravljica. Poln pričakovanj, skrivnosti(božičkova darila), ustvarjanja , idej, zamisli, lepih gest, dejanj , katera mogoče v drugem času leta ne bi bila izpolnjena in podobno. Naj živi advent in Božič!!:):):)

Nataša pravi ...

Se pridružujem predhodnim komentarjem - koledar je zelo luškan, iz fotke venčka je pa kar zadišalo po praznikih...

MarikaGabez pravi ...

Lep koledar in priznam, da sem ga v prejšnji objavi zgrešila. Mislim da je filc material, ki v končni izdelek vnaša življenje. Ne samo tale tvoj...tako na splošno. In toliko škorenjcev s temi lepimi šivi....vas prav gotovo ne bo zeblo v tem adventnem času.

In venček....resnično je lep in vreden tega denarja (že če samo pomisliš koliko časa bi ga izdeloval, brez tega, da bi moral še imeti ves ta material in pa tako dobro idejo postavitve).

Helena pravi ...

Ej, kako lepo razvajaš svojega dragega. Mi je zelo všeč, ker ponavadi damo adventni koledar s sladkimi presenečenji le otrokom.
Ideja za koledar je krasna in zelo ponucna :)
Saj ni važno, od kod je venček (čeprav je lepo, da si priznala :) :), glavna je simbolika.
Lep, blagoslovljen adventni čas vama želim!

Hali pravi ...

Prekrasna ideja in izvedba!Ja, naj se čarobni čas prične...

Unknown pravi ...

Ja super je tale adventni koledar, to bi bilo za naše fante:) Venček mi je pa tudi zelo všeč.

Anja pravi ...

Super ideja je tale tvoj venček. Res posrečeno. Vrečkice in skorenjci so pa tudi prav sladki :)

Jana pravi ...

iiii, kako lep koledar. Si kar predstavljam, kako bi vsak dan komaj čakala, da bi lahko pogledala kaj se skriva v vseh teh škorenčkih in vrečkah.

Venček mi je zelo všeč.

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Super! Uf, vsi ste že z adventom začeli. Pri nas ne bo nič, na žalost, to vse mačke poštimajo. :)