sobota, 2. januar 2010

Ko ostanek naredi celoto/Scrap-tastic

'We all have 'em. Lots and lots of scraps. Whether it be paper scraps, ribbon scraps or fabric scraps, this month's challenge is to share a clever & unique idea for using those little bits that sometimes end up neglected,' this is what Nichole Heady said on her blog. And in the same time she challenged us to show, how we use our scraps.

Nichole Heady je na svojem blogu izzvala vse nas, da pokažemo kako uporabimo delčke papirja, traku ali blaga, ki nam je ostal od kakšnih drugih projektov. In tole, kar vam danes pokažem je nastalo že pred novim letom. Ostanke sem uporabila na čestitki, kot tudi na 'uokvirjenih čestitkah', katere so bile del darila za moje prijateljice. Ta ideja se mi zdi kar posrečena, ker nisem želela podariti samo čestitke, ampak nekaj kar je lahko nekje v stanovanju celo leto in je hkrati tudi okras.

Najprej čestitka. Ta je pravzaprav nastala kasneje kot uokvirjene variante in je narejena po naročilu za družino, ki se je preselila v novo stanovanje. Na tej fotografiji sta sicer prikazana cela dela filca, ampak dejansko je potreben samo košček belega in košček rdečega filca.

Here is my idea and my way how I used some scraps. I used it on the card and on the 'framed cards', which where made for my friends and I gave them like the part of the Christmas presents (I didn't want to give just a card). I used scraps of paper, ribbon, fabric and felts.

On this photo, you see a big piece of felts, but actually you need just a little piece of white felt and a little piece of red felt. Here are all scraps I used for this card:
Tukaj pa so tri variante, ki so narejene kot slika in sem namesto filca za torbice uporabila koščke blaga. Te sem zašila v mini torbice, ki so obrobljene z ostanki trakov in pa še mini žakeljčke, katere sem napolnila s sivko. Vse kar potrebujete je: že pobarvan okvir (jaz sem v Ikei kupila take neobdelane in jih pobarvala kar z belo tempero), kos scrapbook papirja za ozadje, košček šeleshamerja ali kakšnega drugega tršega papirja za police, male razcepke za obešalnike (te deloma pustite na zunanji strani), košček filca in vrvico za rokavice, kos blaga za torbico in žakeljček, košček traku (jaz sem ga najprej prilepila z belim lepilom in nato zašila torbico) ter nekaj gumbov.

And here are three versions which were made like pictures and instead of felts I used scraps of fabric to make the little bags, which are trimmed with scraps of ribbons. I also made three sacks, which are fulfilled with lavender. Other things I used it are: the frame (this one I bought in Ikea and colored it with white tempera), the piece of scrapbook paper for background, the piece of paper for the shelf, the little brads for hangers and some buttons and the little piece of felt for gloves.





Ta ima napis v angleščini z namenom, saj je odromal v Ameriko k moji dobri prijateljici.
This sign is in English with a purpose, because this one went to America to my good friend who lives there.


In za na konec, porabiti ostanek nikakor ne pomeni, da je končni izdelek manj vreden. Kam bi pa prišli, da bi napol uporabljen papir metali vstran. Vse se da porabit in mislim, da ustvarjalke to še posebej vemo. Vse prav pride, kajneda?

No, pa vendarle še ni konec. Od Mravljice in od Maje sem prejela to čudovito sončno nagrado:

Hvala obema, zelo sta me razveselili ob začetku novega leta, da dobim nove zagone. Tole prečudovito rožo vam podarjam naprej vsem skupaj, kajti mislim, da je kar nekaj bilo že podeljenih z različnih koncev in bi se 100% ponavljala.

38 komentarjev:

Paloma Gomez pravi ...

beautiful!

Čarobna hišica pravi ...

Ti pa res znaš presenetit ... so mi všeč tile obešalniki ... lepo predvsem pa spet izvirno in malo drugačno kot smo navajeno na drugih blogih ...

Marna pravi ...

Fenomenalno! Joj, jaz sem vedno bolj navdušena nad tvojim delom!!!

moi pravi ...

Noro dobri obešalnički. Super izdelava in spet si mislila na take malenkosti, kot so šali na polički, pa obroba na rokavičkah in gumbi na torbicah.
Upam, da je vse prispelo celo na cilj.

Biljana pravi ...

To je pa odlično.

Ivanjščica pravi ...

Zelo lepo! Najbolj so mi všeč podrobnosti, na katere res nikoli ne pozabiš.

Kara pravi ...

So beautiful! I especially like the blue and white polka dot one!! Great way to use your scraps.
Kara

Kristina pravi ...

Super lepo in domiselno.

Urškin Raj pravi ...

wow noro dobra zamisel!!!!!

Neža pravi ...

Noro, noro, noro!!!

Ti si res carica v svojem slogu :)

Nataša pravi ...

In smo spet brez besed...

McCrafty /Klavdija pravi ...

Spet nekaj noro dobrega! Super detajli!

Alenka pravi ...

Kaj naj rečem?Gledam, kaj gledam strmim in si mislim:To ni res!!!!!!Zgleda mega!!!!!!Tvoje ideje!!!!

BojaMoja pravi ...

brez besed .... no, nekaj pa le zmorem ... NOROOOO!!!!!

Heidi pravi ...

Your friends are very lucky! These projects are all beautiful!!

Moriah pravi ...

Fantastic! Truly fantastic! I' telling everyone to check out your project.

farmhouse-story pravi ...

wonderful projects! very creative!

Kim pravi ...

These are so cute!

Sue Lelli pravi ...

OMGosh! Those are just the absolute cutest!!!

Nerina pravi ...

These are amazingly creative! Absolutely beautiful! Your friends must have been *so* thrilled!

MarikaGabez pravi ...

Ooooo ...spet čudovite stvaritve izpod tvojih čarobnih prstov v obliki norih idej , ki so lahko skrite samo v tvoji ustvarjalni skrinji. Odpreti tvoj blog je resnično tako, kot pokukati v neko skrivnostno skrinjo, ki v sebi nosi nešteto drobnih skrivnosti in lepot.

Tina pravi ...

Izjemno lepe, pa še toliko si jih naredila. Barve si pa zelo lepe izbrala, med seboj tako različne in vsaka naredi super efekt.

Andreja pravi ...

Spet tvoji krasni izdelki in čestitke za nagradi.

Maja pravi ...

Gledam, občudujem in se čudim. Se trudim izbrati meni najljubšo, pa ne gre: že padem na rdečo črtasto, pa zagledam črno s pikicami, pa torbice, pa... Ni kaj: vse so moje najljubše!! Toliko norih idej s fantastično izvedbo, kot je pri tebi, pa še ne! Tvoje roke so res zlate!

Manuela pravi ...

Super ideja, noro dobra izvedba in končni izdelek je res krasen! In se strinjam z Majo-tvoje roke so definitivno zlate. :)

Helena pravi ...

Vauuu, Vladka, z eno besedo - PREKRASNO!
Noro dobra domislica in super izvedba. Tvoje roke so res zlate!

Simona pravi ...

Vladka, VAU kakšne lušne stvaritve! Tvoje prijateljice so res srečke, ko jih ti tako razvajaš z takšnimi super truper megastičnimi darilci!

Alenka pravi ...

Ti si res zaslužiš nagradico, tudi od mene:)

Hali pravi ...

Kaj si nor...kaj se ti ne spomniš. Odlična ideja, da o izvedbi ne govorim. B R A V O!

Petra Militarev pravi ...

Vladka, vsakič ko odprem tvojo stran,samo vzdihujem in delam iiiiijjee in ooooje... in to parkrat, pa potem podrobno pogledam vsako slikco posebej in spet ooooo in iiiii. In tokrat nič drugače: iiiiiiiiiiiii, vauuuuuu, ooooo... Res Vladka, vsaka čast za ideje in izdelovanje!

flo pravi ...

ma dej mi tle slabo vest vzbujat, jaoooooooooooooooooooo noro dobra izdeja, da o izvedbi ne govorim. Poklon do tal (matr sem se v glavo butnla) :-)))

namo pravi ...

Šele zdaj sem vidla,meeeeegggggggggggggggggggaaa:):):):)dober:):):

Papirolina pravi ...

ti si carica, nimam kej druzga rečt. kakšne ideje, izdelava, natančnost, unikatnost... res kapo dol :)))

prelepo!!

Urškin Raj pravi ...

pokukaj na moj blog - pri meni te čaka nagradica ;)

Šolanje na domu-Waldorf pravi ...

Tvoje ideje so fenomenalne! :)

Jana pravi ...

Enkratna ideja in izvedba! Res cartkano in ogreje mrzle zimske dni!!!!

Ninsi pravi ...

tvoje izdelki so res fenomenalni..kaj vse ne narediš s papirja....vse pohvale!!

Arielle H Gordon pravi ...

These are totally awesome!!! Love your blog!!!