četrtek, 28. januar 2010

Tirolsko okno in nagrada za kreativnost in inspiracijo


Pred leti sem za kratek čas pazila na deklico, ki je bila takrat stara 2 leti, sedaj mislim, da jih ima 9. Ne vem koliko se sama sploh spomni tega, ampak mene nanjo veže en lep spomin, povezan z Mačkom Murijem :-) Ko sem njej in njenemu starejšemu bratcu pela Mačka Murija (kakorkoli je že to zvenelo, ha ha), sem si zraven izmislila enostavno koreografijo. Saj veste, ko zapoje zvonček v uri (z eno roko narediš, kot bi pocingljal z zvončkom), prebudi se Maček Muri (se pretegneš), s taco si oči pomane (torej, pomaneš oči), dvigne rep in hitro vstane (narediš kot bi dvignil rep in hitro vstaneš). Nič zahtevnega kaj :-)))) In tako je to šlo še naprej.

To smo potem ponavljali znova in znova. In najboljše od vsega mi je bilo to, da sem prišla na obisk čez nekaj časa, ko je nisem več pazla in je prišla k meni, me prijela za roko, odpeljala v sobo naravnost do knjige Maček Muri in smo ponovili vajo. Nisem mogla verjet, da si je zapomnila. To mi je tak lušn in lep spomin. In nanj sem se spomnila, ko sem zadnjič brala o Mačku Muriju pri Maji in njenih predpasnikih :-)

To zgodbo vam pišem zato, ker sem po teh letih naredila čestitko za to isto deklico. Ker ima rada naravo in ker živijo v tako idiličnem okolju, sem se odločila, da ji naredim, jaz praviim 'Tirolsko okno'. Spominja me na njihove hiške.


Polkne niso nobena posebna umetnost, zavesico sem zašila najprej na papir in nato vse skupaj prilepila na čestitko in dodala še 'karnise'. Čestiko ji je predala moja mama in pravi, da ji je bila všeč. No, to mi je bilo pomembno, da ji bo všeč, nič druga.

Zdaj pa če vam je, kliknite na ta link http://www.youtube.com/watch?v=EZuCwXIabd4 in dajte zvočnike na glas in zapojte skupaj z Neco Falk in zraven zaplešite, če vam je volja!

Pa še nekaj. Prvič sem prejela nagrado od kakšne tuje blogerke. Do mene je prispela direktno s Poljske od Renate in zelo sem vesela, da sem jo dobila. Vem, da večkrat med nami krožijo te nagrade in tudi tokrat jo spremlja naloga, da jo predam naprej 10 blogerkam in jih s tem seznanim. Jaz sem se odločila da jo podelim tistim, ki so me v tem skoraj letu dni, od kar živim virtualno, na tak in drugačen način inspirirale s svojo kreativnostjo.

This is my first award from the foreign country. It came to me from the Poland, from Renata. I really appreciate it. Now I have to select 10 blogs an give the award to them. So, here they are:

  • BojaMoja - njen blog je bil prvi ustvarjalni blog, ki sem ga odkrila in vedno znova sem ga odpirala in iskala informacij kako se kaj naredi. Poleg tega se mi je iz njenega bloga odprl svet naprej direktno ali posredno do vseh vas ostalih.
  • Tina - ki je bila moja prva 'neznana' spremljevalka, ostali spremljevalci so bili do takrat samo moji prijatelji :-). Vedno pokomentira moje zadeve in že večkrat me je inspirirala z barvami in kakšno idejo, ki sem jo potem uporabila tudi na svoji čestitki
  • Maja - ki me vedno znova navduši s svojimi barvami in torbicami. Ena izmed njih je bila tudi moja inspiracija za eno izmed čestitk, saj se spomnite ne :-) To je bil eden mojih najbolj zabavnih projektov.
  • Maja - obožujem njen blog in njene izdelke in v glavi imam toliko stvari, ki nam jih je pokazala in bi jih rada preizkusila. In velikokrat se tudi kar tako spomnim na kakšen njen izdelek ali idejo.
  • ChezMoi - ona je sama ena inspiracija s pojavo takšno kot je :-) Zlahka si predstavljam, da bi se lahko v parku guncale na gugalnici in debatirale v nedogled o tem, kaj vse bi še lahko naredile, poizkusile :-)
  • Odmevi Srca - ki odpira mojo dušo s pesmicami, zgodbicami in lepimi besedami. Škoda, da ne more biti odprt za vse duše, željne lepih besed in prisrčnih zgodb.
  • Helena - pri njej je vedno vse tako skladno - sam izdelek kot tudi vse besede, ki jih doda k izdelku in to mi je všeč in zato se vedno znova rada vračam na njen blog in se učim iz te skladnosti barv, postavitev in besed.
  • Creatissimo - njen blog je drugačen, navdihuje me s svojimi fotografijami in način, kako nas včasih izzove.
  • Mateja - to nikakor ne moreš spregledat in njen blog je neka druga perspektiva - kaj je mogoče narediti iz testa, prekrasno in definitivno inspiracija z barvami in vsemi liki.
  • za konec pa ga podarjam še enemu tujemu blogu in sicer se imenuje Mel Stampz. Všeč mi je, ker je drugačen. Mel zna uporabiti štampiljke na edinstven in kreativen način. Njen stil je povsem svojstven in vsakič izdelavo izdelka deli z nami vsemi in doda postopek in tudi template.
At the end I give the award to Mel Stampz, because she is really something special and her cards, bags, boxes... are really something 'you have to see it'. She's always thinking outside the box and I like her work, because she's always using the stamps on her own way. She is very original, very creative and very inspiring.

20 komentarjev:

MarikaGabez pravi ...

Čudovito je tole tirolsko okno. Tako po "domače diši" z vsemi tistimi drobnimi detajli. Prava umetnica si.
In čestitke za nagradico.

Creatissimo pravi ...

Hvala, Vladka! A zdaj moram jaz najti 10 blogov?? In ne smem nagradice vrniti tebi, ker so mi tako všeč tvoje stvaritve in ker te je lušno brat in ker name zaradi tebe trka slaba vest, da nisem tako pridna in delavna kot ti...?! No, kakor koli, hvala za nagradico in tvoje komentarje na mojem blogu. Me veseli, da so moje fotografije inspiracija, pa čeprav niso (samo) fotografije izdelkov :).

Tiara pravi ...

Zelo lepo tirolsko okno, ki original zgleda.

Helena pravi ...

Uh, še ena tvoja čudovita čestitka. Meni se ne zdijo samo čestitke, temveč izdelki z dušo.

Hvala za nagrado. Še bolj sem vesela besed, ki si jih napisala ob mojem imenu :)

Andreja pravi ...

Enkratno, spet ena super čestitka, nagrada pa je prišla v prave roke :-))

moi pravi ...

Vladka, okno je spet ena tvoja čuuuuuuuuuuuudoooooooovita kreacija, ki jo lahko samo gledaš in obuduješ in se čudiš: kako je naredila to? Spet toliko detailov, ki jih je treba pregledati in potipati z očmi ;)
Ne moreš zgrešiti s takom oknom in prav presenečena bi bila, če ji ne bi bilo všeč.

Tudi za nagrado se ne čudim, da si jo dobila . Pri takšni kreativnosti in inovativnosti seže dober glas v deveto vas (pravijo ;)

In hvala za napisane besede zraven mojega bloga. Res je, da bi lahko čvekali v nedogled in nama ne bi zmanjkalo tem ;) In res je, da bi to počeli na gugalnici ali vrtiljaku ;)
Vesela sem, da sva se spoznali!

Renata pravi ...

Čudovito okno! Tako, čisto pravo, s srčkastimi polkni, karirasto zaveso, 'tepihom' rož na okenski polici ... če malo na hec obrnem, samo še zajodlam in je Tirolska res tu :-)

Marjanne pravi ...

Awesome!!!!

McCrafty /Klavdija pravi ...

Vse značilnosti s ujela, krasno. Nagrado si pa še posebej zaslužiš!

Marna pravi ...

Krasno okno. Pravzaprav perfektno!

Simona pravi ...

Vladka, spet si naredila tako krasno domiselno voščilnico z krasnimi mini detajli. Res je čudovita. Pa spremljevalna zgodbica je takoo lušna. Pa Maček Muri je itak zakon, pri nas ga tudi redno poslušamo in pojemo.

Hali pravi ...

Prekrasna čestitka, zavesice so zakon.Čestitke za nagrado!

flo pravi ...

fernki so dbest in dajo oknu tisto piko na i

Petra Militarev pravi ...

Ponovno, super voščilnica! In maček Muri je zakon! Sem pa poškilila na Melin blog, ki dela zelo lepe, kreativne izdelke in je res dober vir informacij. In ko sem videla njeno ustvarjalno sobo sem se nasmejala... Tudi jest si jo bom malo uredila...enkrat...sploh ker je podala ogromno linkov kako se to da lepo uredit:)

VSE DOBRO pravi ...

:o))) HVALA za nagrado in še in še dobrodošla v svetu lepih besed :o)))

Okence je čudovito - sem ti povedala, da mi je zelo ljuba rdeče bela kombinacija, da o srčkih ne govorim :o)))

OKNA SRCA

"Gledati pozitivno pomeni:
iskati vselej dobro plat,
sončno stran,
kjer je svetlo in prijazno,
kjer vlada veselje.
Gledati negativno pomeni:
strmeti na drugo stran,
kjer je temačno,
kjer se spotaknemo in pademo,
kjer vladata strah in obup.

Kar vidijo oči,
prodre v srce.
Lahko nas razveseli ali razjezi.
Včasih se nas lahko globoko dotakne
ali moćno vpliva na nas.
Naše oči so
okna našega srca.
Odprimo jih svetlobi,
podnevi soncu
in ponoči zvezdam!
Če bo v naše oči posijala svetloba,
bo svetloba zasijala tudi v našem srcu,
in tedaj bomo v svojem sivem vsakdanu
začeli odkrivati barve.

GLEJ POZITIVNO,
PA BOŠ BOLJE VIDEL.
TVOJE SRCE BO POLNO SVETLOBE,
OČI TI BODO ŽARELE
IN POVSOD BO VEČ SONCA."

(Phill Bosmans)

mateja pravi ...

Vladka, hvala, tudi tvoj blog je čudovit in vreden ogleda:)

Jana pravi ...

Tvoje kreacije so kot pripovedke - nekaj pripovedujejo in te odpeljejo v čarobni svet!

Tina pravi ...

Res si oseba z veliko dušo. Deklica je imela srečo, da te je imela za varuško. V tistih letih si spomin mogoče ne zapomni, srce pa toplino za vedno. Okno je krasno, tako lepo si naredila `deske`, kot bi bile prave. Rožice in zavese,...pa notranja okrasitev,...presežki! Prijazna hvala za nagrado. Prejeta od tebe mi veliko pomeni.

BojaMoja pravi ...

Čudovito okence :)


Hvala za napisane besede :) Mi je v veselje :))

Maja pravi ...

Hvala Vladuška. Zadnje čase malo zaostajam in potem me take objave še toliko bolj razveselijo in polepšajo kaj dan, po cel teden pa še mal. In da si taka ljubiteljica mačka Murija, me še prav posebno veseli ;)