torek, 12. januar 2010

Raspberry Suite Color Challenge #21 and Just Us Girls Challeng #15



Še en izziv, seveda ima tudi ta opravka z barvami. Saj sedaj me že poznate in vam je že dobro znano, da sem skriti oboževalec takšnih izzivov, ampak žal mi ne uspe zmeraj pravočasno ustvariti čestitke. Tokrat se hkratno prijavljam kar na dva, saj je v drugem zahtevano šivanje in ker sem že ravno dodala par šivov na moj izdelek, se priključim še tja.

You already know me by now, so you know, that I love color challenges, but I'm really sorry that I can't participate every time, because I just don't have enough time.

Dawn, katere zvesti spremljevalec sem, nas tokrat izziva s temi barvami:
Dawn is challenging us with these colors this time:

Just Us Girls pa zahtevajo v svojem Technique challenge šivanje:
But this is not the only challenge I participate this time, here is also Just us Girls Technique Challenge, which is to add stitching to our project:

Že zadnjič sem nekaj omenjala, da sem naredila čestitko za majhno deklico Pio, ki je dopolnila 1 leto. To je ena izmed najbolj prisrčnih deklic, kar jih poznam. Veliko se smeji in je prava mala radovednica in prav zato potrebuje eno posebno čestitko, kjer bo njeni radovednost zadoščeno:-). Vsekakor se zavedam, da moj izdelek ni najbolj primeren za tako malega otroka, ker je poln majhnih detajlov in kar kliče po trganju, razstavljanju ... :-), ampak vseeno. Verjamem, da jo bodo že barve in liki pritegnili.

This is a card for a little girl. She is really sweet and very curious child and I think my project can satisfy her curiosity. The main goal of this card is to attract her with the colors and with all those shapes.

Zdaj pa še nekaj o nastajanju tega, sploh ne vem kako naj imenujem, tega... :-) Najprej sem naredila ta žepek in sem samo želela spredaj dodati medvedka in v notranjost žepa voščilo. Ampak to mi nikakor ni bilo všeč in potem se je začelo vso to dodajanje, ki je na koncu sicer izpadlo malo kičasto, ampak za otroka se spodobi, da je tako. Naredila sem posamezne like (ene že znane, druge ne) in jih razobesila na vrvico. Šablona škornja je tudi tokrat iz revije Motivi in šablone, za medvedka sem uporabila skico iz ene izmed knjig za šivanje, snežak je že znana osebnost :-), sonce in oblak pa celo zmorem narisati sama ;-) Liki so obdelani iz obeh strani in ta medvedek je kot kakšna lutka, premikajo se mu roke in noge. Lutka, ki pa je v ozdaju za slikanje, pa je kupljena in je prav tako ročno delo.

And now something about the process of this project. I started with this blue-yellow pocket and I just wanted to put a little bear on it, but it was not enough. So I started making all those shapes and then I put them on the string. They are all the same on the both sides and the bear is like a puppet, you can move his hands and legs ;-)



Ampak to še ni bilo dovolj, dodala sem še sprednji žepek Majhne skrivnosti, ki prav tako vsebuje vrvico z rožicami.

The front little pocket has a sign which means Little secrets and of course it can't be empty :-). So, I put some flowers on the string in it.

Pa še zadnja obdelana stran z napisom:
And here is the back side of the card with good whishes:


Kar se tiče barv, predvsem z Light Aqua sem imela malo težav, ker nobena izmed mojih modrih ni ustrezala temu, tako da moja varianta je malo temnejša, ampak upam, da bo vseeno OK. Za te šive sem uporabila eno izmed šablon za šivanje, tokrat prvič, kajti ko sem jih naročila, sem mislila da so manjše, pa se je izkazalo, da so precej velike.

I had some problems finding the exact Light Aqua color and I'm afraid this is the best I could find. I hope it will be OK. For those stitches I used a template that I bought while back.

Res me prav zanima, kaj porečete na to, jaz sem se res prav zabavala in kar dodajala in dodajala sem zadeve, čeprav mi je bilo jasno, da bi se lahko ustavila že nekja na sredini, ampak jaz veliki otrok sem morala, ampak res MORALA malo sprostiti svojo otroško dušo ;-)

I'm really curious what you think about it. I had a lot of fun making it. I'm a big child and just had to release this part of me :-)

22 komentarjev:

Alenka pravi ...

Mislim, da je čestitka mega.To bo mala prejemnica imela dela, ko bo raziskovala in pregledovala to čestitko. Jaz mislim, da je to igračka čestitka- ja to bo to:):)

BojaMoja pravi ...

oh .............. naj mi nekdo vrne spodnjo čeljust v prvotni položaj :)))))

Goga pravi ...

Noro dobra,kje pa ti vidiš kič?? Tako simpatično pokombinirano ,lepih umirjenih barv,prava umetnija.

AKiteFlier pravi ...

Very very very cute! You are very creative. Thanks so much for playing along with Just Us Girls - it's great to have you with us as we kick off the new year. Hope you enjoyed this week’s stitching challenge and will come back for more on Saturday :-)

Mona Pendleton pravi ...

Oh my! This is such a gorgeous creation! So much detail all wrapped in one amazing bundle. The stitching is beautiful accent to an already gorgeous work of art! Thank you very much for playing along with Just Us Girls stitching challenge - Hope to see more of your creative side on Saturday!

MarikaGabez pravi ...

Ti pa res znaš šokirat človeka!
Kaj vse se ne rodi v tvoji glavi. Ampak to je malenkost proti temu, da potem to tudi takole izvedeš v praksi. Fenomenalno.

Andreja pravi ...

Fenomenalno, super ideja, neverjetna si, kot sem že napisala prava ustvarjalna skrinja :-))

Neža pravi ...

In ti pričakuješ, da bomo še kaj napisale tukaj? Kako, če sem pa brez besed in samo strmim v ekran! Noro! Vedno znova nas presenečaš s svojimi idejami. Voščilnica je krasna. Vseh detajlov se niti ne da našteti. Že škorenj je fenomenalen. Pa vse senčenje ... Ma, ni da ni!

Helena pravi ...

Ja, zopet nekaj čudovitega! Tvoja skrinja je vedno polna malih skrivnosti, ki oživijo, ko vzameš v roke papir, škarje ...

moi pravi ...

AAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Se že pobiram ;)
Pa daaaaaaaaaaaaaaaj. Kako pa je to luškano. In koliko detailov in koliko idej in ....
kako mi je zmanjkalo besed.
Pa ti sama sebe prehitevaš ;)
In nič ne skrbi, mamica jo bo sigurno pokazala malčici v varnostni razdalji, ker to je čestitka, ki jo spraviš 4ever.

Renata pravi ...

Woow, čudovito! Medo je zvezda, pa ladjica, pa snežko, pa škorenj ..., pa šivi in žepki, vse super krasno, spedenano u nulo. Ja, tak zaklad spraviš 4ever!

Ugotavljam pa, da je moj besedni zaklad raznih presežnikov tako boren, da grem rajš nardit še par poklonov. Če boš tako nadaljevala, bom jaz dodala še par trebušnjakov in bom samo z obiskovanjem tvoje skrinje do poletja fit :-)

Hali pravi ...

Kaj se ti vs ene spomniš, čestitka je super, ničesar preveč, ah dej še kdaj otroku v sebi prosto pot in naj ustvarja take lepe zadeve!

Jana pravi ...

Draga moja, tale pa je bila prava poslastica za moje oči. Najbolj od vsega pa me je pritegnil medo s premikajočimi se nogicami! Prav uživala sem v vsaki slikici!!! Hvala!

Marjanne pravi ...

wow this is just gorgeous!!

Maja pravi ...

Takšne čestitke pa še nisem videla!! Darilo v malem, velika mojstrovina v malem. Če že za malo deklico ni, bo pa 100% za njeno mami. In koliko stvari: medo, ki se premika, snežakec... Moj poklon, do tal, pa še malo globje, če bi šlo. Mi je pa zelo všeč barvna kombinacija. Kot velika ljubiteljica rjave barve imam včasih težave s kombiniranjem, ker bi ji vedno kombinirala le bež in oranžno. Rumena in modra pa ji dasta svetlobo in mehkobo, super. Sploh se mi zdi, da tvoja modra vžge še bolj, kot točno tista iz izziva, saj je bolj kontrastna in je učinek še močnejši, svetlejša bi bila ob rumeni kar presvetla.

Tiara pravi ...

Tole je bil pa pravi projekt, ki se ga lahko razveseli marsikdo. Bravo za vse te dodelane detajle, za vse male podrobnosti, ki naredijo tvoje čestitke božanske. Res si prava mojstrica.

Jana pravi ...

Se pridružujem Renatinemu komentarju, ki pravi, da ob gledanju tvojega bloda zraven dela trebušnjake. :)
Kombinacije, ki si jih naredila so dejansko za padit dol!
Najbolj všeč mi je medo, saj me spominja na tistega izrabljenega medvedka, ki ga za sabo ves čas vlači Mr. Bean. :)
Res, prečudovito. Vse pohvale.

Kara pravi ...

So cute!! Your designs never fail to delight me. Wonderful job!!
Kara

Papirolina pravi ...

faca si, veš?
ker imaš tako dober stil, da takoj prepoznam tvoje izdelke, ker vse dodelaš v nulo in ker imajo tvoji izdelki vedno tako pozitivno sporočilnost :)

VSE DOBRO pravi ...

Jaz sem rabila kar par dni, da sem se prebila skozi tvoj blog od vsega začetka in toliko iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii-jev je bilo vmes, da sem jih že po drugem mesecu objavljanja nehala šteti :o)))

Ljubki izdelki, topli, čudoviti, tako lepa izdelava in vsak ima pikico na i ...

Ta zadnja pa je itak prelepa na kar nekaj potenc :o))) In medvedek ohhhhh pa vsa povezava med seboj, vsaka rožica in veš kaj mi je od vsega najbolj všeč slovenščina na sporočilcih, ki jih nosi čestitka - bravooooooo ...

Poznaš tisto Pavčkovo:

DEKLICA

Deklica prava ima
jamice v licih ali pa pege
in zaradi teh pegic zna
priti kdo v hude zadrege.

Deklica prava ima
kite, frufru ali modno pričesko
in za njo hodi, zaradi tega
že kdo - kot princ za princesko.

Deklica prava ima
na ustnicah ljubek nasmešek
in ta veselo biglja
kot kakšen sladek orešek,

da se nekoč skotali
v naročje pravo, nepravo
in zaznamuje dvema dni
z neizbrisno pisavo.

(Tone Pavček)

LEPO IN RADA SE IMEJ IN VELIKO SE SMEJ :o)))

Odmevčica

Nataša pravi ...

Kako lepa čestitka!!!
Vsakič znova sem presenečena, ko odprem tvoj blog.

Chris pravi ...

very sweet. I love all the little pieces and all the details you put into it.