nedelja, 4. april 2010

Staro pismo in voščilo

Hvala za vse dobre želje, ki ste jih zapisale pod mojo prejšnjo objavo. Srečno sem se vrnila in zelo sem vesela, da sem spet doma. Upam, da mi ne bo potrebno kmalu spet kaj takega ponavljat. Moram pa vseeno na koncu priznat, da je bila dobra izkušnja in predvsem preizkušnja za mene.
Tukaj pa so že prazniki v katere sem kar skočila po teh dneh, kar me ni bilo doma. Pa naj vam tokrat pokažem še eno čestitko, ki je nastala že pred mojim odhodom. Glavni motiv predstavlja 'staro pismo' s pečatom, ki je narejen kar iz plastelina:
Dopolnjuje ga venček, ki sem ga spletla iz vejic in nato dodala že porezano resje, podobno kot prejšnjič.
In ker mi je bil celoten motiv tako všeč, sem naredila kar nekaj fotografij in na koncu so mi bile le-te bolj všeč kot pa sama čestitka :-))
Odločila sem se, da bom s to čestitko sodelovala pri Cinema Saturday Creative Challenge, saj tokrat izzivajo z meni zelo ljubim filmom Razsodnost in rahločutnost. Pravzaprav sem velik ljubitelj Jane Austen kot marsikatera od vas in doma imam prav vse filme in zelo mi je žal, da sta v slovenščino prevedeni samo 2 knjigi - ta in pa meni naljubša Prevzetnost in pristranost. Zahtevana je čista in preprosta čestitka in mislim, da moja to je. Prav tako ste mi zdi motiv starega pisma idealen, saj so filmi od Jane Austen vedno polni kakšnih pisem.

Because the card is clean and simple and it has a hint of old, I decided to participate at Cinema Saturday Creative Challenge. I just adore movies from Jane Austen so I have to take part in this challenge. I watched Sense and Sensibility several times and I love it. And because all of Jane Austen's movies are full of letters I think this card is just perfect for the challenge.

Za konec pa naj vam tudi jaz zaželim lepe in blagoslovljene praznike. Z Božičem je naše upanje zasijalo in se dopolnilo in izpolnilo na Veliko noč. Veselite se tega in imejte se radi.

24 komentarjev:

Creatissimo pravi ...

Dobrodošla nazaj! :)
Tudi jaz ti želim lepe praznike in še en prijeten (prost) dan za ustvarjanje!

VSE DOBRO pravi ...

Dobrodošla nazaj VV in vse lepo in dobro tudi tebi vse te praznične dni - naj bodo čisto po tvoji meri ...

Čestitka je prekrasna in v fotografiranju si že naj mojstrica - prekrasne fotografije so na tvojem blogu in vse te postavitve in detajli so tisto, kar daje vsej tvoji ustvarjalni žilici odličnost ...

Objem in vesela sem zate, da si doma :o)))

Helena pravi ...

Hvala za lepo voščilo, krasen izdelek in čudovite fotke. Lepo, ker si nazaj, z eno izkušnjo več ...
Fajn preživi tudi jutrišnji prazničen dan!

Maja pravi ...

Tudi jaz obožujem Jane Austen in njeno dobo, čeprav nisem tako prepričana, da je bilo tako luštno takrat živeti. Jim pa zavidam vsa neskončna pisma in branje knjig v prepišnih okenskih nišah. Tvoja čestitka sodi prav tja, za kakšnega gospoda Darcy-ja. Všeč mi je tvoj stil mešanja materialov. Mislim, da si odkrila novo "mixed medio", tako drugačno od vseh ostalih.

Sonja pravi ...

Čudovita čestitka. Všeč mi je tvoj stil, tudi zato, ker je tako poseben, da te ne gre vsak posnemat :)

namo pravi ...

Spet ena tvojih lepotic.
Pa lepe praznike tudi tebi:)

Andreja pravi ...

Lepe in mirne praznike tudi tebi, čestitka pa je zopet čudovita :-))

Jana pravi ...

Naravnost občudujem tvoje izdelke!

lepe praznike! (čeprav jih je skoraj že konec :-)

Sankari W. pravi ...

Simply gorgeous, simple and elegant and lovely perfection! LOVE the colors, the red is such a great touch with the seal and I love the wreath! What a great idea to do it with a letter inspired by Austen's letter writings. So glad that you played along and hope that you had fun and will join us again over at Cinema Saturday Creative Challenge!
Big hugs,
Sankari :)

Tina pravi ...

Dobrodošla nazaj med štamiljke, papir in seveda nas, ki si nam navdih. Tvoja intepretacija izziva mi je fenomenalna in izvedba tudi. vedno najdeš zame kak presežek...tokrat je to plastelin, čeprav tudi venček ne ravno zaostaja.

Maja pravi ...

Dobrodošla nazaj! Čestitka spet nekaj posebnega - res je veselje pogledati, kako kombiniraš najrazličnejše materiale v tako harmonijo. Fotke totalno fantastične, jih je res užitek pogledati. In lepe praznike tudi tebi in tvojim najdražjim.

Alenka pravi ...

Čudovita čestitka!!!Lep preostanek praznikov ti želim.Pa sem zelo vesela, da si super potovala tudi nazaj domov.

Phoenix pravi ...

Pratim tvoj rad i zaista sam oduševljena...
Tvoji jedinstveni radovi, različitost materijala i super ideje daju mi pravo da ti dodijelim titulu majstorice za čestitke.
Pročitala sam i tvoj prethodni post zbog kojeg sam malo tuzna. Jako mi je žao sto ti je putovanje u moj dragi rodni grad bilo toliko stresno. Da si ranije postavila post da putuješ u Sarajevo rado bih te pozvala da mi budeš gost.Poziv je otvoren za sljedeći put:)
Lijep pozdrav i sretan Uskrs
Phoenix

Klavdija pravi ...

Dobrodošla spet doma!...me veseli, da je bilo več strahu, kot pa dejanskih problemov na poti. Čestitka pa je prekrasna...da o postavitvi in fotki ne zgubljam besed.
Me pa nekaj zanima...kje hudiča najdeš vse te dekorativne predmete za ozadje?
Sem si pogledala vse slike za nazaj in večinoma so vsakič drugi predmeti, vsakič nova dekoracija...

Vladuška pravi ...

Klavdija, saj vem da izgleda kakor da imam eno samo skladišče z dekorativnimi predmeti, ampak v resnici ni tako. Ponavadi vlečem skupaj stvari, ki jih najdem po stanovanju ali pa okoli hiše :-). To zadnje je 60 let stara knjiha Antona Martina Slomška z moje police in pero, ki sem ga pred kratkim dobila v dar od sestre mojega fanta, česar sem bila res zelo vesela. Resnica je, da sem si nekaj dekorativnih predmetov tudi nakupila, ampak to je par kosov. To kar sem uporabila v prejšnji objavi na primer, so pokrovi od glinenih svečnikov, ki krasijo balkon. Mivka in kamni, katere kdaj uporabim, so ostanki od terarija itd. Ko je čestitka narejena se najprej po mislih sprehodim po stanovanju in razmišljam kaj bi lahko uporabila in včasih mi uspe navleči skupaj res dobro kombinacijo, včasih pa malo manj :-) Večinoma pa uporabljam predmete, ki imajo dekorativni namen že po samem stanovanju.

Phoenix baš ti hvala na pozivu, ako dolazim još jednom svakako ti se javim. I ako izgleda da je bio sve jedan veliki stres, moram da kažem, da sam se u samom Sarajevo imala vrlo dobro, što treba da se zahvalim ljudima u Sarajevo koji su bili stvarno dobri prema meni. Problem koji sam imala sam u stvari ja :-), jer nisam navikla, da sama putujem. Pa i zato je na kraju stvarno bilo dobro iskustvu.

Andreja pravi ...

Zares čudovito. Zadnjič sem si prav vzela čas in si malo ogledala tvoj blog in izdelke. Razlog so bile dejansko dekoracije ki so tako zanimive. Imaš res krasne ideje ki jih znaš dobro realizirati in prečudovito predstaviti.

Renata pravi ...

Dobrodošla nazaj!

Voščilnica je pa spet prekrasna z vsemi dodatki. Pa še super fotografirano. Hja, kdor zna, pač zna!

Jana pravi ...

Pogrešam pisemske ovojnice in dooooolga pisma, zvok papirja in različne pisave. Tvooja voščilnica je vsekakor namenjena voščlu, hkrati pa je spomin na čas, ko smo imeli predale polne oprijemljivih besed! Zelo zelo lepa in polna sporočil...

moi pravi ...

Spet ena lepotička in super uporabljeni novi in stari predmeti. Vidiš, tudi bonsai je tako lepo prišel do izraza, pero sem pa takoj prepoznala, čeprav ga še nisem videla ;)
Res lepe fotke si naredila.

BojaMoja pravi ...

:) a ni bilo v predmobilnih časih luštno, ko smo še znali pisati pisma :) ko smo komaj čakali poštarja, da pozvoni pri vratih?

No, poštarja še vedno čakam, le da mi nosi pisma iz tujih krajev, onkraj luže in da je v njih napisan le račun :)))

Laural-Lee pravi ...

The letters most certainly did fit with this challenge. I really like the seal.

Betty J Schaub pravi ...

oh my! this is beautiful. looks like it could have been made in the period of the movie. love it!

Jen Cuthbertson pravi ...

Gorgeous card!! I love the seal and the pop of red on the kraft/antiqued paper is just amazing! Great work!!

Tethered2Home pravi ...

This is beautiful, I love the letter take to your challenge. Well Done.