torek, 19. april 2011

Razglednici na beli podlagi

Ko se lotim enega stila, se ga držim nekaj časa :). Tako tudi tokrat še malo Shabby chic-a ali vintage variacij. Inspiracijo sem znova iskala v fotografiji, ki sem jo izbrskala med shranjenimi na mojih tablah, pri Pinterest. Ker ste nekatere pisale v komentarje prejšnje objave, da ste se že registrirale, naj vam povem, da bo trajalo kar nekaj dni da boste dobile odgovor oz. povabilo za logiranje. Ne obupat :)) In ko smo že pri prejšnji objavi, naj še odgovorim na vprašanje glede ozadja predhodne čestitke. To ozadje ni nobena moja mojstrovina, ampak mi je na pomoč priskočil Tim Holtz s svojo embosing ploščo z opekami. Se mi zdi precej uporabna. 

To je bila tokratna moja inspiracija...:
 
In to je iz nje nastalo in služi kot dekoracija na polici!
2x odtisnjeni razglednici z različnima barvama znamk:
Vrtnica je ostanek prejšnje voščilnice in samo prebarvana na oranžno. Se pa lepo vidi zraven nje mehur, ki je nastal na podlagi. Zakaj in kako izveste tukaj.
Vse skupaj zaključuje napis. In nič ne zato, ker je v levem spodnjem kotu ozadje nekoliko 'poškodovano' oz. se je tempera malo odluščila. Vse skupaj naredi še bolj starinsko.
Če vam je ozadje všeč in vas zanima kako se ga naredi, pokukajte na Ustvarjalno skrinjo nasvetov in izvedele boste vse podrobnosti. Končno se nasveti nadaljujejo in tokrat prvi, ki se nanaša na 'les'. Vse skupaj zaokrožujejo tokrat 'ravni' šivi, ki sem jih zašila tako, da sem 2x šivala po celotni voščilnici, obvezno ne ravno.
Čeprav čas beži, pa ne pozabite malo postati in si kak trenutek posebej zapisati na razglednico svojega življenja.

21 komentarjev:

Unknown pravi ...

Ovo je čarobno i predivno, sigurna sam da uživo izgleda još bolje ali i fotke su odlične! Svaka čast, moj naklon :)

Creatissimo pravi ...

Obožujem ročno pisanje, pošto, pisma, razglednice... K sreči nas je nekaj navdušencev, ki si pišemo še 'po tastarem'. Ko zagledam kakšno tako objavo kot je tvoja, me zajame nostalgija, prsti pa že brskajo za peresom in zanimivimi znamkami...
Lepo si izrazila svoj pogled na fotografijo, ki te je navdihnila.

Alenka pravi ...

Tudi tale čestitka je taka za raziskovanje:):) No to jaz delam na tvojih čestitkah, se pomikam malo gor, pa spet dol. Gledam detajle in študiram:):)
A opeke pa praviš, da so z embosing ploščo??? Jaz sem razmišljala spet o raznih hudih tehnikah, ki jih bi lahko za nas razkrila ti, ampak sem kar zadovoljna tudi s tem To bom pa mogoče še uporabila:):)

Helena pravi ...

Sedim in občudujem :) ♥♥♥ Kot vedno. Pridih starega, mnogo detajlov, ničesar preveč in ne premalo ... In uživam. Tudi ob tem, kar napišeš!
Lahko nočko!

Marna pravi ...

Adijo, ej ... Carica si!

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

tudi jaz sedim in občudujem in uživam in se navdušujem, tako kot Helena

MarikaGabez pravi ...

Za dol past dobro.

AllyRose pravi ...

To je pa prava poslastica za nostalgike. Se pravi, tudi zame. ;) Res lepo izdelano.

Andreja pravi ...

Ja, tvoje čestitke so res nekaj posebnega!
In tudi ta je čudovita :-))
Zelo lepo!

Tanja E. pravi ...

Zelo lepa čestitka, polna vsebine, na odlični podlagi, krasnih barvnih odtenkov, neravni šivi jih dajo prav posebno noto. Objavi tudi zelo pristaja zaključni zapis. Zelo mi je sedel. Super objava! LP:)

Andreja M. pravi ...

Sama nisem čestitkarca, zato težko kaj konkretnega komentiram :) Lahko pa mirno napišem prvo stvar , ki mi je prišla na misel ob pogledu na tvoj izdelek : full všeč ! :)

HRANDICA pravi ...

Čudovito. Nimam besed.

Janja pravi ...

Zelo lepa, drugačna, nekaj posebnega ... tvoja :). Lp

moi pravi ...

Krasne razglednice in super izdelava. Grem še pogledat nasvete ;)

Andreja pravi ...

As Time goes by..hm. Res si me navdihnila s tole na novo ustvarjeno lepotko. Morda res pričnem kaj zapisovati☺

Hali pravi ...

Tudi mene je poneslo nazaj, daleč nazaj, ko smo še pisali pisma...kako mi je žal za eno škatlo le-teh, ki se je zgubila med silnimi selitvami in dogajanji. Prekrasna čestitka!

Urška pravi ...

Vauuu, res kot iz kakšne stare babičine škatle:), pisma sorodnikov iz Kanade:) ob taki predstavitvi in izdelavi vseh še tako majhnih detajlov ne moreš, da nebi obujal lepih otroških spominov iz pred dvajsetih in več let. Prečudovita čestitka Vladka in ta napokana in mehurčkasta podlaga mi je ... fuuul, fuul nice. Bom probala še jaz kej takega uporabit kot tehniko na kakšni svoji zadevici. lep pozdravček

VSE DOBRO pravi ...

Me je zlo všeč, ko pustiš na voščilnici sledi šivalnega stroja in tokratni neravni šiv je pikica na i na voščilnici ... in tako nežna je in mila ...

Odmevčica

Suzana pravi ...

Tudi jaz sem ostala brez besed! Res je krasna.

Tina pravi ...

Kako je lepa!!! Tako krasno obrobljena in s čudovitimi malimi razglčednicami. Waw.

Simona pravi ...

Tvoje delo in zapisi me vedno znova navdušijo in me popeljejo v mojo domišljijsko deželo. Vedno sio namreč polna navdiha tako za razmišljanje kot ustvarjanje. Pisala bi lahko v samih superlativih.