sobota, 28. januar 2012

Čokoladni mousse za izziv

Kulinarčni blogi so zame kot sladice in fotografije hrane kot češnja na smetani. Tovrstna fotografija me zelo zanima in ko bom velika bom fotografinja hrane, potrebujem samo nekoga, ki mi bo kuhal. Prav zato sem se z velikim veseljem odzvala na izziv pri Culinary journey by me. Njen blog mi je všeč, ker so njeni recepti preprosti, pa vendar nekaj posebnega in fotografije lepo dopolnijo vsebino. Včasih ob branju njenih postov miselno okušam in voham kar je na sliki. 

I just love food photography and when I grow up :), I will be food photographer, I just need a cook :)) Here is what I made for the great challenge at Culinary journey by me. I like her recipes, they are simple and special at the same time. For the challenge, I have to use one of her recipe and take the photo of what I prepared. I choose espresso chocolate mousse and it is really very good, specialy with raspberries. It is still time for you to participate. Enjoy the weekend and prepare you something good for eat.
Ne bom rekla, da ne maram kuhanja, velikokrat prav rada to počnem, samo spravit se zraven mi je včasih težko. Ker sem se pri izzivu miselno bolj posvetila fotografiranju, sem na njenem blogu iskala manj zahteven recept, pa še sladica se mi je zdela, da bo zelo okusna in nisem se motila. Odločila sem se torej za espresso čokoladni mousse in uživala tako ob delanju, kot fotografiranju, kot tudi ob uživanju same sladice. 
Okrasila sem jo z malinami in rečem vam, malo malin doda še dodaten čar, vsaj meni, ki obožujem ta sadež. Čeprav je naloga takšna, da je potrebno fotografijo poslati, sem se odločila, da jo kar objavim na blogu. V bistvu sem objavila tri, se težko odločila za eno in le-to poslala tudi po mailu, katera pa to je, pa naj ostane skrivnost :))
Tudi nagradica ni zanemarljiva, čeprav to ni bil razlog, da sodelujem. Če pa jo dobim, pa bom naredila tole, nujno, ker obožujem rabarbaro. Še je čas,da sodelujete tudi ve, ali pa samo 'prelistate' njen blog, ne bo vam žal.

Pripravite si kaj okusnega, kar si že dolgo niste in uživajte z zaprtimi očmi!

31 komentarjev:

čarovnička pravi ...

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ... mmmmmmmmmmm ... niti pisat ne morem .. se preveč slinim .. njami :))))

Barbi pravi ...

Mislim, da bi ti super uspelo, če bi se lotila fotografiranja hrane. Fantastične postavitve delaš. Pa ne samo s hrano. :) Ampak tale čokolada in malina ... njaaaam. :D

Helena pravi ...

Mmmm, tole pa zgleda nadvse okusno. Če je vsaj pol toliko dobro kot je lepo, mora biti božansko. Ne samo fotkanje hrane, nasploh ti gre fotkanje odlično. Prava mojstrica si!

VSE DOBRO pravi ...

Fotografije so nadvse slastne in držim pesti za nagrado :o)))

Vse dobro ...

Renata pravi ...

Njammm!!! Zgleda prav slastno. Pa pofotkano tudi super ... pa to itak že pri voščilnicah obvladaš. Krasno!

Sonja pravi ...

Meni je najbolj všeč druga fotka :) So pa vse tri lepe. Grem zdaj gledat recept in brskat po blogu. Že cel dan tuhtam, kaj bi packala.. kaj žmohtnega..

Simona pravi ...

Kar pojedla bi jo - tisto malinico na desni. Krasno ti je uspelo. Nagrada ti po moje ne uide. Držim pesti.

Hali pravi ...

Mmhmhm sastno in lepe fotografije. Superca!

Marina pravi ...

o Vladka kakšne gušte mi delaš=) Mjami... Zdaj mi še bolj kot prej paše kakšna domača sladica, krema, no karkoli samo da je sladko=) samo še čas bo treba najti da jo naredim oz. bolje rečeno nekoga, ki bo potem za menoj pospravil ves nered v kuhinji=) Jaz bi se odločila za tretjo fotografijo, čeprav tudi prvi dve ne zaostajata=)Upam, da ti uspe=)pappa

Anonimni pravi ...

Sej ne vem kaj je lepše. Tisto kar je na sliki ali slika sama. Zelo lepo si ujela sladek trenutek.

Maja pravi ...

Če je vsaj pol dobro kot dobro izgleda, potem ti tale čokoladni mousse nadvse zavidam. In srečno pri izzivu!

Goga pravi ...

Mmmmmmmmmmmm, kako slastno zgledajo tele fotke,okus mora biti še boljši.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

zdaj, ko sem pogledala še ta drug blog, moram reči,da so me tvoje fotke veliko bolj prepričale.in definitivno je kriva postavitev na tvoji fotki- posodice s pokrovčki so mi noro všeč,pa posuat naribana čokolada, maline pa res dajo piko na i. držim pesti za izziv!!!

Mojca pravi ...

waaaaaaaaaw tole zgleda odločno ... fotografije so ti totalno uspele ... vidm pa da naju druži ne samo ljubezen do fotografije, ampak tudi sama obožujem maline. Čudovite slike še enkrat! LP

Tina pravi ...

UUUUU, kakšne mojstrske fotografije!!! Bravo, Vladka,na tem področju imaš po mojem ogromen potencial.

Klara pravi ...

Vladka, te fotofantazije so...fantastične. Bi rekla, da služijo svojemu namenu saj bi se težko uprla takšni njami sladici. Bravo!

Tanja pravi ...

Če sklepam po res lepih slikah, je sladica božanska.

Andreja pravi ...

mmm kako slastno izgleda, si že prava mojstrica fotografije in kako je moral biti šele dober! Za prste obliznit :-))

Gourmet forever pravi ...

Ti si res prava umetnica! Koliko potenciala se skriva v tebi! In vedno znova odpiraš nova področja... Fotografije so resnično kot profesionalne! Bravo in hvala za tako lepe besedo ter vsebino, ki si jo izbrala;-)

Maja pravi ...

Joj, kako čudovite fotke!!! Res znaš postaviti stvari tako, da je prav in ujeti svetlobo, da je ni ne preveč ne premalo. Mojstrica si, ni kaj!

Maja pravi ...

Aja, PS
Upam, da dobiš brenerček, ker vem, da boš z njim ustvarila še kaj drugega kot le creme brule☺

Jana pravi ...

Njamsi, izgleda zelo slastno, kar pomeni, da ti je fotografija nedvomno uspela!

Creatissimo pravi ...

Dobro, da me ni zraven - bi ti prej vse snedla, preden bi nastale fotografije ;).
Odlično si fotografirala in pripravila domačno sceno. Če srečam kakšnega kuharja (po možnosti umetnika pripravljanja hrane), ti sporočim!

Metuljčica pravi ...

Joj Vladka s čim vse se ti ukvarjaš in super izvedeš. Tale fotografija je resnično slastna, kar mami........

moi pravi ...

Čokoladni mousse je moj fav in zdaj pridno držim zaprta usta, da se slina ne pocedi ven. OK, vem da si ga naredila zaradi fotkanja, samo potem bi me pa lahko poklicala ;)))))))))))))))))))))))
Fotke pa prOfesionalne.

Lea pravi ...

Draga moja Vladuska! Tole izgleda super lecker in pofotkala si kot super majster. Se mi je kar zaluštalo...čeprav bom jaz kavico ven spustila, da bojo tamali lahko prstke notr namakali. Se kaj vidimo. Pozdravček, Lea

Jasna pravi ...

Pridem. Kdaj ti najbolj ustreza? Njami, njami!

Cinnamon and Thyme pravi ...

Vladuška, prekrasno je :). Bravo!! :)

Škorčica pravi ...

Vladuška, kot veš, imajo te fotke samo eno pomanjkljivost: na primer, tole bi zdaj tako rada poskusila, pa ne gre... :)

Po tejle objavi je vse, kar lahko rečem, da je škoda, da večkrat česa ne skuhaš (hehe) in objaviš krasne fotografije! Zares!

Andreja pravi ...

Ja si uspela pričarati tudi malo okusa. Krasne fotke. Vse tri fotkcie si res krasne, meni je zmagovalna druga. Me prav zanima katero si ti izbrala☺

Marna pravi ...

Lušte so stropa in nazaj!
Super fotografije in tudi hrana na odlični fotografiji izgleda še bolj odlično!