torek, 12. februar 2013

Knjiga receptov

Tolikokrat se nam zazdi, da nečesa ne bi zmogli, da nimamo dovolj znanja ali poguma za neko dejanje. Pa se praktično vse da, sploh ko smo vrženi v 'mrzlo vodo' in moramo splavati. Moje zadnje leto in pol je bilo zelo zanimivo in dobro je na koncu pokrilo vse slabo. Po tem, ko sem izgubila službo, sem uresničila svojo veliko željo in se preizkusila z s.p.-jem. Seveda se ni izšlo, kar je marsikdo vedel in predvidel, ampak osebno sem zelo zadovoljna da sem to izpeljala. Prvič zato, ker sem uresničila svojo željo in ker lahko rečem, da sem poizkusila, sicer ne bi nikoli vedela ali mi bo uspelo ali ne. Potem se mi je odprlo, najprej sem dobila službo v Mariboru in kmalu zatem tudi v Avstriji. In če še ne veste, zdaj sem tu, v Grazu kjer preživljam svoje delovne dni. 
Prvi teden nove službe je bil sicer zame noro naporen, predvsem psihično. Ne obvladam namreč nemščine in če bi lahko rekla, da v glavnem razumem, sem v govoru precej slabša. In potem prideš ravno do tiste točke, ko ugotoviš da enostavno zmoreš in da gre, tako ali drugače. Tempo je precej divji, dela je dosti, ampak je fajn. Tako da če ste pred kakšno podobno odločitvijo in se odločate ali da ali ne. Da je pravi odgovor. :))) Če sem zmogla jaz, zmorete tudi vi in zagotovo mi je samozavest zrastla vsaj za milimeter :))))
Toliko, da boste vedele kaj počnem in kje sem. In mi na koncu koncev tudi opravičile kakšen komentar manj na vašem blogu. Vso to navajanje na novo okolje in vse ostalo me drži bolj vstran od blogovskega sveta in tudi od ustvarjanja.
Za konec pa samo še nekaj o tem izdelku, knjigi receptov. Tudi pri kuhanju je potrebni imeti pogum, če želimo ustvariti kaj posebnega, edinstvenega, samo našega. In takšna knjiga receptov je zagotovo odlično mesto, da se zabeležijo nove kuharske mojstrovine. Bila je narejena po naročilu in srčno upam, da je gospe všeč. Seveda tudi tokrat ni šlo brez Scrapping Cottage šablon in mislim, da se lepo podajo na tovrstni izdelek :) 
Bodite lepo in verjamite vase, ker zmorete!

36 komentarjev:

Keti's Projects pravi ...

Vladka, srečno na novi poti. Izzivi so vedno dobrodošli in v vsakem se (kot ugotavljaš tudi sama) najde tudi kaj dobrega.

Knjiga receptev pa je naravnost čudovita.

Lp, K.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Vedno, ko se pred nami odpira nova pot, smo prestrašeni in negotovi, a to je normalno, ker nečesa ne poznamo in je za nas novo. Vesela sem zate, ker sem razbrala, da rasteš tako in drugače. Želim ti, da bo ta izkušnja zate pozitivna in nikoli ne veš kje se odpirajo še kakšna vrata. Življenje je polno izzivov-le sprejeti jih je treba. Pogumno moja blogg prijateljica in knjiga receptov je vrhunska. Srečno. Tamara

Mojca pravi ...

Kako žalostno po eni strani, da moraš za to da imaš službi it iz Slovenije, ... je pa tako, da tudi sama že kar nekaj časa iščem in veno bolj verjamem, da je rešitev samo še tujin ... sem zelo vesela, da ti je uspelo in predvsem, da si zadovoljna, kar je edino kar šteje v življenju. in seveda, če je volja, se vse da. tvoja knjižica receptov pa je res čudovita. pa nič zato, če e moreš biti prisotna tu ves čas, potem še z večjim veseljem pričakujemo tvoje krasne stvari. lp

oldpunca pravi ...

Čestitke za pogum in skok v mrzlo vodo! Vem, kako je. Meni se je dogajalo pred več kot desetletjem. Ne sicer tujina, pa vseeno nekaj čisto novega.
Knjižica receptov pa je naravnost čudovita :-)

Renata pravi ...

Čestitke za službo! Včasih je najtežje zbrati pogum in iti v neznano. Bravo za pogum in verjamem, da že uživaš.

Knjižica za recepte pa je prava fantazija.

Cinnamon and Thyme pravi ...

Prekrasna knjiga receptov! Dragocena in edinstvena.

Čestitam za novo službo in za pogum. Prepisujem tvoj zadnji stavek: bodi lepo in verjemi vase. Ker zmoreš! :)

helena pravi ...

Vladka bravo, korajža velja! Verjamem, da je hudo in še bo, ampak če si vztrajen se vse obrestuje. In v novem okolju, se ti bo prav gotovo ponudila tudi kakšna dobra priložnost za tvoje ustvarjanje - verjemi.
Knjigica receptov je naravnost čudovita in prav z veseljem bo vanjo pisati slastne recepte.

Hali pravi ...

Vladka, krasne novice, vesela sem zate in ti želim, da bi se čim bolje počutila v novem okolju.
Knjiga je prekrasna... res so tele šablone tako srčkane, da bi človek imel prav vse v svoji domači zbirki!

Danica pravi ...

Vladka, želim ti veliko lepega in dobrega na novi poti...sicer te osebno ne pozna, lahko pa bi rekla, da sem te en micen delček spoznala preko tvojih izdelkov in komenterjev.
Ker premoreš toliko pozitivne energije ni dileme, da ti kar koli vzame pogum !
Kuharska knjiga pa je naravnost čudovita.
LP Danica

Janja pravi ...

Vladka, veliko lepih in zadovoljnih dni ti želim v novem okolju.
Knjiga receptov je čudovita.
Lepo bodi.

VSE DOBRO pravi ...

Tudi jaz ti želim vse prijazno, vse dobro, vse lepo in vse najkrasnejše na tvoji novi službeni poti ... Naj se vse odvija in dogaja v tvoje najvišje dobro ...

Močan objem ...

Vse dobro ...

Helena pravi ...

Ja, če nekaj ne preizkusiš, ne veš, če zmoreš, če je to - to ... Eni si sami več upajo, druge v to silijo razmere. Tolikokrat smo vrženi v vodo in nimamo druge možnosti kot da splavamo, če želimo napredovati.
Hvala za ta zapis, kako je s tabo in kako se počutiš.
Želim ti leto, ki bo lepo in prijazno.
Tale knjigica receptov je kot iz kakšne pravljične knjige ali filma. Enkratna in samo za posebne recepte.

Kristina pravi ...

Knjiga receptov je mojstrovina. Recepta, ki je napisan na njej, se pa ti prva držiš. Čestitam za službo in ti želim, da obdobje privajanja kar najhitreje mine. Seveda pa se veselim tvojih novih objav in izdelkov, kadar že bodo. Vse naj ti želim na novi poti.

Unknown pravi ...

Vse, česar se lotimo s pogumom in vstrajnostjo, mora uspeti. Predvsem pa tebi, ki si v tem letu dokazala, da zmoreš. In kar se mene tiče, si v obdobju samostojne podjetniške poti definitivno uspela, in dosegla in ustvarila ogromno!
Trenutno pa občudujem čas in voljo, ki ga najdeš za ustvarjanje, saj se nič ne pozna, da si v novi službi. :)
Knjiga receptov pa je tako lepa, da mora inspirirati!

McCrafty /Klavdija pravi ...

čestitke za novo službo in za pogum...imaš prav, velikokrat ga imamo premalo...srečno! knjigica je pa prekrasna

Gourmet forever pravi ...

Bravo! Čestitam za pogum in pozitivo! Iz tega potem zrastejo fine stvari, kot tvoja nova služba.
Knjižica je pa itak zakon!!!
Srečno, Vladka!

Klara pravi ...

Nekdo je rekel: "Šele ko zmoremo, česar nismo pričakovali, odkrijemo sebe in premagamo dvom. Odpre se tisoč novih poti in samo od nas je odvisno, katero si bomo izbrali."
Vladka, čestitke za novo službo...želim ti veliko uspeha na tej novi poti.
Aja, knjigica je super lepa...itak. ;))

Suzy pravi ...

Čestitam za nove priložnosti in želim ti čimveč uspehov.
Kuharska knjiga je pa itak nekaj posebnega kot vsi tvoji izdelki :)

Simona pravi ...

Čestitke za novo službo. Srečni so, ker so te dobili.
Knjižica receptov pa je spet taka, čisto tvoja. Krasna je.

emanuela pravi ...

Vladka čestitke za pogum in novo službo.....nekoč sem nekje prebrala misel" Če misliš, da zmoreš,zmoreš in če misliš, da ne zmoreš, ne zmoreš"....ampak ti zmoreš, knjigica pa je itak edinstvena, tako, kot si ti....pozdravček

Simko pravi ...

Ob tvojem zapisu sem razmišljala, kako dobro je, ko nam življenje ponudi skok v 'hladno vodo'... Včasih se mi zdi, če vse teče preveč gladko, postanemo togi in ne dajemo vse od sebe, takšne situacije pa iz nas privabijo še tako skrite sposobnosti in talente... Le to nam omogoči, da dosegamo raven osebnega zadovoljstva...

Knjižica receptov pa je ODLIČNA!!!

Pozdravček, Simona

Martina pravi ...

Hvala za iskrene in navdihujoče besede. Življenje nam ponuja toliko priložnosti, prav je, da jih izkoristimo kolikor se le da. Knjiga receptov je pa čudovita.

Sonja pravi ...

Včasih nas šele tiste slabe reči prisilijo, ali pa nam dajo možnost, da preskočimo planke in se poskusimo v nečem novem. Nič hudega, če ni uspelo, poskusila si in veš, kak občutek je. Mogoče pa te kdaj kasneje spet premami in boš takrat zaradi tokratnih izkušenj bolj uspešna. ali pa bodo zgolj zvezde na bolj pravem mestu zate.
Želim ti, da bi tudi nova služba predstavljala izziv in ti omogočala rast. Uživaj. Vesela sem zate, da ti gre dobro.
Knjižica pa je čudovita, kot vsi tvoji izdelki. Upam, da nas boš še naprej razveseljevala z njimi, pa čeprav bolj poredko.

Tanja E. pravi ...

Draga Vladka, čestike ob novi službi, to so danes odlične novice! Želim ti, da ti steče gladko, da boš ob delu zadovoljna in ustvarjalna. Po izdelkih sodeč ni videti, da bi ustvarjalnost na področju papirja kaj trpela:)) Knjižica je prelepa, taka da bi jo kar držal v rokah...In spregledala sem prejšnjo velikonočno objavo, zelo zelo lepi čestitki spet.
Lepo bodi in kamlu kaj objavi:)) LP

mihaela pravi ...

Srečno na novi poti! In bravo za ves pogum!
Knjiga je pa ... vau!!

moi pravi ...

Bravo za tvoj pogum in premagovanje strahu (ki se na koncu izkaže za neupravičenega, samo malo bolj moramo verjeti vase).

Knjiga receptov je spet ena tvojih mojstrovin, ko narediš vse prav ;)

Tina pravi ...

En velik HURA zate, Vladka. Tvoja zgodba daje pogum in veter v jadra tudi vsem nam, ki se spopadamo s spremembami. Knjižica receptov je pa tako lepa, da bi bilo meni škoda noter pisati, a upam, da je tista gospa bolj modra in jo bo hitela izpolnjevati.

Andreja pravi ...

S tako čudovito knjigico receptov bi se tudi sama kaj več zadrževala v kuhinji☺ Tebi Vladka pa želim uspešno novo pot. Konec koncev res lahko vedno rečemo da je Vsaka stvar za nekaj dobra, kajne?
Lepo bodi!

Asyyka pravi ...

Uspešno pot. Tudi jaz se odpravljam v tisti konec, za enkrat samo še v iskanju službe. Trenutno se trudim z nemščino, ker je moje znanje enakovredno nuli, za kaj več pa priznam me je trenutno malo strah. Malo si me opogumila.

K pravi ...

Čestitke za novo službo, pa čeprav v tujini, tako da je še bolj naporna. Vesela sem, da ti je uspelo :)

Andreja pravi ...

Vladka, sem zelo vesela, da imaš službo s katero si zadovoljna. Začetki so vedno težki, a počasi boš imela tudi več časa za ustvarjanje :-)) Imej se lepo v novem okolju!
Tale knjigica receptov pa je tako zelo simpatična! Všeč mi je ker deluje starinsko in te šablone so krasni dodatki. Le kako ji ne bi bila všeč :-))

Alenka pravi ...

Čudovita knjiga za recepte! Te poličke so mi res všeč! :)
Jaz sem pa vesela, da imaš službo, pa čeprav čez mejo. Držim pesti , da bi šlo vse lepo in vedno bolj gladko. Začetek je pa vedno težak, sploh pa tako, kot pri tebi. Veliko sreče in volje ti pošiljam!

HRANDICA pravi ...

Spet so se ti stvari v življenju sestavile kot puzle. Včasih je pač potreben čas. Ti si ga dobro izkoristili in zagotovo novih pridobitev ne boš dala na stran, le čas si boš drugače organizirala in vse bo spet na svojem mestu. Srečno ♥

Maja pravi ...

Kot vedno le zrem in občudujem brez besed! Bravo!

Metuljčica pravi ...

Prebrala sem komentarje in prav vesela sem, da se ustvarjalke takole vspodbujamo in si delimo ustvarjalne in ostale nasvete. Lepo te je poznati, za tvoje stvaritve, pa človeku že skoraj zmanjka lepih besed.

Jana pravi ...

Včasih je dobro, da smo pahnjene iz svoje cone udobja. Takrat šele spoznamo kaj vse smo sposobni. Bravo za nov korak in vse lepo v novi službi.

Knjižica receptov - hudo dobra!