petek, 18. oktober 2013

Pisma Božičku/Letters to Santa

Pred dvema letoma so nastala prva pisma Božičku in ker so se izkazala za zelo dobro idejo, zdaj nastajajo vsako leto. Enkrat sem že govorila o tem, kako se pri nas obdarujemo za Božič. Ne kupujemo namreč daril vse poprek, ampak vsak od nas napiše Božičku tako lepo pisemce in v njem napiše kaj si želi za darilo, seveda v omejeni vrednosti, ki je pri nas 25€. Nato damo vsako pismo posebej v kuverto in žrebamo. In tako ima vsak od nas domačih nalogo, da kupi eno darilo. Vse do podaritve mora ostati skrito, kdo je komu Božiček in tega se eni bolj, drugi manj držijo :) Ali pa se najdejo stavki kot na primer: "Kdor ima mene, sem pozabil napisat še to in to..." :) Zna biti kar zabavno, vam rečem. Tako bodo nastala tudi letos in tukaj sta dve za pokušino:
In our family is tradition that we all write letter to Santa with one Christmas gift wish, which have the price limit of course :) When all letters are written, each is put into envelope and then each of us pick one letter and has to buy one present. Of course it should stay in secret who is Santa to whom, but that doesn´t work always. It is fun and Christmas shopping is less stressful and mostly is less stressful for our wallets :) So, here are two examples for this year:
Brez Scrapping Cottage šablon pri meni zadnje čase ne gre in tako sem tudi v tem primeru posegla po njih, natančneje sem izbrala eno iz kompleta Homemade Chirstmas Gift Set in uporabila dodatno še Winterland Holly. Osnova je iz belega šeleshamerja in v celoti osenčena z Antique Linen distress Inkom. Izrezi so iz eko kartona in prav tako obarvani z različnimi Distress Inki. Objavo vas čaka tudi na CottageCutz blogu.

To made these two letters, I used white cardstock for basic and colored them with Antique Linen Distress Ink. For motives, I used die from Homemade Chirstmas Gift Set and also the Winterland Holly. As always, I colored the die cuts also with different Distress Inks. Post can be find also on CottageCutz blog.
Bodite lepo in ne pozabite razmislit kaj boste letos pisali Božičku. Zdaj je še čas, da popravite kakšne svoje napake, če niste bili preveč pridni.

Have a great weekend and don´t forget to think about your wishes for this Christmas.


23 komentarjev:

Helena pravi ...

Vladka, super ideja je s temi pismi. Tako se ti ni potrebno ukvarjati z vsakim posebej in študirati kaj komu kupiti za darilo. Všeč mi je tudi ker si postavite cenovno mejo.
Ta zimski set SC šablon je res enkraten. S tvojo množico idej se mi zdi še boljši :)
Obe pismi sta mi zelo všeč. Rahlo postaran videz papirja, pravi dodatki ... enkratno!

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Resnično je super ideja. Pisma, znesek. Ideja za ponucat. Hvala lepa. Tvoje čestitke so prekrasne, izdelava je božanska - občudujem že kar precej časa(zaradi bloga siol sem bila omejena pri komentiranju, sedaj sem ga spremenila). Moj poklon . Lep dan ti želim.

Nella pravi ...

Se popolnoma strinjam s predhodnima komentarjema :)

Špela pravi ...

Super pisemca, ideja pa tud fajn ;) Pri nas v krogu družine kupujemo samo otrokom... V krogu prijateljev pa smo opustili tudi darila za otroke, ker se enostavno nabere preveč vsega. Smo pa ohranili druženje in tako otrokom prenašamo miselnost, da je največja vrednota druženje s prijatelji.

Simko pravi ...

Ta ideja se mi zdi zelo dobra in praktična... :). Pa še tako lepa pisma so izdelana, da jih kasneje hraniš za spomin, ki ne romajo takoj v koš za smeti... :). Vsaj pri meni je tako... :)
Pozdravček,
Simona

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Krasna ideja in čudovita izvedba-za v škatljo spominov
lp Tamara

Hali pravi ...

Čudovita ideja in čudovito pismo.Teli cottage nožki so res ena super stvar!

oldpunca pravi ...

Tole mi je pa zelo zelo všeč :-) Od same ideje, pa seveda do teh krasnih pisemc, ki si jih ustvarila. Pri nas še vedno hranimo pisma, ki sta jih otroka pisala Dedku Mrazu. Zabavno jih je bilo brati :-)

Tina pravi ...

Vladka, tale vaša ideja je fenomenalna in si kar mislim, da zna biti hudo zabavno... Napisana v taka pisma, pa je to sploh zelo lepo. Res so krasna.

Lena pravi ...

These are stunning and the idea is great. We make a wish list, that way we normally get what we want and it is less stressful to go around guessing gifts for everyone :-) I just your letters, I'm thinking of scraplifting your idea and turn into scrapbook pages.
Lena
xxx

moi pravi ...

Ta vaša ideja mi je tako všeč, da jo bom poskušala letos prodati našim ;)
Krasna pisma Božičku si naredila. Kar prestavi me v ta čas.

Anonimni pravi ...

Odlicna ideja i vrlo lijepa pisma.
Lp, Sonja.

Biljana pravi ...

Čudovito!

Janja pravi ...

Krasno ste se to spomnili. Zelo lepo si okrasila pisma. To zna biti res zabavno :)). Lp

Andreja pravi ...

Ja, tale vaša ideja je res simpatična! Tudi pri nas se obdarujemo z malenkostmi, malo povohunimo in na koncu smo z darili vsi zadovoljni :-))
Zelo lepa pisma si pripravila za letošnje leto in prav veselje bo pisati nanje!

Jana pravi ...

Super ideja, mi je zelo všeč. čeprav pri nas bi potem še vedno vsa darila kupoval ženski del familije. :)
Izvedba, fantastična, kot vedno.

Danii pravi ...

Čudovita pisma Božičku si naredila :-) Čisto v tvojem stilu :-)

Mojca pravi ...

Zelo zelo lepo, ti se vedno česa novega spomniš. Res krasno izglea, sploh kako čudovito znaš skombinirat tele luštne šablone. lp

Goga pravi ...

Všeč so mi tvoja pisma Božičku, pri nas je čas pisanja že zdavnaj mimo,a obdarovanje se drži. Moja sestra pravi, da dobri možje hodijo, dokler verjameš vanje. Jaz definitivno verjamem ;)

Tanja E. pravi ...

Tale pisma Božičku so res ena najlepših, taka topla, z dušo in pridihom čarobnosti:))LP

Klara pravi ...

Takih pisem bi bil tudi božiček vesel. Čudovita so in krasna ideja za obdarovanje. :)

Metuljčica pravi ...

Kako lepa pisma, čudovita ideja za obdarovanje, toplina prav sije iz zapisa in čudovitega ustvarjanja.

VSE DOBRO pravi ...

Prepričana sem, da se na takšnem pismu poslanem Božičku izpolnijo vse želje :o)))

Vse dobro ...