sobota, 12. oktober 2013

Še naprej praznično z nekaj nasveti

Nadaljujem niz božično-novoletnih čestitk s podobnim stilom. Uporaba eko kartona, ki mu postarinim izgled in dodatki v rdeči ter zeleni mi ustvarijo tako domač in topel občutek, kot ga ima Božič sam in mogoče prav zato tako rada uporabim to klasično kombinacijo barv. Tokrat sem skombinirala Scrapping Cottage šablono Winterland Holly in Precious Ornaments šablono od Memory box. Vse sem našla pri Marini v trgovini Mavelu in prav na njenem blogu vam danes tudi predstavljam ta isti izdelek in vam hkrati dajem nekaj nasvetov oz. ugotovitev glede barvanja z Distress Inki in papirjem. Morda vam pride kaj prav, zato le hitro pokukajte na Mavelu blog.
Res je, da barvanje vzame nekoliko časa in bi morda bilo celo hitreje, če bi motiv izrezala iz raznobarvnih šeleshamerjev, ampak se mi zdi, da z barvanjem dosežem lepši in bolj pristni učinek. Zdi se mi, da tako oživljam stvari in jim vdahnem dušo. Verjetno je to prav tisto, kar vložiš v izdelek in ga le-ta na koncu izžareva, pa naj si bo to preprosta ali zahtevna čestitka.
Glede na to, da razmeroma še veliko ljudi piše in pošilja božično-novoletne čestitke, je morda tudi to eden izmed vzrokov, da se rada potrudim za njih in verjamem, da bodo ljudje veseli, ko bodo v roke prejeli drugačno, nenatisnjeno čestitko. V tem obdobju sem še posebej rada ustvarjalka :)

Bodite ustvarjalno in polni idej!

25 komentarjev:

Helena pravi ...

Popolnoma prav ti dam, da so pobarvani izrezki povsem drugačni, bolj živi, mehkejši. Voščilnici je videti kot bi nastala pred mnogimi leti in jo je čas nekoliko obrusil in postaral. Krasna je.

Ustvarjalne sanje pravi ...

prekrasna je, s starinskim videzom,pa tudi s tradicionalnimi božičnimi barvami,meni so najbolj všeč ravno take,lp

Maja pravi ...

Tudi sama le redko posežem po barvnem papirju. Z belim oz. eko papirjem si lahko sam narediš točno tisto kombinacijo barv, ki jo potrebuješ.

Mojca pravi ...

Oooo jaz sem pa skos mislila, da režeš barvni šeleshamer in potem senčiš z distressi ... ja pol pa res svaka čast! Res lep efekt in krasna voščilnica. lp

Andreja pravi ...

Prečudovita je, Vladka!!!
Tudi jaz rada stvari osenčim, ker igledajo mnogo lepše :-)) Ti si se zelo potrudila in vse natančno osenčila!

Alenka pravi ...

Čudovita! Res je , da so barvani izrezi lepši, bolj bogati, bolj živi! Ti jih pa tako lepo skombiniraš.

Alenka pravi ...

Čudovita! Res je , da so barvani izrezi lepši, bolj bogati, bolj živi! Ti jih pa tako lepo skombiniraš.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

To je res umetnost, pobarvati papir, da oživi pred očmi. Zopet čudovita voščilnica. občudujem.

helena pravi ...

Tvoj stil je zelo prepoznaven in čudovit. zeleno rdeča kombinacija pa je za te praznike res najlepša.

Simona pravi ...

Krasna in božični duh kar veje iz nje.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Vsak vnaša v svoje delo nekaj svojskega, edinstvenega
ti si sama sebe dobro našla
zelo lepa je
lp Tamara

Klara pravi ...

Vedno ti uspe tako krasno uporabiti vse te šablonce. Zelo mi je všeč...taka preprosta in lepa. In prav rada bi v roke prijela eno od tvojih mojstrovin. ;))

Klara pravi ...

A,ja...moram pohvaliti tudi tvoje fotografije.Čudovito ozadje...vse "uštimaš" v nulo. :))

Simko pravi ...

Posebna pozornost detajlom naredi ročno izdelane voščilnice posebne in drugačne! Vsako senčenje da voščilnicam drugačen izgled, pa čeprav se nam včasih zdi, da tega pa res ne bi bilo potrebno delat... :). Splača se vložit dodatnih 5 minut v izdelovanje voščilnic... :). Lepo zapisano Vladka in čudovito izdelana voščilnica!
Pozdravček,
Simona

moi pravi ...

Disterssi dajo res krasen končni efekt, pod tvojimi prsti pa vse skupaj skoraj oživi.

AvE's Crafts pravi ...

Vedno občudujem tvoje čestitke! Res obvladaš barvanje :)

oldpunca pravi ...

Tvoje barvanje je vsega občudovanja vredno. Tale voščilnica deluje svečano in prijazno obenem :-) Res na srečo, da še obstaja lepa navada pošiljanja voščilnic za praznike. Takšno lepotičko pa je še posebno veselje vzeti v roke :-)

Tanja E. pravi ...

Se strinjam z vsem, kar si zapisala, vključno z zaključkom. Čudovito voščilnico si ustvarila, LP:)

Danica pravi ...

Čudovita voščilnica.
Lp Danica

Danii pravi ...

Čudovita :-)
Tole vejico sem gledala, da bi si nabavila, pa sm si rekla ma sej ne rabim, zdej pa vidim, da ful fajn pride, mi je pa žal, da si je nisem.

Nella pravi ...

Čudovito! Barvanje obvladaš in tvoje kreacije so res vedno nekaj posebnega.

Janja pravi ...

Voščilnicam, da barvanje tisto pikico na i :). Pri izbiri enobarvne podlage, ki jo vedno lepo obdelaš in okrasiš, pa ti ni para. Zelo lepo. Lp

Marna pravi ...

Vladka, najprej vala, da me še obiskuješ in si mi pustila lep sporočilce. Vedi, da tudi jaz tebe spremljam, ob tem vzdihujem, se čudim, ampak zaradi pomanjkanja časa, vse manj komentiram. Zdaj sem tu in spet občudujem tvoje krasne božične voščilnice. Naravnost čudovite so!
Vladka, želim to prijetno ustvarjanje še naprej in upam, da se spet kaj v živo srečamo. LP

iris-irena pravi ...

prava mojstrovina!!!!!!!
lp

Tina pravi ...

Prekrasna! Sem prav malo zanemarila Distress inke kar se senčenja tiče... res si naredila super učinek in res moram malce penice ven privleči...