sobota, 28. junij 2014

Večerna obleka s pikami/Polka dot Formal GownVšeč mi je ta misel od Coco Chanel, saj smo (ne samo dekleta) velikokrat tisto, kar drugi hočejo od nas in ne tisto, kar bi sami želeli. Kolikokrat  tiho kimamo ali ostanemo brez besed pred drugimi, nato pa razmišljamo, kaj vse bi lahko povedali in s tem dali vedet, da stvari niso takšne kot jih vidijo drugi. Pa kolikokrat molčimo, da ne prizadenemo drugih, hkrati pa s tem prizadenemo sami sebe. Jasno, da nas okolje prisiljuje v določene vzorce obnašanja, razmišljanja, početja... In osebno me vse bolj utesnjuje ta misel, da bi morali slediti množicam in živeti v določenih smernicah samo zato, ker je tako za našo kulturo normalno, sprejemljivo, logično... Nismo vsi rojeni za vse in če so nekateri nadarjeni za umetnost, drugi za glasbo tretji za igranje itd., tako tudi za vsakdanje stvari nismo vsi enako spretni. Zakaj bi jih potem morali vsi početi? Na koncu koncev tudi nis(m)o vsi ljudje rojeni za starševstvo. Zakaj potem večina okrog nas pričakuje, da bomo živeli kot vsi ostali? Ker smo pač tako naučeni. Ampak to nikakor ne sme biti izgovor, da vsaj malo ne skrenemo iz tega kulturno pričakovanega tira in včasih razmislimo tudi o tem, kar se lahko dogaja levo in desno. Ne smemo ocenjevati ljudi samo na osnovi svojih vzorcev. To  pa je veliko lažje, če smo v prvi vrsti kar želimo in kdor želimo da smo.

In če se nam zahoče večerne rdeče obleke s pikami, zakaj pa ne. In ker nisem ravno spretna s šivalnim strojem, sem jo skrojila in naredila kar s pomočjo Scrapping Cottage šablone Formal Gown in jo razstavila tudi na CottageCutz blogu. Napis sem oblikovala v Wordu in ga nato izrezala s šablono Spring Label.

Hi all. Do you feel sometimes like you are not what you really are? That you are talking something, but thinking something else? It is important to be “who and what you want”. I just could not leave this Coco Chanel sentiment aside. I needed some strong words to combine with beautiful red dress. But I wanted even more, I wanted special dress, something unusual and so I »sewed« red evening dress with dots. Polka dot is not typical for evening dress, but it is something special. I used two dies: Formal Gown and Spring Label. Sentiment was created in Word. This is it for today. You can find this post also on CottageCutz Blog. Have a great day and don´t forget to be yourself!

Bodite to, kar ste!

P.S.
Čez dva dni bom znova z vami, saj članice CottageCutz tima pripravljamo Blog Hop za vas. To pa pomeni tudi nagrade. Zato ne pozabite priti v ponedeljek kaj naokrog :)

Ob Monday, June 30th we have Blog Hop at CottageCutz blog. So, don't forget to come around, because there will be a lot of wedding projects and of course there will be some prizes.

20 komentarjev:

Klara pravi ...

Vladka, koliko resnice je v tvojih besedah. Res se veliko preveč podrejamo in klonemo pod voljo drugih samo zato, da koga ne prizadanemo. A ne pomislimo, da s tem omejujemo sebe in svoj bit. Pravijo, da kar daš ti bo dano nazaj vendar za kakšno ceno. Včasih bi res bilo dobro biti iskren...predvsem zaradi nas samih.
Čestitka je fantastična. Všeč mi je pikčast vzorček. :))

Kirena pravi ...

Čestitka je prelepa. V tvojih besedah je veliko resnice, res počnemo veliko stvari,ki jih drugi pričakujejo od nas. Hvala bogu, si lahko omislimo rdeče pikasto obleko na sebi ali pa na čestitki.

Cvetoči travnik pravi ...

Prekrasna čestitka s čudovitim komentarjem:)), sploh ni več za dodati.
LP
Andreja V.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Vladka
a greš plesat?
Prekrasna je
in pikice so tako kjut
lp Tamara

Kristina pravi ...

Enkratna postavitev in vsebina. S tvojim razmišljanjem se lahko popolnoma poistovetim, kot že večkrat se mi dozdeva, da si ubesedila točno moje občutke in misli.

Ne-Ja pravi ...

Sem se kar malo zamislila nad tvojimi besedami in kimala poleg - žal je res tako, da včasih zaradi ljubega miru, pozabimo nase...

Krojenje ti gre pa super od rok - sploh s pikčastimi materiali :)

Metuljčica pravi ...

Pred kratim sem sem si vzela čas samo zase in tako zelo dobro sem se počutila. Čudovito razmišljanje s tvoje strani. Veš da jo imam v resnici, takšno rdečo z belimi pikami, predolgo je že v omari............Čudovita voščilnica.

Vladka pravi ...

Čudovita je, se kar vidim v tej oblekci...pa še lušte po češnjah si mi naredila ;)

vilinke pravi ...

Zelo lepa elegantna voščilnica in dobra misel zraven
LP Vilinke

Jana pravi ...

Hhhmmmm....ne samo misel, tudi oblekica te ponese v čase Coco Chanel...in celotna objava še kako drži.
Nočko, Jana

Martina pravi ...

Vladka, super si napisala gornji tekst. Slažem se u potpunosti. A čestitka je opet divna.
Lp, MArtina

Andreja L. pravi ...

Čudovita je in tej belini še boj sije :-)) Lepa voščilnica!

AndrejaM pravi ...

Še kako se strinjam s tvojim komentarjem! Tvoja obleka me je spomnila na mojo, ki sem si jo pred leti si zašila. Dolgo, frfotajočo, poletno rdečo, po takratnih modnih namigih. Prav zaradi uveljevljenih pravil je žal nisem prav velikokrat oblekla.
Obleka pa kar "pleše" na voščilnici!

oldpunca pravi ...

Coco Chanel je vedela, kaj želi :-) Čudovita misel. Všeč mi je tvoje razmišljanje. Še kako prav imaš!
Tvoja čestitka je super! Si kar predstavljam žensko, ki bi prišla na dogodek, kjer je garderoba točno predpisana, s takšno krasno, igrivo oblekico :-)) In opravljanje za njenim hrbtom...

Helena pravi ...

Prava umetnost mi je krmariti med tem, kar jaz hočem ter med tem, kar od mene pričakuje okolica.
Ob tvojem zanimivem razmišljanju sem se spomnila zgodbe o oslu in družini:
http://www.duhovnost.eu/sl/SARIEL/Zgodba_o_oslu/

O čestitki tole: krasna je in me kar ima, da bi si kupila kakšno rdečo oblekco z belimi pikicami :)

helena pravi ...

Vladka, res je, kar praviš - oklica od nas pričakuje, mi pa sklonimo glavo, se podredimo samo zato, da ne izpademo čudni oz. drugačni.
Coco je bila umetnica v tem, kako se požvižgati na mnenja okolice, ti pa si umetnica papirčkanja in z njim povezanih idej. Obema čestitke!

Hali pravi ...

Živi in pusti živeti. Ampak ja potrebuješ nekaj časa, da vse predelaš in ko predelaš, se ti odpre nov svet, zadihaš s polnimi pljuči. Čestitka je FANTASTIČNA!

mihaela pravi ...

Kakšna lepa čestitka! Tako malo je na njej, pa tako lepa, da se je kar ne nagledam!
In dobro zapisano!!

VSE DOBRO pravi ...

Hvaležno lepim v album srca tvoje objave, ker mi vedno dajo energijo :o)

Oh kako je ta oblekca lepa - jaz je sicer glede na številke v pasu ne bi mogla obleči, bi jo pa imela obešeno na omari in jo samo gledala :o)

Vse dobro ...

Hiška iz papirja pravi ...

Fantastična obleka, ugotavljam, da si vse pikice prilepila!! Pikice bi lahko naredila tudi s tekočo masko (Liquid Frisket), sama sem se zelo navdušila nad tem proizvodom, je res super.
S tvojim razmišljanjem se popolnoma strinjam, se mi pa zdi, da starejša ko sem, manj mi je pomembno mnenje drugih!