ponedeljek, 3. november 2014

Ko me inspirira #31 - HVALEŽNOST

Tokratni izziv je nekoliko drugačen, poseben. Tina mi je predlagala prav to, kar je bila tudi moja želja - da se ta izziv Ko me inspirira posveti mojemu bratu. Tokrat ni inspiracija voščilnica temveč HVALEŽNOST. Naj vas inspirira oseba ali osebe, katerim ste hvaležni za drobne pozornosti, zato ker so vedno tam, ko jih potrebujete, ker so ljudje, ki jih imate radi. Moj brat bi prav danes imel rojstni dan in hvaležna sem, da je bil del mojega življenja vsa ta leta in me nezavedno učil sprejemati drugačnost, posebnost. Človek, ki je imel druge rad prezpogojno in ki je znal izkoristi vsak trenutek svojega življena. Neprestano je bil v gibanju in rad je živel in znal je uživati v vsem kar je počel in znal se je veseliti drobnih stvari. Zato je današnja tematika namenjena prav njemu. In če se sprašujete zakaj sem izdelala pismo Božičku je to za to, ker od kar sem mu izdelala prvega, me je vsako leto prosil, da mu ga izdelam in tudi letos je bil takšen moj namen in sem ga tudi uresničila. Ostal bo doma v spomin.
To pa ni vse, kar sem izdelala za tokratni izziv. Nastale so namreč še štiri preproste voščilnice, namenjene, da se zahvalim nekaterim ljudem. 
In prav to je tisto, kar s Tino želiva, da naredite: izdelate voščilnico ali kaj druga nekomu v zahvalu in če se le da, jo dejansko tej osebi tudi pošljete ali podarite. Ni omejitev glede motivov, oblike... naj izdelek samo izraža hvaležnost. Prijavite pa ga lahko pri Tini, ki vam tokrat podarja v zahvalo za pridružitev izzivu tole nagradico.
Pa še pogled na voščilnice iz drugega zornega kota:
Moje voščilnice so že na poti štirim osebam in upam, da jih razveselijo, tako kot se mene, ko sem jih izdelovala. Tokratno ustvarjanje je bilo še posebej zdravilno za mojo dušo. Odtise rož sem embosirala z belim prahom in jih nato s "watercolor" tehniko pobarvala s pomočjo Distress markerjev in vode.
Hvala vsem, ki ste del moje ustvarjalne poti vsa ta leta in me spodbujate s svojimi komentarji. Naj ta izziv svet naredi nekoliko boljši, naj dobre misli zahvale potujejo naokoli in širijo pozitivno energijo in ljubezen do bližnjega!

27 komentarjev:

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Krasne zahvalnice
hvala Vladuška
da deliš svoj talent, misli, čustva tudi z nami
pozdravček Tamara

Tina pravi ...

Zlata Vladka...hvala tebi za vse kar izžarevaš in deliš z nami. Zelo lepo pismo si pripravila Tinčku. En velik objem <3

oldpunca pravi ...

Tvoj brat je bil resnično srečen človek, obkrožen z ljudmi, ki so ga imeli rada. Zelo lep izziv sta mu posvetili.
Tvoji tokratni izdelki, tako pismo Božičku, kot vse štiri zahvalnice so čudoviti in videti je, da ti je bilo ustvarjanje v tolažbo in veselje.

Jasna pravi ...

Ravno včeraj sem odprla škatlo v kateri imam shranjene vse "najine" voščilnice. To so tiste, ki so najprej tebe inspirirale za ustvarjanje, nato mene in nato še učence na naši šoli. Vsaka je nekaj posebnega in ko jih gledam in občudijem me napolnijo z energijo in toploto. Težko se ločim od njih, zato vedno znova ostanejo v škatlici in se polnijo s čudežnim prahom. In ko bom začutla, bom škalico ponovno odprla in iz nje bodo privreli spomini in me napolnili z novo energijo in ...
Ko nekaj ustvarjamo, v stvaritev vložimo del sebe. Naše izdelke dobijo le tisti, ki jih spoštujejo in od njih nekaj dobijo oziroma začutijo. Samo posebni ljudje in Tinček je to bil.

Damjana pravi ...

Vladka, tudi tokrat si presegla samo sebe. Res lepo pismo Božičku in vidi se, da si vanj vložila vsa čustva in misli na brata.
Zahvalnice so pa tako čudovite, da se jih kar ne morem nagledati. Bravo. Pozdravček. D.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Vse kar ustvarimo je odraz naše duše, kdor ustvarja tako lepe stvari ima lepo dušo. Takšna duša se kreše počasi, skozi težke izkušnje, ki jih doživlja globoko in zavestno. Tinček je bil zagotovo ponosen na svojo sestrico. In ta občutek ljubezni, ta nas napolnjuje še dolgo dolgo, tudi, ko ljubljene osebe ni več med nami. Kot bi bila ljubezen stkana iz take snovi, ki traja večno.

Tanja E. pravi ...

Ob nadvse čudovitem pismu Božičku ostajam brez besed, zaradi njegove lepote,energije in namena iz katerega je ustvarjen...
Zahvalnice pa so takooo lepe, tako čisto lepe, da ponovno nimam besed. Verjamem, da so v tem času nate delovale zdravilno...
Če uspem, se vama v izzivu pridružim. LP:)

Martina pravi ...

Prekrasna izazov ste odabrale. Ispod tvojih ruku nastale su divne čestike. A posebno pismo djedu mrazu koje si napravila za brata, divno je i posebno.
Lp, MArtina

Helena pravi ...

Berem tvoje besede, gledam fotografije, berem zgornje komentarje ... in sem hvaležna. Za ta izziv, ki te ne pusti praznega, ki ti daje misliti, zdravi, povezuje, budi hvaležnost.
Vladka, Keltika je tako čuteče napisala o lepoti duše, ki se izraža v svojem ustvarjanju. To zate 100% drži. Občudujem pismo Božičku in ostale zahvalnice. Narejene v bolečini izžarevajo globoko hvaležnost za tvojega bratca in ljudi, ki so ti blizu.

Andreja pravi ...

Čudovit "zahvalen" kompletek si naredila ... zelo mi je všeč!
Pismo božičku pa je občudovanja vreden ...
Krasna sestrica :-))

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Take stvari me vedno spravijo na rob solz in že od včeraj odpiram in zapiram ta blog...pa še vedno nič....prazna v besedah ....polna duša joka... Čudovito pismo in besede, ki si jih namenila svojemu bratu.

Janja pravi ...

Opisati hvaležnost z besedami ni lahko. Ob tej objavi pa jo začutiš.
Vladka, prekrasne zahvalnice in čudovito pismo Božičku.
Lep pozdrav, Janja

iris-irena pravi ...

vladka, pri tvojih voščilnicah enostavno ostanem brez besed...
prečudovite!!!!!!

Klara pravi ...

Težko je najti besede...Najrajši bi s čarobno formulo izbrisala bolečino ob izgubi tvojega ljubljenega brata. Ampak ne gre, ker je bolečina odraz ljubezni. Draga Vladka, sem prepričana, da ti je Tinček hvaležen za vso tvojo ljubezen in pozornost, ki mu jo posvečaš. Naredila si krasno čestitko Božičku. Tudi zahvalnice so krasne. En objemček...

Metuljčica pravi ...

Včasih z besedami ne znamo povedati, a preko ustvarjanja se izražamo tudi v bolečini. Tudi tvoje čudovito pismo Božičku in prelepe zahvalnice izžarevajo tisto pravo sestrsko ljubezen do brata. Lepi gesti hvaležnosti se bom seveda pridružila.

Maja pravi ...

V izdelavi pisma in čudovitih zahvalnic izžareva vsa tvoja ljubezen do brata. In ljubezen je tisto, česar nam nihče ne more vzeti.

Hali pravi ...

Včasih je težko pokazati hvaležnost, jo izreči, zapisati. Le naša duša in srce sta polni, prepolni. In verjamem, da ljudje takrat to čutijo. Prelepe stvari si ustvarila in prelepi spomini...Objem!

Adrijana Knez pravi ...

Draga Vladka...sem že včeraj brala tvojo objavo, ki me je tako čustveno napolnila, da enostavno nisem imela besed. Tudi danes jih nimam...samo oči so polne solz :(.
Bratske in sestrske vezi so nekaj posebnega...kot je posebna tvoja božična voščilnica.
Hvaležna sem, da lahko pokukam na tvoj blog, kjer z nami deliš prelepe izdelke in misli.
HVALA...ker si! Jana

moi pravi ...

Krasna ideja za naslednji izziv Ko me inspirira. Zahvalnic vse premalo naredimo in pošljemo, zato je ta vajina spodbuda še kako dobrodošla.
Tvoja pisma Božičku pa so narejena z eno samo ljubeznijo.

AndrejaM pravi ...

Hvala za oponmik, kako hvaležni moramo biti sebi in drugim. Hvala tebi za vse čudovite objave!

Simona pravi ...

Čisto pravo temo sta izbrali. Premalokrat znamo in izrečemo hvala. In vajina inspiracija da misliti. Se bom potrudila, da se vam pridružim.
In hvala tebi in Tini za tako čudovito vzpodbudo, zaradi katere bo svet malce lepši.

Dusi pravi ...

Čudovito.
Kot vsi tvoji izdelki.

Hiška iz papirja pravi ...

Ganejo me tvoje besede, iz njih veje velika povezanost med tabo in tvojim bratom ... Pismo Božičku je prekrasno, povsem pa si me očarala z vsemi štirimi zahvalnicami.

Zvonka pravi ...

Vse so že napisale pred mano in lahko se samo strinjam.
Čudoviti izdelki. Hvala tudi tebi - za vse kar deliš z nami. Lp

Nena pravi ...

pismo Božičku je kjut
ostale je pa ena sama eleganca

premalokrat smo hvaležni za vse kar imamo, čeprav v zadnjih mesecih osebno zelo čutim kako mi je mami hvaležna za vsak dan ki ji ga namenim da ji pomagam zdaj o je reva na berglah že od poletja....jaz pa sem hvaležna njej za vse kar je v življenju naredila za mene in moje otroke

Tamara pravi ...

Prikupen medvedek na pismu. Ostale pa so krasne in elegantne. Hvala, ker deliš z nami tvoje čudovite izdelke.

mihaela pravi ...

Čudoviti izdelki!
Hvala tebi za vse inspiracije, lepe misli, lepo se je vračati v tvojo skrinjo!