četrtek, 21. maj 2015

Ninja Želve za cool 6-letnika

Uf, tale pa mi je dala vetra, tistega pozitivnega, ki ti prevetri možgane in vnese malo svežega zraka. Za take projekte potrebujem čas, da premislim kako in kaj bi izdelala in rada pobrskam po netu za idejami in nato videno obračam po svojih mislih in preoblikujem. Pa vendar se na koncu še vedno z nekim strahospoštovanjem lotim takšnih zadev. Nikoli nisem namreč prepričana kako bo izpadlo. Tokrat mi je bila v oporo ta voščilnica, ki sem jo našla na Pinterestu. Ninja želve, priljubljeni motivi kmalu 6-letnega fantiča. In ker so taki fantje cool, je prav, da je takšna tudi voščilnica, kajne?
Same motive ninja želv sem našla na netu, jih sprintala na foto papir in izrezala. Ker so robovi od rezanja ponekod ostali beli, sem jih prevlekla s črnim copic markerjem. To je vedno dobro narediti, kadar izrežete motiv s škarjami, saj ti beli robovi ne delujejo preveč lepo, če je sama obroba motiva temna.
Velikost je A5 in črno ozadje sem embosirala z embosing srajčko z motivom opek, s čimer je ozadje skupaj z jaški pridobilo pridih grunge stila. Jaška sem izrezala kar z Die-namics šablono, ki je sicer namenjene za ladijsko okno. Črno osnovo sem s 3D blazinicami dvignila od same osnove voščilnice in tako sta se jaška malo poglobila in po dve in dve želvi kukata iz njiju. Da vse skupaj zgleda vsaj malo rojstnodnevno, sem dodala še zastavice. Le-te sem obesila na vrvico, ki sem jo izrezala s pomočjo Tinine robne šablone in prav tako uporabila njeno pentljo
To pa še ni vse, prvič sem se po Tininih navodilih lotila tudi notranjosti. Tako se izgled iz zunanjosti nadaljuje tudi tukaj, kjer je dodan tudi napis: "Čas za zabavo". Le-ta je namenoma bolj nametan. In kjer je zabava so tudi baloni in zvezde in pa seveda številka 6 ne sme manjkati.
Izdelati takšno notranjost po navodilih res ni težko, edino eno napako sem naredila pri izdelavi 3D mehanizma. Odločila sem se, da bo ta mehanizem dolg tako kot sam kartonček in ko sem ga lepila na osnovo sem pregib lepo poravnala s pregibom osnove voščilnice in hkrati zalepila oba stranska zavihka (morala pa bi enega po enega). Ko sem nato voščilnico zaprla, se je namreč osnova malo zamaknila in se ne zapira ravno čisto natančno. Ker je 3D mehanizem tako dolg moram naslednjič paziti, da zalepim najprej en zavihek in šele nato drugega hkrati s tem, da zaprem voščilnico, da bo vse skupaj lepo poravnano. Mogoče tole pride prav tudi kateri od vas. 
Misija ninja želve je tako uspešno zaključena in kot vedno pri izdelkih za otroke, je vse skupaj bilo eno samo veselje izdelovati, kljub začetnemu strahu :) 

28 komentarjev:

Maja pravi ...

Uf, kakšna super voščilnica za malega fantiča!

Adrijana Knez pravi ...

Wwwaaauuuu....Vladka čudovita fantovska voščilnica in všeč so mi izbrane želvice! Fantič bo navdušen :)))

NinaS pravi ...

Waw, super "ninjastična" voščilnica. Mali fantič bo gotovo navdušen.

Ne-Ja pravi ...

Mali mož bo zagotovo presenečen, ko bo videl voščilnico, kaj šele ko bo pokukal v notranjost :). Res si fantastično opravila zadano nalogo in priznam, da mi je tvoja izvedaba bistveno bolj všeč kot inspiracijska. Obvladaš tudi otroške voščilnice, ni kaj!

vilinke pravi ...

Čudovita je ;) in cel čas se za menoj sliši vav, kaj to so ninja želvice, kako so lepe, daj mama še meni naredi tako voščilnico ;) tako Vladka obe si naju navdušila, meni si pa še zadala nalogo ;)

Vladuška pravi ...

Hi hi, ta je dobra :))) Me zelo zelo veseli, da je všeč prav tisti populaciji, ki ji je namenjena in seveda tudi veliki :)) Ja, nič mama. Zdaj pa zavihat rokave in veselo na delo :)

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Uaaauuu Vladka, odlično si izpeljala izziv! Krasni so, tile štirje junaki, super si jih postavila v jašek, ozadje je 1A, barve so neverjetne,okraskov ravno prav da je zabavna,.... res je carska!

moi pravi ...

Super si se znašla in še boljše naredila. Krasna je.
Nisem fanica ninja želv, samo take čestitke se ne bi branila.

Janja pravi ...

To bo enega vriskanja in veselja, ko fantek prejme voščilnico. Čudovita je. Lp

Sapfina (Barbara) pravi ...

Noro, noro! Fantek bo navdušen! Kako je tole lepo in znova si tako izvirno poskrbela za ozadje in postavitev.

Hali pravi ...

Čudovito, hvala za namig o barvanju vzorčka.

Andreja pravi ...

ooo tole pa ni kar tako :-)) Res je cool tvoja voščilnica! Zelo lepo si jo sestavila in super namestila Ninje.

Renata pravi ...

Vauu, noro dobra. Ninđe veselo kukajo iz jaška. Super voščilnica, fantič bo navdušen.

Valerija pravi ...

Tale je pa prava za navihanega fantiča. Gotovo bo navdušen. Krasna izvedba - kot vedno.

Helena pravi ...

Vladka, voščilnica je noro dobra! Neverjetno ozadje in želvice, ki kukajo iz luknjic so posrečene. Takšne voščilnice bi bil vesel vsak fantič.

Marija pravi ...

Uf tale misija ti je odlično uspela. Res nismo vajeni takšnih voščilnic pri tebi, pa ti je tako odlično uspelo da upam da se kaj kmalu ponovno lotiš kakšnega takšnega izziva. Čudovita je.

oldpunca pravi ...

Čudovito, zabavno in prisrčno čestitko za čisto podebnega šestletnika si izdelala. Ninđa želvice so bile tudi pri nas hit, zato sem prepričana, da bo mali skakal od navdušenja. Všeč mi je pop-up. Čisto nekaj posebnega je. Tudi zgornja stran je svetovna. Popolnoma sem navdušena. :-)) Hvala za vse nasvete. Še kako bodo prišli prav!

Danica pravi ...

Wauuuuu kako luštna voščilnica za malega moža.Ga kar vidim kako mu bo srce zaigralo, ko jo je dobil v roke.
Hvala za nasvete, so vedno dobrodošli:)
Lp Danica

Tina Z. pravi ...

kakšno ozadje in pop-up! hvala za nasvet glede obrobe, jaz se tega seveda še nikoli do sedaj nisem spomnila. tole bo tudi pri nas prišlo kmalu prav, smo že morali delati nekaj na temo teh nindž. meni pa je tudi lep spomin na otroštvo, ko smo vsi skakali naokoli kot ninže (zrasla med samimi fanti).

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Še jaz se spomnim teh prikupnih nindž želvakov. (čeprav ima moj EMŠO kar nekaj let). So pa aktualni še zdaj in tvoji so čisto čisto pravi in lušni in ....prva bi bila prekrasna slika za na steno....druga pa ....ah, spet te bom preveč hvalila, boš še sladkorno fasala od mojih pocukranih izjav. čao

Mojca pravi ...

Ooooo kako krasna voščilnica za 6 letnika. tele ninje so kar taprave za taka leta :) lp

Cvetoči travnik pravi ...

Ta 6-letnik bo sugurno hudo navdušen, saj si mu pripravila res coolsko voščilnico in se strinjam z Ne-Jo, tudi meni je tvoja izvedba bolj všečna. Zabava bo popolna:)) Lep pozdrav in hvala za dodane nasvete:)) Andreja V.

Cvetoči travnik pravi ...

Ta 6-letnik bo sugurno hudo navdušen, saj si mu pripravila res coolsko voščilnico in se strinjam z Ne-Jo, tudi meni je tvoja izvedba bolj všečna. Zabava bo popolna:)) Lep pozdrav in hvala za dodane nasvete:)) Andreja V.

Martina pravi ...

Wow, stvarno je fenomenalna. VJerujem da je decko odusevljen.
Lp, Martina

Unknown pravi ...

Tale šestletnik bo pa pravi srečko, ker bo dobil tako voščilnico ;-))Res je zelo lepa :))
Lp, Larisa

Nella pravi ...

Super ti je uspelo vse tole skombinirati, nastala je krasna otroška voščilnica.

Dusi pravi ...

Voščilnica je fenomenalna.

*Urška* pravi ...

Kljub začetnemu strahu ti je uspela v nulo.Fantič bo zagotovo prijetno presenečen in vesel.Takšno voščilnico zagotovo še ni nikoli dobil.
LP,Urška