torek, 3. november 2015

Ko me inspirira #42 - HVALEŽNOST

Hvaležnost je močna beseda, bistvo pa je v srcu in ni je možno hliniti, ker se čuti. In ni večjega darila, ko v očeh nekoga vidimo, da nam je hvaležen. Čestitka zahvalnica pa je lepa dopolnitev tistemu kar čutimo in jaz sem izdelala eno za meni zelo pomembno osebo v življenju. Ker sva povezani na en poseben, preprost in iskren način.
Novemberski izziv Ko me inspirira se sklada z rojstnim dnem, ki bi ga danes imel moj brat in tako sva ga s Tino, tako kot lani, tudi letos namenili v spomin nanj z isto tematiko, to je HVALEŽNOST. Prav on je bil zagotovo eden tistih, ki je bil nadvse vesel in hvaležen, ko si mu uresničil kakšno željo ali naredil kaj zanj in jaz bom vedno hvaležna, da je bil del mojega življenja. Naj tudi vas tokrat inspirirajo ljudje, katerim bi se radi zahvalili za drobne stvari, ki jih storijo za vas ali pa samo zato, ker so. Naredite kakšno zahvalnico za njih in jih pošljite in jim polepšajte dan in tako ga boste polepšali zagotovo tudi sebi.
Jaz sem še vedno zataknjena pri jesenskem listju in tokrat sem ga napolnila kar dve košari. Mojca, se ti kaj pozna v sadovnjaku? Pri tebi sem ga namreč nabasala :) Prva košara je izrezana s Scrapping Cottage šablono, drugo pa sem po dolgem času spletla iz papirja sama in vanjo poleg listja zataknila še različne želje. Čeprav je rojstnodnevna, pa je narejena za meni drago sestrično, ki prav tako danes praznuje svojo prvo polovico stoletja. Tudi njej sem hvaležna za naše dolge nočne pogovore in razglabljanja o marsičem. 
Hi there. I have two cards for you today and they are both part of monthly challenge I'm inspired by... which is alternately on my blog or on Tina's blog. This time Tina and I are challenging you to make a card or something else to give thanks to anyone. Our theme is GRATITUDE and APPRECIATION. Challenge in november is devoted to my little brother which died last year in October and today's day would be his birthday. I'm really grateful that he was part of my life and he was really special and very kind person. 

I made two cards. First one is thank you card for my very good friend and another one is a birthday card for my cousin. She is also very important to me and I'm grateful to her for many things. So, if you like to participate with your card, you can link your project on Tina's blog

And I also decided to participate on Jennifer Mcguire blog and her great challenge Share Handmade Kindness. I think my two cards are perfect for this challenge. Be thankful, be grateful and show this with little kindness as card or something else made by you.

Tako drage moje. Naj vas povabim še na sprehod do Tininega bloga, kjer vas čaka tudi gumb za prijavo, ki bo aktiven vse do 17.11.2015.

Pa na nagradico ne smemo pozabiti. Tina bo tokrat eni izmed vas podarila rezalni šabloni ZAHVALA.
Jesen je čas, ko se počasi umirjamo, ko začnemo delati rezime leta in smo med drugim hvaležni za vse tisto, kar nam je lepega prišlo na pot, pa tudi za tiste manj lepe stvari, ki so nas naredile trdnejše in modrejše. 
Hvala vam, da skupaj hodimo po tej blogovski ustvarjalni poti!


P.S.
Čeprav se ponavadi z najinim izzivom ne priključujem na kakšnega drugega, pa bom tokrat naredila izjemo, saj se krasno pokriva z čisto novim izzivom na blogu Jennifer Mcguire Share Handmade Kindness, kjer bo vsaki teden novi izziv, ki nas spodbuja, da z ročno izdelanimi izdelki (lahko je karkoli) razveselimo nekoga drugega in delimo dobroto. Prvi izziv je namenjen prijateljem in družini in oba izdelka spadata v to kategorijo. Ker gre za krasno gesto, se temu z veseljem pridružujem.

18 komentarjev:

Tina pravi ...

Draga Vladka, tako topel, srčen in bogat je tvoj hvala...obe sta več kot čudoviti. Hvala ti za vse <3.

Valerija pravi ...

Čudoviti košarici polni toplih jesenskih listov in havaležnosti. Obe sta krasni!

leycika pravi ...

Krasni voščilnici. In res je lepa beseda zmeraj poboža našo srce :)

Renata pravi ...

Krasne voščilnice, kot vedno!
Hvala za globok izziv - včasih se je res dobro ustaviti in ne jemati vsega kot dano... Tudi "vsakdanji" hvala ima lahko zelo velik pomen.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Ha ha ha....se mi je zdelo, da se nekdo mota ponoči okoli naših dreves...niso drevesni škratje ampak dobra vila, ki je naredila dobro delo....sem ti hvaležna za to, da si pobrala vse listje. Ohrani to lepo navadi in se prosim lepo vrni še drugo leto. En dan prej povej, boš dobila še malčko, južno in večerjo.
Me veseli, da se tudi pri vama nadaljuje tradicija pri določenih izzivih.Tvoje listje je res tako toplo, da bi nam lahko služilo kot termofor. Krasni košarici in vsaka bo služila svojemu namenu.
P.S....sem pogledala tudi izziv, ki si ga navedla (Share Handmade....), pa imam občutek, da svoje slike nisi linkala...ali pa sem res čorava). čao

Andreja pravi ...

Lepo si pospravila listje v košare in ideja o zahvalnosti je krasna :-))
Všeč sta mi tvoji dve voščilnici!

Damjana pravi ...

Zelo lepo napisano. Tvoja besedila ob fotografijah izdelkov se me vedno na nek način dotaknejo. Tudi oba izdelka, kot vedno, dodelana v piko. Všeč mi je tudi namen in naslov izziva HVALEŽNOST. Globoka beseda s še globljim pomenom. Glede na to, kako listke že obvladaš, pa bi bilo res škoda, da jih ne bi tudi tokrat videli. Prava paša za oči. Pozdravček. D.

oldpunca pravi ...

Draga Vladka, vesela sem, da vajin izziv Hvaležnost postaja tradicionalen. :-) Ideja s pošiljanjem se mi zdi svetovna! Tvoji zahvalnici sta zelo lepi, topli, nežni in krasno dodelani in bosta prejemnicama v veliko veselje. :-)

Keti's Projects pravi ...

Čudoviti sta. Tole listje ti res krasno uspeva v vseh možnih kombinacijah. Kar se hvaležnosti tiče, je pa res prav, da se malo ustavimo in premislimo od časa do časa, komu, čemu in zakaj smo hvaležni.
No, jaz sem hvaležna tudi vsem vam ustvarjalnim dušam, ki me razveseljujete in razsvetljujete s svojimi objavami in vašimi obiski na mojem skromnem blogu ter za vse spodbudne besede tam in kje drugje.
Hvala!
In seveda še en čudovit izziv Ko me inspirira, pri katerem bom z veseljem sodelovala.

Goga pravi ...

Letošnja jesen je pa res bogata z listjem. V naravi in po naših blogih ga veter kar ne more pospravit. Prav je tako, saj je res prava paša za oči.
Tako kakor lani se vama bom z veseljem pridružila, moj seznam hvaležnosti se je od takrat podaljšal. Bom morala kar pošteno pljuniti v roke :).

Vladka, hvala ti za tople besede na mojem blogu, lepo jih je bilo prebrati. Ogrele so mi dušo.

Dusi pravi ...

Lepe misli si zapisala. In kot praviš hvaležnost se čuti in vidi.
Voščilnici sta čudoviti. Upam, da je še kaj listja ostalo še za kakšno lepotico.

Tina Z. pravi ...

res krasen tradicionalen izziv, tako na mestu ...
tudi tebi hvala za vse izjemne objave, s katerimi nam lepšaš dni in nas navdihuješ.

in tudi to listje v obeh košarah je čudovito in seveda košari tudi, kar ne morem verjeti, da je druga ročno narejena. upam, da tega listja še dolgo ne bo zmanjkalo.

Helena pravi ...

Hvaležnosti ni nikoli dovolj in prijetno mi je, ker sta tako poimenovali nov izziv.
Uh, ob vseh šablonah, si si vzela čas in kar sama spletla košarico :) Zelo lepa je, še posebej, ker v njej niso le listki, temveč tudi dobre besede.

moi pravi ...

Res lepo, da sta nas spomnili na hvaležnost. Čudoviti čestitki si naredila in z dobrim namenom.

Sapfina (Barbara) pravi ...

Draga Vladka, ta izziv je pa tako srčen in topel in bolečino ob izgubi bratca tako lepo pretvarjaš v hvaležnost, da si ga poznala in imela čast biti del njegovega življenja. Premalokrat cenimo to, kar nam je dano in zelo lepo je, da nas s Tino spomnita, da bi to morali početi in pokazati sedaj, ko to imamo. Tvoji zahvalnici sta čudoviti, kot sta gotovo čudoviti osebi, ki ju bosta prejeli. Vse dobro ti želim in HVALA, ker se z mano srečuješ v lepem svetu ustvarjalnega bloganja. ;)

Hali pravi ...

Čudovita jesen, čudovite voščilnice. Res je, premalokrat pokažemo, da smo hvaležni, čeprav jaz se potrudim in z objemi in drobnimi pozornostmi skušam nadomestiti pomakanje besed. Celo življenje se učimo, tudi biti hvaležen, za drobne stvari pa toliko ljudi je, ki jim lahko izkažemo hvaležnost... Hvala za vse tvoje misli, izdelke, poste, ki pobožajo dušo in ogrejejo srce...

Maja pravi ...

Obe sta tako lepi in topli :)
Hvala tudi tebi in Tini za vse inspiracije, ki jih delita z nami, pa čeprav zelo redko sodelujem pri vajinih izzivih.

Klara pravi ...

Lepo si napisala. Hvala tudi tebi Vladka za vse tvoje globoke besede, za trud, za inspiracijo, pomoč in vzgled. : )