ponedeljek, 28. december 2015

Recipe Dividers

Praznične dni izkoriščam za počitek, tudi od ustvarjanja. Kakorkoli je to moj naljubši čas, je tudi ustvarjalno precej naporen in potem potrebujem oddih tudi od takšnih zadev. Privoščim si več poležavanja na kavču in gledanja televizije in postorim stvari, za katere velikokrat drugače ni časa. Tako recimo je to perfekten čas, da uredite svoje recepte. A ne bi bilo fino imeti recepte lepo plastificirane na kartončkih (ni strahu tudi če se polijejo) in da posameznega vzameš iz škatle, ko ga potrebuješ in ga nato tja tudi vrneš? Da pa se posamezni tipi receptov ločijo, pa si lahko izdelate recimo takšne ločevalne kartončke.

Hi all! Christmas is behind us and it is time to rest a little bit, also from crafting, don't you think? December was really busy and before the Christmas I made this recipe dividers. It will be perfect to run each recipe through a laminator, put them between right dividers and take them out when we need them. So, there will be no harm if we spill something on them. Practical, right? And the other possibility is, to bind them in the recipe book. On the first divider is Mrs. Claus. Very cute die and I´m so happy that I have also this motive in my collection. On the second one are really popular recipes for Christmas - Cookies. Third one is reserved for hot drinks and the last one for Santa's favorite recipes. This is just one idea and can be modified, so it can be used for all kind of recipes which we use during the year.
Izdelek je za CottageCutz blog in zaradi tega so besedila v angleščini. Na prvem je gospa Božiček. Kako me je razveselila ta šablona, saj je žena Božička kar nekako zapostavljena, pa vsi vemo da tako lepo skrbi za njegovo prehrano - vsaj po njegovem trebuhu sodeč :) Torej si zasluži častno mesto na začetku:
Ker je tema božično obarvana sledijo nadvse pomembni recepti za kekse:
Nato prav tako zelo priljubljeni topli napitki:
In pa seveda najljubši recepti samega gospoda Božička. Vsekakor pa bi lahko na levi strani naredila luknje, vmes dodala liste in vse skupaj spela s kakšnim obročem in bi na tak način dobila knjigo receptov. Kakorkoli je za koga bolj praktično.
Moja ideja je res bolj praznično obarvana, ampak vsekakor bi se jo dalo preobleči tako, da je uporabna za celo leto. Upam, da ste preživeli lepe praznike in zdaj že hitimo k novim, ki bodo verjetno manj mirni in manj družinski kot prvi. Pa vesel skok v Novo leto!

So, this is my last post on CottageCutz blog for this year. Thank you for all your kind comments. I wish you all happy and special year 2016 with a lot of creative ideas.

24 komentarjev:

Damjana pravi ...

Čudoviti kartončki Vladka in res super ideja. Jaz bi imela kar veliko delala, če bi hotela vse tako lepo urediti, saj imam en debel registrator poln receptov, ki so več ali manj v uporabi. Morda bi si morala vsaj za tiste najboljše umisliti takšne kartončke. Sicer pa brezhibna izvedba izpod tvojih rok, kot vedno.

Cvetoči travnik pravi ...

Draga Vladka, kakšne simpatična in hudo uporabna "kazala" si pripravila. Tako so lična, da se jih kar ne morem nagledat.
Prijetne dneve počitka ti želim in uživaj v stvareh, ki ti prinašajo zadovoljstvo. Pozdravček, Andreja V.

Valerija pravi ...

Super ideja in izvedba.
Lepo se imej!
Lp, Valerija

Tamara pravi ...

Noro kul je tole!
Sploh ne vem v katerem življenju bom imela čas za sortiranje servetkov, lol
Lp, t.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Res je HUDO dobra ideja ampak jaz bi za vse svoje recepte rabila še koga drugega iz njihove žlahte , ne samo gospo Božičkovo, da jih uredi ...ampak ideja je pa perfekta, izvedba pa še bolj...se mi pa dopade, da se je končno nekdo našel in izpostavil tole pridno Božičkovo ženo, saj dobro vemo, da za vsakim uspešnim moškim stoji ena, ki res dela:-))....pa lepe praznike tudi tebi. čao

Maja pravi ...

Super ideja, lušni kartončki :) Ko bom velika, bom pa tudi jaz posortirala svoje recepte ;)

helena pravi ...

Ooooo, tole je pa zelo simpatično. Ampak jaz bi morala najprej najeti bager, da bi skidal vse odvečne recepte in bo ostali samo tisti najbolj fajn. In za takšne bi se pa res splačalo imeti nekaj tako lepega. Pa lep in dober praznični pozdrav.

Dusi pravi ...

Nadvse luštno...
Ja, organizacija... to je pa pri meni zelo šibka točka...

Zvonka pravi ...

Čudoviti ločevalni kartončki so nastali. Sama bi jih raje povezala v knjižico...Uživaj v teh dneh.

Hali pravi ...

Kako lepo in prekrasno izdelano...navdušena sem in ja, tudi jaz bi morala narediti red med mojimi recepti - prepisati tiste uporabne, preizkušene v kuharsko beležko... Uživaj, tudi jaz oičnem podobno kot ti, čeprav skoraj vsak dan malce pobrkljam po ustvarjalnici...

oldpunca pravi ...

Ideja je vrhunska, izvedba pa čudovita. :-) Super si tole nagruntala. Meni bi pa prav prišel en palček, ki bi najprej po vseh predalih in beležkah zbral recepte. :-)) Uživaj proste dni!

ArtMBR pravi ...

Tudi jaz bi potrebovala nekaj takega, sestri obljubljam že ne vem koliko časa, pa nisem imela prave ideje, morda ti jo ukradem. Spet ena šablona, ki me je navdušila šele, ko si jo ti dobila v roke- božiček.

Helena pravi ...

Takšni kartončki bi me sigurno spodbudili, da bi uredila svoje recepte. Krasni so. In ko imaš potem vse tako lepo pospravljeno in spravljeno, je kuhanje še večji užitek.

Keti's Projects pravi ...

KOt rečeno, super ideja in čudovita izvedba.

Renata pravi ...

Dobra ideja in izvedba. Lepo je kuhati, ko je vse poštimano. Kar je pa pri meni težko, saj vedno kaj iščem. Uživaj v prostih dneh.

Metuljčica pravi ...

Super, ideja, da pa ne govorim o izvedbi. Kako dobro si si tole zamislila. Tudi meni je vedno manjkala Božička.

Sapfina (Barbara) pravi ...

Kakšna fina ideja in takšni kartončki kar pobožajo dušo! Čudovito!

ArtMBR pravi ...
Avtor je odstranil ta komentar.
moi pravi ...

A veš kolikokrat sem že razmišljala, da bi si tako uredila recepte.
Prekrasne pregradne kartončke si naredila. Jaz bi tudi mela take.

Renata pravi ...

Tudi tebi vse dobro v novem letu Vladka.
Krasne obešanke in tudi blog ima zelo lepo preobleko.

Tina Z. pravi ...

Kakšna.super ideja o teh kartončkih, pa tako lepi so... Ja, tudi meni je zelo všeč gospa Božiček!

Tanja E. pravi ...

Ma joj Vladka, tale objava mije pa odprla usta. Kako lepe in domiselne šablonice, ti si jih pa takooo lepo uporabila in jim vdahnila življenje. Bravo punca!!!!!!!!

Janja pravi ...

Joj kako so ti kartončki čudoviti. Lp

Tamara pravi ...

Gospa božičkova je fantastična. Super ideja!