sreda, 10. februar 2016

Preprosti platni za darilo

Kot že verjetno veste, smo se prejšnjo soboto dobile v Ljubljani na srečanju Otoka zakladov, kamor sem bila povabljena prvič in bilo je res lepo blogom dodati obraze in seveda v živo poklepetati. Pri tolikem številu žensk klepet ni nikakor utihnil :) Ob tem me je Janja prosila, da imela kakšno krajšo delavnico in odločila sem se, da spregovorim malo o fotografiranju izdelkov, saj mi je o tem veliko lažje govoriti kot pisati. Preveč vsega bi bilo treba zapisati, pa vendar morda pa le v bližnji prihodnosti združim v kakšnem postu tiste najbolj pomembne stvari. Ampak kar sem želela povedati je to, da sem zelo vesela, ko vidim, na kako rodovitna tla so padle moje besede. Vaše fotografije so namreč vse boljše in boljše in pravo veselje jih je pogledati. Le tako naprej. Če pa naletite na kakšno oviro, pa sem vam na voljo tud preko maila in če bom le znala, vam rade volje pomagam. 
Tako, zdaj pa k današnjima izdelkoma. Za obe organizatorki srečanja, Janjo in Danico, sem naredila darilci in sicer preprosti manjši platni (15x15cm). V bistvu sem prenesla že znane motive iz voščilnic na obe platni in tudi tukaj uporabila smooshing tehniko. 
Platno ponavadi sicer na veliko prekrivamo z različnimi plastmi, jaz pa sem se namenoma odločila, da ohranim belino in obdelam samo en del. Sem pa predhodno celo platno premazala z Gesso, ki služi temu, da nekoliko zgladi površino platna in tako lažje nanašamo barvo in hkrati se ta lepše prime na podlago.
Imejte se lepo, ustvarjajte in ne pustite, da vam drobne nevšečnosti pokvarijo dan!



21 komentarjev:

Tina pravi ...

Ooooo, pa kako sta lepi...toliko miline in nežnosti je v njih. Verjetno sta to najbolj `beli` platni kar sem jih videla...in prav zato eni lepših.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Fino, spet sem se nekaj naučila...Gesso (že pri Tini sem opazila, da ga na veliko uporablja)...imam ga v svoji "špajzi" ampak je še nedotaknjen.To, da si naredila papirnate plasti na platnu je res dobra ideja, sploh lepo pride do izraza pri manjših platnih. Res sta krasni in snežno beli (ti bi lahko delala reklamo za Persil!!!)
Mislim, da boš pri tej ideji imela kar nekaj posnemovalk, mene si že navdušila ....moja platna v shrambi pa itak pokajo od veselja, da jih bom končno spet vzela v roke, ker bi drugače zagnale vsesplošen štrajk od osamljenosti. Uživaj tudi ti.čao

Cvetoči travnik pravi ...

Daga Vladka, si zakladnica tisočerih znanj:), kaj vse narediš in znaš svetovati. Platni sta čudoviti in kljub veliko beline polni. Upam in veselim se, da nekaj tvojega znanja ujamem na bližnjem srečanju:)) Lep pozdrav, Andreja V.

Valerija pravi ...

Jej, kako lepi, nežni platni. Kot pomladni pogled skozi okno. No, na žalost pri nas danes skozi okno gledamo sneg :(

Helena pravi ...

Čudoviti platni in pravo malo bogastvo. Všeč mi je, ker je precej beline, tako prideta motiva bolj do izraza.

Janja pravi ...

Čudoviti sta. Lp

Metuljčica pravi ...

Čudovito si presenetila organizatorki. Tudi sama sem opazila čudovite fotografije in imam kar tremo pred objavo, saj bi tudi jaz imela takšne lepe fotke.............

moi pravi ...

Čudoviti sta. Če kdo zna delati z belino, si to ti.
Meni se zdi, da vedno kaj manjka in belina tolče ven, pri tebi pa je vse tako, kot mora bit. Kdor zna, zna.

Jasmina pravi ...

Kako čudoviti platni. Spet si nam dala spodbudo za ustvarjanje "izven ustaljenih okvirjev".

Maja pravi ...

Zelo lepi darilci. Tvoje predavanje je bilo res poučno, še enkrat hvala.

Kirena pravi ...

Čudovita platna. Belino znaš pa res narediti všečno.

Hali pravi ...

Platni sta čisto "tvoji". Nežni, z izbranimi detajli, fotografije u nulo lepe. Navdušena sem!

Tanja E. pravi ...

Čudoviti sta, nežni, pomladni,krasno darilo, LP:)

N-Eva pravi ...

Prekrasna platna....verjamem, da sta bili obdarovalki zelo srečni.
Voščilnico s motivom prekrasnega drevesa smo občudovale na srečanju....res je lep <3

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Kako sta nežni! Včasih prav potrebuje človek, pogled na takšno nežno pisano belino, da dobi malo energije za to, da lažje gre, mimo malih nevšečnosti. Tvoje besede res vedno pridejo, tja, kjer so potrebne :)

Andreja pravi ...

ooo kako čudovito darilo si jima pripravila :-))
Prava paša za oči!

Damjana pravi ...

Zelo luštni platni in lepo presenečenje za organizatorki.

oldpunca pravi ...

O, kako zelo lepi darilci za organizatorki. :-) Gotovo sta bili navdušeni. Smejem se pa Mojčinemu komentarju o reklami za Persil. :-)) Tvoja belina je navdihujoča. :-) Hvala, ker si nas malo brcnila v tazadnje s tvojimi nasveti o fotografiranju. Res so padli na plodna tla. :-))

Keti's Projects pravi ...

Čudoviti sta. Pomladni in zelo pozitivni. Navdušena skratka!

Tina Z. pravi ...

ja, res je tvoja belina navdihujoča, vedno tako polna idej in hkrati neverjetnih barv. krasen pomladanski pogled!

*Urška* pravi ...

Joj,tako mi je žal,da se nisem mogla udeležiti srečanja.Delovni vikend je ravno takrat pripadal meni :(
Imela sem čast eno sliko videti v živo in moram priznati,da je še lepši kot na sliki.Pa slika vsekakor ni slaba :) Všeč mi je poudarjena nežnost in toplina ter da je ostalo večino platna belega,kar vse skupaj še polepša.