četrtek, 13. december 2018

Snežaki v krogu

Tokrat sem se poigravala z novimi Vallejo tekočimi akvarelnimi barvami, ki jo dobite v Beadsi trgovinah. Moja pričakovanja, glede na to, da obožujem njihove spreje, so bila velika. In barve so res čudovite, saj so zelo pigmentne in na voljo je veliko odtenkov. Za prvič sem jih preizkusila na povsem preprost način in ustvarila ozadje, ki sem ga uporabila na tej voščilnici:


Ozadje sem naredila tako, da sem kos akvarelnega papirja z zaščitnim pleskarskim trakom zalepila na desko. Tako se mi papir pri nadaljnem delu ni krivil. Papir sem nato posprejala z obilico vode. Lahko uporabite tudi velik čopič in z njim nanesete vodo po celotni površini. Tukaj se vidi, da je podlaga res mokra:


Nato sem uporabila modro tekočo akvarelno barvo in jo kar pokapljala po površini in pri tem, zaradi prej nanešene vode, nastanejo takšni zabavni krogi ali packe. 


Da se je barva razporedila po celotni površini, sem jo malo razpihala. Pri tem lahko uporabite slamico ali pa kar pihate na različne strani papirja. Ko sem bila zadovoljna, sem površino posušila z grelno pištola, lahko pa seveda počakate, da se vse skupaj naravno posuši.


Na suho površino sem poškropila nekaj temnejše modre in bele barvo. Obe sem si dodala na paleto in nato uporabila čopič, da sem poškropila papir.


Iz izdelanega ozadja sem s pomočjo šablone kroga izrezala krog. Prav tako sem si izrezala te ljubke snežake in dele pobarvala kar z Koh-i-nor barvicami. Na trak iz paus papirja sem odtisnila še besedo srečno. Na koncu tega traku nisem uporabila, ampak sem napis odtisnila še enkrat na trak iz belega papirja.


Pa še en nasvet. Če radi dodate nekaj dimenzije in izreze lepite z 3D blazinicami, pa vam ni všeč kako zgleda voščilnica iz strani, lahko motiv izrežete iz moos gume. Nanj nato zalepite izrez iz papirja in tudi ko na koncu pogledate voščilnico iz strani, ima motiv lep rob. 


Tukaj pa je še ena fotografija zaključenega izdeka, kjer sem krog z osrednjim motivom zalepila še na krog z valovitim robom in nato na osnovo za voščilnice, ki sem si jo naredila sama iz foto kartona. Njena velikost je 15 x 15 cm.


Ti tekoči akvareli so res zabavni in barva je zelo pigmentna in se ne posvetli veliko ob sušenju, kar velja za ostale akvarelne barve. Tako da če želite žive in lepe barve, morate te nove tekoče akvarele zagotovo prizkusiti.

Želim vam čudovit dan in če vas pot zanese na Beadsi blog, boste mojo objavo našle tudi tam.

In še ena vesela novica, tekoči akvareli Vallejo so do nedelje 16.12.2018 znižani za 20%

8 komentarjev:

helena pravi ...

Tem novim materialom ni videti konca, ampak tale tekoči akvarel izgleda super. Voščilnica je nagajivo simpatična in prikupna. Praznična..... :)

Zvonka pravi ...

Simpatični snežaki na super ozadju. Očitno bo spet potrebno v nabavo, saj tele barve res dobro izgledajo.

oldpunca pravi ...

Evo, prvi kandidat za tekoče akvarele se javlja. :-) Ampak sem spet korak ali dva zadaj, saj komaj začenjam čarati s spreji. Počasi... :-)
Fantastično zgleda tvoje ozadje. Voščilnica pa je prava paša za oči. :-)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

A takole izgledajo te barve???....všeč mi je .....sem jih že imela na očeh, pa sem se premislila...zdaj pa....ah...pa še popust imajo....bi-ne bi!!???? Joj Vladka...pa tako dobro izgleda tale tvoja voščilnica.....

Helena pravi ...

Prikupni snežaki na pestrem ozadju. Pravo zabavo so si naredili. Morda so popili malo preveč kuhanega vina :)
Hvala za natančen postopek izdelave.
Z novimi barvami pa me ne draži :)

Hali pravi ...

Kako simpatična voščilnica. Barve so pa res lepe, take živahne :-)

Majda pravi ...

Kako vesela in nasmejana je tvoja voščilnica. Zasneženo ozadje z roko v roki z belino me kar vabi v iskanje snežnih poljan. In ne boš verjela, med sprehajanjem našega kosmatinca sem nekaj majhnih snežnih zaplat celo našla :-)
Hvala za tvojo čudovito voščilnico, ki krasi mojo praznično galerijo.
Naj bodo čudenja in smeha polni tvoji prazniki, Majda

Ne-Ja pravi ...

Valdka, tole so pa res fantastične barve in tvoji snežaki tako navihano igrivi... en velik WAW za to voščilnico :)