četrtek, 13. junij 2019

Preprosto ali mixed media

Tokrat sem izdelala 2 voščilnici: ena preprosto, ki jo lahko izdelate v 15 minutah in drugo, ki je za ljubitelje packanja in bolj media mix izgleda. Pri obeh pa sem uporabila iste pripomočke z eno razliko: s kotno šablono sem na prvi uporabila izreze, na drugi pa sam izrez uporabila kot šablono, s pomočjo katere sem nanesla dekorativno ali strukturno pasto. Pa si poglejmo vse skupaj lepo po vrsti. Najprej uporabljeni materiali. Prvič sem preizkusila Mixed media Fabriano papir, ki je primeren za različne tahnike, kar pove že ime samo. Je bel in zelo primerne debeline oz. gramature (250 g/m2) in z rahlo strukturo. Če iščete papir, ki ni samo za akvarelne tehnike, potem vam ga priporočam, saj je primeren tudi za pastele, akrile, kot tudi za barvanje z barvicami. Iz barvnega šeleshamerja sem izrezala različne dele visečih lončnic in sestavila dve. In kot rečeno že na začetku, sem uporabila še eno izmed kotnih šablon iz tega seta. S pomočjo slednje sem si pripravila 4 kartončke z izrezi.3 Sem uporabila za prvo voščilnico. Enega sem zalepila na drugega, da sem dobila nekaj globine. Vse skupaj pa sem zalepila na osnovo voščilnice, ki sem si jo prav tako izdelala iz Mixed media papirja. Tako je sama voščilnica izpadla na koncu. Za izdelavo je potrebno zelo malo časa in je lahko dobra ideja, če potrebujete voščilnico v zadnjem trenutku.Četri kartonček pa sem dejansko uporabila na način, kot ponavadi uporabljamo plastične šablone. Se pravi, pod izrez sem dala še en kartonček in ob strani začasno zalepila z washi trakom, da se mi pri nanašanju paste ne bi premaknil. S spomočjo slikarske lopatke sem čez izrez nanesla svojo najljubšo pasto, ki je zelo gladka in puhasta in zelo preprosta za nanašanje. Ko sem zgornji del z izrezom odstranila, sem na spodnjem kartončku dobila takšen vzorec:Ko se je pasta posušila, sem si na gladko podlago nanesla nekaj rumenega in oranžnega spreja in površino pobarvala s pomočjo čopiča. Ker pa mi je barva bila preveč koncentrirana na enem mestu, sem nato vse skupaj posprejela z vodo, ki je barvo nežno razlila še malo po površini papirja. Slednjega sem nato zalepila na kos moos gume, da sem papir malo privzdignila od same osnove voščilnice. Tudi tukaj sem dodala še visečo lončnico in napis.Sami se odločite katera vam je bolj všeč oz. katera vsebuje tiste tehnike, ki so ljube vam. Naj vam pa prišepnem, da je meni bolj všeč prva. Preprostost me vedno znova prepriča :) Želim vam čudovit teden, ki naj bo obarvan tudi z ustvarjanjem. 
Najdete pa me tudi tokrat na Beadsi blogu. 

9 komentarjev:

Ne-Ja pravi ...

Prava paša za oči sta obe izvedbi. Ideja, da izrez uporabiš ko tstencil šablono pa svetovna :). Hvala za idejo.

Goga pravi ...

Krasno, tokrat si uporabila moje priljubljene tehnike in šablone. Seveda mi je zato še bolj všeč. Bom pa poskusila barvanje z sprejčki, všeč mi je čeprav nisem ravno tip za "packanje".
Hvala, za navodila.

oldpunca pravi ...

Meni sta obe svetovni in zelo domiselni. Super si se domislila barvanja strukturne paste. Tole bo treba pod nujno preizkusiti. :-) Hvala za ideje in navodila.

*Urška* pravi ...

Domiselno si se lotila izdelave obeh voščilnic.Preprosti in enostavni,pa vendar srčni.

Valerija pravi ...

Obe sta čudoviti. Zelo všeč so mi tople barve.

آدم pravi ...

شركة تنظيف منازل بالرياض
شركة تنظيف فلل بالرياض
شركة تنظيف كنب بالرياض
شركة تنظيف مسابح بالرياض
شركة تنظيف مكيفات بالرياض
شركة تنظيف خزانات بالرياض
شركة تسليك مجارى بالرياض

Keti's Projects pravi ...

Krasni sta ampak tudi meni je stil na prvi bližje. Manj je več. Odlično ti je uspelo. In takoj so mi seveda padle v oči tudi Sizzix šablone (ne morem pomagat).

Helena pravi ...

Tudi meni je ta papir enkraten, ker je primeren za tako različne tehnike. Voščilnici pa sta enkratni. Težko bi se odločila za tisto, ki mi je bolj všeč :)

Ahmad Heydari pravi ...

آموزش طراحی سایت
آموزش روانشناسی
تفکر مثبت
اخبار آی تی
آموزش روانشناسی
آموزش نویسندگی
آموزش نویسندگی