četrtek, 10. oktober 2019

Pa začnimo z božično-novoletnimi voščilnicami

Preden se lotim današnje objave, ki jo boste našle tudi na Beadsi blogu, bi se vam rada iz srca zahvalila za vse prispele rojstnodnevne voščilnice. Vsako leto mi je v največje veselje, ko se vrnem iz morja in zagledam velik kup vaših voščilnic. Naslednje jutro pri kavi imam tako poseben obred, ko vse lepo odprem, jih preberem in občudujem. 
Velik HVALA, draga moja dekleta!

Kot drugo naj omenim to, kar po moje že tako večina od vas ve, da se je začela Mala šola prazničnega ustvarjanja. Juhuuuuuu! Prva dva videa izpod rok naše ravnateljice Tine najdete tukaj in tukaj. Jaz pa se vam z z največjim veseljem pridružujem naslednji teden.

Tako! Zdaj pa le začnimo z današnjo objavo. 


Danes je na mojem blogu uradna otvoritev nove sezone izdelovanja božično-novoletnih voščilnic in začeti je potrebno preprosto, da si ogrejemo prste. Tako sem s pomočjo Sizzixovih šablon izrezala nekaj src, napis (1x iz belega in enkrat iz eko kartona) in pentljo, ki pa je na koncu nisem dodala na voščilnico. Največje srce sem izrezala 3x in jih zalepila enega na drugega, da sem pridobila na dimenziji. 


Srca, izrezana iz eko kartona in rdečega foto kartona, sem ob robovih posenčila z rjavim distress inkom in s pomočjo blazinice na držalu. Prav tako sem posenčila v obliki kroga še del kartončka iz belega foto kartona. Kartonček je malenkost manjši kot osnova voščilnice.


Srca sem zalepila skupaj, da sem dobila en papirnat piškot in vrhnji del premazala z glossy accents lepilom. Tako sem dobila videz glazure. Ko nanesemo takšen premaz moramo pustiti, da se vse skupaj dobro posuši. Sprva je tekočina mlečna, ko pa se posuši, pa postane povsem prozorna. Napisa sem zalepila enega na drugega malo zamaknjeno. Tako deluje kot bi napis imel senco.


"Piškot" sem zalepila na osenčen del kartončka in nanj še napis. Vse skupaj sem poškropila z mešanico bele tempere in vode. Kot bi posipala sladkor v prahu.



Na koncu pa mi je preostalo samo še to, da kartonček zalepim na osnovo voščilnice, ki je tokrat iz eko kartona.



Lepo vas pozdravljam in se beremo v ponedeljek z mojim prvim videem v sklopu Male šole. Lepo vabljene!

9 komentarjev:

Valerija pravi ...

Ooo, čudovita je. Krasno si okrasila božični piškot.

oldpunca pravi ...

S čudovito voščilnico si otvorila sezono izdelave prazničnih voščilnic. :-) Srčni piškot je prav slasten s popolnim prelivom. :-)

*Urška* pravi ...

Prav sladkobno si otvorila sezono prazničnih voščilnic.Že nad to sem navdušena in komaj čakam,da nam pokažeš bodoče voščilke.

Biljana pravi ...

Odlične začetne praznične voščilnice. Najbolj kul se mi zdi, ta premaz z glossy-jem. Zelo, zelo lepo.

Helena pravi ...

Slasten piškot za prihajajoče praznike. Dobra otvoritev prazničnih voščilnic.

moi pravi ...

Piškotek je kot pravi in res delaš lušte po praznikih in piškotih.

helena pravi ...

Tale piškotek je kar za pojest :). Prazniki so res že skoraj pred vrati, le še 81 dni menda in bomo odpirali penino. Voščilnica je super!

Janja pravi ...

Nadvse slastno in lepo ♥.

AndrejaM pravi ...

Ufff, prav zares je videti slasten tvoj srčast piškot! In barve! krasna voščilnica