nedelja, 17. januar 2010

Romantična oblekica ali ponovni izziv JUGS16


Najboljša stvar pri izzivih od Just Us Girls je to, da zahtevajo različne stvari, enkrat barve, drugič tehniko, tretjič postavitev,... Skratka za vsakogar nekaj. Najprej se moram malo pohvalita, saj sem s svojo igračo čestitko, kot jo je poimenovala Alenka, med tistimi, ki so gostiteljici predhodnega izziva Just Us Girls padle v oči. Sem bila zelo vesela, saj se je prijavilo kar 126 ustvarjalk in biti nekako med šestimi je velik dosežek. Mona je takole napisala: 'Vladka's creation has some great stitching & it is a real piece of artwork.' :-)

Tako, tukaj pa je se prijavljam še za tokratni izziv, ki ga objavljajo:
Here it is another Just Us Girls challenge. This time is color time:

Glede na barve in med brskanjem mojih knjig za šivanje, med katerimi so mi najljubše vse iz serije Sew pretty..., sem se ustavila pri oblekicah za lutke. Tako je nastala ideja, da jo poizkusim narediti iz papirja. Iz knjige sem vzela šablono za zgornji del, ostalo pa nekako improvizirala.

I just love all books from the Sew pretty... collection. And I saw some dresses for the puppets and I decided to made one from the paper. I used the pattern for the upper part of the dress, other is my improvisation.

Uporabila sem papir iz kolekcije Whitewash, zelo rada uporabljam in obdelujem ta papir. Spodnji del obleke sem poštempljala s svojimi novimi štampiljkami Scrappy cat.

I like to work with the paper from the Whitewash collection, and the entire dress is made of it. But this part is also stamped with Scrappy cat stamp.

Uporabila sem samo še del sivega papirja za napis, da je oblekica dobila namen in naredila sem še rožico ter zavezala oblekico ob strani, da jo drži skupaj.

I also used I little piece of gray paper for the sign 'Bridal shower' and made this little flower. The dress is the invitation for the Bridal Shower, but not for mine ;-)

Ker je druga stran papirja oker barve, sem se odločila, da obdelam tudi notranjo stran in sem jo tako oblepila s scrapbook papirjem. Spodnji in zgornji del pa povezala z šivi.

I use some scrapbook paper for the inside and use some stitches which hold the dress together.

To niso vabila za mojo dekliščino, če je katera slušajno pomislila :-) Na sumu imam kakšno mojo prijateljico ali dve, ki sta sigurno v upanju pomislili na to, ha ha. Tako da,če jih katera potrebuje, ji z veseljem naredim :-)

Drage moje dame, ampak to še ni zaključek današnje objave, kajti Maja in Chez moi sta me izzvali z 7 resnicami o sebi. No, tale izziv se mi zdi težji kot ona obleka :-). Kratka bom:
  • rada imam svoj mir in uživam v tem. S tem mislim mirne vikende, ko si lahko privoščim dolge jutranje kave ob listanju revij ali knjig. Ne maram, da me ljudje nekaj preganjajo :-)
  • resnica je ta, da se zelo rada družim s svojimi prijateljicami in čvekam ob dobrem vinčeku. Prijatelji so mi zelo pomembni.
  • resnica je tudi ta, da sem precej preprosto dekle, kar se tiče zunanjega izgleda, obožujem jeans, balerinke in ne uporabljam kaj preveč ličil.
  • rada hodim v službo in ni mi težko delat, ne maram pa, ko me oblega 5 ljudi hkrati in vsi bi radi nekaj od mene. Takrat včasih padem pod pritisk, kar me naredi precej živčno :-) Pa nikakor ni služba moje življenje, po 8 urah grem domov in naredim odklop.
  • na splošno se hitro kaj razkurim ampak tudi zelo hitro pomirim. Nikoli se ne skregam za dalj časa, zato uporabljam pogovore :-)
  • sem velik otrok
  • sem povprečnež skoraj povsod v življenju. Ne maram pretirane mrzlote in ne vročine in nikakor si ne želim biti menedžer.
Mislim, da sem združila malo več kot 7 stvari in žezlo predajam Heleni, Maji, Marički, Tini, Mariki, Alenki in Renati.

19 komentarjev:

Lisa Kind pravi ...

What a wonderful way to invite someone to a bridal shower! This is lovely as well as clever! You used the challenge colors wonderfully in this invitation! Thanks so much for playing our JUGs challenge! Hope to see you again!

Alenka pravi ...

Čestitka oblekica je spet fenomenalna. Tako ideja, kot tudi izvedba sta briljantni.Zdaj, ko se berem nazaj vidim same superlative. Ja to je prmerno za tvoje delo in se ne čudim , da so te izbrali med množico ustvarjalk.Čestitke.
Aja, bilo je tudi fajn brati o tebi:)

Biljana pravi ...

Blekica je fenomenalna.

Marjanne pravi ...

This is super! I love the dress, the paper you used is beautiful!

moi pravi ...

Krasna je tale oblekica in spet ena tvoja super "nora" pogruntavščina.
Pa čestitke za dosežek s prejšnjo čestitko. Se sploh ne čudim, pri takih ustvarjalnih idejah.

Tanja pravi ...

Vlduška,

že dalj časa spremljam tvoj blog, vendar mislim, da ti nisem še nikoli nisem napisala komentarja.

Nora sem na tvoje ustvarjanje. To posebno, tako drugačno. Res počijejo oči.

Bodi lepo, Tanja

Tiara pravi ...

Oblekica je taprava za dekliščino ;). Zelo lepo narejena čestitika in ti imaš res super ideje s papirčki.

Helena pravi ...

Zopet nekaj čudovitega. Nas že razvajaš, veš :) Vedno, ko odprem tvoj blog, vem, da bo kaj krasnega.

Uh, zdaj bo pa potrebno res napisati še mojih sedem resnic :)
Tebe je bilo fino brati :)

Marna pravi ...

Spet fenomenalen izdelek!!!

Maja pravi ...

Še ena, ki je v temo brcnila s tem, ko misli, da je povprečnica! A pa si ti že kdaj od daleč pogledala, kaj ustvarjaš? No, a si? In se ti zdi povprečno? Če se ti zdi povprečno, ti moram žal odkriti, da si nora, pa brez zamere! Ker je zeloooo daleč od povprečnega in punca, ki ustvarja takšne mojstrovine je prav tako zelooooo daaaaleč od povprečnice!!! In če padeš v oči med 126-imi ustvarjalkami pač nisi povprečnica! Čestitam! Od srca!!

Mona Pendleton pravi ...

Oh my goodness! This is amazing! You are soo creative always thinking outside the box! I love what you did with the Just Us Girls color combo - Thanks so much for playing along & I hope you come back next Saturday for an all new challenge!

Hali pravi ...

Čestitam...tale obleka je pa nekaj najlepšega, kar sem zadnji čas videla. Res tkao zelo resnična je, če ne bi bila poročena, bi te prosila za vabila za dekliščino :-). Bravo punca, daleč od povprečja si, res...

iris-irena pravi ...

super izvedba, krasna ideja!!!
pa vsekakor se bolj ceni, ker si daleč od povprečnice!!!!!!

VSE DOBRO pravi ...

Draga moja visoko nadpovprečnica :o))) a se da ta obleka posoditi za en ples :o)))

Čudovita je in mislim, da bi jo hotela še nositi Pepelka :o)))

Izgleda, da ti moram "podariti eno rožico" v obliki pisane besede, ki si jo globoko vtisni v srce, to imaš od mene za prioritetno domačo nalogo :o)))

TI

Na svetu je nešteto rož
in najmanj šest milijard otrok,
žena in mož
in dvakrat toliko je rok
in tisoč las na vsaki glavi
in tisoč žužkov v vsaki travi
in na milijone muc in kužkov
in na milijarde zrnc peska v puščavi
in mnogo rdečih makov v pšeničnem polju
in mnogo več kot sto planetov v vesolju
in stokrat sto milijonov kapljic vode v morju
in neprešteto zvezd ponoči na obzorju
in tristopetinšestdeset dni v letu.
A ti le ena si,
edinstvena na svetu.

A ti le ena si,
edinstvena na svetu.
Poleti pegasta, pozimi prehlajena,
razposajena pozno, zgodaj krmežljava,
prej tiha, zdaj spet jezikava,
zvečer živahna, zjutraj vsa zaspana,
večinoma razkuštrana, le redko počesana,
umita kdaj (po mačje bolj), a večkrat popackana,
pred kratkim še objokana, in zdaj spet nasmejana,
poredna kdaj, in vedno radovedna
in včasih huda, včasih ljubezniva
in kak dan pridna, kak dan nagajiva,
doma pogumna, med ljudmi boječa,
EDINSTVENA, NEPONOVLJIVA -
NAJVEČJI NAŠ ZAKLAD IN NAŠA SREČA.

(Ksenija Šoster Olmer)

Tina pravi ...

Oj, Vladuška-veš, da sem se te predstavljalo točno takšno, kot si se opisala. Prav hecno, res! In pohvale za vse tvoje izjemne čestitke poleg te oblekice, ki jim nisem namenila primernega poklona.

Sue Lelli pravi ...

Wow! Your card is AMAZING!

Karen pravi ...

Oh wow! What a pretty and original invite! :>

Kristin Eberline pravi ...

What a pretty invite! LOVE the dress design and the pattern you used on it. Just beautiful :O)

Thanks so much for playing along with Just Us Girls this week!!

Maja pravi ...

Vladuška, končno sem malo nadoknadila, kar sem zamudila na tvojem blogu - res za dušco spočit ;) Glede resnic - saj so te že moje predhodnice prepričale, kako unikatna, edinstvena, neponovljiva si. Vesela sem, da te vsaj virtalno poznam ;)