sreda, 21. april 2010

CRAFTalnica #3 - Fotografija kot inspiracija


Počasi bom začela čas meriti že po naših izzivih v CRAFTalnici:-) Tako hitro mine teh 14 dni, da je kaj. Tokrat je moja malenkost pripravila izziv. In verjamem, da če bi se moje redne spremljevalke šle stavit, bi skoraj vse dobile stavo, da bo namreč fotografija kot inspiracija za izziv. Ali se morda motim? :-)

Sem si najprej mislila izposodit fotografijo iz spleta, pa sem dobila namig, da pa se že spodobi pri mojih fotografijah čestitk, da naredim svojo. In sem preizkušala in slikala in na koncu ugotovila, da je povsem brezveze, da se nekaj napravljam in sem naredila fotko, ki je v mojem stilu. Tukaj je:

Čeprav se morda na prvi pogled zdi težka ali pa da na njej ni nič takšnega, kar bi vas lahko inspiriralo, se malo naslonite nazaj, zaprite oči in se vrnite na primer malo v preteklost. Lahko je nekaj starinskega, morda malo vintage. Ali pa vas nagovorijo barve, predmeti. Sploh ni pomembno. Skoraj ni omejitev, naredite lahko karkoli, ne samo čestitko. Vaša naloga je samo ta, da napišete kaj je tisto, kaj vas je na fotografiji nagovorilo, da ste ustvarile vaš izdelek.

Mene je nagovorila knjiga in prišla sem na idejo, da bi malo popestrila moje kuhinjske elemente. Pred leti sem namreč predelala staro kuhinjo in jo pobarvala na rjavo in ker so vrata od elementov povsem ravna, sem se odločila, da bom naredila več 'slikic' v okvirju in vse skupaj nalepila nanje. Nekaj podobnega sem si že naredila z omaro v ustvarjalni sobi.

In tako me je 'pot' vodila dalje do štampiljk s kuhinjskimi pripomočki od Hero Arts, ki jih še nisem uporabila in najprej je nastala mini knjigica. Platnice so narejene iz rjavega šeleshamerja, ki sem ga najprej embosirala s Fiskarsovo šablono, nato pa še embosirala s prozornim prahom, da je dobila videz usnja. Na fotografijah se to ne vidi tako krasno kot v realnosti.

Na notranji strani so platnice oblepljene s scrapbook papirjem. Notranji listi so iz belega šeleshamerja, 'pobarvanega' s kavo. Vsaka stranica je posebej obdelana.





Okvir je pobarvan z belo tempero, nato prevlečen z pokajočim lakom in še enkrat pobarvan z belo tempero, ki sem jo mešala kar s kavo, ker je bila že ravno na mizi še od prej :-)))

Ko sem knjigico dokončala, sem izdelala še samo 'slikico'. Osnova zanjo je prav tako scrapbook papir. Naredila sem še poličke, obešalnike in obesila predpasnik, rokavico in prijemalko in začinila še s tremi rožicami in napisom, ki sem ga oblikovala v polkrog.

Zdaj pa še pokukajte v CRAFTalnico in poglejte kaj sta ustvarili BojaMoja in Manuela. Super zadeve vam rečem.

20 komentarjev:

Helena pravi ...

Vauuu! Ko gledam, kar si naredila, se mi oči kar prilepijo na ekran. Koliko dela?! Knjigica je prava mojstrovina - še posebej, ker si obdelala vsako stran. Pa slika - noro dobro.
Me prav zanima, kako zdaj zgleda tvoj kuhinjski element :)

Nataša pravi ...

O, fantazija! Zelo zelo mi je všeč tvoj prispevek. Fotka je že tudi prinesla idejo, zdaj jo bo treba pa še realizirat...

Marjanne pravi ...

this is awesome!!

Andreja pravi ...

Noro noro noro, tole bo pa težka naloga. Ja nekaj se bo treba zmislit. Tvoje je prečudovito, tvoja domišljija res nima meja :-))

Hali pravi ...

He he he , najprej sem pomislila: Hudo, kako dobro mora tole izgledati na kuh. omarici (kot je zgoraj napisala Helena).
Hud izziv, tudi meni se že mota nekaj po glavi, kakšna bo pa izvedba, bomo pa še videli :-)

HRANDICA pravi ...

Spet odlično.
Ne bi imela nič proti, če bi bil za nagrado pri izzivu takle blokec za recepte ala tvoja kuharska knjižica. Dodelan u nulo.
Mislim, da prihaja čas, da si nabavim malo teh čarobnih prahcov in oblik. :-)

BojaMoja pravi ...

Oh in ah ... ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ... bi malo blefirala, če bi rekla, da sem presenečena nad tvojimi izdelki, ker nekako manj že ni pričakovati od tebe.
Vedno popolno ♥

moi pravi ...

Ja, tudi jaz bi rada videla to mojstrovino na kuhinjskem elementu. Mora prav dobro izgledati. Sploh pa je knjigica fenomenalna in ponarejeno usnje fantastično, da o celotni ideji ne govorim ;)

Maja pravi ...

Jaz pa prepoznam lanternico:))
3x sem morala pogledati in prebrati, kako si naredila ponaredek usnja, pa še vedno nemorem verjeti: IZ RJAVEGA ŠELESHAMERJA??? Ti si neverjetna!!!
Pa rokavičke in prijemalke: s ponaredki šivov izgledajo res 3D!
Upam, da do tja slišiš moje vzdihovanje!

Jana pravi ...

Diši po piškotih in ogrela me je topla peč. Na štedilniku se že kuha slastno kosilo in v kuhinji je fantastično čarobno vzdušje!

Nuša pravi ...

Ker si danes na službeni poti in ti ne morem v živo povedati, kakšno mojstrovino si ustvarila, in ker ne morem počakati na jutri: svetovno. Usnje iz papirja - res sem mislila, da je pravo. Ideja spet čisto nekaj novega. Če bi lahko ti sodelovala v craftalnici, bi itak nedvomno bila zmagovalka :)

Goga pravi ...

Oh, ob prebiranju tvojega posta in pogledu na prelepo izdelano knjigico in slikico sem se kar naenkrat znašla v tvoji kuhinji, prijetni toplo in domače je tam,vse je v toplih odtenkih in iz lončka diši po svežeskuhani kavi.
Takoj je prišla ideja za naslednji izziv, ne morem , da se ga ne bi udeležila,nemogoče je ne sodelovati :))).

Manuela pravi ...

Čudovito! Ta izziv ti je definitivno pisan na kožo in tudi izdelki so posledično prečudoviti. :) Super!

Alenka pravi ...

Jaz pa tokrat ne bom veliko pisala. Le to-spet Vladka:):):)
Meni je pa tvoj izziv težek, bom poskusila kaj narediti, samo še ni prave ideje.....

MarikaGabez pravi ...

Toliko so že povedale/napisale pred menoj, da nima smisla. Tudi mene ne čudiš več in nekako pričakujem od tebe vrhunsko mojstrovino.
Ampak tisto na omaricah pa tudi mene zanima.
Všeč mi je, da si za izziv uporabila svojo fotografijo, ker ti to znaš prav tako vrhunsko kot delat čestitke.

Creatissimo pravi ...

To pa je cel projekt! Izbrala si eno prijetno, domačo fotografijo, kar je veliko bolje kot nekaj 'sneti z interneta'. Kaj vse je nastalo iz 'samo ene' fotografije!! Čudovito! Mogoče me prepričaš, da bi tokrat sodelovala tudi jaz.

mimoza pravi ...

Sem čisto brez besed...se pridružujem ostalim komentarjem. Res fenomenalno!

Tina pravi ...

Kako lepo, da si fotografijo sama postavila. Jaz imam v mislih že nesšteto idej, ena bo zagotovo zelo rumena, mi kar ne gre iz glave. Tvoj projekt je nekaj enkratnega. Tako lepo si uorabila tiste kuhinjske štampiljke, da bi jih kar takoj nabavila...in videz usnja je mega. To bom pa zagotovo sprobala.

Suzana pravi ...

Meni se zdi, da ti čaraš. Fenomenalen izdelek, ki se ga ne da opisati z besedami. Me pa zanima, koliko časa si porabila za celotno izdelavo. Vsi ti čudoviti detaili, bolje da neham sestevati ure, ki bi jih poabila jaz :-)

Vladuška pravi ...

Suzana hvala za pohvale. Delala pa sem to celo eno sobotno popoldne in dokončala v nedeljo nekje sredi dneva. Ampak to je bil eden tistih projektvo, ko stvari nastajajo sproti, v glavi imaš le okvir in tako uživaš pri tem delu, ko počasi prehajaš proti končni podobi.