nedelja, 14. avgust 2011

Kuhinjski polički z marmelado in skledami

Včasih si želim, da bi bila vsaj malo kuharski mojster in bi znala vse to, kar bi skuhala, tudi ovekovečit na fotografiji. Prav zato tako rada brskam po blogih in knjigah te vrste. Se mi zdi, da to postaja moja nova strast. Da pa vsaj malo potešim svojo željo, sem se vrnila k svoji prvotni strasti - papirju in se znova lotila izdelave kuhinjskih poličk. Da ne bi izpadli povsem enako, sem eno izdelala v beli in drugo v rjavi varianti. Seveda pa obe ohranjata tisti starinski pridih, kateremu se ne morem odpovedati :))
Čeprav mi okvir in velikost poličk ne nudi veliko možnosti, pa se lahko vsaj malo poigravam s tem, kar bom postavila na poličke. Če sem se prvič povsem držala šablone, sem tokrat na eno postavila marmelado...:
...na slednjo pa posodo s čajem in dve skledi ter še dodatni skledi in vazo na vrh:
Ker so kuhinjske prijemalke nepogrešljive sem ju dala na obe izvedbi, vendar pa sem na eno dodala še predpasnik...:
 ...na drugo pa še en večji kozarec marmelade:
Zame so te šablone kot nekakšne makete, s katerimi se poigravam in dodajam različne stvari. Tako si predstavljam, kakšne bi želela imeti poličke v resnici in kaj vse bi postavila na njih. Prav zabavno je. In prav tako je prav zabavno videti kako ista zadeva lahko izpade drugače. Katera pa je vam bolj všeč, pa prepuščam vam samim. Lepo se imejte in lepo nedeljo ter jutrišnji praznik vam želim!

25 komentarjev:

Simona pravi ...

Težko bi se odločila. Tako lepi, nostalgični sta obe. Pa vseeno, sem ju šla še enkrat pogledat - naj zmaga tista s kozarcem marmelade. Lep praznični dan tudi tebi.

Helena pravi ...

Obe sta seveda nekaj posebnega, pri meni zmaga rjava polička s kozarcem ribezove marmelade. Nekajkrat se moram sprehoditi po tvoji objavi, da si podrobno ogledam vse malenkosti, ki naredijo tvoje ustvarjanje pravo mojstrovino.

Čarobna hišica pravi ...

Kako zanimive in žive so te tvoje poličke ... kozarčki kar sami od sebe vabijo, da jih skombiniraš v prijetene okuse ... res se vedno potrudiš in svojim mojstrovinam z detajli dodajaš tisti pridih kot ga dajo stvari iz poličke hrani ... piko na I bi rekli ... ;o)

Maja pravi ...

Uf, mojstrovini, polni majhnih detajlov, ki tvorijo res čudovito celoto.

Daša pravi ...

wauu čudoviti sta...bi še mene prijelo, da bi kuhala, čeprav nič ne znam :) haha

Janja pravi ...

Nič ne bom izbirala, obe sta čudoviti. Vsako sliko sem povečala :)) in si jo ogledala od blizu. Prav vse je izdelano do zadnje podrobnosti, v nulo. Lp

helena pravi ...

Nikoli mi ne bo jasno kako ti uspe kaj tako enkratnega. Vse je izdelano natančno z detajli, ki ustvarijo pristnost motiva. Enkratna si!!!

Tina pravi ...

Kako sta čudovito dodelani, pa tako lepih in toplih barv. pri tvojem talentu, je samo vprašanje asa, kdaj boš začela objavljati mojstrske fotografije tvojih dobrot.

Creatissimo pravi ...

Mmm, si že predstavljam celo kuhinjo v tvojem stilu! Jaz bi izbrala belo, ker mi je vedno bolj všeč, sploh taka, kot jo izdelaš ti, s pridihom starinskosti.
Kar se tiče kuhanja pa, tudi čisto vsakdanje jedi izgledajo perfektno, če se jih zanimivo fotografira, zato mislim, da se lahko brez skrbi lotiš tudi tega, saj ti ustvarjalnosti ne manjka.
Tudi ti uživaj 'podaljšani vikend'.

Alenka pravi ...

Vidiš take poličke bi tudi jaz imela v kuhinji! čudoviti sta obe!
Kar pa se kulinaričnih dobrot in njihovih fotografij tiče, mislim, da si enkrat že poskusila in mislim, da zelo uspešno. tvoje fotografije so zame prav mojstrske. Vse ti uspeva in zato tako rada pokukam na tvoj blog!

AllyRose pravi ...

Obe čestitki sta čudovito izdelani! Prave police v moji kuhinj'ci se skrijejo pred tvojimi.
Tudi tebi želim lep praznik.

Marina pravi ...

OOO še ena mojtrovina izpod tvojih rok... tudi jaz se ne mislim odločat, če bi že morala izbirati bi izbrala obe=) le tako naprej... za kuhanje je pa tako, da kdor kuha z ljubeznijo mu vedno uspe... čeprav je včasih treba kakšno stvar skuhati večkrat da ti rata taka kot si si jo zamislil=)vaja dela mojstra=)LP

Suzy pravi ...

A bi se morala odločit katera mi je bolj všeč? Hmmm, nemogeče. Obe enako. Čudoviti sta.

Tanja E. pravi ...

Uau, kakšne mojstrovine in lepote. Je res, da smo jih pri tebi vajeni, ampak vsaka na novo pozitivno preseneti. Tudi ti dve. Že samo prva fotografija je tako lepa. Zelo zelo lepo dosežeš občutek globine in realnosti, če ne bi vedela, da je vse skupaj iz papirja, bi v to zelo dvomila. Krasno dovršeni detajli (dva srčka na predpasniku:)))), nagovarjajo tisto lepo v nas, zato je užitek poglobiti se v prav vsako podrobnost. LP:)

valentina pravi ...

Iz tele tvoje nostalgične kuhnce pa tako lepo diši.
Diši po domačem,toplem,prijetnem gnezdu.


lp

HRANDICA pravi ...

Ne bi mogla izbrati samo eno,ki mi je bolj pri srcu. Obe sta izredno domiselni in seveda v tvojem stilu. Me pa zanima le ena stvar: ker je veliko z blazinicami prilepljenih dodatkov obstaja večja možnost, da le ti odfrčijo med transportom. Kako rešiš to težavo?
Pozdravček.♥

Andreja pravi ...

Kako lepo originalno izgledajo tvoje poličke in takole v duetu so fantastične!
Krasno si prikazala vse detajle, natančna izvedba, res super :-))

Vladuška pravi ...

Hrandica, nič kaj posebnega :) Upam, da se bodo obdržali :) Včasih te 3D blazinice še dodatno namažem z lepilom, da res držijo. Sicer pa dam v oblazinjeno kuverto in po možnosti še prej zavijem v papir in to je to. Potem pa držim pesti, da bo vse srečno prispelo :)))

Nena pravi ...

ob temle sem pa ostala brez besed kar je za mene zelo nenavadno. lahko rečem samo vau

Jana pravi ...

Vse ob svojem času. Če je to samo ena stopnička, do vrha, do sreče, do zadovoljstva...naj te ne potre. Čeprav verjamem, da ni prijetno.


Polički - izvrstni!

moi pravi ...

HB mi ni bilo treba izbirati,sicer bi še zdaj izbirala ;) Krasni obe, in takšne poličke z domačimi dobrotami si lahiko le želiš.

Kristina pravi ...

Čudovito tako kot vedno. Dvomim, da znaš narediti kaj kar ne bi bilo dah jemajoče.
Kar se tiče kuhanja in fotografiranja, te popolnoma razumem. Kdaj pa kdaj bi sama rada fotografirala kako jed, sladico, pecivo.... pa vedno naredim porazne fotografije, zato sem že obupala. Z največjim veseljem pa pogledam kak kuharski blog in se vedno znova vprašam, kako jim uspe? Kuhat, fotografirat in še blogat?

Marna pravi ...

Meni sta kar obe prvovrstni in ne bi mogla izbrat. V kuhinji se kar rada vrtim in menda tudi uspešno, zato bi kaj takega zelo rada imela ... pa še pasalo bi v mojo kuhinjo. mmmm

Hali pravi ...

Poličke, posodice, predalčki, tolik odrobnih pozornosti...meni sta obe prekrasni!

Suzana pravi ...

Draga moja, koliko lepega sem zamudila na tvojem blogu! Res si mojstrica detailov in miniaturnih dodatkov! p.s. že razmišljaš o delavnici?