sreda, 6. februar 2013

Ornate Cross for Easter/Čestitki za Veliko noč

Že nekaj časa sem v svoji zbirki šablon želela imeti tudi en lepi križ in s to šablono sem si željo uresničila in pridobila pravzaprav kar tri šablone. Prva asociacija mi je bila Velika noč in prav za ta namen sem tudi izdelala obe čestitki. Hkrati pa je to že moja četrta objava na CottageCutz blogu. Pri prvi sem križ združila s tulipani in ustvarila bolj pomladno vzdušje:

This is my fourth post on the CottageCutz blog already. This time with Easter theme; two cards, one main die and two dies for combination. I really wanted to have one Cross die and with Ornate Cross I get three dies, how cool is that! :) First card is fresher and brings a little spring on the blog :) I combined it with tulips, which I cut out from Watering can and Tulips die. I just love this one and here is another idea with it :)
Na drugi pa sem sprintala del besedila iz Svetega pisma: 'Jaz sem vstajenje in življenje. Jn 11,25'. Križ sem izrezala dvakrat, enkrat iz rjavega in drugič iz belega šeleshamerja in s prvim ustvarila nekakšno senco. Okrog sem ovila vejice in cvetlice, ki sem jih vzela tej romantični šabloni, ki jo najdete tudi v trgovini Mavelu, poleg šablone križa. Tako prvo kot drugo čestitko je možno uporabiti tudi kot vabilo za krst ali birmo. Prilagodi se napis in to je to.

On the second card I experimented a little bit with background and with both cross die cuts, brown and white. To get a little color I used this beautiful wedding die Trellis and Vines and cut out vines and wrapped it around the cross. Both cards can be also use like invitations for Baptism or Confirmation. You just have to change the sentiments and here you go.
In tukaj je še moja druga ideja s folijo. Ta manjši križ sem dobila tako, da sem zlepila skupaj dva srednja in dva najmanjša križa in ju prekrila s folijo ter potapkala z barvami, podobno kot pri zalivalki. Nosljivo sicer ni, ker bi se folija kaj hitro scefrala in razkrila pravo notranjost, ampak takole za probo in fotografiranje pa je prav zanimivo :)

And here is another idea with foil. Do you remember my last project with watering can? Here I used two die cuts of each middle and smallest cross. I glued it together, put the foil on and a little color. It looks like old silver and I thought it will be fun to put it on the necklace. :) What do you think about it? 
Uživajte v dnevu in naj vam prinese kaj lepega!

Have a nice day and be creative!


28 komentarjev:

Simko pravi ...

Prekrasno, Vladka...zelo ustvarjalno!!. Zelo mi je všeč opečno ozadje. Šablonce pa si enkratno uporabila, kot vedno! Pri tebi najdem zmeraj ogromno inspiracije... :) HVALA TI! Pozdravček, Simona

Janja pravi ...

Čudoviti sta. S tulipani mi je izredno všeč. Res je prav pomladna. Lp

Helena pravi ...

Enkratno, Vladka! Še posebej mi je všeč, kako si pri prvi voščilnici ustvarila videz sence. Krasna ideja. Pa opečnato ozadje je lepa podlaga temu križu.
Druga je res čisto pomladna :)

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Obe sta čudoviti, se pa tudi jaz nagibam k tisti s čudovitim opečnim ozadjem.(se mi zdi bolj ti).
Lp Tamara

Tina pravi ...

Čudoviti čestitki. Zelo lepo si skombinirala različne šablone. Všeč mi je, ko vidim, kako znaš na prvi pogled tako različne motive super sestaviti.

Cardarian pravi ...

Oh kakšne čudovite čestitke in tudi križ je zelo lep! Že nekaj časa razmišljam kakšne čestitke bi letos delala za veliko noč, tako da mi bodo prav prišle tvoje ideje! Hvala ker si jih delila z nami!
Lep pozdravček,
Cardarian

Alenka pravi ...

Mega!!!! res čudovito! Šablonca križa je fenomenalna!Pa kako si lepo skombinirala prvo čestitko!
Tale križ bi pa človek kar imel :):)

Sonja pravi ...

Super šablona, še posebej, ko jo ti dobiš v roke. Lepi izdelki, kot vedno. Prav gotovo bi se dalo tudi tale zadnji križ tako zaščititi, da bi bil uporaben.

Metuljčica pravi ...

Čudovito, prva je prava lepotica, v meni ljubih barvah, druga pa je spet posebna zaradi tvojega pridiha, ki ga daš svojim voščilnicam.

Andreja pravi ...

ooo kako čudoviti voščilnici zopet izpod tvojih čudežnih rok! Tako zelo preprosti sta, a hkrati zelo bogati in sporočilni!
Zelo zelo sta mi všeč :-))

Mojca pravi ...

Spet krasni idelki! Všeč so mi tile tulipani, izgledajo kot pravi!!!! lp

VSE DOBRO pravi ...

Nadvse lepo ti je uspelo ... Ravno včeraj sem govorila kako je minil prvi mesec novega leta ... in kot bi trenil bo velika noč ...

Vse dobro ...

Kristina pravi ...

Vedno znova si izvirna in neponovljiva. Ne vem, kaj mi je bolj všeč - križ s senco ali križ s tulipani.

Danica pravi ...

Kako lep so usklajene vse te tvoje voščilnice...človeku vzamejo dih. Zelo zelo lepo!

helena pravi ...

Spet prečudoviti čestitki. se strinjam, da je ta križ uporaben za marsikateri namen.

BojaMoja pravi ...

UAU!
Prav zapiknila sem se v mali križ in pravilno predvidila, kako si ga naredila. Krasno :)
Obe čestitki sta krasni, vendar mi je prva z viticami najlepšejša :)

Unknown pravi ...

Kako si pa zid naredila?

Simona pravi ...

Mali križek mi je padel v oči že na prvi fotki, pa sem pomislila, "poglej jo Vladko, njene fotke izdelkov so res vedno v pravem okolju, s pravimi dodatki, krasen star križ, bogve ali ga nosi?" In ko preberem do konca, sem najprej kar malo obsedela in šla še enkrat pogledati prvo fotko, če je to res isti križek.
Fenomenalno.

Hali pravi ...

Čudovito, tako dodelano, nežno, mhmhm diši po pomladi!

oldpunca pravi ...

Spet dva krasna izdelka za spočiti oči in dušo :-)

Vladka pravi ...

Kako lepo je brati vse te vaše besede. Res en velik HVALA :)
Lea, zid je narejen z Tim Holtz-ovo embossing ploščo.

Unknown pravi ...

Vladka, neverjetno kje najdeš čas.. Obe vizitki sta mi všeč, res zelo lepi in polni detajlov kot vedno. Mi je pa tista s tulipani bolj navihana.. :)

Janja pravi ...

Prelepi sta...

Klara pravi ...

Zelo lepi voščilnici... :)

moi pravi ...

Tudi mene si prelisičila. Mislila sem, da si za fotkanje uporabila kak star lesen križ. Dobro si ga postarinla :)
Čestitki pa sta krasni, kot so tvoje vedno. Pa všeč mi je kako nam pokažeš več načinov uporabe šablon.

Martina pravi ...

Čudovito, čudovito. Poleg fantastičnega izgleda mi je všeč tudi simbolika na obeh voščilnicah. Tole s križkom je pa super ideja. Krasen je.

Maja pravi ...

Jaz tudi mislim, da bi se zadnji križ z lakom (recimo glossy ali pa crackle accents) dalo tako zaščititi, da bi bil nosljiv! Je namreč enkraten. Tako kot vse ostalo!

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

aaaaaa,še vedno imam odprta usta od navdušenja!!!
prepričana sem bila, da je nek stari leseni križek na verižici. in če ne bi napisala, da sta dva križa na drugi voščilnici, bi mislila,da je "naravna" senca.
ma, vsakič znova me presenetiš!!!