torek, 14. januar 2014

Ko sanje postanejo resničnost ali ko ustvarjalni kotiček raste in raste

Najprej je bil kotiček, takšen pisan in vesel...
...in skupaj z mojim ustvarjanjem je rastel in zrastel v ustvarjalnico. Čeprav v kleti, pa vendar je ta prostor bil samo moj, samo za ustvarjanje in moje srce je pelo in igralo in se smejalo. 
Nato pa je v meni rastla želja po novi, zame sanjski ustvarjalnici. Čeprav imam še zmeraj rada pisano, pa se pri opremljanju doma počasi vračam k belini, ki jo zelo rada kombiniram z zeleno. V teku let sem namreč ugotovila, da je to edina barva, ki se je ne naveličam na stenah in imam jo rada v raznih odtenkih. In počasi, počasi in z veliko lastnega truda (in truda mojih bližnjih) je pred manj kot pol leta nastala moja sanjska, pravljična ustvarjalnica. Ampak najprej vam pokažem kako je zgledala pred obnovo: 
Ker se ne nahaja več  v kleti je veliko bolj svetla in v njej so tapete, ki sem si jih blazno želela (o tem kako skomplicirano jih je zalepiti na steno tako, da so vzorci poravnani, sploh ko je vmes okno, ne bom raje govorila). :)
Pohištvo sem kupila v Ikei, kajti Hemnes serija mi je pisana na kožo. In tako sta na levi strani dva regala in ta fantastični predalnik, kjer imam shranjene vse papirje, kuverte, štance in še veliko tega. Ker imam rada ustvarjalni material pospravljen, sem nabavila 2 mala lesena predalnika in ju pobarvala belo ter okrasila z metulji in tagi, na katerih piše, kaj se v poseznem predalčku nahaj. Ko tako potrebujem na primer lepilne blazinice, vzamem celi predalček in ga postavim na mizo in ga nato pospravim, ko končam z delom. Prav tako sem na vse škatle napisala, kaj je v njih.
Ker so moje Scrapping Cottage šablone eden izmed mojih najljubših materialov, so dobile posebno mesto in na ta način sem pridobila tudi preglednost nad motivi.
Posebno mesto ima tudi ta mini regal, ki je bil namenjen za staro šaro in ga je moj J. prav tako pobarval na belo, oče pa dodal poličke. Tu so rastavljene vse blazinice, da samo vzamem kar potrebujem.

Pri okno je miza in na levi strani še tista iz prejšnje ustvarjalnice z 8 nogami, na kateri imam printer in mini TV. In kot zadnje vam predstavljam še svojo posteljo-kavč, ki je tukaj za posedanje in pa tudi za to, da se lahko ustvarjalnica preobrazi v sobo za goste. Lahko se namreč raztegne in je dovolj velika za 2 osebi. Vsekakor še manjka nekaj malenkosti, kot na primer stenska lučka tam, kjer je zdaj še vedno kabel ampak v glavnem so zadeve končane.
Zdaj veste kje ustvarjam in res sem zelo zelo zelo srečna, da imam meni osebno tako čudovit prostor, kjer je ogromno samo pozitivne energije, kajti v njej se iskrijo samo ustvarjalne ideje in domišljija rada večkrat pride na obisk :). Upam, da vam kakšna ideja pride prav pri urejanju vaših kotičkov. Če vas še kaj zanima ali če bi rade podrobneje vedele kako kaj shranjujem, pa me lahko povprašate in vam odgovorim v kakšni izmed prihodnjih objav.

P.S. Ko ustvarjam ne zgleda tako pospravljeno, saj je miza povsem nadevana, ampak po končanem delu pa roma vse lepo nazaj na svoje mesto.

66 komentarjev:

Renata pravi ...

Fantastično, perfektno in kako pospravljeno! Tale ustvarjalna soba je kot iz kake revije in verjamem, da se v njej super počutiš.

*Urška* pravi ...

Čudovito ustvarjalnico imaš.Všeč mi je,da ima vsak predmet svoj prostor,kamor ga pospraviš.
Pozdravček Urška

NinaS pravi ...

Waw, fantasično ustvarjalnico imaš! Všeč mi je zeleno bela kombinacija. In to ikejino pohištvo, s pridihom rustikalnosti je zakon.

~* Jay Jay *~ pravi ...

I L.O.V.E. your new room and I also ♥ green and white :)

Jay Jay

Kristina pravi ...

OMB, kaj tako lepega pa že dolgo nisem videla. Izbran okus, čudovito pohištvo (tudi po mojem okusu), strašno lepo opremljeno, , aaaaaaaaaaaa, kar preselila bi se ka tebi :) Želim ti mnogo lepih trenutkov in veliko ustvarjanja.

Helena pravi ...

Ooooooooo, kakšna ustvarjalna soba. Sem se kar "zaljubila". Čista, sveža, res pravljična. Vse, kar si nam pokazala, je enkratno in verjamem, da si v njej precej časa. Uživaj!

čarovnička pravi ...

sanje ... vsaj zame, lepo .))

BojaMoja pravi ...

:) zeloooooooo všeč :)
Jaz imam tudi eno zeleno steno v ustvarjalnici :) in mi zelo paše. Mi je pa zelo všeč pod - tla. Je to original pobrušen parket ali laminat? Kakorkoli, ob beli barvi izgleda fantastično :)

Hali pravi ...

Čudovito, navdušena sem nad idejo o shranjevanju nožkov, pa blazinic. In tudi mene zadnje čase vleče k zeleni in tapetam in...mhmhm počasi bo čas, da se lotimo barvanja :-).Super imaš in verjamem, d abo nastalo ogromnoooo lepih izdelkov še :-)

Vladuška pravi ...

Hvala punce, res je zame to raj na zemlji :) BojaMoja to je laminat, ki je res taki rustikalni in dejansko je reliefen. Je pa v resnici malo bolj svetlo siv.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Uau, raj imaš Vladuška! Kako mi je všeč. Barve in pohištvo. Tla so res zakon in sedežna je zelo, zelo zanimiva. Sem pogledala link od Ikee, ki si ga dala, ampak ni prikazano, kako se raztegne. Ker smo ravno v fazi razmišljanja o eni podobni sedežni me zanima, kako se lahko tole raztegne?

Trenutki kreativnosti pravi ...

Nimam besed, fantastična je! Všeč mi je pohištvo in belo-zelena kombinacija. Krasno si si pospravila.

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Bom komentirala kot Tina v eni izmed prejšnjih objav - počakaj, da namontiram čeljust nazaj k obrazu. SANJSKO. Všeč mi je, da imaš rada red in še enkrat red. Najbolj pa mi je v oči padla karnisa za šablone. To pa je izvirna ideja in vedno na dosegu roke. Res je krasno ustvarjat v svojem prostoru - ko imam vsega dovolj, ko rabim filanje baterij, vsi vedo, kje me najdejo - v svoji sobi, pa čeprav samo sedim in dajem možgane na pašo.
Že zdaj si "metala" take izdelke iz svoje sobe, da smo padale okol, kaj bo pa zdaj, si pa sploh ne upam pomisliti. Komaj čakam na naslednjo objavo. Res si od sile in prav veselim se s tabo, ker vem, koliko ti to pomeni - neprecenljivo. čao in uživaj

Kirena pravi ...

Ostala sem brez besed. To pa so realizirane moje sanje zadnjih 5 let.

Vladuška pravi ...

Mateja takole je s sedezno. Klikni na tale link in nad prvo-vecjo fotografijo, imas se manjse. Ce kliknes na njih, se povecajo in bos videla tudi raztegnjeno varianto: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/50080315/

Je pa tako, da se predali potegnejo ven in nad njimi so privijacene lesene letve in na njih das samo jogi. Nabavis pa 2 jogija 200x80 in ko je postelja zlozena sta en na drugem. Ko pa raztegnes, pa das enega zraven drugega (tako imas lezisce 160x200). Upam, da sem tole razumljivo napisala in da si lahko predstavljas :)

Anita Puksic pravi ...

O bog, prečudovita ustvarjalnica!

HRANDICA pravi ...

Wuhuuuu! Tole je pa nora preobrazba! Čudovita, kot iz ene tvojih voščilnic.Mislim, da se mi sline cedijo. Jaz bom svoj prostor dobila nekje jeseni, upam in tole bo zagotovo inspiracija. Uau, res, čestitke.

Renata pravi ...

Krasno si jo uredila, tapete in zelena barva, pravo za meditiranje. Tu bi lahko sedela, v nedogled, zelo pomirjajoče okolje. Kar ne morem se nagledat, tapeta je fenomenalna. Kje si jo kupila, če ni skrivnost?

Vladuška pravi ...

Renata, tapeto pa sem kupila na Ptuju, imajo pa tudi spletno trgovino: http://www.tapetedekor.si/

Mojca pravi ...

uau Vladka, kar sline se mi cedijo ob tvoji krasni ustvarjalnici! tudi jaz planiram, da bom v stanovanju prebarvala stene na zeleno, že več let jao pa nikoli ni časa, ker je to barva, ki poleg rjave tako zelo pomirja in se je nikoli ne naveličam :) lp

helena pravi ...

Vauuu, tule bodo pa ideje kar vrele in vrele. Deluje zelo pomirjujoče in ustvarjalno. Želim ti obilo inspiracije in uživaških trenutkov v tvoji čudoviti ustvarjalnici.

Ne-Ja pravi ...

Tole je pa super prostor za ustvarjanje - preobrazba je ogromna. Sedaj pa hitro ustvarjati, da na s boš še naprej presenečala s svojimi idejami.

papa
Jerneja

Bonbonček pravi ...

Uau, uau, uau! Čudovito sobico imaš!

vilinke pravi ...

Joj Vladka kako ti zavidam za to tvojo ustvarjalnico ;) Jaz pravim, da ko bom velika, bom tudi imela svoj prostor pod soncem ha,ha Za zdaj pa je moje ustvarjalnica v kuhinji na mizi, kjer pridno po potrebi prvo pol ure nosim vse potrebno iz predalov in po opravljenem delu pol ure pospravljam. Želim ti še veliko kreativnih uric v tvoji čudoviti sobici!!!

Urškin Raj pravi ...

N O R O!!!!!!!!!!!!!!

mihaela pravi ...

Sem morala malo počakat, da sem prišla do zraka! Čestitke in vsa čast! Kakšen red, kakšna lepota ... Te dni se ravno ukvarjam s tem, kako imeti red s papirjem. Kako ga ti vzdržuješ? Različno velike, različnih barv, različnih ... Sicer pa, ko bom velika, bom mogoče kakšno idejo kopirala, na papirjih je že narisana ena sanjska sobica, kdaj bo pa zgrajena, pobarvana, opremljena ... Še veliko super idej ti želim v tvojem raju!

Creatissimo pravi ...

Me veseli, da si si našla svoje mesto za ustvarjanje na svetlem. Doma ali...? In vidim, da torej nisem edina, ki ima rada belo in red :). Lušno! Želim ti veliko ustvarjalne energije in lepih trenutkov v novi, svetli ustvarjalnici!

Brnistra pravi ...

Tale tvoja ustvarjalnica izgleda nekako kot iz reklamnega letaka Ikeinega, malo sem ti fouš! :-)

Plutka. pravi ...

OH. Pravljično.. Ni čudno, da imaš toliko ustvarjalne energije. Vse dobro.

Keti's Projects pravi ...

Super si uredila. Tudi sama sem mnenja, da se v ustvarjalnem kotičku moraš v prvi vrsti počutiti dobro, potem ustvarjalnost res nima meja.

p.s. Čez vse ti pa zavidam obširno zbirko CottageCutz šablonic. Neprecenljivo ;-)

Tanja E. pravi ...

Draga Vladka, tole je res sanjsko. Vse si uredila tako okusno, pravljično, uporabno, čutno, zelo zelo mi je všeč. In vem, da nisem edina:)) Zelena je tudi moja najljubša barva, res se je ne naveličam in bela tudi mora biti v prostorih, tako da sem res odprla oči, ko sem tole zagledala:))
Res si odlično skombinirala vse od tal do pohištva, postavitve.
Super si organizirala potrebščine, ki tako pregledno kar vleeeečejo k ustvarjanju. Zbirka šablonic presega zaloge naše lokalne ustvarjalne trgovine:)
Me pa zanima nekaj, kako si organiziraš papir, ki ostaja pri rezanju? Namreč jaz kar težko vržem stran take odrezke in se mi kar preveč kopičijo včasih:))
Uživaj, veselo ustvarjaj, se že veselim naslednjih objav.
In pohvale še enkrat!! LP:)

Nina Galerija pravi ...

WOW, kako je lepo, to pa je sanjski prostor !!!!

Hiška iz papirja pravi ...

Oh Vladka, tole je pravljična, sanjska ustvarjalnica! Fenomenalno si jo uredila. Tudi meni je Hemnes najlepša Ikeina serija pohištva. Pa čipkaste lončke obožujem :) Krasna je tudi tvoja rešitev za shranjevanje šablon. Pa tapete ... Res ni prav nič čudnega, da pri tebi nastajajo tako čudoviti izdelki!

oldpunca pravi ...

Odkar sem dopoldne na telefonu (v službi) videla tvojo čarobno ustvarjalnico, samo sanjarim :-) Že prej sem si te predstavljala med tvojimi papirčki in šablonicami v svetlem, pravljičnem prostorčku. Ampak, ko sem zagledala tole, sem ugotovila, da sem pravi vajenec v fantaziranju :-))) Pa ne samo to, kako lepo je vse skupaj, posebej pomembno je, kako organizirano imaš urejene pripomočke! Sanjsko. Mislim, da nas bo danes kar nekaj sanjalo iste sanje :-)))

Vladuška pravi ...

Joj dekleta, hvala vam za vse te cudovite besede. :)

Mihaela in Tanja, s papirjem je pri meni tako. Belega in eko, ki ga najvec uporabljam imam v predalniku v zgornjih dveh manjsih predalih. Ta dva seleshamerja nimam vecja kot A3, ker jih ne morem rezat z rezalnikom, zelo ne rada pa rezem velike plahta papirja, ker nikoli ni dovolj natancno, pa se shranjevati jih je zelo tezko. Barvne seleshamerje, velikosti A4 imam v eni skatli, kjer so mape (bom enkrat poslikala in pokazala), vecje formate pa v enem izmed predalov v predalniku. Vsaj priblizno so zlozeni po barvah. Glede ostankov Tanja, se tudi meni zelo kopicijo, vendar zadnje case vse manj. Ker, kot receno, uporabljam najbolj beli in eko seleshamer, mi ostajajo v glavnem ti ostanki, ki pa jih nato uporabim naslednjic, ko kaj izrezujem. Drugace pa sem prej imela tudi en predal, zdaj pa imam skatlo za take ostanke in jih tudi poskusam imeti cim bolj zlozene po barvi, ker samo tako jih kdaj kasneje se uporabim, ker jih hitro najdem :)

Simona pravi ...

Privoščim ti takole ustvarjalnico. Prav sanjska je! Jaz jo bom imela, ko bom velika. :o)
Si pa pridna za pospravljanje. Kapo dol.

Maja pravi ...

V tej prečudoviti sobi se bo zagovotov rodilo še veliko čudovitih reči. Prav vse mi je všeč - barva, tamepe, pohištvo, vse lepo paše skupaj. Pa tudi red v njej je osupljiv :).

Danica pravi ...

Fantazija narejeno z okusom! Res kot, da je iz kakšne revije. <tudi meni je všeč, da je vsaka stvar na svojem mestu. Želuim ti še naprej obilo ustvarjalnih trenutkov...kar dvomim, da bi jih v takem delovnem okolju zmanjkalo.
Lp Danica

Anonimni pravi ...

Kako zelo zelo lepoooo! Pravo okolje za morje navdihov! Čudovito!
Pozdravček, B.

Sonja pravi ...

Čista fantazija. V tem prostoru enostavno moraš uživat na polno, ni druge ♥

moi pravi ...

Ne samo domišljija, tudi jaz rada pridem na obisk, ker se v njej res počutiš čudovito in je pravi ustvarjalni raj.

Klara pravi ...

Kakšen sanjski ustvarjalni kotiček imaš. Noro mi je všeč. Za vse si poskrbela...barvno skladno v nulo. In tapete so top. Verjamem, da ti v takem prostoru ne zmanjka navdiha. Srečka ti...: ))

Jana pravi ...

Uau, tole je pa res čisto sanjska ustvarjalna soba. Kot iz kakšne revije. verjamem, da bo še marsikomu v navdih.

Biljana pravi ...

Waw, tole pa je pravausvarjanica! V takšno, če bi se v tako zaprla, ne pridem ven v enem tednu!! Navdušena!!!

VSE DOBRO pravi ...

Draga Vladka,

že v tvojem drugem ustvarjalnem kotičku v kleti je bilo zelo lepo in prijetno - sem skusila na lastni koži :o))) ampak ta novi ustvarjalni prostor pa si zasluži naziv s presežkom in je najkrasnejši kar sem jih sama kdajkoli videla ... vsa ta belina in ta kombinacija zelene barve (tudi sama jo nadvse obožujem), ljubko kotičkanje in predvsem ta čudovit ustvarjalni red so še samo en odraz tebe in tvoje odličnosti in unikatnosti ... vsak kotiček diha s tvojo noto in tvojo naravnanostjo in je čudovit odraz tebe - ker si ti takšna ...

Ko smo zadnjič posedale v tem tvojem ustvarjalnem kotičku mi je bilo izredno lepo in po moje bi bilo najbolje, da bi vsaj mene pustila v tem prostoru nekaj ur, da bi se lahko naužila vse lepote in reda in se ga dodobra nagledala ...

Ti si Brumna Bojevnica Boljšega veš :o)))

Objem ...

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

iiiii Vladka, ne bi si mislila, da imava enake sanje.Imaš dve-tri glavne stvari, ki so meni neznansko všeč- belo-zelena kombinacija in klop. nekoč sem na Švedskem na taki klopi spala. pred davnimi časi so take klopi bile namenjene hlapcem in deklam, a meni je vseeno zelo všeč in si jo hudo želim. tretja stvar pa je miza pod oknom s predalnikom/omarico na vsaki strani mize.
želim ti veliko ustvarjalnih užitkov v tvoji prečudoviti ustvarjalnici.

Janja pravi ...

Vladka, sanjsko. Belo pohištvo in zeleni dodatki... krasna kombinacija.
Želim ti, da v njej vedno najdeš tisti samo tvoj trenutek in ob njem uživaš.
Pozdravček.

Andreja pravi ...

Prečudovito. Kot bi gledala postavitev v kakšni reviji.

Mnemosine pravi ...

Božanska ustvarjalnica... :)
Opremljena funkcionalno, si kar predstavljam, kako krasno bi se dalo ustvarjati v prostoru, ki je namenjen navdihu in počitku...
Želim vam super-mega ustvarjanje v tem novem pravljičnem prostoru
P.S.: Tudi prejšnji kotiček je enkraten, rustikalen (zavidanja vredno v glavnem-oboje) :D
HF

Maja pravi ...

Sanjska sobica, kot bi bila iz kakšne revije. Takšne sobice se vsekakor ne bi branila. Želim ti, da bi v njej prebila čim več ustvarjalno uživaških uric.

Andreja pravi ...

ooo kaj naj rečem drugega kot, da so to prave sanje ... ampak očitno uresničljive :-))))))
Neprecenljivo!

Barbara GR pravi ...

Čudovita ustvarjalnica!!! Všeč mi je stil in všeč so mi barve.... Vse je čisto po mojem okusu :-) :-)
Lp, Barbara GR

Čarobna hišica pravi ...

Wow ... res super ustvarjalnica ... tako pomirjujoča ... mmmmm ... tudi meni je linija Hemnes pisana na kožo ... poleg vsega starinskega pohištva, ki sem ga planirala razstaviti po novi dnevni sobi ... me je Hemnes prepričal in tako zapolnil celotno dnevno sobo ... starinsko pohištvo pa še vedno čaka na svoj pravi trenutek ... ;o) ... meni so pa padli v oči lončki, pod mini predalniki ... ki imajo čipkast ornament ... če ni skrivnost kje si jih našla in kupila? ;o) ... sploh ne vem kaj bi napisala glede tvojega ustvarjalnega navdiha ... ko pa vedno tako super vse narediš ne glede na izgled ustvarjalnice ... ampak ta zadnja je rs tako pomirjujoča in izvrstna ... le tako naprej

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Čestitke
krasen prostorček
naj iz njega kipi in kipi od idej
lp Tamara

namo pravi ...

WAW krasen prostorček ni kaj.

Renata pravi ...

Čudovito! Verjamem, da bo v novi sobici ustvarjanje še boljše!

Marna pravi ...

Vladka, kičasto lep prostor imaš (100 % pozitivno kičast seveda.
Ni čudno, da potem s tvojimi rokami seveda nastajajo tako lepi izdelki!!!
A se čuti foušija?

Tamara pravi ...

WoooooooW! Čeljust sem zgubila! Moje sanje! Prekrasno!
Lp, Tamara

Vladuška pravi ...

Carobna hisica, te cipkaste loncke sem tudi kupila v Ikei. Imajo jih razlicnih velikosti, ker so pravzaprav loncki za roze :)

Kefa pravi ...

Samo ena beseda: FOUŠ ;)

Zaslužiš si.

LP

Tadeja pravi ...

Bez riječi sam! :) Funkcionalno, oku ugodno, nježno, oduševljenja sam, ali ništa manje od tebe nisam ni očekivala! Vesela sam jako što si to ostvarila, jer znam koliko to znači i koliko sebi želim nešto slično! Puno lijepih kreativnih trenutaka u novom prostoru ti želim! :*

Tanja pravi ...

Vladka, sej take objave sploh ne moreš komentirati. Razen: JAZ BI TUDI! Jaz ne bom (nič zato ;-)), sem pa toliko bolj vesela, da si ti dočakala svoj kotiček. To si res zaslužiš in sedaj vem za kaj so tvoji izdelki tako lepi. V tako lepi ustvajalnici so lahko le LEPI! SUPER!!!

Simko pravi ...

RAJ ZA USTVARJANJE! Velikov užitkov ti želim v tej tvoji čudoviti ustvarjalnici :)
Pozdravček,
Simona

Simko pravi ...

RAJ ZA USTVARJANJE! Velikov užitkov ti želim v tej tvoji čudoviti ustvarjalnici :)
Pozdravček,
Simona

OK pravi ...

Сказочно!

MA-MI pravi ...

Hvala za izčrpen komentar na mojem blogu in za to povezavo.
Tudi meni je ta Ikeina serija zelo všeč. Soba, ki sem jo imela za ustvarjanje, je bila neprimerna, saj je bilo v njej pozimi mrzlo, poleti pa vroče, ker se je nahajala v mansardi. Zdaj imam ponovno tam spalnico. Sanjam pa o svojem prostoru za ustvarjanje ... in imela bi nekaj podobnega, kot je ta tvoj. Vladka, imaš lep prostor za ustvarjanje.