sreda, 18. junij 2014

Belo-črno z malo rdeče/Black and white with little red

Baje so leta 1935 v Kodakovih laboratorijih prvič izdelali barvni film, s katerim je lahko vsakdo ustvaril barvne fotografije. Danes je to nekaj povsem samoumevnega in prav zato je zelo zanimiv pogled na črno-belo fotografijo. Osebno so mi zelo všeč in določene trenutke veliko lepše ujamejo kot barve oz. jih naredijo še posebej zanimive. In zakaj ne bi to uporabila tudi na poročni voščilnici, sem si rekla.  In ker navadno vse fotografije nato obdelam v enem izmed tovrstnih programov, sem tudi voščilnico ustvarila tako, kot bi v programu za urejanje fotografij odvzela barve in samo srce ohranila rdeče. Tako je nastalo tole:

Na CottageCutz blogu vam še vedno predstavljamo nove poročne šablone in jaz sem tokrat uporabila Formal Neckline ter Wedding Day šablono. Beli okvir v obliki polaroid fotografije sem izrezala kar ročno in na vrhu dodala še "Tinino sponko", da jo "drži" na osnovi. Moški obleki sem dodala črte, saj me je to spomnilo na gangsterske filme, ki prav tako ponesejo nazaj v zgodovino in se mi je zdelo fino za črno-belo kombinacijo. Čeprav voščilnica deluje morda nekoliko temačno, pa se zagotovo najde kakšen par, ki bi mu bila tale voščilnica pisana na kožo. Kaj pravite?

Hi, all. Today I´m going back in time, when there was no color photography. I like black and white photos and why don´t create such a card. And because I always edit my photos with photo editing software and sometime I leave color just on one part of the photography, I also "did" this with my card. I "take away" all colors except to the heart – I left it red. I could not do all this without Scrapping Cottage dies. I used FormalNeckline and Wedding Day expression dies. Frame which looks like Polaroid photo is cut out by hand. I also added straight lines on the man suit. Maybe this is not typical wedding card, but I think for special couple this card is perfect for.

 
Imejte se lepov barvah ali v črno-beli kombinaciji!
Have a nice day!

Preden pa se za danes poslovim od vas, pa imam še lepo nalogo, da vam pokažem vse udeleženke 26 Ko me inspirira izziva. Čudovitih 28 prijav sva zabeležili s Tino in za to številko stojijo krasni izdelki, kar poglejte. Linke do ustvarjalk boste našle v tej objavi.

Izžrebanka pa je Kefa, ki se je prijavila pod tokratno srečno številko 17.  Čestitke Kefa in se bereva po mailu.

25 komentarjev:

Ne-Ja pravi ...

Mislim, da se noben par nebi branil tako dovšeno izdelane voščilnice. Sploh ker so tematske poroke čedalje bolj v modi.

Čestitke Kefi za osvojen izziv :)

Adrijana Knez pravi ...

Ooooo Vladka...ta poročno - gangsterska voščilnica mi je noooroo všeč. Všeč so mi črtice okoli izdelka in srček, ki dopolni celoto. Če bi se še enkrat poročila, bi je bila zelo vesela.
Asica!!!
Pozdravček na vaš konec, Jana

Mojca pravi ...

joj božanska je, tako lepe in praktične šablone in res izgleda elegantna. lp

Metuljčica pravi ...

Čisto po mojem okusu; saj vedno pravimi, da je črno bela zakon, s pridihom rdeče pa je vse še bolj ljubeče. Fantastična voščilnica.

vilinke pravi ...

Čudovita je in mislim, da se je nihče nebi branil ;) všeč mi je gangsterski pridih ;) noro dobra ideja in dodelana v nulo ;)

helena pravi ...

Niti slučajno se sama ne bi spomnila takšne poročne barvne kombinacije, ko pa vidim tole tvojo čudovito stvaritev si pravim, "zakaj pa ne"? Superca je!

Tanja E. pravi ...

Gotovo je kje par, ki mu je taka voščilnica pisana na kožo. Čudovito in domiselno si jo izdelala. In res črno-belo fotografija ima svoj čar. Sploh če ohraniš kak droben detajl v barvi, kot si tudi ti to storila. Zelo lepo, LP:)

Bonbonček pravi ...

Čudovita! Vsi tvoji izdelki so prav angelsko lepi.

Hiška iz papirja pravi ...

Meni se zdi čudovita in izvirna, zagotovo bi lahko našla precej parov, ki bi jo želeli dobiti!

mihaela pravi ...

Zelo je lepa! Izziv pa ... še eden, ki ga je prej konec, preden sem se uspela prijavit! :) Pa ves čas sem ga nosila v mislih! Tak je ta svet! ;)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Perfekcionizem dodelan v nulo. kaj takega res ne vidiš vsak dan. Čudovita je.
Kefi pa čestitke. čao

Helena pravi ...

Vladka, neznansko mi je všeč tvoja črno-bela voščilnica z dodanim rdečim srcem. Z njo si nas res popeljala v čas Al Caponeja ali Botra :)

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Filmska :) Všeč, zelo.

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Filmska :) Všeč, zelo.

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Prelepa v črno beli z dodatkom
lp Tamara

oldpunca pravi ...

Tvoja črno bela poročna voščilnica me je popolnoma očarala. Čudovita je. Super zgodbo si sestavila. Gangsterski suknjič pa doda še piko na i :-)) Mislim, da bi takšne voščilnice bil vesel prav vsak poročni par.
Pa še čestitke Kefi za srečo pri žrebu!

Martina pravi ...

Tvoja današnja čestitka je elegantna i jako lijepa. Sviadju mi se crno bijele kombinacije, a dodatno još crveno srce joj daje još jednu dozu ljepote. Vrlo lijepo.
Lp, MArtina

Andreja pravi ...

Krasno voščilnico si naredila in jo res mojstersko sestavila!
Luštna :-))

Maja pravi ...

Joj, kako je lepa :)Črno-bela s pridihom rdeče za piko na i, super kombinacija.

Simona pravi ...

Temačna? Ravno nasprotno - dobesedno žari v svoji eleganci!

AndrejaM pravi ...

Čudivita je!

Janja pravi ...

Top barvna kombinacija in postavitev. Voščilnica mi je zelooo všeč. Lp

VSE DOBRO pravi ...

Odlično ti je uspelo ...

Vse dobro ...

Kefa pravi ...

Ojoj..pa kje jaz živim...šele danes sem videla. Hvala.
Lp
Čudovita četitka.

Biljana pravi ...

Saj človek bi kaj napisal, pa kaj, ko sem ostala brez besed, čudovita je!