petek, 23. oktober 2015

Jesenski venec z vrvico

Najprej naj se vam iz srca zahvalim za vse vaše spodbudne besede in za vse vaše dobre misli, ki potujejo do mene in pripomorejo, da se počutim veliko bolje. 
Vsaki dan, ko se voziva iz Avstrije, imam veliko časa opazovati, kako se iz dneva dan barvajo listi, kako temno zelena prehaja v rumeno in oranžno. Čudovit pogled, ki me vedno znova nagovarja. Že pred časom so nastale še 3 jesenske voščilnice, ki so potovale na različne konce in že prispele na cilj. Današnja je v Ketinih rokah, ki je praznovala rojstni dan. 
In pri njej sem našla tudi inspiracijo, kako še drugače pobarvati jesensko listje. Najprej sem akvarelni papir "popackala" z različnimi distress inki, pri čemer sem vsako barvo posebej posušila in nato nanesla drugo in dobila nekaj podobnega kot Keti. Nato sem liste izrezala in da bi dobila še malo bolj žive barve, sem jih še dodatno osenčila z distress inki. Tukaj lahko vidite, kako izgledajo pred senčenjem (na desni) in po senčenju (na levi).
Ozdaje sem obdelala kot na že nekaj preteklih voščilnicah in venčku tokrat dodala vrvico za malo drugačen videz.
Želim vam en čudovit sončno obarvan vikend. 
Jaz že sanjam o pečenih kostanjih, mmmm.

25 komentarjev:

Helena pravi ...

Vlada, tudi mene spreminjanje barv nagovarja. Pot do službe me pelje skozi gozd in včeraj je bilo fantastično, saj je zapihal veter in je listje padalo kot zlati cekini :)
No, da grem k voščilnici. Razlika med listki prej in pozneje je več kot očitna in res bolj zažarijo, če jih dodatno senčiš. Venček in celotna voščilnica sta krasen poklon jeseni.
Tudi tebi želim obarvan vikend, začinjen s pečenimi kostanji :)

Nataša pravi ...

Prekrasna je in tako posenčeni listki resnično delujejo kot pravi. Želim ti prekrasen vikend :)

helena pravi ...

Še en čudovit venček zavit v barve jeseni. Noro lepo ti gredo od rok in prav uživam, ko jih gledam. Danes grem v gozd in komaj čakam, da zašumi listje pod nogami. Jesensko obarvan vikend tudi tebi.

Klara pravi ...

Res je krasna jesenska pokrajina. Najlepše pa je ob sončnem zahodu. Takrat se vse še bolj obarva rdeče. Še en krasen venček si naredila. :)

Janja pravi ...

Dodatno senčeno listje je kot pravo. Voščilnica pa ponovno čudovito sestavljena. Lep vikend, Janja

Ustvarjalni utrinki Tamara P. pravi ...

Fantastična jesenska
pa dober tek in glažek vina zraven
lp Tamara

OK pravi ...

ОЧЕНЬ КРАСИВО!

Hali pravi ...

Res imamo srečo, da živimo v okolju s štirimi letnimi čas. Čudovit venček, všeč mi je vrvica, ki si jo dodala in res so liski po senčenju, kot da bi bili tapravi.Naj ti kostanji teknejo in uživaj v vikendu!

Keti's Projects pravi ...

Ja, tale je res moja in je tudi v živo čudovita. Me pa veseli, da tudi taka mojstrica kot si ti, najde inspiracijo pri meni ;-) Hvala za povezave in seveda za voščilnico.

leycika pravi ...

Čudovita je, listki pa zgledajo kot ta pravi :)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Čeprav so tvoji listi zelo lepi , originalni, špaga je krasen dodatek in spet hvala za nasvet packanja, vas moram pa v tem občudovanju jeseni malo razočarat (žal spet jaz)- Men je pa tega listja dovolj...kar je preveč je pa preveč,..če se ga katera hoče nagledat, naj pride v moj sadovnjak (saj ni velik 10 dreves) ampak tega frdamanega listja je pa kot da bi imela v najemu celo hosto v Kočevju (brez medvedov), lahko bi ga grabila 12 ur na dan, pa bi se sproti razmnoževal....tako, zdaj me pa razčetverite, ker tako "grdo" govorim o jesenskih lepotah. Vladka...tvoji listi so zakon. čao

moi pravi ...

Res so senčeni dosti lepši, neko globino dobijo.
Ti tvoji listi in venčki so res zakon, sem se pa pravkar nasmejala Mojčinemu komentarju. Po moje bi Mojca raje videla njene liste na naših voščilnicah, ker pol bi jih tam pri njej zmanjkalo ;)

Damjana pravi ...

Vladka, zopet voščilnica, ki je balzam za oči. Čudovito senčenje in kombinacija listkov, želodka in venčka. Vrvica je pa za piko na i.
Mojco pa popolnoma razumem, saj imamo očitno na Dolenjskem preveč listja ali se ga pa kmalu naveličamo - vsaj v okolici hiše mi tudi kar naprej samo grabimo in pometamo :) - v gozdu me ne moti in je prav prijetno. Pozdravček. D.

oldpunca pravi ...

Tudi gozd, skozi katerega se vsak dan vozim v službo, je tako lepih barv, kot tvoja voščilnica. :-) Z barvanjem in dodatnim senčenjem si uspela dobiti tako krasne barve, kot v naravi. Čudovito! Všeč mi je, kako si venčku dodala špago. Res posrečena ideja. Keti pa je srečnica, ko ima takšno lepotičkov svojih rokah. :-))

Cvetoči travnik pravi ...

Lep venček, listje je resnično, kot bi ga natrosila vsa drevesa iz okolice in vrvica da prav poseben pridih. Pobarvano je zeeelooo realistično:)
Kar pa se tiče Mojčinega komentarja:))), tudi pri nas je listja za izvoz (vse okoli mene je sama gmajna, potem vam je pa lahko jasno, da je čiščenje listja Sizifovo delo:))) Dekleta, še najbolje je, da tistega zunaj spregledamo:))) Lep olistan pozdrav, Andreja V.

Tina Z. pravi ...

kot vedno si mojstrica tehnik in tole listje izpade neverjetno, dvakrat senčeno, kdo bi si mislil. pa ta vrvica je enkratna ideja.
kar se pa tiče pravega listja - kar ne morem verjeti, naši otroci hočejo skoz listje grabit in pometat s terase, tako da jih prav nič ne bremzamo pri tem ...

Anja pravi ...

Obožujem liste in plodove, ki padajo jeseni na tla.
Tvoja voščilnica je čudovita in listke si mojstrsko pobarvala.

Mojca pravi ...

joj kako lepi listki, zgledajo kot tapravi! enkratna voščilnica. lp

Zvonka pravi ...

Čudovita voščilnica s prekrasno pobarvanimi listki. Tudi pri nas jih je zunaj več kot preveč, ampak tvoji so mi še vedno nadvse všeč.

Metuljčica pravi ...

Včeraj je bil tako lep sončen dan, da smo šli v gozd in nabrali kostanje. Tvoji listki so prav takšni, kot bi bili pravi in voščilnica občudovanja vredna. Jesen je en čudovit letni čas, se pa strinjam tudi z Mojco. Človek res ne ve, ali bi pograbil vso to listje in ko se lotiš, drugi dan spet polno listja........, ampak to šelestenje, se počutim kot otrok..........

Čarovnije z male kmetije pravi ...

lepa je, kot jesen :) Meni so listki všeč, tisti pravi in na voščilnici. In te tvoje barve, ja priznam, da potihem upam, da spet narediš kak video:))

Kirena pravi ...

Čudovito. Listje izgleda kot pravo, tako lepo kot v naravi, ki je res odeta v vse barve.

Dusi pravi ...

Tole sem pa videla v živo in je res LEPA.
Vrhunski izdelek.
Všeč mi je popestritev s špago.
Največ pa k končnemu izdelku dajo krasne jesenske barve.
Ko bom velika, bom tudi jaz mogoče takole packala.

SaraS pravi ...

Čudovita voščilnica, venček ponovno zažiga in listki so tako pisani, čisto pravi jesenski.

• ♥ Natali ♥ • pravi ...

zelo zanimiv in praktičen način za izdelovanje listov (najbrž tudi rožic). tvoja voščilnica pa privabi solze sreče v oči.