četrtek, 8. oktober 2015

Razigrani snežaki/Stacked Snowmen

Blog in naši izdelki so kot pravljice, v njih je vse mogoče in prav to je čarobno. Ni meja, domišljija se lahko razbohoti na široko in globoko. In tako sem si lahko privoščila v parih dneh (beri objavah) sprehod čez različne letne čase. Če smo se sprehodili čez nežne tone poletja in prešli na jesen, pa gremo danes k zimi. Jaz si pač ne morem pomagat in misel na izdelovanje božično-novoletnih voščilnic vedno zbudi metulje v mojem trebuhu. Z otroškim veseljem se jih lotevam vsako leto znova in SC šablone so mi tukaj vedno v veliko pomoč, ker so tako razigrane in simpatične.
Amerike s to voščilnico nisem na novo odkrivala, saj sem se lotila ozadja podobno kot v že nekaj preteklih voščilnicah. Tehnika se imenuje Watercolor smooshing, zakar nikakor ne najdem prevoda. Vodno-barvno tlačenje ali akvarelno tlačenje se ravno ne sliši obetavno :) Akvarelno packanje bi bilo že bližje. :) Skratka, tukaj lahko najdete en način, tukaj drugi, jaz ga pa delam najraje tako kot Kristina. In sicer samo barvo (v mojem primeru Tumbled Glass Distress Ink) nanesem na gladko površino (ne direktno na folijo) in nato s folijo jemljem barvo iz površine in jo prenašam na osnovo voščilnice. To naredim večkrat in vmes vedno znova posušim površino, da dobim bolj akvarelni izgled. Ko je vse skupaj suho, ponavadi še papir položim pod par knjig, da se zravna. In še morda vzrok zakaj mi je ta način najljubši - zato ker imam večjo kontrolo kam se bo barva nanesla. Če papir namreč obrnem na površino z barvo, se ponavadi razleze po celi površini, kar pa v tem primeru nisem hotela. Nato pa sem uporabila še dve SC šabloni: te nadvse lušne snežake Stacked Snowmen in pa napis Snow, ki sem mu odvzela snežaka in jih nadomestila z mojimi tremi. 
Hi all! New Christmas SC dies are irresistible, I love them. It is such fun to play with them. This time I took 2 new dies: Stacked Snowmen and Snow. This Snowmen are super adorable. All I needed was something for my background. So, I grab my Tumbled Glass Distress Ink, put it some on my craft sheet and added some water. Here you have two possibilities: to press watercolor paper into the wet ink or to use sheet of plastic acetate, gentle press it into the wet ink and carried it to water color paper. I hope this make sense :) You can also watch video from Kristina and you will see what I mean. This is how I did it, because this way I have more control by color transmission! Some parts of snowmen were colored with copics and then I also took Snow expression and cut out the snowman from it and replaced it with three cut snowmen. You just need to cut out the snow hill and glue everything together and card is finished. Have fun! 
Zelo ljuba mi je tale voščilnica in kar kliče po zimskih radostih, kajne? Ja, ja, vas že slišim, kako glasno komentirate, da nam snega pa res še ni treba :), ampak misel na zimske radosti pa je vseeno sladka, ali? :)

Card Supplies I used:
CottageCutz dies: Stacked Snowmen and Snow 
Card stock: watercolor and white
Distress Ink: Tumbled Glass
Other: scissors, paper trimmer, scor-buddy, glue tape, plastic acetate, craft sheet

P.S.
Še ena informacija. Glede na to, da mnoge vas zanima tematika, kako najbolje fotografirati svoje izdelke, si lahko danes in jutri v živo na internetu ogledate ta tečaj. Creativelive ima nasploh zelo kvalitetne tečaje, ki si jih lahko ogledate v živo. Vse kar morate narediti je, da se registrirate. Kasneje pa so na voljo za kupit. Jaz sem si jih že kupila enih par in kljub temu, da so malo dražji se splača in jih vedno znova pogledam. 

20 komentarjev:

Valerija pravi ...

Zelo ljubka voščilnica in simpatični snežaki, zelo domiselno si skombinirala obe šabloni.

Klara pravi ...

Vladka, po tolikih letih "bloganja" me še vedno in vedno znova presenetiš s tvojimi krasnimi izdelki. Tvoj stil je eden meni najljubših. S preprostostjo znaš čarati. Čestitka je itak fantazija. Všeč mi je "akvarelna pavka" in s snežake si super dopolnila besedo. Skratka...prekrasna je.

Klara pravi ...

Ups, sem mislila "akvarelna packa". ; )

moi pravi ...

Vladka, prav imaš, v ustvarjalnem svetu je vse mogoče in ti nam vedno pripraviš tako lepe pravljice. Nič ni narobe, če nam pričaraš zimo in zimske radosti, saj so le na papirju, pa čeprav takrat oživijo ;)
Hvala ti za vse nasvete glede packanja in fotografiranja. Bo še kako prav prišlo.

helena pravi ...

Oj, kako je ljubka. Tole akvarelno packanje s folijo je zelo simpatično. To moram poskusit. Z novoletnimi voščilnicami ni nič narobe, ampak kaj ko se pa še jesenskih nisem lotila. Mogoče jih pa kar preskočim :)

Kirena pravi ...

Luštkana je. S tako enostavnostjo si pričarala sneg.

Helena pravi ...

Ja, ta smooshing je res zanimiv in uporaben za ozadje voščilnic.
Odlično si osvojila tehniko in modra za snežaki je ravno tam, kjer mora biti.
Snežaki so že v elementu in prav razigrano navihani.
Hvala za namig glede tečaja o fotografiranju.
Kaj takšnega je vedno uporabno.

Tanja E. pravi ...

O taka simpatična voščilnica ti pa prinese kup veselja, če te pričaka v nabiralniku med natisnjenimi sopotnicami:))) Gotovo bo prejemniku narisala nasmeh na obraz, saj se vidi, da je, kot vse tvoje, delana z užitkom. Nič nimam proti takim zimskim spodbudam, vedno so mi v inspiracijo, medtem ko jaz še kar pomladno zeleno uporabljam:)))) Definitivno so mi vsako leto tvoje prve zimske v velik navdih. LP:)

MOJCA BOŽIČ pravi ...

Tole packanje se pa še meni dopade, pa čisto enostavno je, jaz dajem te barve na pleksi držalo za štampiljke, vidim pa da je folija res boljši pripomoček. Hvala za vse nasvete...vedno so dobrodošli, najbolj važno pa je to, da jih tudi mi amaterji v papirčkanju zastopimo.
Snežaki so pa lušni motiv, nič me ne moti, tudi če bi jutri zapadlo 10 cm snega...čao

Čarovnije z male kmetije pravi ...

Zelo je zimska in razposajena.Všeč :)Ta ozadja so meni tako lepa, tvoje fotografije izdelkov pa..., saj veš :)) Prelepe.

oldpunca pravi ...

Le kako ti pride na misel, da k zimski voščilnici dodaš zmrznjne jagode ribeza za bolj avtentični izgled? :-)) Vau za fotografiranje! Voščilnica pa je prelepa. Nad packastim ozadjem sem vedno znova navdušena. Sem že večkrat poskusila in sedaj mi je končno jasno, kje sem ga biksala, da ni izpadlo tako lepo. In seveda se režim Mojčini izjavi o amaterjih v papirčkanju. :-)) Vladka, hvala za vse krasne in uporabne nasvete.

Metuljčica pravi ...

V tvoji čudoviti voščilnici vidim pravo zimsko pravljico. Hvala za namig, vedno občudujem tudi tvoje fotografije izdelkov.

Hiška iz papirja pravi ...

Vladka, včeraj mi je šlo kar na smeh, ko sem videla tvojo objavo, ker sva očitno precej usklajeni s temle packanjem po ozadju :) Tudi jaz sem se prejšnji teden igrala s tem, bom danes objavila. Res je fino, ker imaš več kontrole nad končnim rezultatom, čeprav je vsakič drugačen, ravno to se mi zdi čar ink smooshing tehnike. Čudovito si jo uporabila za ozadje treh navihanih snežakov! :)
Hvala tudi za namig glede fotografskega tečaja, včeraj sem dve uri sedela pred računalnikom in ujela nekaj dobrih nasvetov. Zelo zanimivo, bom še danes malo pokukala tja :)

Simona pravi ...

Res kar kliče po zimskem veselju. Snežaki so že tako in tako ena simpatična bitja. Na tvoji voščitki pa prav oživijo.

Damjana pravi ...

Vladka, tudi meni je tvoja tehnika ustvarjanja zelo ljuba in pri srcu, tako da res rada pokukam k tebi. Torat sem poleg zelo koristnih foto nasvetov izvedela še za kakšno tehniko čaranja z barvami gre. Hvala Maji iz Hiške iz papirja, da tudi nas neuke, malce poduči. Hvala Vladka za komentarje na mojem blogu. Pozdravček. Damjana

Zvonka pravi ...

Hvala za vse nasvete in ideje, bo treba spet kaj sprobati. Ti trije snežaki, junaki so pa strašno simpatični in voščilnica je v celoti čudovita.

Maja pravi ...

Ob takšni voščilnici si človek res zaželi, da bi kmalu zapadel sneg. No, vseeno je še prezgodaj zanj, naj še malo počaka. Hvala za vse namige, jih bo treba naštudirat in sprobat.

Tina pravi ...

Tvoja voščilnica tako lepo obljublja lepo in veselo zimo. Čudovita je!

Janja pravi ...

Zelo zimsko in lepo. Hvala za vse povezave. Lp

Andreja pravi ...

iiijoj kako ljubki snežaki :-)) Super lepa voščilnica in spackano ozadje ti je fantastično uspelo!