petek, 15. julij 2016

Stara hiška kot okras za dom/Old House as Home Decor

Kako so mi všeč stare hiške, kjer se tu in tam v zidovje in strešnike že zaje mah in čas pusti na njej svoj pečat. Na potovanju skozi Provanso je bilo videti kar nekaj takih hišk, sploh pa so me privlačili polkrožni strešniki in polkne, ki jih ponekod namenoma pustijo, da barva na nekaterih mestih že odpada. To jim da poseben šarm. 



I love the pictures of old cottages. There is something homely and magically in them. So, I decided to create one out of the paper. My first idea was to create a card, but after it was finished, I decided to leave it as it is and added some twine. So, this way I can hang it on the door or on the wall. Are you interested how I did it? It is really easy actually. All required steps can be found on CottageCutz blog. Please, visit my post here.

In tako sem si izdelala mini postarinjeno hiško in jo s pomočjo vrvice prelevila v obesek, ki se lahko obesi na vrata ali na zid. Za debelino sem dodala rjavo moss peno.



Na enak način izdelala tudi ozadje hiške, sicer bi zaradi pene imelo ozadje grd videz. Za končni izgled sem dodala še ograjo, nekaj cvetja in zelenja.



Ves postopek v fotografijah si lahko pogledate na CottageCutz blogu, saj je celotna hiška izdelana s pomočjo njihovih šablon. In ne pozabite tudi na četrti izziv s temo ZELENJE. Pridružite se lahko vse do konca meseca julija. Jaz pa vas tokrat zapuščam še z nekaj utrinki iz Provanse.


And don't forget, fourth CottageCutz challenge is waiting for you. This time theme is GREENERY. You can linked your project here. And please, use only Scrapping Cottage dies. And above are some photos which I took in Provence.

20 komentarjev:

Valerija pravi ...

Uau, tole si pa res prekrasno naredila. Streha je kot prava stara streha. Krasen izdelek.

moi pravi ...

Čudovita hiška. Tvoja je samo malo stara in zguljena, se pa vidi, da notri bivajo ljudje in jo vzdržujejo. Pri nas pa je na žalost veliko starih hišk, ki jih je že pošteno načel zob časa in jim skoraj ni več pomoči. Na srečo s tvojo ni tako in krasila bo kak dom in prijazno pozdravljala obiskovalce.

Metuljčica pravi ...

Čudovito razmišljanje, pa seveda fantastična izdelava hiške, sem pregledala celoten postopek in resnično si ustvarila unikatno postarano hiško.

helena pravi ...

Joj, Vladka, tebe se pa splača poslat v svet, se te vsaj kaj prime. Pri meni je to "đabe", ker mi nič ne ostane oz. ne znam prenesti na izdelke. Tvoja hiška je čudovita! Se že kar malo bojim, kakšen pečat je nate naredila sivka; mislim, da bos naslednji projekt čisto v lila barvi :)

Janja pravi ...

Kot iz pravljice. Super ideja z obešanko, ki so tudi zelo lepo izvedla. Streha je res pristna :). Lp

*Urška* pravi ...

Človeka kar prime,da bi pokukal skozi vrata te čudovite hiške.Še ena mojstrovina tvojih čudežnih rok.

Adrijana Knez pravi ...

Prelepa postarana hiška in ograja ji da piko na i.
Vedno pa me očarajo glineni lonci in sivka, ki pa tudi krasijo moj dom ;)))

oldpunca pravi ...

Pravljično hiško si ustvarila. Provansa ti je bila res v navdih. :-) Tudi foto utrinki so čudoviti.

Damjana pravi ...

Inspiracija je bila zagotovo dobra, če se dotaknem tvojih slikic iz Provanse. Hišica je pa na videz tako prijetna, da bi se človek kar vselil vanjo. Ima dušo.

Zvonka pravi ...

Prekrasna hiška, vsakdo bi jo z veseljem obesil za okras.

Nena pravi ...

čudovita hiška.....ampak saj od tebe sploh ne pričakujem aj kar ni prekrasno, prečudovito....skratka naj*** :)

Unknown pravi ...

kolk je pa lepa:))))

Helena pravi ...

Mojstrica si v prenašanju zgodb v svoje izdelke. Imaš na široko odprte oči, ko potuješ po svetu in nabiraš ideje.
Čudovita hiška in krasna dobrodošlica vsem, ki stopajo v dom.

Tina Z. pravi ...

joj, kako mi je tole všeč, ko zna nekdo takole prenesti vtise s potovanj ali pa tudi s vsakodnevnega opazovanja v svojo domišljijo in ustvarjanje ... krasna, rustikalna hišica, ta patina mi je všeč in pa že sama ideja, da jo nekam obesiš na steno, res lepo ...
in mislim, da smo s tvojimi fotografijami iz provanse vsi zahrepeneli po njej - tudi tako dobro premaga zlo, ki se je zgodilo tam.

Helena pravi ...

Aja, še to: foto utrinki Provanse so čarobni!

Nataša Š. pravi ...

Zelo je lušna!

Cvetoči travnik pravi ...

Vladka, saj sploh ne vem, kako naj komentiram to tvojo pravljično hišico. Ne glede na to, da je stara je čudovita in prepričana sem, prijetna za bivanje:) Kako lepo preneseš svoje vtise na izdelke - res si mojstrica:))) Pozdravček:)

Trenutki kreativnosti pravi ...

Čudovita je!!

Tamara pravi ...

Wauuu kakšna čudovita hiška.

Andreja pravi ...

Čudovita je tale tvoja pravljična hiška :-)) Krasna obešanka.