torek, 15. maj 2018

Barvanje z barvicami 1. del - veliko o barvicah in o osnovah barvanja

Tina je pretekli teden čudovito izpeljala učne ure o osnovah barvanja in senčenja, o barvanju z akvareli, z barvicami in za piko na i je dodala še nekaj mešane tehnike. In ker se nadvse rada priključim njenim učnim uram, sem tudi sama nekaj pripravila za vas. 


V bistvu sem vam pripravila že kar malo epizodo, ki vas bo popeljala skozi svet barvic, o razlikah med njimi, kako si lahko olajšamo delo z njimi, kakšne papirje uporabljamo. Pa tudi o tem, kako pomembno je, da so barvice ošiljene in seveda na koncu še o osnovnih tehnikah barvanja z barvicami v plasteh. To pomeni, da pri tovrstni tehniki ne uporabljam nobenega drugega pripomočka, ki bi mi pomagal pigment razporediti po papirju. Barvice in veliko plasti le-teh omogočijo, da se barve med seboj lepo razlezejo in da so lepi prehodi med senčenimi in manj senčenimi deli. 


Vendar, POZOR! Video je tokrat res zelo dolg. Najprej sem razmišljala, da bi ga razdelila, vendar ker si vse skupaj sledi v nekem logičnem zaporedju in je prepleteno eno z drugim, se mi to ni zdelo smiselno. Sem pa vseeno video razdelila na posamezne sekcije. Tako si lahko video pogledate v večih delih in boste imele občutek, da jih je več :):
  • vse o samih barvicah najdete povsem na začetku
  • tukaj se začne poglavje o barvni tabeli
  • sledi poglavje o papirjih
  • nato se pojavi kratko poglavje o šiljenju barvic
  • kot zadnje pa vam predstavljam osnovne tehnike barvanja z barvicami

Jaz upam, da sem s tem videom uspela odgovoriti na marsikatera vprašanja, ki se tičejo barvic. Če pa vsa zanima še kaj druga, pa bom vesela, če zastavite vprašanje in vam z veseljem odgovorim, če bom le znala :)


Želim vam čudovit teden in privoščite si trenutke zase in za svoj naljubši hobi!

Vas pa vabim že zdaj k moji naslednji objavi čez kakšna dva dni, ko bomo danes pridobljeno znanje uporabili na izdelku.

10 komentarjev:

Majda pravi ...

Še sreča, da je danes Zofka poskrbela za dež! Ti že v naprej povem, kako bom preživela popoldne - s čajčkom pred računalnikom, kjer bom s tabo raziskovala umetnost barvanja :-)
Se ti zahvaljujem že v naprej, Majda

Pinkpanter pravi ...

O super! Pogrešam taka izobraževanja o barvicah na slovenskih omrežjih. Si bom z veseljem pogledala in hvala za trud.

Helena pravi ...

Sedaj sem le na hitro preletela, doma pa bo za to več časa. Že sedaj velik hvala za tvoj trud in deljenje dobrodošlih nasvetov! Super si! :)

Ne-Ja pravi ...

OK, tole je videno na hitro, zvečer ko se moja mala odloči da zaspi pa gremo podrobno v akcijo. V glavne, hvala za taka navodila - naj ti pride v navado, ker ti gre poučevanje super od rok :)

Andreja Verovšek pravi ...

Hvala draga Vladka za tvoje izčrpno javljanje, sem navdušena do konca in nazaj. Saj veš kajne, v tem sem popolnoma nevešča in vsa tvoja navodila mi bodo prišla hudo prav. Res hvala in velik objem Andreja

oldpunca pravi ...

Že v naprej hvala za trud in vse nasvete. :-) Na ogled pa pridem zvečer. Vem, da se bom veliko naučila.

Papirnate radosti pravi ...

Tinina mavrična mini nova kolekcija in še tvoj čudovit mavrično pobarvan vodič. Zagotovo, ko se kdaj(morda ko bom velika) lotim barvanja in takrat poiščem ta navodila ;) Hvala ti za trud in vse nasvete ;)

moi pravi ...

O, Vladka, zlata si, da tako deliš svoje znanje in izkušnje z nami.
💖💖💖

Metuljčica pravi ...

Tako zelo si se potrudila. Resnično sem hvaležna za tvoje nasvete o barvanju. Se strinjam z Martino, Zlatka si.

helena pravi ...

Hvala za vse tole. Ogled in spoznavanje novega pa v večernih urah :) Prav gotovo bo poučno in veselo.